- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
nekem úgy tűnik, hogy maga a membrán az ami interferál azon a frekvencián a leadott rezgéssel. az anyaga, a méretei, lehet pont azon a frekvencián rezonál be.
nem gondolnám, hogy a dac vagy az erősítő lenne a ludas.
van kontrol eszközöd kipróbálni? nem rég linkeltem egy szinuszjelgenerátort, próbáld ki azzal is. -
-
ricsik
őstag
Ne légy ilyen érzékeny, szerintem jó poén volt, senkit sem sértettek meg a srácok, egy kis csipkelődés belefér. Ha tudnátok mik mennek nálunk pókernél. Egy kicsit érzékenyebb ember világgá szaladna
.
Valaki magyarázza már el nekem ezt a /popcorntime-ot, meg Jackót, mert ezek szerint nekem nincs 130-as iq-m, nem értettem
.
-
TCr
veterán
Én nem gúnyolódtam, csak felidéztem az elmúlt csütörtöki (vagy pénteki?) itteni eseményeket.
Akkor sem tettem / tettük, csak a kedves fórumtárs reakciója volt érdekes, mivel a negatív hozzáállás sem ellene irányult, hanem afelé a termék felé, amely (mint utólag kiderült) neki sem tetszett.
-
bajnokpityu
félisten
Én sem értettem mindenben egyet a Streamesekkel, de ettől még korrekt srácoknak tűnnek.
Nem kell egyből leszólni őket,sztem csak izlésben nem egyezünk.
Konkrétan a rubi,ikon,Monitor audio gold sorrendben nem volt azonos a vélemény.
Egyébként Náluk a sinus live kábel elhangolta a láncot. -
spiky03
veterán
-
törölt tag
Én az LCD-n (távon a képernyőt) nyomva tudom átállitani hogy hogyan szóljon. Először az amp, utána pedig a music feliratot. Ha váltok bemenetet ,akkor is amp, és utána a kivánt opció
Igaz az enyém nagyobb kategóriás..
És elnézést hogy most válaszoltam de csak most voltam egyszerre gép-és denon-közelben. -
fenix
csendes tag
A polkhoz még nem volt szerencsém de a dalit már hallottam az jónak tűnik.
A Bostonról csak olvastam hogy milyen pont ugyan ilyen erőlkődővel hajtották mint az enyém.A polk vonzó a nagy háttér center miatt de nem tudom hogy szól.A tsi400 is csak olvastam hogy milyen de nem tom hogy jobb e mint a dali. -
sanyi0629
csendes tag
Köszönöm az eddigi válaszokat! Ott a pont azoknál, akik a védőcsövet kérdezték. Persze, abban lesz
Ez a kábel, bár nem a jó kábel kategória, de azért megfelelő leheT?
A kábelek mellett a gondom még az, hogy az ES30 falra szerelt lenne, de a hátulján nincs rögzítési lehetőség, amit némelyik konzol megkíván. Találtam olyan konzolt is, ami két pofa közé szorítja a dobozt az alsó peremén, de ez is kilőve, mert a hangaszóró rács borítás gyenge kerete pont ott fut. Van valainek tippje még megoldári lehetőségre? (nyilván egy szimpla fali konzol jó lenne, de kb. 2m magasan lesz, és kicsit dönteni szeretném a hallgatási pozíció felé, a maga 10kilójával)
-
-
cassius.clay
senior tag
Igy van, én legalábbis már lezártam a dolgot, lehiggadtam.
Egyébként tudom hogy nem csak az izomról szól a világ-és most nem akarok beképzeltnek tűnni, csupán reagálni szeretnék- de 130-as IQ-val nem érzem magam egy idiótának
Azt is mondják, az intelligencia hányados nem minden és ezzel egyet is értek, de akikkel itt üzleteltem és találkoztak velem, szerintem mindenkire jó benyomást tettem.
Legalábbis az első kétajtós szekrény reakció után mindenki kellemesen csalódott eddig -
Year
tag
Igen kezdem tapasztaltni
majd belinkelem a kinézeteket, de csak az érdekel,hogy a minösége és a hangzása megáálja e a helyét 2012 ben
http://www.ebolt.hu/product388749_category42-Denon_AVR_1612_hazimozi_radioerosito_fekete_szinben.html
http://www.ebolt.hu/product388751_category42-Denon_AVR_1312_hazimozi_radioerosito_fekete_szinben.html
-
bajnokpityu
félisten
Jó,de a digitális és az analóg jel között azért van difi
Sztem tök másképp viselkedik ugyanaz a drót, ha analóg v digit jelet kell vinnie.Nah, pár percre tudtam csak variálni kábelekkel(1 óra), ennyi idő alatt nem is tudom,h van-e értelme leírni a tapasztalatot, mert 1-2 nap alatt fordulhat is.
Egyelőre úgy látom kisebb a difi a furu és a Valhalla között a különbség, de mindenképp van. Egy nagyon pici magasba húzás tényleg van a furuban. Picit nagyobb különbséget az énekekben találtam, a valhalla valahogy kellemesebb. Ákos biztosan nagyobb felbontásúnak mondaná, én meg hangosabban hallgathatónak. De mondom,pici a difi, és csak előzetes infó
Mindenesetre a teszt akkor is ökörség, mert ott úgy irták le,h jelentősen húz, plusz a gotham bármire is használható. Sztem hasonló sorsra jut,mint az inakustik hangfalkábelem: elrettentő példa.Ellenben jó ötlet volt az előfok építése, de még lesz vele munka. A litze azért kihallik, hogy gyengébb, mint az Ákos féle AgPt3 belső kábelezés
Naigen, egyikből az IC 8500Ft egy pár,másik meg 120e..
-
törölt tag
Emlitve lett :Kompakt rendszer: amikor az erősítő a hangdobozokkal egybecsomagolva, nemritkán lejátszót is tartalmazva mindent egyben vehet meg a vásárló.
- Előnyei: helytakarékosság és az alacsony ár.
- Hátrányai: nehezen vagy egyáltalán nem bővíthető. A legtöbben apró szatellit hangszórók találhatók, amelyek leginkább a felső hangtartományok leadására képesek. Az árban a dizájn is benne foglaltatik, tehát inkább azt fizeti ki a vevő, nem a valós tartalmat, tudást. Léteznek üdítő kivételek is a lejátszót nem tartalmazó szettek.Vannak „egymodelles” gyártók, pl. JVC, Thomson amelyek nem jutottak tovább egy-két modellnél. Ezeket nem is ajánlja senki szívesen, saját felelősségre vásároljon,aki ezek közül választ.
Ide irhattam volna az LG-t is.. -
priusz
aktív tag
Nos igen, gondolom a Furuval nem járnék rosszul. Az a baj a kábelteszteknél annyi minden befolyásolja a tesztelőt, hogy nehéz objektív, tárgyilagos véleményt találni.
Látod azt írják sokan a Furura, hogy magasba húz. Másnál lehet ezt úgy jelentkezik, hogy eltűntek a nem odavaló mély-kiemelések, kevesebb pontosabb mélyeket kapott. -
ricsik
őstag
Nem tudom hogy működik a magyar szinkorn rákeverése egy filmre, de nincs köze a minőségnek a bitrátához. Úgy értem valamit nagyon elkúrnak a magyar hangmérnökök, mert tök mind1 miben van és milyen bitrátás, az eredetit szinte sosem közelíti meg a minőség.
Kábel ügyben meg alsó-közép tévéhez is jól jöhet egy aránylag drágább 3-5e Ft-os kábel. Az én noném kábelem a nagy bitrátás BD50 filmeknél megadta magát. Csak hibákkal vitte át az adatot, nem volt elég sávszéle. Képi hibák jelentek meg. A Popihoz adott gyári kábel jobb egy fokkal, ott ilyen gond nem jelentkezik. Viszont a 20e-es monster jobb. Észrevehetően, nem kell figyelni. Mind ezt úgy mondom, hogy alsóközép 32"os tv-m van. -
L4D1K
őstag
Csak akkor ha mások is tekintettel vannak rád
Nálam az alsó szomszéd tüdőbeteg, ennek ellenére napi 2 dobozzal szív és jön fel miatta a szag az elszívóból + egész nap hallgatom ahogy krákogja fel azt amit leszív. A fenti szomszédaim meg kvázi alkoholisták, napszaktól függetlenül képesek ordibálni. És akkor még jönnek a magassarkúak, kutyát tartók stb.. én úgy vagyok vele h les*arok mindenkit és ha vendégem van akkor este 11kor is olyan hangerővel szól a zene amilyen kedvem van. Érdekes mód még senki nem szólt érte, vagy csak nem hallottam
-
Backrau
aktív tag
Egyelőre csak ötlet volt, H/K 360 lenne, ami fix. A hangfalról nincs konkrét terv, mindenképp 200ezer alatt szeretnék most (azt később is tudom bővíteni) olyan 150-170 között. A mély hozzá meg 60-80 között. Persze ez még csak terv, rengeteg dolgot meg fogok még hallgatni, meg tanácsot meghallgatni.
-
Ed Parker
nagyúr
persze,tudom hogy ezt írtad,nincs is ezzel baj,de én inkább arról alkotok véleményt amit ismerek,így kevésbé ér meglepetés.
(#3605) cekkk
majd ha Béci megjelenteti a cikket a sztereo-ban,utána lehet járni
nem akartál meggyőzni,de mindegy is,nincs ebben már annyi,engem csak mindig az alaptalan pletykák bosszantanak fel
-
Tamoo
nagyúr
Köszi! Bizony van!
Bár ezt sohasem vitattam. Következő lépés akusztika terén gránitlap lesz, majd ha beindult a szezon a szomszéd sírköveseknek
Na meg nemsokára érkezik a szoba másik felébe 2db 2m magas sarokpolc, ott jobb helye lesz a surroundoknak, meg talán jótékony hatással lesz a hangra is. -
Toobee
veterán
Jövő pénteken érkezik a Lupusom
Most nálam van Nebulo5-é, én is élvezek vele minden percet. Lehet, hogy még egy Alces is belefér a keretbe. De 2-es nem jó, mert 5 cuccot szeretnék beledugni. 3-as kellene, T elosztóval. Vagy inkább 2db 2-es és külön konnektorból kapná a kép és a hang a táplálást?
-
Silentfrog
veterán
összekavartok....
Pár hozzászolással fejjebb irták,hogy elég a scart.
Akkor inkább hdmi-s? Én alapba erre gondoltam csak ha minden kimenet rajta van ami nekem kell az sokkal drágább.
Összefoglalva a avi-s dvd lejátszok nem játszák le a nagyfelbontású videokat.Ezekhez alapba elég a scart.
Ha véletlen meg mégis lejátszanápl/Lg dvd689h/ oda meg föltétlen hdmi kell de az rajta is van.
Kb igy helyes? -
bajnokpityu
félisten
annyira nem tartom fontosnak moziznál, hogy tegnap este a centert tuningoltam meg, és ha lesz időm, akkor a hátterekkel folytatom.
baj az,h olyan idióta kapacitásokat használnak bennük, hogy esélytelen 1:1ben cserélni.egy kapacitáserdőt meg nem sok kedvem van vásárolni.(meg gyárilag bennic fólia és bipolár van a rubi cuccokban,ami ha nem is jó, de nem alja)nem nagyon ajánlom a 316ot.gyárilag sztem tere gyenge, és nem valami élvezetes egyébként sem. 315os sztem jobb volt.
-
Ed Parker
nagyúr
Nem, ez teljesen korrekt hozzáállás, de ez jó, ha tetszik a hangja.
Nekem ezek a proson kábelek a Supra után annyira nem tetszenek már
Ez nem színezi a hangot, a mélyek tiszták, az énekhangok is szebben szólnak,nehéz leírni,de jobb.
Persze itt is ahogy nálad, elég nagy az árkülönbség és ez hangban is hallható.
Ez a proson 2x2,5mm2 700Ft/m a Supra meg 2x2mm2 3500Ft/m, gondolom érted miért nem rögtön ezzel kábeleztem az egész 5.1-et? -
bajnokpityu
félisten
Nálad én sem hallottam semmi komoly bajt. Nálam nem volt jó,de igy is szerettem volna fogalmazni. Zoli szerint a roti jól kezeli a kábel kapacitását, mikor rákérdeztem,h ez lehet-e a baj.
Bártfay sem igazán jó a mélyekben. Az inkább olyan kerek egész, lassú, nyugis kábel. Szerintem énekhangokban, középorientált hangszerhangokban árához képest nagyon jó. Sok láncbeli problémát elfed, de ezen tulajdonsága miatt ki sem hozza maximumot a cuccokból.
De asszem ezerszer inkább bártfay, mint pl az audioquest indigo+, ami meg elképesztő a mélyekben, és 160órányi járatatás után sem volt közepes a többiben.
Nem is értem, miért mondták anno a "tapasztaltak", hogy tc4el pariban van. -
rayoliviero
veterán
Értem, kösz a választ. Én az 500 Ft-os tápkábellel is meg vagyok elégedve.
Viszont hangfal kábelt lehet érdemes lenne vennem, mert a régi gondolom úgy rossz ahogy van.
Yamaha RX V361
Jamo S406
Wharfedale Power Cube 10+: ehhez az egyhez van normális kábelem (Inakustik Rhodos Y)Ilyet használok az 5 Jamo hangfalhoz:
Ezeket cseréljem le?
Ha igen milyenre (max 5 m hosszúak lennének darabonként)?
-
bajnokpityu
félisten
ha nem is 1mp,de resetnek lennie kell, különböző felbontások között.reset ICnek hivják.
Kérdezd meg Hivoxot,ő tényleg ért hozzá.
akkor nem skáláz fel,ha eleve nativ felbontást kap.Te esetedben 192/24re állítanám a lejátszót. próbáld ki
kis kinait koaxon használom, ott nekem jobban tetszik az eleve felskálázott
-
bajnokpityu
félisten
dehogynem.
upsampling dacod van.ez azt jelenti, hogy a reciver ICd felskálázza a jelet(mindegy milyen jelet kap, 1 felbontás megy tovább), majd a felskálázott jelet játsza le a dac chip. a dac chipeink ugyanis egy előre letárolt felbontást tudnak lejátszani. Lupus esetén ez 24/192. Tudna mást is a dac chip,de ezt forrasztással(kapcsolóval, külön vezérléssel) kellene állítani, és mindig kikapcsolásig ugyanazt tudná.a reciver IC tud olyanokat,h kiirja mit is kapott, a konkrét analóg átalakítást végző már nem.
kieg:erősen gondolkodom és is egy valódi kis felbontású NOS(non oversampling) dac építésén,majd valamikor a távoli jövőben. A viba volt ilyenem. tda 1543 chip volt rajta, aminek a max valós felbontása a 16/48.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
Amúgy a foobart hogyan használtátok?
Szoftveres upsamplinggal, full file bufferrel, egy ramdiskről futtatva, azért nem rossz.
A j river nek meg csak 1 baja van, hogy fizetős. Amúgy nem problémás használni.De majd ha ráérek,kipróbálom a beet oszt majd jól letesztelem a 2es számú láncon.
-
MaTTeS
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
annyiból lenne értelme, hogy az ember időnként nem jobbat,inkább mást keres.
fülesnél ez egyszerű,jobbaknak ezért van 5-10fülese is.nekem is ezért marad meg a gép mellett a canton.nincs hangjából semmi közös a rubival, és ez a változatosság gyönyörködtet.Azt hittem a bakelit is ilyen lesz,de igazából csak a hangulata, ami felemelő, egyelőre nem érzem,hogy annyira más lenne.
-
Tamoo
nagyúr
Aha néztem, tényleg nagyon megérné, bár hely szűkében vagyok. Na meg Szegeden van, ~17e útiköltség kicsit megdobja az árat, postázni meg nem nagyon szeretné ahogy olvasgattam.
(#2638) bajnokpityu: Nekem most a 4m koax van jelenleg. Ha nem sokat számítana, nem költenék suricatara, bár nem is nagyon láttam eladót.
-
Tamoo
nagyúr
-
MaTTeS
senior tag
Ugyanúgy WASAPI-val használod?
Tamoo:
Nálam olyan durva visszhangzás volt mielőtt átrendeztem a szobát, hogy mikor a mérőmikrofonnal bemértem a szobát, a mérő hangot nem a centerből, hanem félig a hátam mögül hallottam (nem viccelek). Most már szerencsére nincs ilyen probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest