Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• noncsika

tag

ide is beírok, hátha tud valaki valami okosat mondani. 500gigás külső wd mybook az alany, win7 telepítés volt és állandóan pörög pedig se nem olvasok róla, se nem másolok rá. indexelést kikapcsoltam a sajátgépben, viszont a kék led állandóan ég rajta és ha ráteszem a kezem, érzem, hogy pörög :( mit kéne még beállítanom, hogy ne pörgesse nonstop? vista alatt úgy ment, hogy x idő után leállt, ha nem volt adatmozgás rajta, most viszont hiába állítom be pl energia opcióknál is hogy álljanak le a vinyók 15 perc után, rá se hederít.

a másik kérdésem szintén ezzel kapcsolatos - többek között emiatt is, hogy állandóan pörög, elég magas a hőmérséklete. amikor nem pörgött nonstop akkor is 40-45 fok körül ment, de most 50 fölé is kikandikál...mivel nagyon sok fontos adat van rajta nem tudom, mennyire életbiztosítás ez neki (mi az optimális hőmérséklet ilyen külső vinyóknál?)
    letöltöttem ezt a western digital data life guard nevű progit hozzá és lefuttattam egy gyors-tesztet rajta, viszont az eredménnyel nem tudok sokat kezdeni, mert nem értek hozzá
    kép
    most akkor ez mit jelent? hangsúlyozom fontos adatok vannak a vinyón. jobban tenném, ha azonnal elkezdeném lementegetni a dolgaimat, vagy semmi gond nincs ezek alapján? hd sentinel szerint 100%-os, de ez a magas működési hőmérséklet és nonstop pörgés nem hagy nyugodni :( amúgy 2008 tavasz óta használom és kb sose volt ennél lényegesen hűvösebb :/
    köszi a segítséget

Új hozzászólás Aktív témák