- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #37938 üzenetére
Tápkábeleket összehasonlítani nem erősítővel, hanem lejátszóval, leginkább CD-játszóval célszerű!!! Sokkal egyértelműbben hallhatóak a különbségek, nem befolyásolja a hangzást a kondenzátorok pillanatnyi töltöttségi állapota és egyebek.
A Nordost demóin is ez a gyakorlat. -
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #37859 üzenetére
sztem 30-40. no,nálam 40+on megy a 247. és a BEnek több a mélye-magasa.
plusz én még be is dugózom a reflexnyílást.Ugyanakkor nálam a kábelen múlt a megoldás, én nem érzem kevésnek. De ilyesmi kábel nélkül simán kéne a 249 BE - mély mennyiségét tekintve. Szerencsére nem alkudtam meg
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #37848 üzenetére
Valami egészen extra alkalmi vételt kellene kifogni, mert szinte kizárt, hogy vegyek hozzá frontokat és centert. Csak azért került képbe, mert rájöttem, nekem a di/bipól sokkal jobban tetszik, mint a direktsugárzó.
A Quadral háttérsugárzói (Phase) a hátlapjukra kaptak egy magassugárzót, ami könyvespolcra/ba helyezve szart sem ér.(#37849) Toobee
Kialakítását tekintve az SR 800 sokkal jobban passzolna a könyvespolcomra. -
Toobee
veterán
válasz
gyurczy #37609 üzenetére
Én most vettem meg a jegyet. Szerintem igyekezzetek, mert már csak kevésbé jó helyek vannak. Pár nap és csak ultraszar helyre tudtok venni. Utolsó sor, 10. székére vettem jegyet. A jegyen ez van: Szektor: középerkély, Irány: bal, Sor: 3, Szék: 10. Egész közel van a keverőhöz, esetleg még jó is lehet, de csodát nem várok. Ha hamarabb kitalálom, akkor lehetett volna jó helyre venni.
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #37442 üzenetére
Egyik kedvencem a House MD, nemég kezdtem elölről nézni, tegnap éjjeli adagom volt a 3/4 és 5. De Laurie mogorva pofázmányát nem tenném ki a falamra, inkább Lisa Edelsteint.
(#37443) luigi106
Feltétlenül valami tisztességes digitális koaxiális kábellel próbálkozz, ajánlom a Van den Hul Digicouplert! -
cekkk
veterán
válasz
gyurczy #37369 üzenetére
Pont erről beszélek, hogy mi honnan is tudjuk, hogy villám csapásos miatt ment tönkre.
(#37370) Ed Parker
De működött vagy nem?
Nálunk is volt olyan, hogy hoztak be olyan TV-t amin antennán keresztül csapott be a villám az antenna bele volt dugva a videóba az onnan a TVbe és a videón keresztül ment a villám és semmi kárt nem okozott a videóba míg a tv-t szép csapta
De mesélte apa, hogy látott olyat, hogy a villám a villany órát repítette ki a falból és repül át a szomszéd házáig
-
-
Gaben360
senior tag
válasz
gyurczy #35959 üzenetére
Passz,nem vagyok villanyász.
Akkor más erősítővel miért nem?
Ha rákötöm a kölcsön h/k avr 139-re semmi probléma.
Arra most nincs keret hogy bevizsgáltassam egy szakival,nem megy semmi még az állványok sem,pedig nem sokan foglalkoznak vele.
Harsonás:Sima tőcsavarral,Én is ezt használom az állványokhoz.
De ha nem akarod a dobozt megfúrni,akkor egy keményfa lap és azt tőcsavarozni és tüskézni,és arra rakod a dobozodat a hatás ugyanaz. -
Gaben360
senior tag
válasz
gyurczy #35954 üzenetére
A szoba újra lett vezetékelve mikor felújítottuk,és eddig soha semmi gond nem volt,csak most.
Dorian: Lehet hogy a gyári nad kábel jó lesz,most azért ne fáradj,ha lenne valami jobb kábeled kicsipénzé,arra lehet vevő is lennék.
Putyu: azt az elosztó kibelezést hogy gondoltad?Mit kell belőle kivenni,hogy ne legyen földelt?
De ezt már kipróbáltam,csak hosszabítóval és nem működött. -
Gaben360
senior tag
válasz
gyurczy #35945 üzenetére
Van itt egy problémám,ha visszaolvasol.
Búgott a subom mióta erősítőt cseréltem,és mióta kikötöttem a tápkábelből a földelést azóta nem búg,de az erősítő kikapcsolásánál egyet durran,és akkor is ha hangzásképet állítok,vagy a menüben állítok valamit.
Mivel a sub gyári kábele is cserélhető,de szét nem szedhető ezért kéne egy szerelhető tápkábel,hogy abból is kikössem.Most van egy földeletlen és egy földelt tápkábelem.A sub egy cav w250 az erősítő pedig egy nad t763.A sub előtte soha nem csinált ilyet egy erősítővel sem,csak a naddal.
De ha van egyéb ötleted akkor szívesen veszem.
A nad gyári kábele remélem a héten megjön,lehet azzal is jó lesz nemtudom.
Meg akitől vettem az földhurokra gyanakodott,ezért küld egy kütyüt is emiatt,lehet hogy ez is elég lesz.
Más nem gerjed vagy búg csak a sub.
A médiaplayer tápkábelén ferrit gyűrű,és a hdmi kábelem is zavarszűrős mindkét végén. -
Patice
nagyúr
válasz
gyurczy #35685 üzenetére
Nálam is vannak "sztenderd" számok, de ahogy hallgatok új zenéket mindig akad egy-egy új felvétel, ami bekerül a TESZT könyvtáramba.
Aztán idővel azt figyeltem meg, hogy már a tesztmappából is válogatok. Van nekem is pár olyan számom ami alapján fel tudom mérni a rendszer hangját.
Most legalább olyan a kis láncom, ami elé szeretek leülni, hallgatható és mosolygok, libabőrözök.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #35685 üzenetére
Akarod mondani 20-30,amit nagyon jól ismersz, ad egy villantásnyi képet, mit tud a lánc.
De nem akarok okoskodni, mindenki másképp csinálja.Nekem este nagyságrend kell, hogy kiszűrjem, mi az amit a doboz, mi az,amit a kábelek, stb csinálnak. És akkor is még igen rossz a találati arányom, nincs még tapasztalatom.
-
mp54
senior tag
-
JohannZimu
senior tag
válasz
gyurczy #35374 üzenetére
Biztos, hogy "kb ugyan annyiba kerül a két motyó"?
Ugyanis az AVX-en jelenleg hirdetett UMC-200-asokat 200-230.000 forint között hirdetik, végfok még sehol. UPA-7-végfokot pedig 250.000 forintért hirdettél.
Összeadva a kettőt kb. 450.000 az Emotiva proc+végfok hirdetett ára.
Jelenleg 2db CA650R-t hirdetnek AVX-en, 215.000 forintos áron.
Igazán nincs ezzel sok problémám, csak a piac mást mutat, nem azt, hogy "kb ugyan annyiba kerül a két motyó".Ezekszerint mondhatjuk, hogy Emotivával többen is árán felül "kereskednek" az AVX-en?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gyurczy #34863 üzenetére
Ha jól rémlik ~1400Ft-ra jött ki 1m Cat7 elkészítve, nem annyira mint amit Ed írt. De Pityu csinálta, ha erre jár majd ír róla ha gondolja.
Ez a Sinus ára. Ezek szerint mindkettő "verte" a Bártfay-t. Egymáshoz képest meg nem hallotta senki őket. Lehet egyik itt jobb, másik ott, na meg kinek mi tetszik. Kár erről "vitázni".
(#34865) Ed Parker: Nekem még megvan. Nem egyezik a véleményünk, ennyi. Szerintem árában jó. Hallatlanul ne ítéljétek el teljesen!
Ha meg visszanézitek én is a Supra Ply, Sinus Live-ot "ajánlottam" kipróbálásra, nem a cat7-el való kínlódást.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gyurczy #34852 üzenetére
"500-1000Ft-os alap rézdrótokat felül lehet vele múlni."
Ezt írtam és tartom is. Nálam a Bártfay kábelt pl. verte. Mondhatni sokáig használtam.
Sok diy gyártó kábele szerinted "audio kábel alapanyagokból" készül? Nagyon sokszor nem.(#34853) Ed Parker: Nálam Dali C6 cat7 kábellel vállalható. Ennyi. Jobb volt mint a gotham, jobb volt mint a Bártfay, jobb volt mint pár Kácsás madzag 1000Ft/m alatt. Használtam, még most is megvan!
Szerintem még a Dali Concept is "kezdő szint". -
-
i@lex
őstag
válasz
gyurczy #33650 üzenetére
Emlékeim szerint minden bántó szándék nélkül kérdéseket tettem fel.
"Ha jól rémlik" még a gyengébbek kedvéért azt is oda írtam, "hogy minden bántás nélkül"...
Lehet túlreagáltátok picit.
...és természetesen nem szaroztam le semmit, egyszerűen mást jelent a moziszoba. (számomra)
-
Deadzone41
őstag
válasz
gyurczy #33642 üzenetére
mozinál elmegy ez a megoldás, sztereónál már nem, hazavágja a tér mélység érzetét. egy átlag kezeletlen lakószobába sokkal nagyobb gondok vannak ennél a hátoldali visszaverődős kioltásnál. mozinál meg ha elég messzire tesszük, vágási freki alá kerül az első kioltási freki, és azért nem lesz gond. ezt a blogot olvasgassátok, ha érdekel az akusztika.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged