- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #10838 üzenetére
Aha, akkor pláne nem érné meg. Fúrja az oldalam a kíváncsiság, hogy milyen lenne egy "jobb összeköttetés", mert ugye most 4m koax-on megy a jel a DAC-ig. Jelen esetben csak Suricata jöhetne szóba, de nem láttam hirdetve, itt meg kölcsönkérni nem tudok senkitől semmit. Bár nem tudom a suricata működik-e ubuntu alól, mert én itthon azt használok többnyire.
-
Backrau
aktív tag
válasz
Dorian #10754 üzenetére
Csak kérdezem, hallgattál már sima E szériát? Mert én igen, többször is és nem okozott csalódást. Nem keverem össze a kettőt JBL Studio 180ról beszéltem. Nem hallottam még élőben, de kialakításilag mozira nagyon jó, de zenehallgatásra nem igazán, nekem meg mindkettő fontos lenne. Természetesen meg fogom hallgatni, amint lehetőségem lesz rá. De még a KEF-ről semmi infót nem kaptam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #10708 üzenetére
Persze tudom, nem leszólni akartam a Conceptet. Csak azt mondtam, hogy az én igényeimnek filmre a Mission is megfelel. Zenére viszont nem, ezért lett cserélve.
Nekem meg van mindkettő a lakásban.majd összehasonlítom még őket. Nem bánom, hogy megvettem anno a Missiont, annyira azért nem rossz szerintem, meg végülis nem a Concept-hez kell mérni.
(#10707) Toobee: köszi!
-
-
Warter
addikt
válasz
Dorian #10550 üzenetére
Az új sigmás dunekkel és popcornokkal egyaránt rengeteg gond van. Ezen nincs mit csodálkozni, sajnos az új készülékeket szinte az összes gyártó hibákkal teli adja ki és utólag próbálnak kireszelni mindent. Ezért is érdemes annak aki maximalista vagy türelmetlen régebbi típust nézni vagy htpc-re váltani.
Ahogy Ed Parkernek, nekem sincs semmi komolyabb gondom az A300-zal. Igaz kisebb gondok miatt várjuk a firmware frissítést. Peak meg maximalista, neki semmi sem jó. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #10372 üzenetére
Hehe, én meg forrasztgatok. Egészségedre!
A hangfal megfejtése a Zsolt Audio Standart 2/1 volt.
Hogy mit tud: külön figyelve sok hibája van a mélynek, kicsi a magasnak, de természetes,kellemes. Van szinpadnak valamennyi szélessége, de van mélysége, és kifejezetten jó közepe. Fém dóm ellenére puha a magasa is.
Nem kapcsolgatsz, hogy ez hogy szól, meg az hogyan, hanem basszus máris vége a számnak?
Érdekességei: 8ohm nominál impadancia, de sehol nem esik 6 alá! Pont az emberi hangok tartományában vált, de mégis úgy szól, mint egy szélessávú. Értem mi tartott 9 hónapba egy váltó tervezésében...
-
robi-k
őstag
A belinkelt Dune HD D1 FW a legfrissebb márciusi hivatalos (realese) FW, nem béta.
Kíváncsi vagyok, milyen HDMI kábelt adnak hozzá: ha esetleg DUNE-s kábelt, akkor remélem nem az alap, hanem a DUNE spéci extra minőségként hirdetett HDMI kábelét (én még élőben nem láttam, csak képen). -
-
bajnokpityu
félisten
GAC3-ról Tonyo is tudna mesélni...
Tegnap tranyóval meg úgy jártam,h eladó simán berakta a B jelű tranyót a C helyett. Ha nem nézem át,csak beépítem, akkor meg csodálkozok,h a hangfalon ott a féltáp?
Najó,kicsit eltúlzom, de akkoris. Ha valaminek 120Vot kell kibirnia, akkor ne 100Vosat adjunk már. Ha almát rendeltem, akkor ne körte érkezzen.
-
Ed Parker
nagyúr
Pont ugyanezt akartam én is írni.
Ez sokszor elhangzik hogy zenére csak sztereo,de akkor ennyi erővel racingra csak F1 autó,mégis sokan versenyeznek olcsóbb,tuning autókkal.Nekem mikor a denon 3312-öm volt,jó forrással,hangfalakkal kiszolgálva vastagon jó hangot kaphatunk,természetesen a maga árkategóriájában.
-
leonel
aktív tag
-
bajnokpityu
félisten
Moszkvában ladákat...
A mondanivaló jó,csak pontosítsunk, ez egy fórum, ami kb örökre lenyomat marad, és szeretik kiforgatni a mondanivalót. Nem itt próbálgatta Tonyo a lupust, de nem tudom milyen spdif forrásról.
1.3 pedig úgy jött, hogy egy hivatalosan 1.3ps-ű óra, és e között nem tudtak mérni differenciát egy 8milkás oszcilloszkópon. Ehhez hozzájön az egész squeezebox, mert ez csak egy óra.Sztem sokkal többre jön ki a készülék egésze.
Tonyo: ott csak egyszerűen nem illettek a cuccok össze. Nem rossz, az amit Zoli csinál.
Biztosan létezik olyan lánc is, ahol nem oké a HTA. -
bajnokpityu
félisten
Sztem sem szép dolog.
Kábellel úgy vagyok, hogy vannak láncok, amik nem tudnak villantani semmit, jó kábelek nélkül, és vannak, amik villanyász kábellel is élvezhetőek.
Ha valami nem tud minimális zenét produkálni a 90Ftos dróttal, ott sztem is baj van. Ugyanakkor veszni hagyni potenciált, mert nem próbálok ki 1-2 komolyabb drótot, az is hiba.
XT: meséltem,h egy srác szerint a gotham gac3 sokkal jobb,zeneibb,mint az AgPt2esem?
Aszongya: a gac3 dinamikusabb, lendületesebb. Mondom, igen, pont ezt hallom a Valhalla előnyének.. Gyorsan témát váltottunk. 1x majd megmutatom, mi volt a két kábel, mert van gac3 is otthon. -
-
Toobee
veterán
Mostanában belefutottam párszor, hogy lite üzemmódban random időközönként kihagy egy kis időre a hang, valamint nem tudom bekapcsolni a magyar feliratot. Illetve be van kapcsolva, csak nem mutatja. BD menüvel nincs ilyen hiba.
A következő filmeknél tapasztaltam, de lehet csak a béta fw oka, nem tudom.
A bombák földjén BD50 (Video: MPEG-4 AVC Video / 31464 kbps / 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1; Audio: English / DTS-HD Master Audio / 5.1 / 48 kHz / 3912 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
Sherlock Holmes A Game of Shadows CEE BD AUDIO CODEC..: DTSHD-4079; Codec: AVC, FRAMERATE...: 23.976 fps, BiTRATE.....: 18523 kbps.
Nincs kedvem foglalkozni vele, hogy visszarakom a régebbi, nem béta fw-t. Igazából jó nekem így is. Amennyi filmet nézek...ez is 2 hét termése volt, de van, hogy havonta nézek meg kettőt.
-
-
JetiRulez
őstag
Ezt az elforgatás dolgot hogy kell érteni?
Egyébként meg azt hiszem meg van a probléma forrása a periodikus zizegéssel kapcsolatban.
A mosógép lesz a ludas. Az egész emelet arra a fázisra van rákötve itthon, amelyikre a földszinten be van dugva a mosógép. Most az per pillanatban egyszer forog balra, majd jobbra, kisebb szünetekkel megszakítva. Kihúztam az áramból a mosógépet és megszűnt a zizegés.
-
gonger
senior tag
nem is értettem, hogy ott mi lehet a megfelelő szint, az én fizumhoz és értékrendemhez a Dali Concept bőven jó.
pl ez 19-es szériás Denon erősítő lenne javallott?
1306 vs 1905: gyári adatok szerint nem sokkal tud többet csatornánként...vagy én nézek rossz számokat?A 1911-es ára pedig bőven 100k fölött van most, az már nem fér bele, mert így sosem lesznek háttereim :-S
-
ezek a cd-k újonnan bőven 100e ft fölött voltak. a 250e ft-os, kategóriagyőztes teac-ben is ugyanaz a chip van, mint ebben a hk-ban. a 755-ös viszont valami régi cumó lehet, azt nem csodálom, ha azt agyonveri egy sokkal újabb külső valami.
no mindegy, abban igazatok van, hogy hallgatás alkalmából kiderül. szerencsére egy hd 970 limited eladható azért, ha nem jönne be.
mindenesetre ezexerint senkinek sincs vele tapasztalata.
-
Patice
nagyúr
Én elbuktam a tesztet. Vagyis, az elsőre mondtam azt hogy több dinamika van benne a másodikhoz képest, de csak hajszálnyival. Én pont a másodikra mondtam a 95%-ot.
Életemben nem hallottam még ezt a zenét, nem is kerestem rá a CD-verzióra, csak meghallgattam a kettőt egymás után 3x.
Érdekes teszt volt. Jöhet majd még ilyen!
-
Ed Parker
nagyúr
ez egy apple lossless,igaz csak 44/16,de nem szól rosszul.
ui:csak 10 letöltöig
-
törölt tag
Én 95-98 %-ra tettem
Nálam is a cd verzió jobbnak tünt,igaz,eredeti lemez volt....
Neked is megjegyzem, mint Peaknak is (és köztudott a fórum törzstagjai számára) hogy nálam a gyenge láncszem a hangfalak.
Peak: én is köszönöm! Annyit bőven megért hogy rájöttem: vannak a rendszeremben tartalékok még, amit fejleszthetek(hangfal, kábel, akusztika, stb..). És hogy érdemes lesz belevágni.
*Javitottam, bocsi,félreértelmeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Magisk
- Anime filmek és sorozatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- MÁV topic
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged