- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Diplomata
aktív tag
Sajnos a legelső akadály itt is mint sok más esetben a pénz,ha van 500e Ft-od hifire valószínűleg ha lámaként is bemész egy hifi üzletbe nem fogsz nagyon rosszul járni mikor bekötöd.Az a becsülendő és nagy dolog ha valaki olcsó cuccból is viszonylag jó hangzást tud kihozni mindeféle trükkel,és praktikus ötletek felhasználásával.Például sokan megvesznek egy 2 kilós erősítőt mert a havernak is az van és jó márka azt mondták,csak addig nem jut el a tudása tapasztalata hogy normális kábeleket is vegyen hozzá,mert az nem számít,a haver azt mondta.
-
törölt tag
Úgy tényleg könnyen. Új építésű lakásban lakom, de nem gondoltunk a kábelcsatornákra, pedig most mennyivel könnyebb lenne.
Egyébként tényleg sok a 60 méter. Azt akkor számoltam, amikor még 7.1-es rendszert terveztem. Az 5.1-hez elég lesz a 45 méter is, egyenlő hosszaknál.
Az első hangszórók és a center is egyenlő hosszon legyen, vagy annál már kevésbé számít?
#7498:
Benéztem, 15 méterre remélem elég lesz a 2,5-es is. Még kitalálom milyen legyen, aztán lecserélem egyben az összeset, úgy a korrekt.
#7500:
Most, hogy újra átnéztem, 15 méter. Az elsőknek 5,5 méter kell, a centernek 3. Az elsőket pontosan mértem, a hátsókban viszont hagytam tartalékot, szóval nincs kicentizve.
-
robi0604
őstag
Egyelőre teljesen megfelelő az a rendszer is.
Azt viszont Te is tudod, hogy a normálisabb falak darabja min. annyi, mint ez a szett.
Az Eltax márka tényleg nem a csúcs, de abban a kategóriában az egyik legjobb vétel szerintem.
Pl. a Wharfedale Vadrus sorozatával szemben, csak, hogy egyet említsek.
Teresebb a hangja, normálisabb a közepe.Ezek természetesen Szubjektív meglátások!
-
lighty
tag
Nem mindenki engedheti meg magának a méregdrága "luxus"-t.Illetve mindenkinek más az igénye,gondolom kezdetnek neked sem volt csúcs hifid.Ha még nem volt sohasem házimozija,akkor egy normális erősítővel még ez a szett is mosolyt fog csalni az arcára,egy kib. egydobozos-hoz képest.Ha meg késöbb nőnek az igények lehet fejleszteni.
-
herrká
senior tag
Ezzel én is tisztában vagyok, de szegény ember vízzel főz!
A kérdésem arra vonatkozott volna, hogy ezek a HP-k megütik-e az Eltax színvonalát? Mert még kicsivel olcsóbbak is annál és így több maradna szubra. Nem utolsó sorban dizájn-uk alapján szobadísznek is kiválóak.
Még valakinek vélemény, aki ismeri ezeket?
Köszi -
Diplomata
aktív tag
Engem már az is meggyőzött ezért az árért,hogy hallhatóan szebben szól az 500Ft-os neotech kábelnél,gyakorlatilag 1/5 áron.De igazából a hátsó hangfalak miatt jártam jól vele nagyon,mivel oda 24m kellett.Ezért ajánlottam másnak is,mert 100Ft-ért egyszerűen nevetségesen olcsó,és nem kell ezzel semmit csinálni,kettőt összekötni a végénél,pár helyen összetekerni,össze szigszallagozni és kész,még a pvc borítást sem kell levenni erről a tipusról.Ha nagyon audiofil lennék akkor lehet foglalkoznék vele jobban,de nincs értelme szerintem.
-
Vidala
senior tag
Akkor mondhatjuk, hogy neked azért ez (is) volt az út hivatalos célja?
Viszont, ha már a kettős kábelezésnél tartunk (a'la Diplomata): a JBL kézikönyve is ajánlja óvatosan. Tapasztalat?
Mondjuk azt sem értem benne teljesen hogyan működik: végül is egy helyre kötöm be az érősítőn, és két helyre a hangfalakon, de azok is össze vannak egy szép arany színű lemezzel kötve. Honnan "tudja" a hangfal (+az erősítő), hogy melyik kábelen jön a mély és a magas? -
Daywalker
addikt
Ez biza így van, de tud ő minőséget is csinálni, ha azt kéred. Versenyeken meg kinek mi fekszik...de még bármikor átterveztethetem egy zárt ládára, de egyelőre ez is szépen muzsikál, csak egy nagyobb erősítő kéne hozzá (mondjuk egy JBL-Crown vagy egy Helix A1 kéne, csak mocskosul drága). Te mivel hajtod?
-
Daywalker
addikt
Ez van pontosan: [link]
Hogy pontosan hány literes, azt most meg nem mondom neked, de valami eszméletlen vastag lapokból van összerakva, tehát belül nincs olyan hatalmas hely. Ez egy oldalt portolt duplacsöves láda, amit Ő tervezett és épített a gyári ajánlást felhasználva: [link] Érdemes megnézni az eredményeit
-
Renesanz
csendes tag
Ezek az 1080p-re felkonvertalas tamogatas leginkabb markenting fogas, nem egyszer lattam h miutan a DVD/BD is felskalaz, abba meg belenyul az erosito is(mar ahol ugye ki lehet kapcsolni), tovabba eggyes Samsung TV-k (lehet h egyeb gyartok is Samsung ban biztos vagyok) is probalnak valamit kezdeni a jellel, roszabb kepet lattam mint elotte...egy normalis felskalazo chip ara kb. 500-600k korul mozog, ami tenyleg ugy teszi a dolgat ahogy neki kell, akkor elkepzelheted h egy 200-300k koruli erositobe milyet tesznek...szo mi szo sztem nem erdemes nezni melyik erolkodo milyen 1080p felkonvertalt kepet produkal, nem valoszinu h egetrengeto kulonbseget latna akarki is szvl akar figyelmen kivul is lehet hagyni a dolgot
-
Integra
titán
makivakítás ez az egész sokcsilliówatt történet...
autómban van egy régebbi 4x25-ös rockford fosgate erősítő, ez hajt meg egy első komponenst, és egy 30-as re audio subot zárt ládában, hídba kötve.
szól. elég komolyan.. igaz, nem 4x4000000ezercsillió watt van ráírva. de utóbbi biztos jó valamire, de ezeket meghagyom a neoncsöves raccsingjancsiknak -
Vidala
senior tag
Annyira azért nem bonyolult az a H/K erősítő (mármint kezelni)
. Van egy olyan, hogy "surround modes" gomb, ott lehet megtalálni (utolsó menüpont) a Night Mode-ot. Dolby Digital és hasonlóknál csökkenti a dinamikakülönbséget. Tapasztalataim szerint egész kellemesen műküdik (ha nem akarjuk felébreszteni a szomszédokat
).
Azért az sem mindegy, melyik film, hogyan van keverve. Komolyabb különbségeket lehet hallani jól-rosszul kevert felvételek között.A szoba akusztikájához még talán annyit (egyébként csatlakozom az elhangzott ötletekhez), hogy a tetőtér a szigetelése miatt lehet egy picit barátságosabb is elképzelésem szerint. Valószínű, hogy gipszkarton / üveg vagy tőzeggyapot / még egy fólia / cserép szendvicsből van, ami talán szerencsésebb lehet, mint ha simán tégláról vagy vasbetonról verődne vissza a hang.
kimi02: csak bátran tologasd azokat a hangfalakat
-
Diplomata
aktív tag
Azt lehetett kivenni belőle,mondjuk én ha magyar ha angol a szöveg,ugyanakkora hangerővel hallgatom,azért nem csak párbeszédek jönnek a center-ből.Abszolult nem rossz dolog az a dinamika kopresszió,az hogy integra nem találja,az meg azért van mert túl bonyolult erősítőt vett.
Én a tárgyak arányából úgylátom hogy jó messze ül,de majd megmondja ő a frankót.Ilyen rendszereknál jobban megéri inkább beljebb húzni kissé a frontokat a faltól.
-
Winzsolt
aktív tag
A csupasz falak nekem is feltűntek, meg, hogy kb. üres ez a "lakás". Emiatt szerintem kongani fog, meg sok zavaró hangvisszaverődés lesz. A ferde falak talán jó pont.
Az is szúrja nekem is a szemem, hogy a hangfalak pedig a sarokban vannak, gondolom hátsó bass reflexes a hangfal(celestion?). Ettől nem búg? Egy ekkora helyiségben még 1-1,5 méterre is lehetne a faltól. -
törölt tag
"Mivel a Denont már másik cég forgalmazza, mostanában a Dalikat passzítják hozzájuk."
Daliból tudtam, hogy emiatt tartottak több helyütt raktársöprést, a Denonnál viszont csodálkoztam néha, miért a nagy akció. De akkor összeállt a kép.
Azért a 150 ezres Concept Subot lenne néhány kevésbé konstruktív javaslatom, hogy hova passzítsák.
-
törölt tag
Pl. surányihifinél polk rti-khez nad-ot javasolnak kimondottan. De nekem streamaudiónál is javasolták a nad-polk párosítást.
Erről a fórumról Dassler is azt használ hozzá, ha jól tudom.
RTi9-es amúgy nincs, az előző RTi szériánál párosan futnak a számok, az újnál meg páratlanul, lehet az RTi A9-re gondoltál inkább. -
törölt tag
-
törölt tag
Engedd meg, hogy komolyan gondoljam. Nem lenne majd 900 ropiért NAD hm erősítő, ha a kutya sem venné azon oknál fogva, mert nincsenek ott hm-ban. Ott vannak, nyugodj bele.
kimi02:
Nem tudom, írtad-e már valahol, de ami zenére kell a cuccos, az mi? Mármint milyen stílusú zene?
-
Vidala
senior tag
Természetesen korántsem. De a konkrét 2 típus között ilyen tekintetben nem találtam komolyabb különbséget, inkább csak már említett maximum teljesítmény és többletszolgáltatások tekintetében. A 155 és a 255 még a DSP-ben is különbözött (ezeket hallgattam is), de ahogy nézem, most már a 160-260-360... szériánál nem így van (velük nem volt szerencsém élőben).
Én a kettő közötti árkülönbözetet inkább a hangfalakra áldoznám, sztem ott többet lehet nyerni. -
Integra
titán
nem akartam túlzásba vinni, nem vagyok akkora szakértő és annyira audiofil sem, megvoltak a kitűzött célok, a keretet többszörösen túlléptem így is, de ezzel elégedett vagyok, az én jelenlegi igényeimnek bőven megfelel. hogy hónapokat szopjak egy front sugárzóval? köszi nem
és amúgy a faszom tele volt 5 óra után az egésszel, olvastam előtte én is rengeteget.
nekem erre nincsen időm -
Daywalker
addikt
Sztereó erősítőn szépen muzsikál az E széria, AVR-en picit szokatlan, de ez erősítőtől is függ. Mindenesetre nem rosszak a JBL-ek, csomóan csak azt szajkózzák, hogy "bezzeg a régi sorozat". Na ezeknek a fele nem hallotta szólni az újakat, abban is biztos vagyok. Nem mondom, hogy nincs jobb, de a JBL az azért JBL (nekem is Northridge E 5.0 szettem van).
-
dhcodoki
senior tag
huhh.. most jól elkeveredtünk a sűrűjébe..
Szal én eredetileg arpibacsi hozzászólására reagáltam.
Csak a tisztánlátás kedvéért, 30nm-re javasoltam:
-4 álló hangfalat+hozzá való centert+mélyládát (+esetleg két polcsugárzót, melyet DPLIIz alkalmazása mellett, a frontok fölé rakhat.. elvégre nagy a szoba)
-ehhez megfelelő HD dekóderes erősítőKözben elgondolkodtam, s ez így már nem is olyan egyszerű, ha a tökéletességet keressük. Lehet inkább 30nm-re, a jó elhelyezés miatt, mégis inkább polcsugárzókat kéne.. De abból akkor komolyabb, testes dobozt. Elvégre az álló surroundok a megfelelő elhelyezést figyelembe véve, nem a legjobb választás.... Mostanában egyre inkább azon vagyok, hogy a surroundokat felrakom kb 150-180cm-re, s beforgatnám (ill. kissé lefordítanám) a hallgató irányba..
Na a lényeg viszont az, hogy az egyforma dobozok hozzák a legjobb képet -
-
Aktív témák
Hirdetés
- Lightyear - befektetési app
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Philips LCD és LED TV-k
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motoros topic
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest