- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
ginola #42306 üzenetére
Egy hangdoboz nem csak előrefelé sugároz, hanem minden irányban. Ezt a szekrény átveszi, részben visszaveri, ami interferenciákat okoz, részben maga is hangdobozként viselkedve (hiszen maga is egy üreges doboz-szerkezet) búgni - döngeni fog.
Nem merek jóslásokba bocsátkozni a végeredményről, mert ilyen feladattal még nem találkoztam, az is lehet, hogy ez nem olyan mértékű, ami téged nagyon zavarna.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #42308 üzenetére
közvetlen e hsz után a többieknek is volt csomó ötlete.
de egy a lényeg:ha megfogadod a tanácsunkat,akkor kiszeded a falból legalább zenehallgatáskoz. valdus meg csak rockzenére jó,még mozizni sem tökéletes.a mai cristal wharfedalek sokkal általánosabban használható hangfal(de egyúttal tökössége sincs olyan mint a valdusnak)
Tonyo:nem fogja megoldani a problémát. a legnagyobb probléma a bezártságban van,nem abban,hogy mire van állitva.
-
törölt tag
válasz
ginola #42284 üzenetére
Árat nem irtál...
Cm.-re keressek,huh.. Tán gugggoltok vagy japán kunyhóbanesetleg talág ugliban laktok?Akkor sztem ne állót vegyél hanem monitort ,pl nekekm és többünknek nagyon bejött at XTZ monitorja, 70 ezer/pár és a center 44 ezer igy 200 alatt megúsznád.Tisztességes mélyek mellett jó közepe és telt magasai voltak.Én is erősen gondolkodom rajta. Másik választottam pl. a Tannoy V5. 209 netdeponál és nem is fog az ára emelkedni, Ráadásul nekem a Polk RTI-től is jobban tetszett a hangja.
-
törölt tag
válasz
ginola #42282 üzenetére
Ja bocsi, én a Warfi diamond és a vardus közütt választottam.
De az általad választottak között is inkáb Warfi. A Jamo S dobozhangú,szinez, rossz hangja pár mp alatt le is vettem a képzeletbeli listáról,Warfi Diamond sokkal halgathatóbb,Vardust most alapból nem próbáltam. A C807es jobb választás lenne csak tele méllyel,semmi magas.
Milyen árban gondolkodsz: Dali C nem fér bele??? -
Patice
nagyúr
válasz
ginola #41737 üzenetére
Belépő szintűek illenek hozzá, Pioneer VSX-521 mondjuk, vagy Denon, esetleg Onkyo elektronikái ebben az árkategóriában. Ilyen összeállításban nem hallottam még, vásárlás előtt mindenképpen hallgatózz, vigyél saját anyagot!
Abból a szettből a háttérnek használt 10.1-eseket hallottam sztereó felállásban egy NAD C315BEE erősítővel. Meglepően szépen, egész dinamikusan szóltak. Leváltak a hangok a dobozokról, volt tér is.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #40325 üzenetére
A képekről is látszik, hogy a frontok magasan vannak, a hátterek meg alacsonyan. Ezzel az összes erre vonatkozó házimozis szabályt sikerült áthágnod.
Azt rajtam kívül más is írta, hogy a surroundok bántóan közel vannak a hallgatói pozícióhoz. Dipólok esetében még fontosabb a fülmagasság feletti 60-90 centis elhelyezés, mint direktsugárzóknál. -
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #40267 üzenetére
nem hiszem,h jelentősen jobb lesz monitorral.csak kicsivel.
a gond az,h a hangfal mindenképp át fog adni rezgéseket.és az egész szekrény testévé válik.és kevés olyan hangfal van,amit igy terveztek
a szekrény belső felét körbe kellene venni hangcsillapitóval,magá a hangfalat meg valami légpárnára tenni.tipustól márkától függetlenül.
monitor annyiból tudna segiteni,hogy nem 140cm magasan van a magasod(ez amúgy annyira azért nem éles,csomó hangfalnak lefele,fölfele egész jó szórt magasa van.ha mindenképp szekrénybe kell elrejteni,és nem jó a ki-bepakolós,akkor én inkább építenék bele hangfalat.
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #40266 üzenetére
Valóban könnyebb így agyalni a megoldáson.
Miért kellett a két fiók a hangdobozoknak szánt rekeszek alá? Nehogy fülmagasságban legyenek a magassugárzók?
A tévé fölött polc van? Nem gátolja a szellőzést?
Miért akarsz változtatni a jelenlegi felálláson? Ha a hangdobozokat annyira előre húzod, hogy a membránok ne legyenek a szekrény síkjánál beljebb, akkor nem tragikus a helyzet. Ez vonatkozik a mélyládára is. Inkább egy nagy doboz, ami kitölti teljesen a fakkot, mint valami kisebb méretű, ami szinte elvész benne.
A háttérsugárzók nagyon közel lehetnek a füleidhez, pár éve, egyszer próbáltam hasonló elrendezést, nem sokáig bírtam hallgatni. Ráadásul dipólokat oldalra szokás helyezni, nem a hallgatóság mögé. -
BBéci
legenda
-
ginola
addikt
válasz
ginola #40155 üzenetére
Ezekről lenne szó. Szerintetek ezek miatt érdemes peremeztetni, vagy várjak vele még? 12 éves cuccos. Ennek milyen költségvonzata lenne darabonként?
Ezek egy membránon vannak:
http://kephost.hu/share-F8F2_4E9811EB.html
http://kephost.hu/share-2B5A_4E9811EB.html
http://kephost.hu/share-A759_4E9811EB.html
Ilyesmi meg a többin.
http://kephost.hu/share-9FEF_4E9811EB.html -
bdlackoo
tag
válasz
ginola #40069 üzenetére
en minimum egy tx sr 508ast vennek hozza (a kefhez) .egyebkent amit linkeltel okes szett
jo valasztasnak tunik erositostul hangfalastul. erositohoz (ha az altalad linkeltet veszed) javallom vegyel egy Onkyo UWF-1 nevu wlan sticket es akkor okostelefonrol valo iranyitas (androidon, win en jol megy nokiat nem tudom) szepen megoldott + ugye nem kell ethernet kabelt huzogatnod. a hangfalakhoz meg annyit ,h ahogy neztem csak tuskek nelkul fernek be. szoval valamifele tuske helyetesitovel szamolj.
-
törölt tag
válasz
ginola #40033 üzenetére
Szerintem ez a szett vagy Denon 1912 + Dali jó lenne. Igaz .1 nélkül számoltam,
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #40018 üzenetére
Dorian megerősítette,hogy korrekt volt a szöveg. Neki hiszek, bocsi
hát ne haragudj,én egy cserélt magasos hangfalat hirdettem meg.elég logikus,h arról irok,nem?akár hányszor elolvasom, továbbra is elég korrektnek találom a szöveget.de ha szted szemét voltam, akkor maradjunk ebben, és ne offoljuk szét a topicot.
annyi nyugtasson meg, hogy nem innen adtam el+ kipróbálhatta az új tulaj,és ha nem tetszett volna neki,v hazudtam volna, visszacsinálhatta! ez elég meredek volt a részemről, hiszen én már addigra teljesen kiszerettem hangjából! felhivtam utána, tetszett neki, ekkor tekintettem lezártnak az ügyet.
mi ez a w-s téma?
nagy w logo volt a mélyek közepén?ez is ilyen volt.1 hetesen tényleg kiment a magasa,de ez belefér sztem.nem az volt a fő bajom a magassal,h halandó,hanem hogy a gyári szarul szólt.lapos,és mintha 15knál vágott volna.a visaton magasos cserét javaslom amúgy neked is. a műanyag izé mögött hibátlanul elfért az a tipus,nem nagy költség,és másik hangfalat kapsz vissza.azzal jó alapszintű mozira.
Tonyo:köszi! Neked is hiszek!!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #39960 üzenetére
nekem 7-8évig volt valdus 400am.hallgattam 2 hétig,aztán 1 évig csönd volt.kicseréltem visatonra a magasokat.hallgattam még 2 hétig.ujabb 6 évig pihentettem,nem szerettem.jobb volt a csönd.lelke van,egyetértek,mocskosul dögös,de megútáltam,h mindenből rockzenét csinál.aki csak rockot hallgat,talán legjobb.de sztem semmi másra nem alkalmas.
rakhattam volna mindenféle kábeleket,de sem felbontása,sem tisztasága nem volt,h meghálálja.aztán lehet én fogtam ki egy kevéssé jó példányt.
én igy emlékszem rá.
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest