- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138121 üzenetére
Ezért írtam, hogy akkor vegyen mégegyet, ha egyenletesség kell, mondjuk sokan néznek egyszerre filmet. Egyébként nem jó befektetés.
-
paler
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #138102 üzenetére
Nem, még füstjelekkel kommunikálok a családommal, ismerőseimmel és természetesen az indiánokkal
Uff
-
paler
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #138100 üzenetére
Hát velem azért nem járnak jól a marketingesek/üzletek/cégek, mivel én nem futok folyamatosan az aktuális trend után.
Én általában minden területen kivárok 2/3 lépcsőfokot. Autót 10 évente cserélek, hm-ben is 4-5 évre tervezzek, mobilom is lassan 3 éve megvan, és még sorolhatnám tovább... -
Tonyka 2
tag
válasz
Nemir Ombe #138098 üzenetére
Nem vitás ingoványos világ. Nem voltam boldog, h a 7702 MKI nem tudott csak Atmos-t, aztán egy év sem telt el kiadták az MKII-t, ami viszonylag betömte a hiányosságokat. Most meg jön a Dolby Vision, és ki tudja még mi. Dühítő, de ez ellen semmit nem lehet tenni, max füstölögni. A szoftverek már csak ilyenek, ma ez, holnap meg az. Jövő biztos masina ma nem létezik. Max pár év van bennük, már ha mindig megy az ember mindenféle apró cseprő újítások után.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138074 üzenetére
Akkor valami nagy csúnyán benéztem...
Szokásomgabo01: a tieddel azt hiszem anno szemeztem is...
Ha jól emlékszem -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138072 üzenetére
És mennyi lenne az a jó ár?
En a 407est olyan 600-700 ezer körül láttam használtan...
Egy darabot is el adsz?
Beszamitas van? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138066 üzenetére
'... probalgatok egy 407 vs 267 párost és nem igazán tudom eldönteni melyik maradjon...'
Bárcsak nekem lenne ilyen gondom -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138049 üzenetére
No ez egy nagyon nagyon jó kérdés
-
synar
őstag
válasz
Nemir Ombe #138046 üzenetére
Köszi, találtam az általad linkel oldalon keresztül egy magyar szervizt, majd őket felhívom.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #138028 üzenetére
Volt nálam egy Firewall, mindkét végébe DFPC-t dugtam, semmi hallható hatását nem tapasztaltam. De ez nem meglepő, mert szerencsémre elég "tiszta" az itteni áram, részben az "ösvény", részben a környezet miatt.
(#138029) hétalvó
Jó lenne, csak éppen nincs annyi, arra elkölthető pénzem! -
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #138031 üzenetére
múltkor is 5-ös volt csak nem figyeltél
1075-ös rotelt ajánlottam. majd mondtam az még plussz 60k, ha atmos.
python: nem az enyém
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #138028 üzenetére
multkor beszeltunk elo-vegfok arakrol. avx fenn van elofokom sajat vegfokjaval. 450
bbeci? -
alphamooncam
őstag
válasz
Nemir Ombe #138026 üzenetére
Az nem vitás, hogy van benne marketing. Én arra lennék kiváncsi, hogy van-e magva.
Egyébként kösz az ötletet, ha majd egyszer összeáll a rendszerem, lehet kipróbálom, de itt és most arra lennék kiváncsi, hogy olyan is megszólal-e aki próbálta és nem csak elmélkedik róla és véleményez
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #138022 üzenetére
dugok. uhh a vilag rablasa, de nem birok nelkuluk elni
ez meg egy hatalmas kattom... igazabol rajuk lehet fogni barmit. stop! -
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #138019 üzenetére
dehogy kell drága kábel kezdésnek.
meg nem mindenki azt használ. meg a másik, hogy kinek mi éri meg.
ez legyen mindenkinek a saját döntése. keresse meg ő a megfelelő kábelét.
csak legalább 1x próbálkozzon. -
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #138015 üzenetére
Olyan elképzelhetetlen, h egy tápkábel a szerkezetéből adódóan képes vmennyire szűrni az áramra rakódó magasfrekis szemetet?
-
hétalvó
addikt
válasz
ugyanaz igaz ide is. a kábel rontani tud. de, ha úgy nézed, hogy a minőségibb kábelek kevesebbet.
-
Quetz
őstag
válasz
Főleg, hogy a kábel erősítői oldalán van több kilónyi elektronika, hogy megtisztítsa azt ami átjött a kábelen.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #138008 üzenetére
Ugye?
Nekem egyik helyiségemben sincs vasmagos trafó, csak feltűnt volna a berregése.
(#138009) VoidXs Ne haragudjon meg senki, de nekem elég volt elolvasni a "szereposztást"
Hi-Fi 4 Sale - Malaysia / Singapore Audio Forum & MarketplaceNem "szűrten" küldi a szolgáltató, hogy ne okozzanak vele lakástüzeket példának okáért? Ellenkező esetben, szinte csak napokig-hetekig bírnák csak a háztartási gépek, nem 8-10 évig egy mosógép, nem?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #138005 üzenetére
Azért van rögtön ez az első sorban?
(#138006) WP14: Persze, hisz az sehol nincs szűrve.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #137999 üzenetére
Itt van egy durván túlméretezett, de már erre marketingelt darab. Szerintem a márka olcsóbb termékei is PFC-sek, csak megint egyikről sincs robbantott ábra.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #137997 üzenetére
Simán meg lehetne oldani őket olcsón, csak ha kijönnél egy tökéletes kábellel 10-20000 forintért (azért egy aktív IC nem annyira filléres), ki fogja venni a többit? Inkább raknak a mixbe egy "minőségi" kábelt is, hogy legyen haszon.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #137988 üzenetére
Azért annyira nem értek hozzá, hogy ezt megértsem, csak annyit tudok, hogy a kondi elektromos áramot képes tárolni és a polaritása nem igazán felcserélhető, tehát a villásdugót csak egyféleképpen szabad akkor bedugni vele, különben kinyíródik.
(#137991) VoidXs Találtam egy ilyen drágát, de a mellékelt rajz alapján ebben sincs semmi aktív, legalábbis én nem látok benne, csak a fonást.
Az rendben, hogy van bipoláris, de akkor sem értem, hogy egy villásdugóban minek raktározzon áramot a kondi.... Tápban igen, hogy egyenletesen adja a többi cuccnak az enerdzsit.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #137985 üzenetére
Lehet bármelyik végében, sima lapos blokk általában, de jelenleg még olyat se találok, hogy egyszerű felnyitott műszercsati.
(#137986) Dorian: Egy kondi lehet akármi, még HPF is, de egy passzív PFC-hez minimum kettő kell.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #137982 üzenetére
A kábel vége, tudod, ami belemegy a konnektorba.
Az ugyanúgy a kábellel jön, a kábel része. Nélküle nem tudsz a kábelről beszélni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #137979 üzenetére
Beleépítik a dugaljba. Logikusan kap áramot a működéshez.
Ja, ez nyilván a tápkábel, a többi nehezen lenne aktív.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #137936 üzenetére
Pont hogy egy nem kamu kábel nem passzív. Létezik passzív PFC is, de azt ne nevezzük működőnek.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #137971 üzenetére
Amire én gondolok röviden: minden jel leírható színusz jelek összességével. Erőműtől elindul a színusz, összeszed magasabb frekvenciás komponenseket, ettől lesz torz. Ezt visszacsinálni ("formázni") úgy lehet, ha ezektől megszűröd. Ennek egy eszköze a passzív aluláteresztő szűrő. Erre egy kábel képes lehet (valamilyen szinten). Szerintem ezért van neked is tömör tápkábeled pl.
-
python1
veterán
válasz
Úgy kérlek,hogy egy tiszta színuszos inverterhez csatlakoztatod.
Ne foglalkozzatok annyit a kábelekkel,vegyétek vigyétek a rendszeretekhez megfelelőt,és hallgasátok megelégedéssel.
A mikrofonos embert meg hívjátok,ha már végleg veszni látszik minden. -
claire78
senior tag
válasz
Az a baj, hogy engem meg nem érdekel az a magyarázat.
-
MasterMark
titán
válasz
Ilyet nem szabad kérdezni. Nem mindegy neked? Használjad azt kész.
*sarcasm off*
-
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #137959 üzenetére
Sajnos a referenca hang megítélése elég szubjektív.Ha arról beszélünk,hogy a Magyar mozik ill koncerttermek
nncsenek mérve,akusztikai problémákkal szenvednek.Hól tudsz referencia hangot hallgatni,otthon saját környezetedben kell kialakítani azt ami tetszik.
Történt a napokban pár érdekes megállapítás a rendszeremben,zenei láncot állítottam össze kábelek,elcsatolás stb. Popp,elektronikus zenénél dögös,ahogy lennie kell,gondoltam egyet próbára teszem,komplikáltabb műfajjal,na itt jött a zuhany a hegedű nem szárnyalt a hangszerek tompák voltak,minden más ok volt,de nem éreztem az előadáson a szárnyalást,lüktetést.
Na erről beszélek,mikor kérdezik tőlem,hogy mit hallok másként a mozinál is érezni,hallani kell a könnyed vagy éppen az adott atmoszférát megélni,na ezt műszer nem mér.A fülünk,agyunk bőrünk a lgjobb műszer. -
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #137955 üzenetére
Khagytad az 5-öst,ott is vannak jó kábelek.
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137949 üzenetére
ez is csak onigazolas lenne szamodra. kulonbseg adott mindegy melyik oldalan nezed. kerdes a kulonbseg volt ket kabel kozott mindig is. nempedig hogy milyen szuper nalam a kep. nem lattad a kepet nalam nem tudod mirol volt szo.
aztan hogy kerult ide a nalam levo hangminoseg... ez megint lejaratas. nem unjatok meg. aztan en vagyok a troll mi? -
lemmy9
őstag
válasz
Nemir Ombe #137944 üzenetére
Szörnyű.
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137936 üzenetére
nem biztos, hogy a jo kabel javit a hangon, inkabb a rossz ront.
a baj inkabb az, hogy mindenki meg akarja magyarazni technikai oldalrol.
ki kell probalni vagy bejon vagy nem.a masik nagy baj, hogy kb fapaci tapkabelenel meszebb arban nem mentek el. es itt tenyleg nem lesz sok difi.
es a csatlakozokon nagyon sok mulik, jo kabel, kinai csatik eredmeny 0. -
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #137913 üzenetére
De mit tegyen az, akinek a Musical Fidelity M6si hangja tetszik Lessloss tápkábellel, abba szeretett bele. Mit ajánlanál számára 1,2 millióért? De mondhatnám a hasonló árkategóriájú Audia Flight Three erősítőt HiDiamond Diamond 3,5 kábellel,
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #137898 üzenetére
Tegyük fel, sajátom az erősítő, megvettem 850000 forintért, mivel annyiba kerül. Ha egy 340000 forinttal (a LL-DFPC-SIG ára) drágábbat akarnék venni, ahhoz előbb el kellene adni a meglévő erősítőt, nyilván több százezer forint bukással.
Valamint nem véletlenül, találomra választunk erősítőt (mást sem, ha van egy csöpp sütnivalónk), hanem hosszas keresgélés, meghallgatások után. Tehát pont olyan karakterű és teljesítményű gépet kellene találni, aminek ugyanannyira tetszik a hangja, mint az említett meglévőé. Ez akár hetekbe is telhet. Így aztán anyagilag szinte biztosan rosszabbul járnék.
És amennyiben az új, 1,2 milliós készüléket a mellékelt silány dróttal csatlakoztatom, messze nem hoztam ki belőle a tudásának javát, hogy a maximumot ne is említsem.
Összefoglalva: azon a véleményen vagyok, hogy ésszerű összegbe kerülő kábelezéssel mindenképpen érdemes javítani a rendszerünk hangján és ha nem kapjuk meg az áhított hangzást, akkor kell készülékcserén gondolkozni. Alighanem egy 850000 forintos erősítőhöz a 340000-es tápkábel túl van az átlagos hifis, házimozis ember értékrendjében ésszerűnek nevezhető határon. De kipróbálni érdemes!
Egy hétig csak hevert a sarokban a Lessloss, én balga lusta voltam bekötni, úgy gondoltam, nem éri meg a fáradságot. Volt már nálam ilyen kábel, az akkori láncban nem okozott komoly változást, mert hasonló kategóriájúakkal hasonlítgattam össze, nem 32000 forintoshoz.
Ez mind akár offtopik is lehetne, mert konkrétan sztereó erősítőről van szó, nem házimozi kombájnról. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Nemir Ombe #137898 üzenetére
Ebben részben igazad van (nálam is inkább maradna még egy ideig az Isotek táp, és az erősítő cserére locsolnám az összeget), de nem arról volt szó, hogy melyik fejlesztés éri meg jobban, hanem hogy van különbség tápkábelek között hangban
(Én most a PC-s drótnál minek jobb felvetésen akadtam ki, ami egy haladó topikban elég meredek)
-
Smiley
addikt
válasz
Nemir Ombe #137889 üzenetére
Sot, 2 zeneszam kozott pedig stilushoz illoen tudnad hangolni a kabeleidet, attol fuggoen mennyi folyekony nitrogent locsolsz ra.
Jo en itt befejeztem mara, ez nekem amugy is egy jo hosszu nap volt.
-
Smiley
addikt
válasz
Nemir Ombe #137886 üzenetére
De az amugy sem lett volna jo, mert a sugarzas baszkuralta volna az osszes elektronikus cuccodat...
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137881 üzenetére
majd osszedobok egyet es kiprobalom.
mondjuk mas dugok leszenek rajta, de csak ugy fair az osszehasonlitas.
igazabol 10-20max amit avrbe dugnek kezdesnek, de kacsabol nem lehet osszehozni. -
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137864 üzenetére
tok jo kis kezdo kabelek. ilyeneket kell ajanlgatni kezdesnek.
mondjuk az xxl jol nez ki, de itthon nem latom. -
sinci001
csendes tag
válasz
Ez mekkora "parasztvakítás" (mármint nem a Te linked, hanem amire válaszoltál!)
40 ezer Ft-ot adni egy tápkábelért.És azzal senki nem foglalkozik, hogy a oszlopról mivel jön be az amper a házba, mi van a falban? (jobb esetben réz, régi építésű házakban alu). Biztosan jobban fog szólni attól az 1 méteres, aranyozott vezetéktől!
-
PodMAN
senior tag
válasz
Köszönöm.
-
sinci01
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #137839 üzenetére
Köszi, csak gondoltam végfok és végfok között is van különbség. Nekem alapból nem tetszik a Technics hangzása, sosem tetszett, csak amikor vettem ez tudta a DTS-t.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #137830 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #137826 üzenetére
Hála istennek nekünk csak muviragaink voltak, maximum
Viszont látom ismered a helyzetet... -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #137822 üzenetére
"... ráadásul csak az adott helység, aktuális el/berendezéséhez alkalmas (OK, a jogdíjat elég egy alkalommal kifizetni, de az esetleg új bemérés más nem ingyenes), ..."
Még egy érv amiért az asszonyokat nem szabad beengedi egy dedikált/bemért házimozi szobába -
Leslie67
tag
válasz
Nemir Ombe #137811 üzenetére
A rendelkezésre álló eq nem elég alapos.
Ez egy Pio eq-je:Ez pedig egy fiatalabb Onkyo-é:
Az Audyssey Pro-nál több mint 10.000 ponton lehet belenyúlni a hangba. Nem csak "hangszínelnek", hanem sok mindent vizsgálnak. Csabi elmondta telefonba, hogy nem egyszerű metódusról van szó, de majd szóban bővebben elmondja, ha haza jött.
Tony! Az 5010-nél állítólag előjön egy addig nem látható menüpont. Így van ez a saját mérésénél is. Ha csak egy ponton méred be, nem látszik pár hangmódosító ficsör, ha 8 ponton akkor előjönnek és a kijelzőn is megjelenik a visszajelzés. -
Q
senior tag
válasz
Nemir Ombe #137804 üzenetére
Ha tudsz valakit aki valóban foglalkozik ilyen méréssel, és nem arany árban csinálja, megdobnál privátban az elérhetőségével? Nekem nincs profi rendszerem, de biztos lehet rajta finomítani a saját mérésén felül.
-
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #137801 üzenetére
Na egy lyen mérésre lesz szükségem,ha már véglegesedett a rendszerem.
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137795 üzenetére
feljebb lepes ez is ilyen placebos dolog, elverte hangban a masik kedvencem.
nem, nem errol szol. arrol szol, hogy jol szoljon. gazdanak tetszen.
magyarazzatok, hogy nem eri meg. kinek? nektek? masnak lehet megeri.
meguntad az utat visszatertel. ugyan mar. max nem volt turelmed/kedved hozza.
jol beallitott avr az milyen? van egy mikrofon, nyomsz egy startot es beallitja. van dirac is, de nem a mezei juzer jatekszere...talan legfontosabb a dinamika es ero amit meg tud hozni egy vegfok. esetleg egy jo kis teret melle, levegosseget.
de ha panelban laksz mar megint nem biztos, hogy van ertelme. de vegyunk egy b&w 801-et, azt valami avr-el probaljuk mar meghajtaninezzunk mar bele egy avrbe mekkora tapegyseg van.
1120 watt az 5010-es felvettje is gyarilag. 9 csatornara . nalam a kis paraban 5 csatornara 1400w-os a toroid.
a nagyban 2kw. de a nagy rotelek se gyengek-e teren. vannak hangfalak amik 2-300w-ot kernk 8ohm-on.nalam is azert jot be a vegfokozas, mert keves volt az avr teljesitmenye. ha meg kell a vegfok akkor mar erdemesebb procit venni ele es xlr-ezni. es vannak ahol rack szekrenyek hajtjak meg a mozit, ott biztos jol mutat egy avr.
-
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #137795 üzenetére
Na igen,van ebben is igazság az biztos,mint írtam is,nehéz túlszárnyalni egy csúcs AVR-t.
Nálam is egyedi eset miatt léptem erre az útra,de szerencsére tetszik a hallott differencia,annak ellenére,hogy valóban iszonyat pénzt lehet bele pumpálni.lemmy : Ezek is egy nyomós érvek lehetnének
Próbáltam magam lebeszélni erről az útról,de mint tudjuk,ha egyszer belekezdtél .........
Pedig a hiperkocka szuper. -
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #137793 üzenetére
Nem neked akartam címezni,úgy általánosságban azoknak akik már visszatértek komoly processzor/végfokról AVR-re.
Én,sajnos kezdő vagyok processzor/végfok kialakításban,és nekem elég meggyőző eddig ez az út AVR ellenében,az én szintemen. De természetesen nem azt mondom,hogy csak ez az egyetlen út létezik,de már legalább 15-éve AVR -ezek,és nem hozott megváltást.És bizony már untam az oldalra lépegetést,feljebb léptem,hogy könnyebben pontot tudjak tenni arra a bizonyos i-re,és bátran mondhatom,közel járok hozzá. -
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #137790 üzenetére
Soroljatok már fel még néhány erényét az AVR-nek processzor/végfok ellenében,mert eddig nem hallottam konkrétumot,és hozzáértő véleményt.
Valahogy elvesztettem a fonalat ott,hogy a tesztelgetés azt a konklúziót hozta,hogy az Onkyo a legjobb AVR.
Ne nevettesetek már,még jönnek ide olyanok akik ezt be s veszik,arról nem is beszélve,hogy még zenére s jó. -
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #137777 üzenetére
Ezt akár én is írhattam volna.
-
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #137781 üzenetére
Dehogynem,ott van ám igazán,AVR-t megveszed oszt szevasz.
Processzor /végfokolás milliónyi kábel,elcsatolás és még ...... -
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #137778 üzenetére
Arra a piszkos anyagiakra.
Teljesen egyetértek azzal,hogy igen mélyre kell nyúlni,de még annál is mélyebbre.
hétalvo :
Nálam van 200kg igen jó végfok,lehet jönni tesztelgetni. -
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137769 üzenetére
már sarkítasz magadfelé.
370-ről beszéltem használt áron.
van itthon még 1 8ch rotel is amit 60ért vettem. az 430.
de ha meg akarsz fogni akkor inkább a kábelezésen kell elgondolkozni, de azt itt úgyis olcsón megoldjátok.
és igen csak a hangminőségről szól. -
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137760 üzenetére
miért, mert ha proci végfok párost használsz csak procit kell cserélni, ha elavult.
7702 atmosos. nem értelekde ha a pio a kedvenced és neked bevált ám legyen
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #137762 üzenetére
Nem kevertem en, csak nem akartam konkretan az atmos-ra ujjal mutogatni.
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #137760 üzenetére
Most azokrol az uj formatumokrol beszelunk, amirol egyebkent az a kozvelekedes itt is, hogy mejd x ev mulva jo lesz, ha lesz hozza eleg alapanyag ?
Ezt mar megfigyeltem, hogy az ajanlasoknal ez mindig ott van, mint alap tenyezo, hogy ezert jobbak, stb. Amikor meg elojonnek a filmek es zenek, amikert ugye ezt mindenki epiti, akkor azonnal 180 fokos fordulat kovetkezik be ugyanezen technologiak megitelesenel. -
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137757 üzenetére
a pio kalibralasara azt mondani, hogy rendben van
mennyit szenvedtem vele. na az aztan tenyleg elhuzza deneveresbe az egesz hangot. procinak jo egyebkent. ero boven sok. de egy denon simulekonyabb es zeneibb joval. de ha egy kicsit valaki ugyes hasznaltan nez egy 1075-os rotelt kb170. vesz egy 7702-es mint en kb200-ert es jo messzire elfelejti az avr-eket.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Nemir Ombe #137757 üzenetére
Köszönöm a jellemzéseket. Mindenképp nagy segítség volt ez is, de majd a hallottak alapján fogok dönteni
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Nemir Ombe #137753 üzenetére
Az szép kis referencia
Ezek közül melyikeket emelnéd ki, neked melyikek tetszettek leginkább?
PL a Denon 5200 Vs LX 79?
Olvastam, hogy a pioneer bemérőrendszerével jól el lehet molyolni, elég bonyolult a menüje, ez tényleg így van?
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Nemir Ombe #137750 üzenetére
Köszönöm
Az LX79 tűnek nálam a befutónak, specifikációk és az eddig olvasottak alapján. De már írtam pár cégnek, hogy hol és mikor lehetne meghallgatni.
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137750 üzenetére
addig nincs is baj ameddig nem hallasz mast. akkor mar rotel vegfokhoz voltam szokva es be kellett rakni az lx moge, mert xar volt. aztan lehet hogy a 76-os ota teljesen athangoltak az lxek hangjat, de ezt ketlem.
a yamaha nem neutralis, hanem darabos volt. 1020 volt csak itt. -
Sz.Miki
őstag
válasz
Nemir Ombe #137729 üzenetére
Köszönöm, de valószínű Denont nem fogok venni, ami egyelőre befutónak tűnik az a Pioneer SC-LX 79. De mindenképp meg szeretném hallgatni valahol.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #137699 üzenetére
A CXR120 most nagyon kedvező áron kapható, számomra egyetlen hiányossága (kb. 10 hónapig használtam) hogy nincs előfok kimenete. Ha legalább a front csatornákra lenne olyanja, biztosan bevállalnám hosszabb távra. Nagyon jó a hangminősége és erő is van benne.
(#137702) claire78
Másfél hónapig volt nálam 7011, csak ritkán hajtottam az előlapját, mert nem volt szükség a mögötte látható kijelzőre. Minden megjelenik a TV-n, vetítőn. Viszont a kör alakú kijelző kék keretvilágítását nem sikerült kikapcsolnom, az őrjítően zavaró. -
Sz.Miki
őstag
válasz
Nemir Ombe #137699 üzenetére
Igen, azért néztem, hogy Pioneernél az LX701 az már az Onkyo-val közösen készített példány, pl a távszabályzó és a kijelző nagyon megegyezik az új onkyo-val.
A Marantz nagyon nem tetszik pofára :tudom hülyeség, de nem tudok megbékélni vele
-
Yocee
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #137671 üzenetére
Egyébként úgy látom a gyári Oyaide csatlakozók oldalai alapján, hogy hamis, azokon van még egy matrica, tízszer ennyibe kerülnek, meg fém hengeres dobozban érkeznek. De azért rendeltem egyet. Úgyis ennyit szántam rá, a placebo hatás miatt meg biztos szebben fog szólni minden.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #137674 üzenetére
Dehogy kezdem, csak magas labda volt és nem az ár a lényeg, hanem az idézett sor, ami SZINTE az összes termékükre jellemző.
(#137673) Norbi 72 Le!
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #137671 üzenetére
"egy ellenőrizetlen minőségű és anyagösszetételű kínai"...
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #137643 üzenetére
Akkor a Dalik kilőve, pedig tetszenek, mondjuk hallani még nem halottam.
Viszont az MS 800 nem szettbe van, csak az álló, a hátsóból melyik legyen?Viszont akkor úgy alakult, nem tudom elhozni az x4000-est, marad a 2300-as, majd aztán cserélek ha elavult.
Mindenkinek köszi a segítséget. -
robi-k
őstag
válasz
Nemir Ombe #137643 üzenetére
A hififutar.hu végkiárusítást végez és bezár, épp más okból tegnap voltam bent a LurdyHázban, még vannak eladó Heco-k (leakciózva) náluk.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #137639 üzenetére
Még mindig ezerszer jobbak, mint ami a győriek oldalán megjelenik. Az ott publikáló illetőt rendesen kiosztották a Facebookon.
A Heco Celan féláron már egészen jó vétel, eredeti árán vicc.
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #137636 üzenetére
Az Av online középkategóriára hozta ki a Spektort, azért is mertem meg kérdezni.
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137630 üzenetére
újra kellett tesztelni sajnos a kép részt, mert hülye voltam és fordítva tettem fel a vásznam
de a különbség az különbség. csak most végre tényleg jó lett a kép. (kösz pityu!!!)
ez az inakustik pedig régóta izgatta a fantáziámat. most éppen be van kötve és váltogatom a coffe-val felváltva.
kéne ebből ez abból az. nehéz esetek, de asszem ha hiányoznak hangok az egyikből az mindent eldönt cserébe viszont nem olyan érzelmes lágy. pfff. majd átjön pár ember és meghallgatom a véleményüket.
mozihoz egyértelműen az inakustik tetszik jobban kis keménység ott nem árt.
brutáloehlbach-ban nincs ezüst. xxl carb ahogy látom a csúcs.
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #137630 üzenetére
Heco Music style 900 szett?
Vagy Dali spektor szett? -
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #137622 üzenetére
Köszi.
És ha az x4000 mellett döntők, akkor 400000-450000 Ft-ig milyen hang falak lennének jók hozzá?
Külön vásárolom meg őket, szóval új kéne. -
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #137586 üzenetére
-
Patice
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #137472 üzenetére
"Én még olyat soha nem vettem észre, hogy az 5.0-ról "levágott/átirányított" mélyek +10dB-el szólanának meg a sub-ob..."
Khmm...
-
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #137458 üzenetére
Érdekes ez a vágás nélküli beállítás téma,nem egyértelmű,ahol engedik a hangsugárzók és végfok megoldást használnak ott teljesen ok.
Nemrég egy helyen hallottam komolynak mondható rendszert ott pl nem voltak vágva,még az atmos hangsugárzók sem.
Nálam sem lesznek,ha a hangsugárzók engedik.
Jelenleg a frontokat sem vágom a többit sajnos kell. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #137453 üzenetére
Az darab ár?
Amúgy sehol nem tartok az Atmossal, mert ide kell hozza értő ember aki fel rakja ugy hogy ne essen a fejemre.
A pattintott hangfalrol letettem, inkább az 5.1 vagyis '7,1'et próbálom foltozgatni, a lehetőségek szerint fejlesztgetni.
Az Atmos is tervben van, de várok még vele.
Es a mennyezetre tuti elac fog menni, egyszer ha aldozok ra, akkor az' mindegy' mennyibe kerül, megcsinálom. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #137451 üzenetére
Arról csak informacio szinten érdeklődtem
Amugy jön a további tervként a hattereket is elacosotani jet magasokkal.
Tényleg, a jelenlegieknek a hozzá illő bs melyik is?
Bs 203.2? -
Hohocali
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #137376 üzenetére
Milyen sűrűn cseréled a hangfalaidat, erősítőidet?
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137374 üzenetére
80coll 4k 3m
-
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #137374 üzenetére
En ezt maskent latom. Ha belefer, akkor miert ne, ha meg nem, akkor meg nem.
Ha megvan ra a keret, akkor nemkell azon agyalni, hogy miert nem, max azon, hogy melyiket
Ertem amit irsz, de hala istennek nem ezen kell filozzak. -
rottenbull
őstag
válasz
Nemir Ombe #137371 üzenetére
Ez igy elegge paranoias monolog volt
Megveszi most az ember, azt amire van penze, es elvezi.
Szerintem ennyi a tudomany. Ujabb es jobb mindig jonni fog, aki arra var, hogy majd okos lesz es sporol, meg leuli a WC-n azt a par evet, az ugy lemarad, mint a huzat. Jo az a 4K-s megjelenito FHD-re is, az az igazsag. Ha beugrik valami 4K-ban ami erdekel, azt abban nezem, a tobbit meg FHD-ben. -
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #137369 üzenetére
Felnégyelés, kerékbetörés.
Amilyen filmek mostanában megjelennek, no meg a majd' 4 méteres nézési távolságom, még a 1080p is túlzás, nekem bőven megfelel a 6-8 GB-os 720p. Amihez ragaszkodom, az az eredeti DTS 1509 kbps-sel.
-
robi-k
őstag
válasz
Nemir Ombe #137359 üzenetére
Már nagyon sok valós 4K-s UHD BD lemez van, csak ez idáig még nem tudták feltörni az AACS védelmet. Csak ez gátolta meg a filmek terjedését a bizonyos oldalakon
-
válasz
Nemir Ombe #137302 üzenetére
"sem most, sem eddig nem a kábelek közötti különbség volt a "teszt célja" (vagy alanya)"
Mily meglepő ez számomra.......
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137302 üzenetére
minden osszefug. kell nekem vga-t cserelnem eppen most.
egyebkent jobb az amd kepe. de illik is egy generacioval arrebb. -
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #137213 üzenetére
Kiindulási állapot a Primare SPA22, azt nem kell megvenni. A z egyik legjobb hangú házimozi erősítő, ezért eszement ötletnek tartom az egész szóban forgó változtatást. Egyértelmű visszalépés lenne, ha nem tesz rá egy kalap pénzt, amibe például a Marantz AV7702/8802, plusz a hozzá ilő végfok kerül.
-
virkir
veterán
válasz
Nemir Ombe #137208 üzenetére
Arra akartam kilukadni, hogy a rendszer árának mekkora százaléka a kábel úgy, hogy utána htpc-ről néz filmet meg hallgat zenét.
Biztos én látom rosszul de ennek így mi értelme.
Írta, hogy a kábelekkell hangolja a rendszert.
Kábelt nem úgy választunk, hogy minél kevésbé legyen jelen?
Lehetőleg olyan legyen a kábelezés mintha nem is lenne? -
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137208 üzenetére
azért sokmindent használtan és jóárasítva vettem.
képtelen lennék összeadni annyi kis apró fax-ság van benne. -
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #137192 üzenetére
Van egy rakás Oehlbech kábelem itthon,ár-érték arányban szuper,és igen minőségi a megmunkálás.
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137182 üzenetére
legalább ne az alapkábeleket hasznájuk.
a rendszeremben semmi se ok
nem 100%-as az biztos.
-
hétalvó
addikt
válasz
Nemir Ombe #137163 üzenetére
tudom
igy alakult igy dobja ki legkonnyebben es ki lehet zarni a hosszusagot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest