- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #136552 üzenetére
És hogy halad az Atmos telepítése. A terv már elkészült?
Hívj egy havert aki ügyes barkácsoló és megcsinálja neked ...
A gerendára fel lehetne rögzíteni ... stb
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #136501 üzenetére
Neeem,a vas (is) megfelelő színvonalú..Olívia drága...
-
s7evcsenko
addikt
válasz
Lacielvtárs #136258 üzenetére
Emlékeim szerint ez 80-on van, de ránézek.
Köszönöm.Miért tárgytalan?
-
Tonyka 2
tag
válasz
Lacielvtárs #136113 üzenetére
Most az, h bitangul szól, vagy, h milyen, és mennyire használják az Atmos-t, az azért nem ugyanaz. Emlékeim szerint Atmos használatból nem nagy pukk a Star Trek, bár régen láttam.
-
claire78
senior tag
válasz
Lacielvtárs #136118 üzenetére
Gondolom az, amit Te is szerettél volna: frontokra helyezett dedikált Atmos hangfalak, melyek a mennyezetre "vetítik" a hangot és onnan "pattan" a hallgatói pozícióra.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #136118 üzenetére
Olvass vissza pár napot a "kisebbik" mozis topikban "pattintott" atmos témában ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #136116 üzenetére
Helyesen fogalmazva: jelenleg azt hallod jobbnak ....
(és sok olyan esetben is így van, ahol "pattintott" atmos (ez nagyon tetszik
) van vagy valami hiányzik/nincs jól beállítva .... )
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #136113 üzenetére
Mer' a "dts-es atmoshoz" nem kötelező plafonhangszóró (máshogy rakja össsze), majd ha lesz rendes plafonhangszóród, akkor hallgasd meg ....
-
Tonyka 2
tag
válasz
Lacielvtárs #136110 üzenetére
Van azért a Trafo 4-be jó pár jelenet. Az ál Atmos nyomulósabb, de ne feledjük tévedni is szokott néha. Mondjuk ettől függetlenül mindig használom. Többet tesz hozzá, mint amit hibáz. A minap néztem az Ismeretlen vizeken-t. Nagyon jó volt az öreg hajó recsegése, az őserdős jelenetek, és a madár repkedése. Ki melyik ál-ra teszi a voksát? Dolby, vagy a DTS? Én a Dolby-t használom többnyire.
-
claire78
senior tag
válasz
Lacielvtárs #136110 üzenetére
Baromi jó film.
Nekem nagyon tetszett.
Nem tudlak megerősíteni, az Atmos hangsávos film jobb, de a Neural:X keverés is nagyon sokat tud hozzátenni egy filmhez. Szinte megtévesztően hasonlót, mint Atmos esetében. -
Pazolini
senior tag
válasz
Lacielvtárs #136097 üzenetére
Minél drágább, annál jobb! - most akkor ez is tréfa lenne?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #136099 üzenetére
Hát még egy RZ 810 hogy szólna Pure Audio-ban ....
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #136097 üzenetére
Úgyaaan,tényleg frankó motyó!
-
s7evcsenko
addikt
válasz
Lacielvtárs #135913 üzenetére
Nem kell ide a sony led tv topik példának... itt sincs semmi másképp...
(#135962) VoidXs : Ez szép volt!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #135926 üzenetére
Jaja.Egyik új kedvenc zeném a 10-17 éves Mexikói lányok alkotta The Warning.
2160p-be nézzétek,ha bírja a gép.
-
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs #135939 üzenetére
Tápkábelnek kezdésnek jó az amit hétalvó linkelt.
Én is olyat használok. Mondjuk nekem ez volt a határ amit költök tápkábelre.Max 10 pár ezret.
Nálam hozott a rendszeren, nyugodtabb lett a hangja vagy milyen, de ugye én ezekhez nem értek.Utána meg, ha lesz pénzed meg kedved akkor mehet a vaktszt sz@rásig a drágább kábelekkel, aztán ha úgy érzed cseréled másikra.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #135939 üzenetére
"a szubot is érdemes cserélni nagyobbra, még akkor is ha elégedett vagyok vele?"
Persze, hogy érdemes, had pörögjön a gazdaság ....
(először állíts be mindent rendesen, rakd össze az Atmos-t (ha akarsz olyat) és utána foglalkozz minden mással .... szerintem ....
)
-
hétalvó
addikt
válasz
Lacielvtárs #135936 üzenetére
nézegettem a blog-odat
vegyünk vissza kicsit...
valami ilyesmire gondolnék max forrás,tv,sub,avr mindenki kapjon 1et.
de inkább egy jó kis szőnyeget vegyél kezdésnek.
utána sub csere, jöhet a kivetítő és mehet az atmos is. -
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #135932 üzenetére
Elsőre az Atmost installáld Ombe ajánlását figyelembe véve, oszt ha marad kidobandó pénzed, nosza rajta vegyél kábelt sok pénzért.(Fontos a jó kábel, meg a jó 220, de ne költs rá túl sokat .. ) Ez ügyben kérj tanácsot Liszi-től
-
hétalvó
addikt
válasz
Lacielvtárs #135929 üzenetére
akkor lesz postakoltseged pl...
-
hétalvó
addikt
válasz
Lacielvtárs #135929 üzenetére
rossztól kérdezed. elfogult furutech-es vagyok.
én most biztos kipróbálnék egy fp-s35n-t. bemész kacsa letétbe elhozod, ha nem tetszik visszaviszed.
de valami kis siltech-el vagy vovox-al is próbálkozhatsz, talán egy alap lapp-al is kezdhetsz. tökéletes nem lesz, neked tetszen az a lényeg, persze ne a külseje -
hétalvó
addikt
válasz
Lacielvtárs #135913 üzenetére
tobb ertelme van egy-ket tapkabelnek, mint atmossal bajlodni...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #135907 üzenetére
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #135907 üzenetére
Hivatalos elhelyezési ajánlás alapján picit előtted.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #135902 üzenetére
Mindenképp feletted kell, hogy legyen, akkor az igazi .... a többi (ahogy írtad is) "áll megoldás" és marketing ....
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #135902 üzenetére
Csakis a plafon jó, a visszaverődésnél még a virtualizált Atmos is "jobb".
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #135899 üzenetére
Dolby szerint az Atmos installáció fülmagasságban elhelyezett háttérsugárzókkal a legjobb.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #135899 üzenetére
A visszaverődő hangokból soha nem lesz rendes atmos .... de ha gondolod kísérletezz nyugodtan ....
-
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #135887 üzenetére
"De jó tudni hogy nem fontos a tipus azonosság"
Mindent nem kellene elhinned!Viszont 3,6 méteres belmagasság esetén nem javaslom a frontsugárzókra helyezett Atmos dobozt.
-
gabo01
őstag
válasz
Lacielvtárs #135894 üzenetére
Köszi! Még a jobb oldali fallal meg a kanapé mögöttivel kell valamit kezdeni mert azok jelenleg csupaszok!
Csabroncka: Szerintem ez mehet nyilvánosan is!
A vászon egy Screenline Othello 244x137cm-es a vetítő egy JVC X3 és a vetítési és nézési távolság kb ugyanaz 342cm.
Ez a minimum, hogy be tudja vetíteni a teljes felületet! Majdnem kevés lett a távolság de hátrébb kerül egy sínen a projektor tartóval együtt így csisszre de jó lesz! -
Pgabor79
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #135889 üzenetére
Sziasztok!
Sony tv topikban jártam a problémámmal, de nem tudtak segíteni, így bepróbálkozom itt is...:
Adott egy Sony KDL-50W809C tv-m, meg egy Harman/Kardon AVR-255 AVR. Hogy a bánatba kell HDMI-vel összekötnöm a két készüléket hogy pl. YouTube hangja menjen ki a JBL ES szettre???
TV-n beállítottam a hangbeállításokban, "Hangszóró: Audiorendszer"
HDMI kábel tv-n a HDMI-ARC-ban, erősítőn a HDMI1-ben. TV-n YouTube (vagy bármi..) elindítva, HDMI-ARC kiválasztva. Erősítőn szintén megadva HDMI1 bemenet... Nagy csend.... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #135887 üzenetére
Próbáld csak ki a frontra rakható atmos-t, elvégre mindenkinek végig kell járni a "lépcsőket" ....
Itt van választék Elac-ból [link] és ha veszel ilyet gondolj arra, hogy valaki milyen boldog lesz majd, amikor féláron megveszi tőled ....
-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #135885 üzenetére
Ááá szerintem ne. Egy jó beépíthető hangszóró sem sokkal több, igaz frontokon még nem halottam, de gondolj csak bele,az még is csak hol szól. A frontok tetején. Nem a fejed fölött. Kérdezd csak meg NEMIR-t.Ők már építettek minden félét. Létezik olyan is amit csak fel kell szerelni a plafonra (nem süllyesztett) és még jól is néz ki. Akkor inkább már olyat. [link] Az Atmos hangszóróknak nem kell feltétlen azonos (5.0-hoz) típusnak lennie , nekem sem az van és tök jó....
-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #135880 üzenetére
Azért felépítésben kellene gondolkodni, mert ha veszel a frontok tetejére, az nem lesz az igazi és u.u költöttél...Össze lehet azt hozni, legalább lesz egy kis időtöltésed és alkotsz is...
-
arcitec
addikt
válasz
Lacielvtárs #135878 üzenetére
Installáltad az Atmos hangszórókat? Fotó? Lehetne látni?
-
Csabroncka
addikt
válasz
Lacielvtárs #135715 üzenetére
Az erősítőn kiírt érték azért nem mérvadó, mert kalibráció és beállítás függő!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Lacielvtárs #135688 üzenetére
Na most mindegyikőtök úgy beszél , mint aki rendszeresen torzításba tekeri a hangerőt
aztán úgy jártok mint én vagy nálam idősebbek - jön a gyerek és lehalkul az AVR
.
Komolyan elgondolkodtam az értelmén amikor megállapítottam múltkor, hogy több Halász Judit szól rajta, mint film vagy zene. De annyi pozitívum van, hogy feleségem barátnői elismerően nyilatkoznak a Bogyó és babóca hangminőségéről - jé ez így szól
(#135698) Ragadozó: az jó cucc
-
Pazolini
senior tag
válasz
Lacielvtárs #135454 üzenetére
Ugye nem attól esett le az állad, elvtársam, hogy milyen szép és nagy, mert pont ezt linkeltem kép beágyazásával 5 napja...?!"
Inkább az ára az, ami megdöbbentően csábító lehet, ha van hozzá elég nagy frontod: 1.2 vagy 2.2 Ref. Canton! -
Krisztian101
tag
válasz
Lacielvtárs #134798 üzenetére
2 napja a galaktikus leválasztón röhögök! Köszönöm, hogy feldobod a napjaim!
Nálam kb 10éve volt ilyen jelenség. Koax kábel okozta. Ahol bejött a kábel a lakásba, oda betettem (most is így van) és megszűnik a búgás. Ha jól emlékszem egy bizonyos frekit vág le a bejövő jelből.
-
gógyi
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #134817 üzenetére
Tehát a bejövő antenna kábelbe kell iktatni?
-
carpediem007
tag
válasz
Lacielvtárs #134817 üzenetére
Ha nincs antenna a rendszerbe akkor hogy működik?
-
fehér_ember
addikt
válasz
Lacielvtárs #134794 üzenetére
-
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs #134597 üzenetére
Én eddig csak jókat olvastam róla, sőt nem csak a filmről, hanem a hangkeverésről is. Jelölték is Oscar-ra.
Én is tervezem majd megnézni, már ki is kölcsönöztem remuxban.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Egyszer simán nézhető!
-
Tonyka 2
tag
válasz
Amennyire egy igaz történet jó lehet annyira jó. A megvalósítása csillagos ötös az biztos.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Azt írják, hogy orgia, de az Interstellar után nehezen tudok "orgiábbat" elképzelni
-
Pazolini
senior tag
válasz
Lacielvtárs #134590 üzenetére
Ő mindig itt van, csak sokszor gondolja úgy, hogy a véleményét (idézem):
NEM ÍR-OM BE...
vagy csak azt gondolja magában pajkosan: nem ír a nevem... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #134590 üzenetére
Mindenképp jobb, mert BK-t, JR-t, ÉNB-et és hasonlókat sem bírok nézni .... de ez itt "tuti" ....
-
válasz
Lacielvtárs #134523 üzenetére
Pontosan tudom, hogy arra gondoltál. Lépjünk tovább......
-
válasz
Lacielvtárs #134520 üzenetére
Ahogy te megfogalmaztad, úgy ostobaság, én sosem írtam ilyet, ne keltsd rossz híremet!
Amire gondolsz, az egy egyszerű alapvetés, de teljesen más téma, nem az aktuális tárgyhoz tartozik.
-
kenand
veterán
válasz
Lacielvtárs #134383 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Elég nagy helyiség lesz, elférne a 7, de valószínűleg megelégszem 5.1-gyel. -
dunkel
őstag
válasz
Lacielvtárs #134344 üzenetére
Focal Electra SR900
(#134346) Festina86
Sztem hifiracks klón. Én is ilyesmit csináltattam. -
gabo01
őstag
válasz
Lacielvtárs #134335 üzenetére
A TV 108 cm képátló! Elférne a gy 55-65"-os is de majd meglátjuk mit hoz a jövő!
Kicsit tartottam tőle, hogy a Focal hátterek mennyire fognak elütni a Sonusok-tól de a tegnapi viszonylag rövid tesztelés alapján nekem megfelel a végeredmény! Lehet a hallásommal van gond vagy a Marantz EQ-ja dolgozik jól?!
-
gabo01
őstag
válasz
Lacielvtárs #134321 üzenetére
Most, hogy egy kedves fórumtárs segítségével sikerült centert is vennem a frontokhoz gondoltam teszek fel néhány képet a jelenlegi állapotról! Remélem belátható időn belül elkészül a nappali bútor is mert megszakad a szívem, hogy a földre kellett tennem a centert!
ELACielvtárs bocs véletlenül nyomtam a válaszra új helyett!
-
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #134239 üzenetére
Az agyalást hagyd másra vegyél egyet.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #133617 üzenetére
Egyszer élünk, nem .... !?
(szerintem, ha megveszed egy "jobb" HDMI-t simán "belealkudhatsz" az árába ....
)
-
rottenbull
őstag
válasz
Lacielvtárs #133612 üzenetére
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #133612 üzenetére
Az alsót hallgattuk .... annak már egész jó hangja volt .... szerintem az alá ne is menj ....
Gabesz26:
Mint írtam is, én sem értettem, hogy mi-miért és hogyan, de ha így "jó a hangja, akkor miért ne ....
xtremetuning:
Semmi nem lehet tökéletes ....
-
rottenbull
őstag
válasz
Lacielvtárs #133609 üzenetére
Olyan 200-250 ezer dollarra saccolnam. Annyiert beszerelik neki az Imax Prestige rendszert, mindenestol.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #133609 üzenetére
Inkább 2-3 "átlagos" ház ára ....
.... a jó hang mindent megér ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #133606 üzenetére
Igen, csak szerepel a szövegben 11.6 és 11.4 is .... nekem kicsit érdekes, de legalább jó drága ....
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #133556 üzenetére
Neked minimum ilyenre kell gyúrni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #133554 üzenetére
Azt már ajánlottam neked, ez még nem a Jet-es változat, szettben hirdetik, de talán meg lehet alkudni a frontokra is ....
(olvastam, hogy nem jött össze a TV vásárlás, szerintem ne sajnáld, lehet nem véletlen történt így ....
)
-
Shingen
addikt
válasz
Lacielvtárs #133367 üzenetére
ÁÁÁ azok nem is írnak vagy leoltanak.
-
Shingen
addikt
válasz
Lacielvtárs #133365 üzenetére
Akkor hülyeség
marad pár méter beletoldás és kész. -
zizi7229
tag
válasz
Lacielvtárs #133314 üzenetére
Szia, hangszóró mindegy ugyanezt csinálja dc2550 videotonnal és a jbl lx44 hangfalpárral is
bemenet és hangforrás mind1
-
Pazolini
senior tag
válasz
Lacielvtárs #133080 üzenetére
És az nem elég, ha magasban tér el? Az nem része a hangszórókészletnek? Liszi keresztkérdése jogos volt, önellentmondásba keverdtél jócskán. Most akkor mi volt zavaró? Amit amúgy sem hallasz vagy egy nagyon oda nem illő center hangja? Nagyon nem mindegy.
Egy-egy kisebb frissítés a rendszeredben, és egy (!) komolyabb hang tapasztalata saját környezetben még nem ad átfogó tapasztalatot, ami általános érvényű megfogalmazásokat vagy komolyabb tanácsadást megalapozna. Mások okosságait meg minek szajkózni? Jobb csak saját konktrét (!) tapasztalattal előhozakodni, különben zsákutcába keveredik az ember, akár az, akinek tapasztalatok hiányában általánosító tanácsot adsz, akár te magad, azzal, amire liszi kolléga rávilágított.
Amúgy ez nem csak Rád igaz.... (Nehéz mindig kellő visszafogottsággal és relativizáló finomsággal fogalmazni. Ezt viszont nagyon jól műveli itt pl. Ombe.) -
Bobolit
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #133076 üzenetére
Esetleg van erre valami test scene, ahol ki lehetne próbálni, hogy mennyire egyezik a frontok és a center hangja?
-
ottofon
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #133072 üzenetére
Tegyük fel hogy igazad van. De vajon egy 10-12 éves modell hogy viszonyul egy 2016-os modellhez??? Mert a KEF frontjaimhoz aligha találok korban hozzáillő centert. Vagy ti tudtok? Megértem hogy logikus az hogy pl a centerben és frontban azonos magas és mélyközép legyen, azaz célszerű. Gondolom hülyén néz ki ha házimozit nézve átmegy balrol jobbra egy beszélő ember és középre érve más lesz a hangszíne....
-
Csabroncka
addikt
válasz
Lacielvtárs #133072 üzenetére
Azért a gyártók többsége nem ma jött le a falvédőről. Még a belépő kategóriákra is (szerintem) hangmérnök azért biztosan ráfülel, meg azért a keresztváltókat sem légből kapott vágási frekik alapján állítják be. Ezt már évekkel ezelőtt hangsúlyozták az itteni öregek, hogy a márka sem számít, hanem a hangfalcsalád. Ez alól a sub kivétel, a plafonsugárzókról még nem tudok nyilatkozni.
-
Squirrel
őstag
válasz
Lacielvtárs #133051 üzenetére
Köszönöm szépen
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #133047 üzenetére
DD 5.1,és igen,annyival hangosabb.Érdekes..
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #133045 üzenetére
Nem mellesleg kb. 3 dB-t vissza kellett vennem egy szokványos BD koncerthez képest...
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #133042 üzenetére
Egy régi Linkin Park (Live in Texas) DVD-vel melegítem a cuccot míg megjönnek a haverok,besz@rás milyen jól szól!
Vissza fogom nézni az ős DVD-s koncertjeimet!
-
totya800
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #133032 üzenetére
Kedves Norbert!
Köszönöm válaszod a témában. Nem szeretnék 120.000 Ft-os erősítőhöz több százezer forintos hangfalrendszert vásárolni, ezért igyekszem egy reális kereten belül maradni ahhoz, hogy egy élvezhető megoldás szülessen belőle.
Az 5.0 hangfalakat felhasználtam egy korábbi OZAKI B5 HM050 erősítő rendszerből, sajnos a mélynyomót nem sikerült, mivel nem szólalt meg.
A fentiek miatt fordultam hozzáértőhöz, hogy a mélysugárzó kiválasztásában segítsen.Nem vagyok vájt fülű, viszont szeretnék a leggazdaságosabban, jól működő rendszert használni.
A meglévő OZAKI hangfalaim csatlakoztatása előtt gondolkoztam Jamo 626 5.0 hanfgalrendszerben, de amíg ezt megfelelő minőségűnek ítélem meg addig nem akartam feleslegesen pénzt költeni.
Ebben a szellemben, ha lenne valami ötleted a mélysugárzóra várnám.
Köszönettel: totya80
-
spiky03
veterán
válasz
Lacielvtárs #132886 üzenetére
Köszönöm
Igyekszik az ember.
Nah most megnéztem pár demó részt, hát igen így azért sokkal jobb a hátsótér.
-
lemmy9
őstag
válasz
Lacielvtárs #132699 üzenetére
Mindig is reflexest használtam, mígnem egy hónapja megvettem egy zárt Emotiva X Ref 10 DSP-t.
Ég és föld, nagyon pontos, és zenére is frankó. A Metallica új lemeze jó tesztalany, a lábdob a reflexessel egy szétfolyós rágógumi volt, a refissel mintha mellbe lőnének. Otthon, pogózás közben -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #131603 üzenetére
ez melyik típus?
Na ezt nehezen hiszem el...a hivatalos weboldalon rögtön az első nagyképen van..
Tessék olvasgatni róla!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #131584 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #131071 üzenetére
A jó minőség arra vonatkozott, hogy az előtte lévőhöz képest jobb minőségűt vettem és úgy jobb lett a basszus.
Azt se felejtsük, hogy a rendszerem még mindig kezdő, csak itt kapcsolódtam be a beszélgetésbe, mert itt volt éppen téma.
A sub kábel ez, 3m Proson: [link]
Hozzá az Y pedig ez: [link]
Valószínű a többség ebben a topikban meg sem nézi ezt az árkategóriát. -
Csabroncka
addikt
válasz
Lacielvtárs #130826 üzenetére
Este amikor a gyerek már alszik akkor nem feltétlen rossz (halkan), de normál körülmények között nem jó.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #130783 üzenetére
2 pasi női avatarral beszélget egymással. Azért én nem csodálkoznék majd a későbbiekben.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Lacielvtárs #130779 üzenetére
Amúgy tényleg bírom a dumádat
, meg az avatarodat...
Kellenek ide a jó elvtársak!(Bocs mindenkitől a duplázásért!)
-
válasz
Lacielvtárs #130743 üzenetére
"ezen HDMI kábeleknek köszönhetően, kiváló lett a kép minőség. Bele sem merek gondolni abba, hogy milyen mértékű javulást hozhat egy még komolyabb HDMI kábel csere."
Ezt a tapasztalatodat jól jegyezd meg, mert ezt hívják PLACEBO-nak. Ez egy borzasztó fontos dolog a hifi-házimozi világban. (Is.) Már milliószor volt róla szó, de egy újszülöttnek minden vicc új. Hacsak nem volt hibás a kábeled, tökéletesen kizárt, hogy te bármilyen VALÓS képminőség javulást tapasztalhattál a kis LCD-den a HDMI-kábel cseréjétől. Erről könnyen megbizonyosodhatsz, ha elvégzel egy egyszerű vaktesztet.
Mindezt nem azért írom, hogy elvegyem a kedved, örülünk, hogy ilyen lelkes vagy a témában, de fontos, hogy az ilyen egyértelmű bullshitek, hatalmas túlzások ne terjedhessenek tovább akadály nélkül. Amit láttál, pontosabban látni véltél, az NEM a kábel hatása volt, ha megérted ezt, ha nem.
A többi tapasztalatodban is benne van a psziché, múltkor az új szubkábeledről írtál valószínűleg erősen túlzóan, és ez mindaddig így is marad, amíg nem fogadod meg azt a jó szándékú tanácsot, hogy a tapasztalataid leellenőrzésére végezz el normális teszteket. Pláne, mielőtt cikkeket írsz róla.Kedvenc helyesírási hiba az írásodból : "olyan rég írtam már cikiket a házi mozim építésével kapcsolatban" Nem, nem rég írtál cikiket.
(Bocs, nem hagyhattam ki.
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lassan összeállhattok BBéci-vel egy közös teszt/cikk megírásához ....
-
BBéci
legenda
válasz
Kezdve az élménybeszámolóval.
-
blakey
titán
válasz
Lacielvtárs #130676 üzenetére
A +10 dB-hez nem tudok hozzászólni, mondjuk azért az túlzás, hogy ekkora javulás lenne. Első mérés volt egy kicsit "erős", azóta korrigáltam, lehet, még ellenőrzöm, de 2 ellenörzés után is ugyanazt mérte.
Meglátjuk milyen lesz, egyelőre jónak tűnik. -
Quetz
őstag
válasz
Lacielvtárs #130676 üzenetére
Én egy kicsit visszafogottabban fogalmaznék mert szerintem erősen túlértékeled a csere hatását. +10db hangnyomás eléréséhez nagyjából meg kell tízszerezned a teljesítményt. A kábelek passzív eszközök, tehát kizárhatjuk, hogy ez sikerülne.
-
blakey
titán
válasz
Lacielvtárs #130670 üzenetére
Jó kábelem van, még csinálok egy mérést, mert jobban vissza kell vennem a szubot.
-
Bobolit
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #130212 üzenetére
-
Bobolit
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #130206 üzenetére
Mennyivel veszed feljebb?
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Lacielvtárs #130020 üzenetére
Szia!
Köszi, jogos a felvetés, csak sajna akkora dög a Revoltec CPU hűtőm, h nem fér vissza a gyári oldallemez, viszont így legalább megfelelően szellős a belseje is, plusz a kék ledekre mindenki harapni szokott!
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
Lacielvtárs #129647 üzenetére
Köszönöm!!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #129586 üzenetére
Csak sorjában...
-
lemmy9
őstag
válasz
Lacielvtárs #129586 üzenetére
Amatőr
. Ilyenkor el kell morzsolni egy könnycseppet
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #129576 üzenetére
Hangfalról beszéltem...
-
claire78
senior tag
válasz
Lacielvtárs #129440 üzenetére
Le is vettem gyorsan.
Csak kiváncsi vagyok a véleményekre. Tanácsokra. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #129342 üzenetére
Át kell tenni a virágokat a frontok tetejére, egyből több hely lenne és megmaradna az "családi béke)" is.....
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
Lacielvtárs #129342 üzenetére
👍ez így van teljes mértékben!!!😊
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged