- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
mármint mi volt elcseszve? De az is lehet hogy finnyás már a fülem. Korábban stúdióztam is hobbi szinten, így használtam focusrite hangkártyákat AKG, Beyerdinamic dt990 fülessel. Volt Harman KArdon fülesem, most Denon d1100. Ezekkel brutál minőséget értem el. De most ezt azokhoz képest laposnak, élettelennek érzem.
Ami elég szépen szólt ezen a lektoron a media marktban egy denon pma520 és egy denon 24bites cd lejátszó. Na ott éreztem némi részletességet. De itthon saját erősítőn elég semmilyen. -
_Smooth
senior tag
Eszem ágában sincs megsértődni
Tisztában vagyok vele (még ha nem is vagyok expert ezen a téren - sőt). Hallottam olyan műanyag dobozos hangszórókat is elképesztően szólni, amik ráadásul fele akkorák se voltak, mint ezek a genius darabok. Igaz, az kb féléves fizetésem lett volna(kis túlzással)
De nem csak a doboz, annak szellőzése, a hangszórók, vagy az erősítő, hanem a kábel milyensége sem mindegy - vagy annak bekötési iránya, vagy bejáratottsága/beégetettsége.
Szeretem a minőségi zenét, tiszta hangzást... igényem, és azért talán érzékem is lenne ezekre, csak a pénztárcám nem enged meg ennyi és főleg ilyen költséges hobbit. Így zenét már nem hallgatok, csak háttérzaj gyanánt, illetve a filmek esetén is lejjebb adtam már a lécet - de persze nem a végsőkig szeretném, ezért tervezek most bővülést.Az eredeti kérdés (talán nem sikerült kellően tisztán fogalmaznom, mivel sokfelé elhúztam a szálat) inkább arra vonatkozott volna, hogy működhet-e erősítő + meglévő hangszórók együttese, vagy jobban járok-e egy komplett szettel, és eladva a mostanit - persze ekkor sem nőne meg sokkal az erre szánt keretem, tehát kb a 80-100 (nagyon max 120-130k-s) szettekben tudnék gondolkozni, ahol sokkal kisebb, műanyagdobozos, kb szintén 30-50W környéki hangszórók és 60W mélyláda lenne az erősítő mellett.
Így meg megúszhatom egy viszonylag használható erősítővel kb 60ból, és idővel ráérek cserélni a hangszórókat. (a lényegi részt talán megoldhatná ez a felállás most; megszűnne a torz, mélydús hangzás és rá tudnék kötni a hangrendszer több más eszközt is).Köszi mindenkinek a válaszokat, segítséget, igyekszem majd még figyelni a fórumot, bár elég pörgős, ahogy elnéztem, így biztosan sok dolog ki fog maradni.
-
_Smooth
senior tag
Egyelőre erre futotta (pontosabban erre a célra ennyit szántam - eddig).
Most kipróbálom erősítővel - veszteni valóm nem sok, mert rosszabb csak nem lesz - aztán max idővel a hangfalakat is cserélem.egyébként 8eFt-ért nem tudnék ma sem jobb alternatívát
- annyit meg még talán ez a szörnyű genius is megért
-
Ribi
nagyúr
Még mindig arról, hogy ha látsz egy ismeretlen márkát, akkor gugli nélkül miért kellene tudnod, hogy hogy ejtse ki. Esetenként sokkal rosszabb ha valaki pl a triangle-t franciául akarja kiejteni 95%ban totál szarul, mint inkább bő magyar + angolsággal. Emellett értve, hogy mire gondol.
-
-
Ribi
nagyúr
Nagyon jól tudom a szabályokat, most már tudom, hogy mire mi vonatkozik. A gondom még mindig az, hogy mi a bubánatért van fennakadva valaki, hogy amikor bemegy valaki a boltba és életében először meglátja a hangfalat, akkor nem csapja fel az okostelefont és böngészi ki, hogy ezek dánok, hogy honnan jön a név, és hogyan is kellene kimondani. Főleg, ha mondjuk jákob barátunk eredetileg mondjuk amerikai bevándorló és dzsékob. Mert az ugye nincs leírva, hogy milyen nemzetiségű, csak hogy hol élt.
Szóval egyszerű barátunk mégis honnan szülje ki, hogy hogy ejtse ki? Persze először végigkérdezi az eladót, hogy az ottan-e az mi? És az mi? És az? Erre mondják, hogy nem életszerű. Vagy ha újságban láttál valamit, ami nem tudod honnan származik, de barátodtól meg akarod kérdezni hogy az milyen, akkor megint vagy kiguglizod, vagy megkockáztatod és kimondod valahogy azt a nevet. Szóval azért mert nem guglizik ki minden elé ugró nevet az élete során, akkor már inkább meg se szólaljon? Mert kiröhögik?
Most nem arról van szó, hogy konkrétan Jamo-t hogy ejtik, hanem általánosságban mennyi esélye van bárkinek kiejteni egy ismeretlen márkát.
Amúgy pont nevekből alakult cégneveket nem az eredeti név alapján kell kiejteni pl: Corel (COwpland REsearch Laboratory) Nem korilnak mondod. Legalábbis én így tudom.
De hagyjuk ezt. -
Ribi
nagyúr
Mert alapból mégis honnan a bubánatos **********-ból kellene tudni hogy egy adott termék milyen országból származik? Te az összes dezodorról tudod, hogy honnan származik, az összes bútorról, az összes autóról, összes fogkeféről, fésűről, kutyatápszerről? Na ne viccelődj már, mert még a végén komolyan vesz valaki
És azt se képzeld, hogy a dán nem röhögne ki egy szebb napon amikor te "helyesen" ejted a jamo-t
De akár egy francia, vagy bárki. Hiába tudod hogy kellene, akkor sem tudod úgy kiejteni. -
Ribi
nagyúr
Pont ezért írtam, hogy azt se tudni melyik milyen gyártó, de az egyikre ha kicsit máshogy mondom gáz. Szerintem a jamo-t dánul ki nem mondod, mert azt hiszik csuklasz. Szóval ez alapján ne akarjuk már semmire se mondani, hogy gáz...
Amúgy google translate be beírva is lehet tesztelni mi hogy hangzik egyes nyelveken.
A videó meg eléggé hivatalos demo videónak néz ki, szóval ha ők így bevállalják, akkor te mi alapján mondod, hogy nem mérvadó -
Ribi
nagyúr
Köszönöm neked és lemmy9-nek a totál haszontalan és felesleges beírást.
Igen a kérdés, hogy mit lehet áttolni coaxon és hogyan. Mint említettem, van mocskos drágán eszköz ami átkonvertálja, de gondoltam hátha valakinek van valami tapasztalata. Ha nincs, nem kell hozzászólni. -
Patice
nagyúr
Nem volt még soha házimozim, de a teszt hang nem egy rózsa(színű)zaj (vagy fehér), ami a hallható frekitartományban "szól"?
Mert ha igen, akkor tök mindegy, hogy a mérőmikrofon hol, melyik frekitartomáynban mér jól.
A másik oldal: a telefonokban lévő mikrofon korlátolt tartományban veszi csak a hangot. Általában. Az ingyenes program meg honnan tudná, hogy éppen milyen telefonon fut és abban milyen mikrofon van. A fizetős alkalmazásnál (gondolom én) legalább alkalmaznak valamilyen adatbázist és a program tudja, hogy adott telefonban milyen karakterű mikrofon van, akkor legalább tudja korrigálni a mutatott eredményt (valamennyire).
-
bajnokpityu
félisten
igen,azoknál ment. nekem ezerszer inkább az a csöves,mint norma, elachoz. focal más tészta, egy arc 50Wos-al próbáltam, grizes,rossz értelemben vett csöves hangja volt.
másik nagyon jó páros a dyno c4 meg a rogue csövese. c4hez is valami bő 150Wos csövest keresnék. félvezetővel nagyon nem adta
-
bajnokpityu
félisten
XT utána eljött velem 609et hallgatni, egyetértettünk, h onnantól volt igazán zene, ahogy a mastersound 845re kötötték. emlékszem, sietett haza, hogy csekkolja a scalakat.
nehezebb illeszteni csövest hangfalhoz, pont egy rossz párost hallottál. de fogadásom van rá, hogy egy rendes csöves igen jól szólna a 247el is.
de totál másról szól a csöves, mint a norma. én sem szeretem általánosságban a csöves végfokokat, de elac 247 pont olyan, amihez illik, ha elmélyült zenehallgatásról van szó.
-
bajnokpityu
félisten
a 845ös csöves sokkal jobban illett pl a 609hez. normával üres hangja volt. a 247,249 meg stilusra hasonlit a 607, 609hez.
általánosságban csövessel próbálnám az elacokat, mai fejjel. könnyen hajthatóak, ideális társai a csövik, szvsz.
nyilván nem lesz olyan dögös, mint normával,de minimum izlés dolga az összhatás.nekem félvezetőssel volt, de kifejezetten csöves hangú félvezetővel.
-
-
tomic
addikt
Először fehéret szerettem volna. Marha elegàns. De mikor vettem a frontokat BE verzióban volt csak fehér. Igy lett fekete. Most mikor a centert vadàsztam persze h csak fehér volt. Tükröződés szempontjàból valóban nem praktikus. Viszont a tisztàn tartàs miatt igen. Szerencsére a hàtterekből nagyon ritka a fehér. De mindkettővel együtt lehet azért élni.
Kittosz! Végülis akkor mehet amit néztem ,vagy vàrjak a sima verziósra?
-
szkink
aktív tag
A panelba elég amit tudnak úgy értettem (persze több értelmű volt a kijelentésem),hogy a dobozokat nem szeretném le cserélni másikra vagy jobbra vagy nagyobbra mert nincs keret.Azt hiszem nézek valami hdmi csatis erősítőt valahol 40-50k-ért.Köszönöm mindenkinek a segítséget és az építő kritikát
-
szkink
aktív tag
Nem szeretnék vitát csinálni ebből,nekem ez nem segítség,ettől nem oldódik meg a gondom.Vagy igen?Nem kell a szavaimat kiforgatni,eléggé idegesít így is a dolog,nincs szükségem még ilyenekkel bosszantani magam,és offolni a topicot.Ha engedné a keretem én is kiváló minőségű rendszerrel kínoznám magam.
-
Z0mbi
senior tag
tyi igazad van. az csak egy LC elem ami szur/levag. akkor ebbol ered is egy kerdesem:
bi-amp eseten az erosito a full spektrumot kuldi a high es a mid-low ra? vagy van belso valto az erositoben amit konfiguralni lehet hol legyen a kereszt frekvencia?En ugy emlekszem az erositon ha bi-amp ot konfiguraltam akkor ott megadtam a frekit is. Nem vagyok mar benne biztos (foleg hogy nem biamp om van. csak gondolkodom rajta meg
)
-
"Olyanról még nem hallottam, hogy 4 ohmos hangszóróktól tönkrement volna erősítő."
Két dolog miatt fogalmazódott meg a kérdés bennem, egyrészt mert a témaösszefoglalóban az van, hogy a "mai" erősítők nem kényesek az impedanciára, ez meg 25 éves. A másik meg, hogy az erősítő hátuljára rá van írva konkrétan, hogy "8 ohm min."
"Ha melegszik, azt észreveszed, ha torzít, azt is. De félhangerőn egyik sem fog előfordulni."
Ez a lényeg, akkor oké! Egyébként nemhogy fél, de még negyed hangerőn sem hallgatom, olyan bántóan szólnak ezek a kis dobozok.
De akkor túlterhelés nélkül nem lesz gáz. Majd figyelem a melegedést, köszönöm!
-
Köszönöm BBéci, azt én is tudom, hogyha megküldöm a 35 W-al a 15W-os hangszórót, akkor annak annyi, de én azt szeretném megtudni, hogy az erősítőben tehet-e kárt a konkrét esetben a párosítás, az impedancia miatt. A kis hangszórók egyáltalán nem érdekelnek, egyrészt azt is írtam, hogy nagyon halkan hallgatom mert fél méterre vagyok a PC mellett tőlük, másrészt 2 pár is van belőle, az sem gáz, ha mind tönkremegy, már úgyis ki akartam dobni.
Ezek az Orion cég termékei, de sajnos nem a magyar Orion!
Kb. 15 centis szatellitek, 15W és 4 ohm. Oda megfelelne ideiglenesen, viszont ha szétb@ssza a sztereó erősítőmet, akkor engem is az ideg.
-
Tamoo
nagyúr
A T12 és NSD nagyjából egy szint ugye?
Muzsikpeti is T12-re cserélte az SW800-at. Utóbbit ettől függetlenül nagyon jó szubnak tartom. Nagyon jól jár vele aki elviszi. Anno ugye összehallgattuk az MA RSW12-vel is amitől én személy szerint sokat vártam és nagyon nem volt kérdés, hogy a Focal a jobb... Simán együtt tudnék vele élni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Spórolós topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Energiaital topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest