- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daanika
tag
Ejnye, tudom, a hatar a csaillagos eg. de momentan 280nal tobb nincs erre a mokara, es szeretnek mindenkeppen uj cuccokat. Tudom, hogy jelentos kompromisszumokkal jar a dolog, de ennyi a keret. Azert koszonom ezt is, bar nincs benne melynyomo, amit semmikeppen nem hagynek ki.
-
Laca0
addikt
... úgy látom, hogy ennek semmi értelme... meg sem hallod, amit mondok...
Sztereó hangforrás esetén 2 csatornát ír, 5.1 esetén meg 6 csatornát ír! És ezeknek megfelelően szólnak a hangszórók is! Tehát szó sincs arról, hogy mindent leképez 6 csatornára! Mondom, mindezt direkt módban próbáltam, ahol nem szól bele semmilyen processzor a hangzásba!
Mindegy! Azt gondolsz amit akarsz! Elegem van! -
BBéci
legenda
Az kimaradt, hogy készséggel elhiszem az állításotokat, de szeretnék magam is meggyőződni róla.
Akkor kiderülhet - mivel ezen a téren meglehetősen széleskörű tapasztalatokkal rendelkezem - hogy valóban átengedi a tévé az 5.1-et, vagy az erősítő trükközik.Egy esetben hasonló vitát folytattunk, aztán kiderült, hogy a lejátszó direktben is össze volt kötve optikai kábellel az erősítővel és azon kapta az 5.1-et.
-
Laca0
addikt
Nekem semmi bajom azzal, ha a tapasztalatodat írod le, de azzal már igen, hogy mások tapasztalatát tévedésnek nyilvánítod anélkül, hogy magad meggyőződnél róla.
Nem vagyok teljesen amatőr én sem, bár a mai hangtechnikával kapcsolatbam hiányosak az ismereteim. 20 évvel ezelőtt stúdiós voltam, úgyhogy meg tudom állapítani, hogy hány hangcsatorna szól, hidd el.
Én továbbra is azt tartanám tisztességesnek és korrektnek, hogy amíg nem győződsz meg magad arról, mi az igazság, addig vedd figyelembe mások tapasztalatát is. Nem kötelezhet senki arra, hogy találkozz Turbo73 kollégával, legfeljebb a becsület.
Én továbbra is tartom magamat az ajánlatomhoz, hogy ha kapok egy megfelelő hangfáljt, akkor egy korrekt tesztet mutatok be nektek.
Nekem nincs csak 2 sávos hangszerkesztőm, egyébként én is elő tudnám állítani a tesztfájlt. -
Laca0
addikt
Tudod, az "úriemberséget" nem magunkról kell megállapítani, hanem mások fogják rólunk, ha azok vagyunk.
Az, hogy te visszatáncoltál egy teszt lehetőség elől, nehogy más eredmény derüljön ki, mint amit állítasz, nem úriember viselkedésre vall.
Innentől kezdve mindenkire rábízom, ki kiről mit gondol. -
Turbo73
tag
Na erre lett volna egy fogadásom... Mert a te stílusod úriemberhez méltó: kvázi lehülyézed és lehazugozod a fórumtársaidat azzal, hogy kétségbe vonod az állításaikat és az abbéli képességeiket, hogy pl. meg tudják különböztetni a saját erősítőjükön a 2.0 és az 5.1-es jelet.
Még videót is csináltam neked, de azt is semmibe veszed. Hidd el, ha nem lennék úriember nem ilyen stílusban írnék. Mindenesetre az ajánlatom áll.
-
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Már itt van a polcon a Pio VSX921, holnap este megmondom mit ad ki az LG plazma optikain.
Mennem kell éjszakára dolgozni, még ki sem tudtam próbálni. Még érezni rajta az új illatot, pedig használtan vettem. A 13 éves Yamaha után nagyon kíváncsi vagyok milyen mozit fog csinálni -
-
Turbo73
tag
Nem unod még ezt a hülyeséget? A tények makacs dolgok, de te csak a magadét mondod. De most feldobom a magas labdát: Budapesten belül bárhová hajlandó vagyok elvinni a tévét egy teszt erejéig, ahol olyan forrást és erősítőt kötsz rá, amilyet csak akarsz. Amennyiben mégis kijön belőle a Dolby Digital 5.1, akkor nyilvánosan megkövetsz engem itt a fórumon, természetesen ez fordítva is igaz. Nagyon kíváncsi vagyok a reakcióra, bár már előre sejtem, hogy mi lesz a válasz...
-
spiky03
veterán
-
-
törölt tag
Nem vezetted félre, csak aki nem járatos a lejátszókban, annak nem egyértelmű mit jelent az emészthető formátum
A Realtek 1186-os lejátszók audio menüjében van egy surround mód beállítás, itt lehet megadni, hogy HD jelet fogadó, ill nem fogadó erősítő milyen adatfolyamot kapjon. Ezek a lejátszók kivétel nélkül, szinte hiba nélkül képesek az összes audio formátumot passthrough módban továbbítani, LPCM-et is beleértve. Ha van HD képes erősítő, akkor a menüben HD Audio opciót kell választani, ha nincs, abban az esetben 5.1-re kell állítani, ilyenkor küldi a HD hangok magját.
A lejátszók menüje változik, de ez a funkció már a régebbi procikban is szerepelt, legyen az Realtek vagy Sigma. Mikor meghallgatom egy új lejátszó hangját, akkor én is csak így tudom megtenni. Ha már tegnap szóba került a TrueHD és az abból készített DTS, legutóbb pont Celine Dion, A New Day BD 8mbps TrueHD vs 640kbps DD vs TrueHD>>>MKV/1536kbps DTS hangját vizsgálgattam. Nem kell mondanom melyik volt a pocsékabb, a kókányolt DTS, ahogy az Így neveld a sárkányodnál is.
-
gyurczy
őstag
BBéci:Hangformátumok támogatása, bemenetek, ilyesmi. A specifikációkat áttekintve óriási különbségeket nem találtam. A CA erősebb, a NAD tud 7.1-et is. A helyzet az, hogy az egyéb szolgáltatások tekintetében nem vagyok képben, nem igazán van időm belebújni a témába, illetve személyes tapasztalat híján ennél többet nem igen látok.
Ha nem egyforma tudású a két erősítő, akkor mi az amiben különböznek, és releváns lehet nekem, mint mozis felhasználó számára?
Hangsugárzóban egyáltalán nem vagyok képben, csak sokat emlegettétek a DALI-t, és ennek a szettnek a neve is ismerősen csengett, és az ára is a megjelölt ársávban volt.
A 650 egyenlőre lutri, javítandó cucc, nem biztos, hogy bele akarok ugrani. Privi mehet ez ügyben?
zolaas: Mondanám, hogy átugrok tesztre, ha nálam a cucc, de elég nagyot kellene szökkenjek!
-
spiky03
veterán
Hát igen, ez van.
Én régóta olvasom itt a fórumot, és megtanultam, hogy használtan kategóriákkal jobb erősítőt lehet venni, mint újonnan. És én meg is fogom majd fogadni ezt a tanácsot. Persze amikor ott tartok majd, hogy vennék valami nagy vasat, akkor itt kikérem majd a Te/Ti véleményeteket is, hogy jó lesz-e az az erősítő amit kinéztem.
És remélem segítetek majd.
Most pl azt a Yamahát venném amit Te is és kimi02 is javasolt. Igaz azt régóta kinéztem magamnak.
Jó lenne mondjuk valahol meghallgatni is azért. -
gyurczy
őstag
Tudásra a két eszköz egyformának tűnik. A CA kompaktabb kialakítású. Megfülelem, megszaglászom-nyomkurászom mindkettőt, aztán meglátjuk. Kinézőben van egy CA 650R is, bár lehet, hogy csak alkatrésznek lesz jó...
A 300ezres szett alatt mit értesz? Ezzel jó felé kapirgálok?
Azért lenne jó konkrét típus/család, mert úgy hatékonyabban tudnám scannelni a használt piacot.
Valszeg a Stream Audio-ba is elkukkantok fülelni kicsit.
-
hoffman_
nagyúr
Ne érts félre, nem a Kácsából. Vannak a "standard" alias gagyi kábelek 2-4 ezer között, ezek helytől függően felmehetnek 5-6 ezerig is árban, de a reális ár 3k, ezzel szemben a kacsa 7,5k, mint következő lépcső.
A bajom az, hogy nem tudom eldönteni, hogy itt a is a PH-n megszokott sznobizmus/maximalizmus van jelen, vagy tényleg érdemi különbség van. Én gyakorlatilag már nem hallom a különbséget egy flac és egy 320kbs között egy HD555-tel(igaz, alaplapról), a mihez tartás végett.
mod:
Lehet én vagyok harapós kedvemben, hosszú napom volt, elnézést, ha nem jól jött le a dolog, tényleg.
-
-
törölt tag
Értem én, hogy élvezhető, az is tulajképpen, de mégsem kéne olyan hang, amit egy torrentkirály kódolt ki tudja milyen szoftveres eljárással az eredeti TrueHD hangból. Akár bele is nyúlhatott stb, megkímélem magam tőle, egy porcikám sem kívánja, sokkal inkább maradok a mellékelt 640-es hangnál, ha nem kell belől BD. HD MA-nál más a helyzet, mert érintetlenül kinyeri a magot, ahhoz tuti nem nyúl.
-
spiky03
veterán
Akkor ha jól értem ezek közül egyiket sem ajánlod ahhoz a hangfalhoz?
Tudnál mondani pár alternatívát erősítőkre a fentieket figyelembe véve?
Hogy merre nézelődjön.
Én ezeket ajánlottam neki: Onkyo TX-SR706, Onkyo TX-SR806, Yamaha RX-V1800
Természetesen mind használt és 100-120 000 huf körül van az áruk.
Én ezekből választanék ha most vennék. -
spiritex
veterán
Ennél a hangfalnál elől van a dóm és a közép, a külső oldalán meg (a balnál bal oldalt, a jobbnál pedig jobb oldalt) a bass-reflex-ek. Akkor mit csináljak? Ha lefektetem őket, hogy a bass-reflex fölfelé sugározzon, és úgy tolom be a falhoz minél közelebb, úgy azért számítani fog a fal basszus erősítésben?
-
Integra
titán
nem akar senki semmit háttal betenni a kanapénak, egyrészt a hő miatt, másrészt meg azért van, hogy abban is gyönyörködjön az ember ha már van. sajnos ilyen szempontból nem ideális a fizikai kialakítás, de mondom inkább úgy, hogy nem házimozi rendszerre tervezték, mert sosem akartak ide tv-t betenni.. én csak próbálom a legjobbat kihozni belőle, ami valszeg így is, úgy is kompromisszumos megoldás lesz..
próbálkozom meg gondolkodom. -
Toobee
veterán
-
nebulo5
senior tag
Ilyen tuti tippem lenne a lottón!
Éppen, ilyesmi kérdésre/észrevételre gondoltam, mikor kijavítottam a copy-zott idézetet!
Ilyesmi, nálam, rossz szokás! Munkahelyemen elég sok tájékoztatót, beszámolót, előszerződést kell firkálnom, figyelni kell a helyesírásra. De a legkomolyabb kritikusom/tanítóm, egy kedves barátom, akivel sokat levelezek, chat-elek! Ő magyar tanárnő, évek óta lektor-ként dolgozik. A vérében van az ilyesmi. Jó dolog ápolni a helyesírást!
Akár, még emberi "értékszintet" is meg tudnak saccolni egy-egy iromány alapján a hozzáértők!
(jó kis tudomány! Én éppen csak belekóstolgattam, érdekes!) -
nebulo5
senior tag
"Nem véletlenül használnak a vájt fülűek fejhallgató erősítőt. Brutális a különbség, érdemes lenne meghallgatnod."
Egy egyszerű (semmi pláne) AKG-301 fejhallgatóm van. Nagyon ritkán használom, mert eléggé "karcsú" a hangvilága. Főleg a mélyeit lehet kritizálni. Aztán, egy alkalommal, elvittem egyik ismerősömhöz, akinél egy füles erősítőbe dugva... Valóban brutális a különbség! -
DömperDönci
csendes tag
köszönöm a válaszokat.
Viszont ez 3.1 és az említettek 5.1-esek. A sztereot és a centert a mélyen kereszül kellene kivezetni. Ha így teszek és a hátsókat pedig direkt kötöm, az nem hülyeeség? Vagy ne foglalkozzak az eredeti kapcsolási rajzzal és kössem direkt? Akkor viszont hogyan lenne mély? (azon nincsen külön mély bemenet)
-
na megvan köcsög mérőmikrofon még igy el állitani a 2 frontot komolyan mondom már azt hittem leégett az erősitő vagy valami az egyik front +2 volt a másik -14 nem tudom ezt hogy lötte be
köszi a segitséget
esetleg ha abban tudtok segiteni miért nem megy át optikai kábelen a hang 5.1be számitó gépröl azt is szivesen venném bár az nem ide tartozik..
-
nem nagyon értek hozzá eddig mérö mikrofonnal lett beállitva megnézem akkor valahol a menüben de akkor amit a mérö mikrofon beállit az vonatkozik rádiora is sztereoban is? Mert az ez elötti technics sa-da8 nál amit beállitottam 5.1be az nem számitott sztereoba és sajna nem találok balance beállitást sehol..
-
ricsik
őstag
Hát valószínűleg nem sok olyan van aki megmondja egy BD lemezről, hogy melyik az eredeti és melyik a másolt. Nyilván nagyon jó felszerelés kell hozzá. Már itt megvolt egy jó nagy előszűrés. És csak ezután jön az emberi tényező + a sok évnyi tapasztalat. Hidd el, ez mind keveseknek adatik meg. Az hogy szerencse, vagy átok ki-ki döntse el.
-
Laca0
addikt
Pont a HDMI hangkezelési hiányosság miatt cserélné az 506-ost modernebbre.
Jól emlékszel! Ott a pont!
Ha tud valaki egy 1.4-es 3D-s HDMI-s ARC-es erősítőt használtan, jó áron, kérem szóljon priviben!
Addig is marad az 506-os, aminek a minőségével egyébként tökéletesen meg vagyok elégedve.
Nem hiszitek el, hogy milyen jól szólnak a filmek ezzel a Jamo S506-os hangfalszettel... 5.0, nincs mélynyomó, de olyan a basszus, hogy remeg a padló meg a heverő alattam!
Kellett kicsit állítgatni (kb. 2 hét), hogy kijöjjenek rendesen a hangok, de most már szuper.
Most tűnt fel, hogy az erősítő is 506-os meg a hangfalszett is -
zolaas
senior tag
-
Laca0
addikt
A beillesztett táblázatban audiobemenet szerepel és nem HDMI!
Valamint csak Dolby Digital, nem pedig 5.1! Ugyanis Dolby Digital 2.0 megy ki optikain.Hát ezt már nem hiszem el, el már vicc...
... ezt nem gondolhatod komolyan...
de tényleg...
Mert az audio formátumnál nincs ott, hogy hdmi, akkor .... akkor mi??? analóg rca dolby digital?!? Na ne röhögtess!!! Az első oszlopot nem nézted meg, hogy "digitális audiokimenet"?
Ha a Dolby Digital-nál nincs odaírva egy magyar nyelvű leírásban, hogy 5.1, akkor már stereo?!? Akkor már azt is vitatod, hogy a tv egyáltalán kiad-e 5.1-es hangot? Mivel más táblázat nincs a leírásban, hogy saját média lejátszó, meg külön, hogy külső forrás...
Innentől kezdve tényleg teljesen értelmetlen a vita....
Ha eljönnél egy akármilyen hiper-szuper erősítővel és az is kiírná az 5.1-et, annak sem hinnél.
Egyébként nem hinném, hogy az Onkyo csak úgy poénból írná ki a forrás formátumát. A hangzásról meg nem is beszélve. Tökéletesen átjön az 5.1 az erősítő direct módjában is, ahol véletlenül sem szól bele a prologic processzor a hangzásba.
Egyébként néhány héttel ezelőtt még egy Thomson rendszerem volt, az is ugyanígy kijelezte az 5.1-et és a sztereót akkor, amikor olyan forrás volt.
És ez biztos, hogy nem a Wayteq-től függ mert pl. Turbo73-nak BD-vel is így működik a tévéje.Én nem ismerlek, elhiszem rólad, hogy nagy guru vagy audio, házimozi terén, de Te sem vagy tévedhetetlen. Ha elhiszed, ha nem...
-
Pendragon911
aktív tag
Én sem azért közöttem össze a TV-vel, hogy azon keresztül hallgassak zenét, de mikor meghallottam, hogy mennyivel jobb, azután úgy hallgattam, persze a TV közben energiatakarékos módban volt. Viszont most az új erősítővel közvetlen hallgatom a BD-t és itt nem hallok különbséget, a TV-s és közvetlen BD-s lejátszás között, viszont az előző erősítőhöz képest sok javulás van.
-
Pendragon911
aktív tag
Egy szóval nem mondtam, hogy jobb lenne bármi másnál is, csak annyit jegyeztem meg, hogy a BD lejátszó HDMI-vel rá van kötve TV-re, ami pedig optikaival van az erősítőbe csatlakoztatva, emellett a lejátszó is be van kötve optikaival az erősítőbe. Most jön a lényeg, amikor zenét hallgatok BD-ről, de úgy, hogy a hangja a TV-n keresztül jut el az erősítőbe, akkor az hallhatóan tisztább, mint akkor, amikor a BD hangját közvetlenül az erősítőbe küldve hallgatom. Ennyi a történet
Másik témához, bár nem tudom, mennyire passzol a témába - ha 5.1-es filmet nézek az első megoldással, akkor az LG TV küldi uazt a hangot az erősítőre. -
Laca0
addikt
Az LG TV kézikönyvében nincs ilyen korlátozás meghatározva, mint a Te Samsung-odnál.
Csak az MPEG audiot konvertálja PCM-re.Megismételt teszt:
USB HDD -> Wayteq HD95CX -> LG42LW5590 -> Onkyo TX-SR506
MKV film 5.1-es DD hanggal: Onkyo forrás kijelzése: Dolby D: 3/2.1 (ha sztereóra váltok, ha direct-re, ha pure audio-ra, akkor is ugyanez a kijelzés)Wayteq HD95CX -> LG42LW5590 -> Onkyo TX-SR506
M1 HD királyi csatorna DD sztereó adással: Onkyo forrás kijelzése: Dolby D: 2/0 (szintén bármit nyomkodok az erősítőn, akkor is ugyanez a kijelzés)Wayteq HD95CX -> LG42LW5590 -> Onkyo TX-SR506
RTL Klub AAC hanggal: Onkyo forrás kijelzése: PCM fs: 48kHzRemélem most már elhiszitek, hogy TV típus függő, hogy átengedi-e a többcsatornás hangforrást. Úgy néz ki, hogy az LG-k tudják, a Samsung-ok nem.
-
Laca0
addikt
Ha átkapcsolsz a távirányítón sztereóra, akkor a 3/2.1 helyett azt fogja mutatni, pedig a bemenő jel ugyanaz.
Nem. Ha átkapcsolok sztereóra vagy monora, akkor is 6 csatornát mutat, mivel az a forrás (3/2.1). Megnéztem még egyszer (utoljára), mert már annyira erőlteted, hogy nem megy át, meg nem azt mutatja. Úgy látom, hogy ez egy meddő "vita", mert nem tudod elfogadni, hogy van ilyen, ezért részemről befejezettnek tekintem a témát.
Csak annyit kérek, hogy ha megint jön egy újonc, akkor ne állítsd kategorikusan, hogy ilyen nincs. -
maxika2004
őstag
Hát akkor még lehet nézelődök !
Müködést illetőleg hogy jól gondolom-e : PL ezen : s5405
[link]álltalában van rajt 4 hdmi bemenet és egy kimenet !
Szóval ha rányomok hdmi-n egy mediaplayert és egy pc-t,
az erősitőt pedig egy hdmi vel összekötöm a tv-vel, akkor igy okés ?
akkor minden nemü hang (dts, anyámfüle stb )
megszólal a hangfalakon ugyi ?ami a pc-ből illetve mediaplayerből jön..??
nincs semmi korlátozás hogy valmi nem megy át ?
mert valamit olvastam feljebb.... de már nemtom mi volt ! és nem is nagyon értettem.. -
Laca0
addikt
Nem szívesen mondom, de a kijelzett információkkal kapcsolatban tévedésben vagy:
Az Onkyo a display gomb megnyomására a hangforrás adatait írja ki, nem pedig a leképezést.
A kézikönyv szerint a 3/2.1 jelentése: 3 front csatorna, 2 surround és 1 sub csatorna a forrás.
Lehet, hogy csak ezek az Onkyo erősítők ilyenek és csak LG TV-vel működik, de ezek ebben a konfigurációban tudják fogadni a 6 csatornás hangot a tv-n keresztül.Még 1 adalék: a TV-ben az audio menüben át kell állítani a digitális hangkimenetet AUTO-ra, mert alapból PCM-en van.
-
Turbo73
tag
Hiteles forrást? Ugye most csak viccelsz. Neked kb. ugyanannyi rákeresni a neten, mint nekem. Lehet újdonság erejével hat, de az Onkyo nem csak a 609-esbe rakta ezt a csipet, hanem egy csomó más erősítőjébe is. De legyen, itt egy teszt a 609-ről és csatolok egy képet is a belsejéről. Onkyo 609
De, hogy visszatérjünk az eredeti témához, és abbahagyjuk a mellébeszélést, este csináltam egy kis videót csak neked. Jó szórakozást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Mozgásban a Terminator 2D: NO FATE
- Fujifilm X
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Windows 11
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest