- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #65515 üzenetére
Értem. Nem mintha terveztem volna, húzós lenne az ára, mire ideér. De ha kint lennék, 60k-t csak megérne.
BBéci: Neked mi a véleményed a DIY kábelekről? Már múltkor is megakartam kérdezni. Gondolom a tesztelések miatt csak komolyabb gyártók kábelei vannak nálad, de hátha...
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #65421 üzenetére
Piffneki. Pedig léteznek olyan szövetek,amik szinte semennyit nem vesznek le a hangból. Inkább az szokott a gond lenni, hogy belerondit az ócska keret( tisztelet a kivételnek) a középső tartományba a rezonanciája miatt..
Tamoo: miféle tüske ez? Hilti csavar?
Nálam sajnos annyira rossz a padló, hogy hiába állítgatom be a pluszban hozzá vásárolt tüskéket, hetente picit odébb megy, és képes billegni, vagy kilazulni a csavarja. Csináltál hozzá előlap tuningot? Felraktam egy plusz betétet, így már csak jelentős hangerőnél kell(ene levenni) az előlapot. Az meg elég ritka. Egyébként képzeld, már 25%os hangerőállásra is le tudtam venni, annyival erősebb bejáratva...
-
t-bali3
senior tag
-
tjojo
tag
válasz
Toobee #65407 üzenetére
Milyen kábeleket használsz jelenleg?
Most épp semmilyet.Korábban már írtam milyen kábeleim vannak, úgy tűnik mindenki átsiklott rajta mert nem lettem "kikövezve".
Komoly kábelezésbe nem mertem még belevágni, DIY kábelek jártak nálam eddig.
(#65415) BBéci
Nem erre a válaszra számítottam. -
tjojo
tag
válasz
Toobee #65401 üzenetére
Nem minőségi ugrásra készülök, mert akkor tényleg sose lenne vége, jöhetnének az Electrák
Csupán egy hasonló szintet, vagy egy picivel főlé lőni a Denonnak, Arcam árából legjobbat kihozni.
Amúgy ez a Lexicon micsoda? Hiába nézem nem jövök rá... távol áll tőlem = hülye vagyok hozzábajnokpityu
Nem azért adtam el a Denont mert kevés vagy valami hiányzik, csak kellett a pénz.
Kimi-nek jeleztem ha vár egy picit és mégse kell neki, visszaveszem. Erre is látok esélyt. -
MasterMark
titán
-
törölt tag
válasz
Toobee #65271 üzenetére
A hangminőség függ a felszereltségtől is. A felsorolt tipusok egyazon Texas Instruments AureusTM TMS320DA808 DSP chipet alkalmaznak. A 423-as felépitésben és hangban is megegyezik a 323-as belépőmodellel. Az 528 már ad valamivel több szolgáltatást, de ránézésre az elektrónikája is fejletebb. Jobb hangminőséget, dinamikában erősebb hangzást nyújt, de már a középkategóriában.
-
cecil
aktív tag
válasz
Toobee #65011 üzenetére
Igen a Focallal nagyon szemeztem, de nagyon macerás lett volna hozzá a center+monitorok beszerzése, illetve amit találtam 906-ot elvitték előlem...
Igazából ha csere, akkor szeretném egyszerre cserélni a 5.0-átNem ebay (hol láttad? mióta vadásztam nem találkoztam vele sehol ebayen)
Amerikából hozzák vacsi új, csak ki kell várnom mire ide ér okosban. -
cecil
aktív tag
válasz
Toobee #65004 üzenetére
Az igazság az, hogy projektort is szeretnék cserélni ahol elég nagyot ugranék (most Benq w1070), és egy Sony HW50ES a kiszemelt. Illetve úton az új végfok, kell majd hozzá 7 jó xlr kábel + tápkábel...
Gondoltam, ha viszonylag "emberi" áron léphetne feljebb a hang is akkor megérné.
Elég jókat írnak róla a tesztek illetve külföldi fórum vélemények is jók, mind zenére mind HM felhasználásra.
Illetve nekem nagyon bejön a szolíd nem hivalkodó megjelenése. -
hétalvó
addikt
válasz
Toobee #64737 üzenetére
igen ott voltunk. jo kis beszelgetos delelott lett belole. nekem vegig kicsit kemeny volt a hang, hianyzott egy kis lagysag. mondtam is az elejen olyan ezustos a hang nagyon nekem...
a tapkabelemet csak poenbol vittem el, mert itthon nem sokat er eppen, amire cekkk-el tegnap raebredtem, de hozta amit tudtam, hogy tud. orulok, ha segitett.jo tanulast
ui: finom volt a kv
-
rigo88
aktív tag
válasz
Toobee #64446 üzenetére
én igyekszem
első körben le szerettem volna az rx-v550et egy hdmi-sre cserélni, csak ahogy fentebb írtam kicsit mellényúltam ezzel a no dts-hd, truehd erősítővel. tehát HA összejön, először az 1600ast ez 1900/2900ra szeretném, és utána a hangfalakat. legelsőnek a centert, mert - tapasztalatom szerint - a mozizáshoz az talán a legfontosabb, az szól a legtöbbet. ahogy a házimoziösszeállításomból látszik, tapasztalatlan vagyok. vettem pár szart jó drágán kb 8éve és azt nyúzom, tehát nincs összehasonlítási alapom, elektronikai boltba órákon át hallgatni a jobbnál jobb cuccokat nem szeretném, mert akkor valószínűleg az egész hóbelebanc a szobámból menne a ganéjra.
szóval valami szép nagy és szélessávú szépen szóló centerre szeretnék ötleteket. pénzügyileg sajnos korlátolt vagyok, így 45k körüli áron szeretném a legjobbat kihozni belőle.
améretelényeg! -
BBéci
legenda
válasz
Toobee #64566 üzenetére
Nekem úgy tűnik, ugyanazt írtam: segítünk, és adtam is tanácsot.
(#64565) bajnokpityu
Telefon és tablet is csatlakoztatható mozikombájnhoz, de nehogy már azokkal is foglalkozzunk ebben a topikban.
A lényeg a házimozi, a filmek hangjának megszólaltatása.(#64568) Norbi 72
Ha nem érkeznének hozzám sorban a tesztkészülékek, biztosan lecsapnék arra az Arcamra, mert brutálisan jó a hangja. Korábban azt írtam róla, 1 M forintig - hangzásban - nincs házimozis ellenfele. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #64556 üzenetére
háát, senki sem mer ilyen pénzt adni egy kinai végfokért. Pedig nagyon jó vétel eddig az összes GD cucc,ami itt járt. Az első szállítmány hiánytalanul elkelt, egyébként...
Hallgatnám most is,csak be kéne vhoznom a lemradást a melóban...
szerk: Nagyon sok cuccból rendeltek demo darabokat, ezeket kapkodták szét. Járatlanul, nyersen.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #64553 üzenetére
Nagyjából első olyan végfok,ami stilusban Ethosz zeneiség, csak nagyobb teljesitmény. Ethosz sztem rendkívüli jó erősítő áráért, előfok különösen Azt gondolom, ráadásul itt jól be is volt kábelezve. No, a GD ilyen,csak nagyobb teljesitményű . Ethosz mellett kicsit félvezetős hangú, de egyébként minden másban egy picit jobb.
30-40perc ezeknek is kell, hogy megjöjjön az "alja"
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #64531 üzenetére
Audio Note Soro csöves (nem tudom pontosan melyik változat) és egy Pio cd volt a futómű. Ennek sem tudom a pontos típusát, de nem filléres darab mindenesetre. Sajnos melegen elég keveset volt időnk hallgatni. Kábeleket nem vizsgáltam meg.... azt tudom, hogy a hangfalkábel excalibur volt (
)
Amikor odaértünk akkor éppen CA 650-ről szólt a cucc. Bevallom, szerintem az sem igazán passzolt hangban. Engem "zavart" a magas. Bár csak 1-2 számot hallottunk róla, az is koncertvideó.
A doboz tetszett és a csöves se tűnt rossznak. A hiba máshol volt szerintem. -
t-bali3
senior tag
válasz
Toobee #64508 üzenetére
Ma jött meg a Supra MD06 elosztóm. Most pont azon gondolkozom, hogy a Tvt abba dugjam-e, mert annak ha jól tudom kapcsoló üzemű a tápja és így elég sokat szemetelhet vissza. Vagy ez ilyenkor nem gáz erősítőre, Dacra nézve?
Nyilván próba dönt majd, de azért hátha van erre elmélet.Egyébként én Alces One esetén nem tapasztaltam változást a Tvnél. 42es plazma. Igaz sokat nem kisérletezgettem. 2x 10 percet kb...
-
nubreed
veterán
válasz
Toobee #64494 üzenetére
Erősítő: Yamaha RX-V663, mélyláda JBL Northridge E250p, Front hangfalak és center szintén JBL Northridge, megnem mondom hirtelen melyik sorozat, Hátsó hangszórók JBL ES20, hangfal kábelek Kácsa KC-230, Panasonic plazma tv. A Hangforrás legtöbbször egy PC, Corsair HX-620 táppal (Seasonic beles), a hangkártya pedig egy Soundblaster Audigy 2 ZS Platinum Pro, külső dobozos, digit coaxxal összekötve az erősítővel, a kábel valami jobbfajta Neotech. Nem tudom vaalamit kihagytam?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #64353 üzenetére
Egy folyamatosan változó rendszerben nehéz kiszűrni ezeket az apró változásokat.
Na meg az a baj, hogy amikor időm lenne, akkor vagy kedvem vagy türelmem nincs. Nehéz összehangolni.
Ráadásul sajnos engem nem áldottak meg olyan tehetséggel, hogy kábelt bedugva egy-két szám után levonjam a megkérdőjelezhetetlen konklúziót.(#64354) zolaas: aljas rágalom!
Ma is 4:45kor keltem, melózni kellett.
-
hétalvó
addikt
válasz
Toobee #64310 üzenetére
valoszinu, mert azota a halozatkezelese, olyan lett mint a kisangyal, vegre nem akad az internetradio, az ipad megtalalja mindig es amit allitok rajta az meg is tortenik.
fat32 persze alap
na mindegy mukodik csak fel eve szivat... igy szokott kialakulni a szerelem altalaban nalam -
cekkk
veterán
válasz
Toobee #64231 üzenetére
Akkor tanulj
Köszi még egyszer, hogy javasoltad a wadia-t.
Egyre jobban tetszik nekem
Két érdekes dolog a User manuálból.
◆Using AC Line Conditioners
The Wadia 151PowerDAC mini employs extensive power-line filtering and
noise suppression technology so fine performance is available with the Wadia
151PowerDAC mini plugged directly into a wall outlet using the AC power cord
provided. However many users report gains in sound quality when using power
conditioners or after-market power cords. If you wish to experiment with any of
these devices we recommend working with your dealer and trusting your own
ears for what sounds best.◆Using a “Surge Protector”
Although the Wadia 151PowerDAC mini resists most significant voltage spikes
it can still be damaged by extreme voltage overload such as a lightning strike.
This type of damage is not covered under warranty. In certain circumstances, a
“surge protector” can prevent this type of damage. If needed, we recommend
a high quality conditioner/surge protection device to avoid the degradation in
sound typical with inexpensive “strip” devicesAmi még érdekes, hogy nincs benne standby táp, így kikapcsolni is csak a főkapcsolóval lehet.
-
robi-k
őstag
válasz
Toobee #63300 üzenetére
A hangváltó alkatrészeit és a hangsugárzókat itt (EU beszerzés) meg lehet venni. Akik hallották - és több olyan személy van köztük, akik elismert szaktekintély kint - pl. - elismerően nyilatkoztak az Illuminati SeHi hangdobozokról.
A dobozt a tervező útmutatása alapján magadnak (azaz egy jó asztalosnak) kell elkészíteni. -
robi-k
őstag
válasz
Toobee #63296 üzenetére
Már megrendeltem
Ha nem lesz jó, akkor legfeljebb eladom
A Z banánok nekem ez idáig bejöttek, nincs különösebb gond velük a mostani kábelekkel. Természetesen komoly kábelhez komoly csatlakozó is kell, de szvsz a Supra még nem a HighEnd kategória.
Majd ha megépítem az új hangfalakat (a Sonus Faber Amati hangzásához hasonlóan elkészített Illuminati SeHi, ahhoz már komoly kábelek kellesz beszereznem új csatikkal).
-
törölt tag
válasz
Toobee #63030 üzenetére
Ugyanez jutott eszembe,
Sefter: Gratulálok!
Gondolom, alig várod hogy betedd a Malac helyébe.. És leirást!!!
Ricsik: minél előbb.
Én megy gyüjthetek C6ra? Lehet gyanúsan sok eladó lesz belőlük..
#63038: eleve úgy kezd enkódolni a fraunhoffer hogy egyszerüen lecsípi a 18 kHz frekvencia feletti állományt..
-
-
t-bali3
senior tag
válasz
Toobee #62945 üzenetére
Nem akarom szétszerelni, mert van rajta gumi szigetelés és sajnos úgy szakadt le a korábbi csati, hogy nincsenek kinn a csupasz száll(ak)
Köszi a felajánlást, de végleges megoldást kell elérnem, mert úgy kértem kölcsön, hogy közbe megcsináltatom.
Most írt Kácsa, hogy WBT csatikkal már nem foglalkoznak. Nem tudjátok ki árul most? -
Sefter
veterán
válasz
Toobee #62930 üzenetére
jó, de Te sztereózól és az xpa2 is jó cucc (nekem az xpa5 is bejön ezért írtam...)
az upa-ról szerintem hasonló a véleményünk, és az umc is belépő cucc a procik között
Azt akartam csak mondani, hogy itthoni árakat nézve (kinti használt piacot nem ismerem) egy nagyvas árából nem lesz jó proci-végfok párosod... -
XtremLor
őstag
válasz
Toobee #62612 üzenetére
1-2dB elteres nyugodtan lehet benne, a telefon nem pontos, probaltam en is, eloszor telefonnal megneztem, majd a szamitogep mikrofon bemenetere dugtam a pioneer erosito gyari bemero mikrofonjat, ezzel tudtam mar rendesen merni az alacsony ertekeket is, a subot telefonnal lehetetlen volt
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #62582 üzenetére
Fölös tápkábelem nekem is mindig PC-be van bedugva. Hol Habia, hol Supra.
De sose AB-ztem. Nekem sajnos (/nem sajnos) nincs fülem hozzá, hogy ki-bekapcsolás után bármit is meg tudjak biztosra állapítani.
Na meg ott van a PC előtt az ördögtől való szünetmentes.biztos az vágja agyon az egészet. Na jó, nem akarok cinikus lenni. El tudom képzelni, hogy van aki ezeket határozottan kihallja. Én az én rendszeremben nem. Ennyi.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #62042 üzenetére
a 4310 milyen lehet 4308hoz képest? 4308,C6 közé totál pénzkidobás végfok. még a 247et is simán kiszolgálta a belső erősítője. zenén is simán vállalható lenne. nem olyan finom, mint egy avr400,de dögösebb attól.
Divat lett a denonokat mostanság lehúzni, de azért ne felejtsd el,hogy alig olcsóbb újonnan,mint az arcam 400, és drágább,mint a CA650.szét kéne ott nézni, mik a kábelek, mert hiába mozikombájn, ezek már érzékenyek a drótokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest