- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
nekem 2004-ben volt egy onkyo dr90-es erőstítőm amit villám csapott meg.
kívülről ugyan semmi nem látszott a dologból,de belül gyakorlatilag,az egész gallyra ment a Totel szerint és mindent cserélni kellett benne,abban az időben 2004 írtunk, 186000HUF az nem volt pite összeg. -
-
BBéci
legenda
Az szerintem a gyártók hülyesége.
Nekem jobban tetszenek azok a hangdobozok, amikben nem 16 centis a középsugárzó, hanem kisebb. Ilyenek az ELAC-ok is. Focalokban az átmérő azonos a mélyközepekével de más a konstrukció. Egyes gyártók 18 centis középsugárzókat használnak, ami végképp nem az én világom.
Úgy is felfoghatjuk, hogy a centerben a középsugárzók membránfelülete összeadódik, de lehet két és félutas is a konstrukció. -
Warter
addikt
Szomszédok szerencsére süketek, azzal még sose volt gond. Pedig volt, hogy hajnalig filmeztünk vagy bömbölt a zene.
Dorian: Majd írok privit aztán meglátjuk.
BBéci: Tudod, hogy értem, más a hangkaraktere a két erősítőnek. Najó, de próbáljunk azonos árkategóriában hasonlítani. A 4310-es azért 300 fölött van még használtan is.
-
gyurczy
őstag
Stream Audioban mikor az FS189-et füleltük csináltunk vaktesztet. Hallható volt a változás pozitív irányba.
Hogy mennyire, azt mindenki döntse el majd maga mikor meghallgatja.Szerk: Ha egy több milliós rendszerben 100-150 rugót beáldozol FoQ-ra és határozottan javul tőle a hang, akkor összeteszed a két kezed, hogy nem kellett további milliókat költeni arra, hogy előrébb lépj...
-
-
vmatyko
tag
A funkciók nyilván "csak" marketing kérdés, de az, hogy direkt silányabb alkatrészeket raknak valamibe igencsak öngyilkos taktika lenne akármelyik piacon, arról nem is beszélve, - mint ahogy írtam - nem is gazdaságos.
Nem tudom, hogy mi volt a többi piacon Desire ügyben, de itthon ment a sírás miatta, az biztos.
-
vmatyko
tag
A műszaki cikkekre nem lehet ráhúzni az Ausztriában 90% hús van ugyanabban a virsliben, amiben nálunk csak 60% analógiát. Teljesen más a vásárló döntési mechanizmusa (nem csak az árat nézik, még itthon sem) a nagyértékű műszaki cikkeknél, ezért ha más alkatrész kerül bele, az sokkal inkább alkatrész hiány kérdése mintsem eladási stratégia. (Biztos emlékszel arra amikor a HTC Desire két különböző minőségű kijelzővel jött a magyar piacra - az is alkatrész-ellátottsági probléma volt és nem a hazai fogyasztókkal való kibabrálás)
-
vmatyko
tag
nyilván van ilyen csak az onnantól egy másik termék, másik cikkszámmal.
a tömeggyártásban az a cél hogy minél nagyobb mennyiséget tudjanak legyártani minél hamarabb, így az ha kisebb szériák futnak valamilyen alkatrészcsere miatt, nagyon nem lesz gazdaságos, így ezt érthető módón minél jobban próbálják elkerülni.(#34438) BBéci : Én sem a panelgyárról beszéltem. Nem csak saját gyárakban készülnek és szerelődnek a termékek, mert a világon senkinek sincs ekkora kapacitása. Többek között a Foxconn gyárai is ilyenek.
-
BBéci
legenda
Egyrészt tudnak, mert már a VT50-re is azt írta a szaksajtó egy része, hogy meg is haladta a KURO-k szintjét.
Másrészt nyilván nem fogják egyszerre elsütni az összes puskaporukat, hagyni kell belőle a következő évekre is.(#34435) vmatyko
A közös panelgyár már a múlté és a tévé másból is áll, ami legalább annyira meghatározza a képminőséget. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Valóban nem biztos, de csak ismételni tudom: lényegtelen.
Japánban, Koreában gyártott terméket egyikből sem kapsz, tehát olyan, mintha nem is lenne. Azt hasonlítsd össze, ami Magyarországon kapható!(#34422) pr0bi
Miféle tudásra gondolsz? Van valami egy tévé esetében, ami fontosabb a képminőségnél? Sőt, engem csak az érdekel, semmi más. Persze a kinézet és az összeszerelés minősége is fontos, de az előbbi szubjektív, utóbbit pedig tekintsük egyformának. -
BBéci
legenda
Japánban gyártott tévét nem hoznak Magyarországra, ahogy Koreában gyártottat sem.
A Panasonic tévék Csehországban készülnek, a Sonyk talán a lengyeleknél, de ebben nem vagyok biztos. Ezért írtam, hogy tök mindegy.
A japán megjegyzésem a két márkára vonatkozott, nem a gyártás helyére.
Hiába japán a Marantz, Rotel, Denon, Onkyo, stb, azokat sem onnan szállítják Európába. -
BBéci
legenda
Képessé teszi, ami jelenidő, nem jövő.
Idézet az email-ből:
"A januári firmware-frissítéssel bekerült a 3D-s modellekben is látható színes skin is, illetve megoldódott a sima (tehát nem HD-s) DTS hangsáv lekeverési és továbbküldési problémája, ami az előző firmware-rel került bele a 102-be."Egyszerűen jobban teszik a Dune távirányítója, kezelhetősége, beállíthatósága, kép- és hangminősége.
-
kabar
senior tag
Szerintem ha szar a gigabites router vagy bármi egyéb a láncban, akkor azon is. Nekem volt NAS-om gigabites, és tudott vagy 8Mb/s-ot max valójában. Az én gyér tapasztalatom szerint ha minden más rendben van, akkor nem a router lesz a gyenge keresztmetszet a médialejátszásnál (Fájlmozgatásnál már lehet). Szerintem az emberek egy jelentős része azt hiszi, hogy a n-es WiFi tényleg annyit tud, mint amit ráírnak. Szintén csak saját tapaszalat szerint egy jó 100Mb-es vezetékes hálózat jobb mint egy 450Mb/s-os N-es MiMo-s WiFi. Bár persze a számok ellenem szólnak. Kicsit nekem a WiFi olyan lett, mint az egybedobozos HM készletek 2000W-os teljesítménnyel.
-
BBéci
legenda
Akinek még nem volt plazmatévéje, az élvezi az LCD-t és magasról...
Azt magyaráztam, hogy egy jó plazmatévéhez képest melyik vetítő a jó, ezt szerintem nem vetted figyelembe.
Élveztem a TW9000 képét, viszont utána a TW6000 ritka fosnak tűnt, (részben a szoba miatt) semmi feketéje nem volt. Inkább néztem az 51 colos Samu plazmát. Pedig a nagy kép, nagy élvezet elvét vallom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mini PC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest