- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
Warter #12455 üzenetére
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem pont, hogy már alap szinten is érdemes kicsit foglalkozni a kábelezéssel.
Leírtam milyen árú/szintű rendszerem van és hogy most milyen árú tápkábelt kötöttem bele. És jobb, nekem tetszetősebb lett a hangja a gyárihoz képest.
Ha arányokat írok: 35000-ért vettem az erősítőt használtan és most egy DIY kb. 4000 forintos tápkábellel jobb a hangja máris, a gyári cérna helyett.
-
törölt tag
-
nebulo5
senior tag
válasz
Warter #10609 üzenetére
Már néhány alkalommal néztünk plazma képet. Sőt több típusnak is a képét. Egyikünk sem vett észre villódzást, vagy bármi más zavaró tényezőt.
Imént voltam a M.M.-ben nézelődni egy kicsit tv ügyben... Korábban túrtam a web áruházak árlistáit, és azt kell mondjam, a M.M. drágább! ("mert hülye azért nem vagyok!" )
Ma sikerült pontosítanom a financiális dolgaimat, majd csak júni 08-ától tudok tv-t vásárolni! Addig még bújom az ide vágó topicokat, és művelődöm még tv ügyileg! Persze, hasznos ötleteket ti is írhattok!
Még picit abban is bizakodom, hátha éppen június elejétől indul mindenféle leárazási akció!
Ha valaki megtud ilyesmit, ne tartsa meg magának! -
Peak
addikt
válasz
Warter #10558 üzenetére
a terv egy asrock AMD hudson a75 chipsetes mITX alaplap (17cm x 17cm) (elviekben úton van), egy AMD A8-3870K processzor (3.0GHz / 4mag) egy integrált Radeon HD6550D videokártyával, amit "downclockolni" szeretnék 1.2-1.5GHz környékére, és a feszültséget is le akarom vinni a legstabilabb szintre a lehető legkisebb fogyasztás és hőtermelés érdekében. a gyári hűtőt szükség esetén cserélem a zaj miatt. természetesen meghagyva a maximális teljesítmény használhatóságát is, ugyanis ez a gép ha kell akkor a legújabb játékokat is képes futtatni értékelhető sebesség mellett.
mellé 2x4GB ddr3 1600MHz vagy 2x2GB ddr3 1866MHz memóriát terveztem, 64gb kingston SSD és egy samsung slim bluray iró egy olyan pici házban, mint pl. a popcorn C200 is van.
a tápegység egy külső passziv 95 vagy 135W-os táp lesz, az se zajongjon, illetve MCE kompatibilis távirányitóval felszerelve. természetesen XBMC HDaudio és IntelliRemote szoftverekkel felvértezve, profin beállitva és felkonfigurálva.
igy gyakorlatilag egy bluray meghajtós fullextrás lejátszó épül majd.
szivesen bedobnám partiba egy közös tesztelés erejéig. -
-
szmegma
aktív tag
-
Toobee
veterán
Mi az a levédett ajánlat?
A levédett ajánlat egy olyan licitálási rendszer, melyben a megbízott automatikus licitálási rendszerünk licitál Ön helyett. Önnek nincs más dolga, mint meghatározni a maximum összeget, melyet az adott termékért fizetne. Ezt az összeget írja be a terméklapra, az Az Ön ajánlata (Automatikus licit max) mezőbe!
Hogyan licitál a gép?
Az árverés során a számítógép az Önnek legkedvezőbb módon licitál. Először a minimális összeget ajánlja fel a vásárláshoz. Amennyiben a termék minimáláras, a gép a minimálárat fogja ajánlani. Ezt követően az árverés során mindig a lehető legkisebb összeggel licitál a termékre. Az ajánlatot természetesen csak addig az összeghatárig teszi meg, amit Ön maximális vételárként megjelölt. Ha erre senki nem licitál rá, ezen az áron kell megvásárolnia a terméket.
-
bajnokpityu
félisten
Én is hangoltam saját dacomon. Nagyon hasonló volt a lupushoz anno, de néhány forrasztással megint elégedett lettem.
Canampban is egy reverb szerű óriási teret hozott létre az LM. Trükk volt,hozzáadott a zenéhez,de nem zavart. De nem hars akkor? okka
Közelmúltban voltak rosszul sikerült lupusokról hiradások,amik harsak voltak. Ezeket zoli javította, úgy tudom.
-
Peak
addikt
én pl. soha nem hallgatnék koaxon vagy optikain zenét pont az asszinkronitás és ezáltal a DACon keletkező jitter és adathibák miatt.
kizárólag BUFFERELT adatfolyamot támogató USB-t vagy HDMIs DAC-ról hallgatnék bármit is, amely a bufferelés és a sávszélesség miatt eleve kizárja az előbb emlitett két szarvashibát, illeve a DAC az adatokat belső, kötött órajelgenerátor alapján kapja.
Kurvára nem mindegy, hogy milyen DACot használ az ember. -
Ed Parker
nagyúr
Az a konklúzió hogy sok esetben a különbségek nagyon kicsik és itt nagyon jól érvényesül az a szemlélet, hogy amiért sokszor a dupláját vagy többet kell kiadni, nagyon nem éri meg.
Szándékosan nem írok márkát, mert tényleg nem akarok ebből vitát generálni, csak ahogy a tulaj is mondta, sokszor gyártói nyomásra, mást írnak a tesztek, de ahogy ez a kísérlet is mutatta, bizony itt csak apró dolgokról van szó.Tonyo: a helység egy csillapitott bemutatóterem, Kb 25nm, azért ennyire nem pancserek
-
bajnokpityu
félisten
Hmm,ezek alapján mégiscsak valaki próbált fejleszteni
Akkor szorri.Némi trükközéssel openbsd routerrel elvileg meg lehet squeezeszervert futtatni:
még jó,h mindkét routerem tudná futtatni
Egyébként annyira nem probléma nekem,mert úgy oldottam meg,h a logi be tudja kapcsolni a számitógépet, ott meg azonnal elindul a szerverprogram. Tehát kanapéban ülve be tudja kapcsolni az emeleti gépet, és tudom kb 40mp alatt hallgatni a zenét. -
ricsik
őstag
Popin felejtős. 2 baja van. 1. nem tudta a digi 80 megabites letöltését, ha jól rémlik csak kb 20-at, ill. többször befagyott a klienstől a popi. Régebben találtam valahol egy Popi wikit ahol felsorolták milyen protokol alatt milyen sebesség érhető el. Torrent, FTP, SMB, stb.. Kiábrándító volt az eredmény, egyiken sem lépte tól a 30 megabitet, de rég volt, lehet nem jól emlékszem az értékre. Mindenesetre évek, mire átmegy a Pc-ről a popira (akár usb-s, akár beépített vinyóra), vagy fordítva valami film.
-
bajnokpityu
félisten
Okés,bár úgy van,hogy egyik 100ig oszthat DHCPt, másik 101től.
valamint okosak már ezek a routerek, mac alapján ugyanannak a cuccnak ugyanazt szokta adni.Azt tudom még csinálni,h mivel linuxos, valami okosabb firmet rakok rá.
A másik router egy 54GL, tomato van rajta, zseniálisan birja a strapát, évek óta. Mondjuk, ha abban már van switch mód,akkor legyegyszerűbb kicserélni őket.Tonyo:nah,ezt nem tudja a popi. a torrent csak bonusznak van benne, de komoly dolgot ne várj tőle. másik meg a loginak squeezeszerver kell, ami programról nem tudok, hogy fel lehetne rakni a popira. de pl olyat tud,h a letöltött rarokat kitömöriti(néha még sikerül is neki)
-
Poplacsek
senior tag
Hát ez tényleg érdekes.... Nálam kb 5-ször lefutott a kalibrálás amíg megvolt a 355-ös...
Mondjuk a 355-ös amcsi változatának a legújabb firmware-jét tettem rá, mert az hamarabb kijött, mint a 355-é. De később összehasonlítottam és bájtra pontosan egyezett a később kijött 355 firmware-vel...
Egyébként a személyes véleményem az, hogy az automatikus kalibrálásnak nincs nagy jelentősége. A mostani erősítőm sokkal komolyabb mégse tud ilyet, belőttem fülre és hepi vagyok így is :-)Szerk.: Az AVR-x54-ekhez kiadott v0.98.3.1 volt rajta és azzal ment.
-
-
bajnokpityu
félisten
Mit vettél? Gratulálok
Mi mellé?
Tuninggal kell 30-40perc. Igazából attól függhet sztem,hogy mennyire van elállítódva az nyugalmi árama. Ha nagyon,akkor másfél óra,ha tökéletesen be van állítva,akkor 30-40perc.De vigyázz,terhelés alatt ennyi idő, szobahangerőn.
Dorian:annyiért sztem is megér egy próbát.
-
BBéci
legenda
Igen, erről van szó. Plusz a belépő erősítők sem képesek megmutatni a HD hangsávok többletét, bármilyen hangdobozokat kötnek rájuk. Nem azt állítom, hogy semmiféle különbséget nem hallani, de annyira minimális, hogy nem érdemes foglalkozni vele, nem ad plusz élményt. Sokan emlegetik a HD formátumok dinamikáját, szerintem a nagyobb felbontás, a lényegesen több finom részlet fontosabb és éppen ahhoz kellenek jobb, drágább készülékek. Nemrég említette valaki, hogy a H/K AVR-255-höz képest a 360-as mennyivel több részletet, komplett hangszereket varázsolt elő.
Többen írták már itt a topikban, hogy a DTS-core is lehet annyira jó minőségű, hogy kétmilliós rendszeren (nálam OPPO-val ennél magasabb volt az összérték) nem lehet megkülönböztetni a MasterAudio változattól.(#1004) Ed Parker
Igaz, de semmi hiányát nem fogja érezni egy Pio 421-esen. Én az AVR400-on gyakran hallgatok DTS-core hangsávot és semmi hiányérzetem nincs. A Transformers 3, Die Hard 4, Unstoppable, Expendables, The Fifth Element úgy szólnak, hogy képes lennék mindegyiket naponta megnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eredeti játékok OFF topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Drón topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Logitech szerviz
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- SteelSeries Arena 9, USB 5.1-es gaming hangrendszer 14 hónap garanciával.
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest