-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
Vagyis "csak" a digitális adatot továbbítja az erősítő felé?
Ebay-en 66 USD, postaköltség nincs.Pedig igazán készíthetnél táblázatot erről is.
-
van abbol is komolyabb tipus amivel studio hangfalakat lattam megszolaltatni bar az nem az 1-2 tizezres kategoria...
azt megtudnatok nekem mondani mitol jobb a 30k hangkartya mint a realtek csucs alaplapi chippe ha csak optikain jeltovabbitas tortenik nem pedig feldolgozas? Masik kerdes optikai v coaxialissal lehet jobb minosegu adatatvitelt elerni?
-
ricsik
őstag
Egyszer bekötöttem frontnak a C1-eket próbából. Nem mondom, hogy nagyot durrant, de kevesebbet vártam tőle. Ha minden kötél szakadna tudnám hallgatni bőven. Háttérnek szerintem is teljesen rendben van.
#32443: csodálkozom, hogy megvan még, annyiért ajándék. Ha elmenne a 3200-asom már mennék is érte.
-
Sefter
veterán
lehet, hogy a körülmények miatt,
ahol hallottam ott 4db volt bekötve (frontnak is ez volt) és ne hozta a feeling-et..(#32459) MaTTeS
nem láttam/hallottam még C2-őt azért is szeretném kipróbálni..
állványom van, a "régi" hátterek is azon vannak (heco victa 300, az se könnyű)
de mondom, lehet, csak a fenti körülmény volt szar
azért vásárlás előtt mindenképp meghallgatnám a C2-őt is... -
Sefter
veterán
én már befejeztem a táblázat gyártást, tegnap vettem Dali C6-ot meg centert
most kábelt kéne venni hozzá...
A C1 nem győzött meg, így:NINCS VALAKINEK DALI CONCEPT 2-JE AMIT KIPRÓBÁLHATNÉK?
BBéci
"Amikor ilyen vételek is adódnak, nem tudom megérteni azokat, akik ragaszkodnak az új készülékhez. Akkora hiba, amire nincs nyomdaképes szó."Fiatalság, bolondság..
-
BBéci
legenda
5300 nem volt nálam, csaj az utódja, az 5400-as, amit a 3808 váltott. 4-4,5 év távlatából nehéz reális választ adni. Annyira hasonlóak az emlékeim, benyomásaim, hogy azok alapján nem tudnék dönteni. Valami kiszámolóst próbálnék ki, ha ugyanannyiba kerülnének, különben az ár lenne szempont.
Amikor ilyen vételek is adódnak, nem tudom megérteni azokat, akik ragaszkodnak az új készülékhez. Akkora hiba, amire nincs nyomdaképes szó.
-
-
Deadzone41
őstag
persze a mély vágását tudod állítani ha large-on van akkor is, de házimozinál keresztváltani kéne a mély és a többi sugárzó közt, nem csak simán vágni a mélyt.
Dorian: hogyne számítanának. ha a telefonod a hátlapja felől érkező hangokat 2dB-vel halkabbnak érzi, akkor már bukod a surround sugárzók bemérését. aztán ott van még, hogy a telefont fognod kell mérés közbe, így te magad is akusztikai elemmé válsz, kitakarhatod a hangszórókat, visszaverődéseket okozhatsz amik módosítják az eredményt.
-
Deadzone41
őstag
2 dologba belekötnék:
Bbéci tanítása szerint, mozinál mindenféle dobozról le kell venni a szub tartomány terhét, ha valamelyiket large-ra állítod, ez nem történik meg.
aztán ott van még a telefonos bemérés. tapasztalatom szerint a telefonok mikrofonja alkalmatlan ilyen feladatra, nem egyenlő az érzékenységük minden irányban. legjobb ha az erősítőhöz kapott kalibráló mikrofont használja az ember, rádugja pc-re és leszed hozzá valami hangnyomás mérő programot.
-
buci30
addikt
"Ha van szubod az egyszerűség kedvéért minden vágást állíts 80Hz-re! (később finomíthatod)"
Ezt nem értem. Van szub igen JBL 178-am van.Leírom nekem ezek vannak:
Nekem a decibelek állása -10 - +10ig lehet minden hangfalra külön(Level).
surrR- surrL- frontL- frontR- center- woofer-S a Speaker Size ott melyiket mire mert mindegyikre lehet állítani? front-center-surr és s-w(Large vagy small)
Van egy ilyen: Speaker Xover theathter 5ch és itt Front3x frequ és itt a Front 40-200HZ mennyire?
Basszusnál van egy olyan ,hogy: Independent vagy Global.
Van egy ilyen is: Tone: in vagy out?
-
buci30
addikt
Koszonom!
Van egy lehet hulye kerdesem de hatha nem :-)
Szoval a melyladaban is van erosito es ugy oda is tudok kotni dobozokat.
Mi lenne ha oda rakotnem a regi hangfalakat es azokat is szetpakolnam ugyesen? Kiveve persze a melyet abbol nem.
Van ertelme mert gondolom el lehetne erni ,h meg jobban terbe szolna. Vagy nem es felesleges? -
kabar
senior tag
Köszi a választ.
A kettős kábelezésért meg bocs, itt tudom, hogy a szakértők közül kevesen hisznek benne, de mint írtam nekem majdnem bejött a házimozi kivételével, de a srácnak meg sztereója van. Hátha. Azért ha egyszer elindul az ES100, akkor nagyon tud szólni, és nem csak alul, hanem magasban is. Olyan rajta a splash cin, meg a triambulum, hogy huhhh... -
kabar
senior tag
Ez jó módszer, nekem is bevált a majd' 14 éves erősítőmnél. Én is itt olvastam valakitől, és öröm és bódottcság a sok kábelvita között ilyen hasznosat találni a tapasztalatlanoknak, mint nekem. Annyi csak, ha nem tudnám, hogy mit akarsz mondani engem lehet, hogy nagyon megzavarna a
"hogy minden doboz esetén 75-öt mérjen (ha a hangerő 0-ra van állítva)." mondatod.
De nagyon hasznos a leírásod, csak itt lehet a korrekciós érték az első hangfalnál legyen nulla, a többi meg annak függvényében változik, hogy minden 75dB-re legyen lőve. Szerintem, de nem vagyok persze szakértő, csak nálam így működött azt hiszem._____
Inkább ki is töröltem azt a rész, nehogy zavart keltsen - Tamoo[ Módosította: Tamoo ]
-
bajnokpityu
félisten
Jár nekem is agyam,hogy lehet ez. Jó koax kábellel még nem tudtam összekötni popit meg 2309et, hdmiből meg a popi gyárija volt. A200ason Gotham gac spdif pro csatija fért csak el, de 210esen már elfér a furu alfáé is.
Igy nálam, sokkal jobb volt a hdmi. Hozzátenném, popi képe nálam jobb volt,mint párom laptopjának nvidia hdmi kijárata. Tehát hogy mi is győzött, azt revizionálnom kell
-
Toobee
veterán
-
nuke7
veterán
Hehe
Igazából szépen megtolti a szobát es nagyon kellemes a hang nagy hangerővel is, egyáltalán nem fárasztó a fülnek, részletes es semmi sem túl hangsúlyos. ( talán az Enek, mert az eddig nem volt ennyire markáns es középpontban... Most nagyon jol lehet hallani meg ahogy az énekes levegőt vesz, vagy összecsukja a száját pl. Cohen-nel meg Hobo eseten )
De csak 715-ok kaptak meg ilyen drótot, a centernek is szeretnek. Ezek utan egy tapkabel kellene az rx-v1600-hoz szerintem -
cintula187
addikt
Nem irigyled? Miért? Mert érzem még egy olyan kis nyikhaj hangszóron is a különbséget f*s mp3 és jobb FLAC között?Újraolvastam Tamoo bocsiEzért is félek, hogy amikor hallgatózni fogok indulni amit meg tudok engedni magamnak hangfalak nem fogják kielégíteni a vájt fülem.
Fail3D! Én JRiver progival szoktam FLAC -ot nyüstölni. Pl. Diana Krall-t. Simán hallani a különbséget. Winampnál nem annyira.
Ezt a boltosnak értelemszerűen nem adod a tudtára
-
gyurczy
őstag
(#31004) Tamoo A bedugni alig lehetett, megszorult benne rendesen és a nem lehet bedugni, mert az első 1-2mm-en olyat szorul, hogy setovább között van különbség.
(#31031) Pepszi Pontosan! Nekem is ua az Onkyo-m volt, csak egy Quadral 5.0-val megtámogatva, az egész kb 70-80K-t érhetett és mozira oké volt.
(#31032) -=Libria=- Ebben is van valami, de ott a másik véglet is, nehéz igazságot tenni, főleg, hogy mindenkinek megvan a saját igazsága.
(#31050) Madridista83 Az egészséges szint felett itt senki sincs sztem, XT tán súrolja alulról. A fanatizmus kb itt kezdődik. Az a baj, hogy ha az ember egyszer belekóstol a jóba, utána már nehéz beérni a kevésbé jóval is.
(#31079) Dorian Én is így vagyok ezzel, csak az ilyen köröknél mindig elrettentenek az árak és a végén nem veszek semmit.
(#31086) TCr Akkor ne olyan hang legyen otthon, hanem jobb! Hajráf!
-
i@lex
őstag
Én ezt a zenei dolgot sem értem igazán, de persze én amatőr vagyok és kezdő az itteni gurukhoz képest. De hogy én a zenével is abszolúte megvagyok elégedve, pedig ez a JBL 180 ahogyan azt Béci is mondta, kifejezetten mozira van kitalálva. Ennek ellenére olyan örömmel hallgatom a FLAC-et rajta, hogy az már nem emberi.
-
TCr
veterán
Melyiket fajtát rendeljem?
A bubist, a Z-t, vagy a trapézt? -
Peak
addikt
Jól tudod!
A hatályos fogyasztóvédelmi törvények szerint amennyiben a jótállásos készülék meghaladja a 10 kg-ot, az esetben az eladó cég, a jótállás teljesítésére kötelezett jogi személy köteles a készüléket VAGY a helyszinen javítani, vagy amennyiben ez nem lehetséges azt a szervizbe elszállitani és ott javítani, a visszaszállítás kötelezettségében már nem vagyok biztos.Amúgy valóban, a 460-asom 1,5 éve kiválóan szuperál, gar. nélkül vettem kéz alól.
-
anonym1s
őstag
Nem, meg be sem raktam a helyere, itt volt a szekreny elott a szonyegen, semmit nem raktam ra. Beleneztem nehany filmbe, minden ok volt, aztan inditottam egy ujabbat es amint az elindult 2 masodperc mulva hirtelen kikapcsolodott es azota semmire nem reagal. Olyan volt mintha kihuztam volna a konnektorbol.
-
sb
veterán
Köszi.
Szóval akkor lezárhatjuk azzal, hogy ha lenne is javulás (főleg a pc-ből kikerülő D/A konverzió, kábelezés, rendes erősítő, stb... miatt) az a bögrék miatt alig fog jobban szólni.
talán jobb lesz, de semmiképp nem éri meg a 3-4x árat pl. a Geniushoz képest."JBL SCS 178 szett használtan + egy AV erősítő. (legalábbis ez szokott lenni az ajánlás, én még nem hallottam)"
És erősítőben mi a "minimum" ajánlás? A feltételek továbbra is: főleg mozi, ismertebb formátumok dekódolása és úgy általában a rugalmas csatlakoztathatóság (hdmi-k, stb...).
-
Mankó
veterán
Hát erősítőre nem is, média lejátszóra kötném, ha lehetne, de azt is csak időlegesen, amíg erősítős rendszer nem lesz. De már ez is felejtős, mert lebeszéltek arról a média lejátszóról, ami tudta volna az analóg kimeneteket.
Ed Parker: Hát igen, az már egy jobb kiépítésű szett volt. Nem rossz az a Genius, csak nem házi mozihoz való. Bennem is csak áthidaló megoldásként fordult meg az ötlet.
-
sb
veterán
Értem, erre voltam kíváncsi gyakorlatilag.
Hogy azért ajánlotok-e 100e feletti cuccokat csak, mert az a minőségi minimumotok... de ettől függetlenül egy ilyen 70-80k-s szett jobb, mint egy 30k-s (pl. Genius) doboz. Tehát létező minőségi kategória, ami kevésbé igényeseknek jó lehet a még szarabbak/olcsóbbak helyett... csak nem üti meg a ti szinteteket.Ha viszont így van és valóban nem jobb, mint pl.a Genius, akkor érthető, hogy nem ajánljátok. Akkor vagy 20-40k között kell valami normálisabb dobozszettet venni (ha létezik még ilyen m is) vagy 100 felett az általatok ajánlottakat, a kettő között akkor felesleges nézelődni. Nem csak a ti elvárásaitok alapján, hanem úgy általánosan is.
5000-esem van egyébként, az első széria. Úgy emlékszem a köv. szériák már gyengébbek voltak a review-kban. Tehát elvileg nem rossz... nekem megfelelt eddig.
kicsit jobban kifejtem a saját gondolatmenetem, hátha így pontosabban látom a miérteket:
Ami miatt nézelődök és cserélnék az az, hogy gondoltam ezek a belépő, de erősítős szettek azért:
1. jobbak vagy egyformák hangminőségre (dobozok) is - de mint mondtam, a geniussal is elvoltam eddig, nagy igényeim nincsenek
2. HTPC-ről az analóg kimenet helyett mehet digitálisan, nyilván ez is kell, hogy javítson a csumpi kis integrált hangkártya D/A átalakításhoz képest - szerintem ezen a téren jelentősebb javulás lehet
3. mégiscsak rendes erősítő van benne - itt is lehet nagyobb különbség a Genius és a 071 között
4. technikai/praktikussági okok: 5.1 analóg kábelezés helyett hdmi vagy optikai kábel, több bemenet, TV-ről is visszakötve a hang (akár ugyanazon a hdmi-n), boxot is be lehet kötni, stb, stb...A 2-3-ban sem lehet előrelépés? Gondolok arra, hogy ha az új bögrék nem is jobbak, mint a régi Genius-osok, azért a 2-3. pontból valami mégis csak kihallatszik.
Vagy nem? -
Mankó
veterán
Ezzel már én is így vagyok (JBL 178 + AV erősítő használtan), csak hát ugye az analóg Geniust nem lehet ráműteni, vagy csak gányolva, egy házi mozi rendszerre. Mert én is gondolkodtam, hogy átmeneti megoldásnak nekem a Genius is megfelelne egy ideig. Találtam is valamelyik Dune media lejátszón analóg kivezetéseket, de azt meg elavultsága miatt nem ajánlották már.
-
Mankó
veterán
Jogos, de még csak most kezdek belekóstolni a házimozizás mélyebb vizébe, a gyarló ember elsőként mindenképp olcsón akar jó minőséget venni. Másrészt nem is ismerem nagyon a márkákat, először mindenképpen meg kell ismerkedni a termékekkel, hogy érdemben is jót tudjak választani. De addig olvasok, kérdezek, olvasok, s remélem, hogy jönnek a hozzáértő vélemények is, hogy mi ajánlott, s mit ne.
Ez máshogy nem megy, ha jót is akarunk, meg a gatyánkat se akarjuk otthagyni érte.#30489: Nekem is van egy ilyen talán 3600-os régi széria, tuti nem az 5000-es, s egy Xonar D1-el számítógépen igen szép hangot produkál. Ezért is csodálkoztam, hogy házi mozira nem ajánlottátok.
-
M_AND_Ms
veterán
...és BBéci
Márpedig átfutva mindkettő service manual-jat nincs lényegi különbség. Ugyanaz a bementi áramkör, ugyanaz DAC, ugyanaz a végfok. Az összes mikroprocesszor és vezérlő ic ugyanaz. A teljes blokkdiagramm ugyanaz.
Azt meg tudom elképzelni, ismerve a mai gyártási technológiákat, hogy a 3800-ashoz külön válogatták volna az alkatrészeket. Ha így lett volna, akkor azt a marketing 'bullshitben' büszkén hangoztatták volna.(ja, még usb van pluszban a 3800-ason)
-
robim
tag
Köszi, még körbenéztem a neten is, a cnet-en egész jót írnak róla, bár lehet a nagyobb jobb lenne. Nem akarom elkapkodni, így ha lehetséges, meghallgatom, bár most láttam egy KEF PSW1000-et is...
Az árával kapcsolatban még visszajelzést várok, de Popcorn C200-ért ajánlották cserébe. Amúgy nem titok, majd megírom. -
M_AND_Ms
veterán
Azt én sem értem, hogy miért árak alapján méritek, hogy mi mihez való, meg, hogy a rendszer árának 10-15%-át illik kábelra költeni.
Ha én most veszek 400 ezerért egy erőlködőt és 600 ezerért hangszórókat, akkor kb. 100 ezret illene kábelra költeném.
Ha ugyanezt a színvonalat 4-5 évesen kb. feléért veszem, akkor már nem kell 100 ezerért kábel, csak 60 ezerért?Ha az előbbi példámban az illető hangfalak színvonalban passzolnak a rendszerhez, akkor ha ugyanahhoz a hangfalhoz a második példa használt erősítőjét veszem jóval olcsóbban, akkor az erőlködő már túl kevés nekik?
A készülékek ára változik (nyilatkozik a Matolcsy, jön-e az IMF, van-e cunami Japánban, stb). A minőségük viszont nem annyira.
Véleményem szerint a világ nem ilyen kocka. Ezt pont egy hifistának kéne tudni, pont egy hifista szájából hangzik furcsán még hozzávetőleges megfogalmazásnak is (nemhogy,"ökölszabálynak") bármilyen nemű olyan kitétel, ahol a készülék árával jellemzi, annak jóságát.
Itt annyi minden közrejátszik. A legvégső az ár, a legfontosabb a szubjektíven megélt hangzásélmény. -
BBéci
legenda
Ha a 35000 dolláros (2x2,4 m) Transparent Audio Opus MM SC a csúcs, akkor a 900 Ft/m bizony az éppen elfogadható legalsó kategória teteje.
Az más kérdés, hogy valóban sok helyre elég, de nem Focal hangdobozokhoz, az tuti. Már a Chorushoz is kell a Kimber 8TC szintje, ami 20000 Ft/m.(#29046) Ati 666
5x4 méteres szobába teljesen felesleges és értelmetlen 7.1 rendszert kiépíteni.(#29048) Vikthor
Denon 4310-hez olyan kevés, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. Listaára az erősítőének a háromnegyede sincs.
Egy jó kis ELAC szett kellene Neked FS 189 fontokkal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Vivaldi (böngésző)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Hardverkemping június végén
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged