- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
2 db R10-et vettél az obsidian 600-hoz? Úgy emlékszem új a Wharfedale, tehát nem cseréled a közeljövőben. Szvsz még 1 darabbal is túllőttél volna nemhogy kettővel. A szetthez mérten kb 3-4szeresen, úgy értem az obsidan árának 3-4szeresével drágább szetthez illene az egyébként kiváló két sub. Ha az egyik sub árát hozzácsaptad volna a szett árához, sokkal jobb összképet lehetett volna összehozni. Ugyan 5.1 lett volna 5.2 helyett, de a minőségibb 5.0 többet hozhatott volna 1 mélysugárzóval, de ez csak szerény magánvéleményem.
-
Tamoo
nagyúr
Azt nézted, hogy két ilyen árából mit vehetnél?
Ha mész a Stream-be hallgasd meg ezt is, hátha meggyőz.
Dynavoice Thunder T-12
(én még nem hallottam, csak egy tipp) -
Tamoo
nagyúr
Így van, akkor rossz helyen keresgélsz. A Polk nem lesz ilyen. Viszont nem portzajos, nincs konstrukciós hibája, megbízható, sok jó tapasztalat van vele. Egy belépő mozi szub, így hangban nem kell tőle sokat várni. 20, nagyon max 25m2-ig megállja a helyét, kategóriájában jónak számít, ennyi.
Potméter recsegés bármelyik szubnál előfordulhat (amelyiken van). Egyébként többnyire nem kell tekergetni, így akár még együtt is lehet élni vele ha ilyen előfordul.
De kontakt spray is csodákra képes... vagy poti csere. Nem kellene ilyen videókat keresgélned. -
bajnokpityu
félisten
pl Klipsh RW12D. nem egy finomkodó darab,de lebontja a házat. A D végűt jobban ajánlanám, komolyabb,mint a sima, magadra tudod szabni. music állásban depth EQ-val megéri az árát, szerintem.
Itt kb 40+nmen dolgozik, épp elég, Tammoonak a sima nem Ds változata volt, az meg nem volt jó kisebb szobában. -
Tamoo
nagyúr
Felejtős. Én ezeket tudom ajánlani amiket felsoroltam. (ha újról van szó). Olcsóbbat ettől nem fogok javasolni. Vagy még amit múltkor linkeltünk megérhet egy misét. [link] De tapasztalat itt nemigen van vele.
De ha van két használható (megegyező) Heco szubot... Ebből a kategóriából valószínűleg kár venni helyettük bármit is.
-
krx21
nagyúr
Ez tetszene: Mission MS-10
-
BBéci
legenda
A német Heimkino tesztelte a Sony STR-DN1030 erősítőt, szokás szerint megmérték az egyszerre 5 csatornán, 8 ohmon, 0,7 % torzítás mellett leadott teljesítményét, ami 5x80 W. Kategóriájában ez kiválónak számít. Viszont erősen melegszik, 42 fokkal több a környezeténél. Más erősítőknél az átlag 20-30 C fok közötti.
Szerintem a 1040 nagyjából ugyanennyit tudhat.Toobee!
Pontosan ezt írtam tegnap. -
Gabor970
addikt
nem találtam service manual-t. Nem tudom milyen végfokok vannak benn. Azt el tudom képzelni, hogy már odáig ostobalizálódtunk, hogy egyes gyártók nem a csúcs felvett teljesitményt irják a készülékre, hanem egy átlagot, "nehogy elijesszék" a vásárlókat. Amennyiben nem D vagy T osztályú az erősítő, akkor a 10kg miatt max 5X50W körül tudok elképzelni abból az erősítőből, vagy 7X40W körül. Nem több. Amúgy kár rajt rugózni, bár jó példa, hogy milyen hülye irányban ment el ez az egész a számháborúval. Egy 2X30w-os erősítővel vígan el lehet nezélni, nem lesz az halk, ha az tisztességes darab. Úgy dobálóznak ezekkel a hatalmas számokkal, mintha ezen múlna a minőség. Nem igazán, de van aki szeret nagy számokat látni. Ami nagy vagy sok, az jó. Fogyassz-fogyassz-fogyassz, sokat-sokat-sokat!
-
Gabor970
addikt
sehol nem ir 7X165W teljesitményt.
Ir egy csatornára mint csúcs, illetve ir egy ilyent: "7 darab 165 W-os teljesítményű zenei csatorna" a Zenei teljesitmény az, amit egy pillanatra csúcsban magas torzitás mellett ki tud nyomni magából. Ilyenkor a tápegység pufferkondenzátoraiból nyeri az energiát, és ez tényleg csak egy pillanatra mehet. Monduk tutira nem 7 csatornán egyszerre, bár el tudok képzelni olyan "rövid pillanatot", amikor mégis. Köze nincs a valós teljesitményhez. Keresek kapcsolási rajzot, hogy milyen osztályban működik ez az erősítő.
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
ennyi, ez max tud 7X20W körül, de ha ez egy nagyon új kompakt erősítő, akkor megeshet, hogy D osztályú (volt a samsungnak is olyan valamikor 3 évvel ezelött) és akár 7X25W is kijöhet belőle. De ez nem jelenti azt, hogy ne tudhatna mondjuk a frontokon 2X30W-ot (ami nem kevés) és a többire jut amennyi jut. Csodák és perpetum mobile nincs. A 240W felvett teljesítményből, nem lehet leadni 200W körülinél többet, de akkor abba mondjuk T osztályú olcsó tripath lesz.
a .2 nem számit, mert az a sub, és annak nincs belső erősítés, csak 2 sub vonal kimenet van, nem egy.
-
Gabor970
addikt
Szeintem az erősítő hátulján olvasható maximális felvett teljesítményt oszd el kettővel, majd a kapott eredményt héttel, és akkor meglesz a csatornánkénti. Mármint az, amit egyszerre folyamatosan a hét csatornán nyujtani tud. De ha belegondolsz, jellemzően a frontok és a center kap "több" szerepet, és a hátsók kevesebbet vesznek ki a munkából. Ez által tudhat a két front és a center többet mint ami fent kijött, mert marad tartalék azáltal, hogy a többi csatorna kisebb hangerőn megy. Azt gondold át, hogy a tápegység látja el az egész erősítő minden csatornáját. Ott lesz a korlát nem magában az erősitő elemekben. Ha 7X135W-ot tudna egy erősítő, akkor 100% hatásfok esetén szüksége lenne 945W-os tápegységre. Lehet kicsit szigorúan számoltam, de ha csak 50% a hatásfok, máris 1890W-os tápegységre lenne szükség. Amúgy ha nem D vagy T osztályú az erősítő -jellemzően nem azok-, nem lesz sokkal jobb a hatásfok mint az 50%.
-
BBéci
legenda
Vannak 7.1-es filmek szépszámmal, nagy helyiségben van is értelme a plusz két hangdoboznak. De a sokan még az 5.1 háttérsugárzóit sem tudják optimálisan elhelyezni. Nálam be van csövezve az aljzatbeton a kábeleknek, a könyvespolcon helye is lenne a surround back dobozoknak, de túlságosan közel lennének a fejemhez. Próbáltam. Dipól surroundokkal semmiféle hiányérzetem nincs.
-
BBéci
legenda
Szerencsére kevesen gondolkoznak hozzád hasonlóan, különben még a Pro Logicnál tartanánk. A Dolby Digital és a DTS lényege a 6-8 diszkrét csatorna. Nekem ebből semmiféle trükközéssel ne csináljon plusz kettőt, vagy akárhányat az erősítő. Egyértelmű hangminőség romlással, részletvesztéssel jár.
Miért osztod a 165-öt héttel? Amire 7x165 wattot írnak, az általában ennek felét, kétharmadát adja le egyszerre csatornánként. Az még mindig bőven elég a falbontó hangerőhöz. -
bajnokpityu
félisten
A max teljesitmény, ezeknél a cuccoknál kb olyan számítás,mintha a 4 hengeres kocsinál 1 hengert kivesznek, tiltáson megnézik a teljesitményét,és azt a teljesitményt szoroznák 4el.
Nyilván nem perpétum mobile, amikor 500W a felvehető max teljesitmény, akkor folyamatosan nem fog 7x165Wot leadni.
-
bajnokpityu
félisten
Ez nem igy működik. ha gyártanak belőle tizezret,akkor az az ezres,amit spórolnak darabonként rajta,már fontos.
Márkától függetlenül,nagyon megnézik a gyártók, hogy mit, és mennyirét pakolnak a szajréba...
Elac listaára is 6-700rugó,de meglepődnék,ha azt mondanák, hogy a gyárnak 70-80rugónál több anyagot kellett belerakni. és mégse hallottam 150rugós diy dobozt,ami megverte volna... Ezt hivják mérnöki munkának.szerk:ami a gyártónak egy ezres,nem egy ezresért épitenék be...
-
xtremetuning
addikt
-
törölt tag
Én nem aggódok hogy nem felel meg: nekem volt Sony1080-as és egész meglepett a hangja..Még nagy Denon után is simán hallgatható, telt hangzást adott. A 8xx-es viszont abszolut nem jött be, se az 5xx-es, szárazerőtlen élettelen az alatta levők hangja.
Hm. 5800-as.. na ez nekem való falat lenne.. -
tjojo
tag
-
-
törölt tag
Szerintem fantasztikus a BD kiadás képe. A "szennyezettség" tökéletesen illik a film hangulatához, steril képpel akár hiteltelenebb is lenne. Lehet steril képpel is háborús meg akciófilmet készíteni, de ehhez a filmhez ez illik. Pont a sok közeli, piszok, por füst stb miatt "kell" ilyennek lennie. Ha viszont a színátmeneteket nézed, ruhákat, környezetet, ezek mind nagyon rendben vannak.
(#47964) cekkk
A Corvin hangját sok éve szerettem, de a vetítő olyan halvány és homályos lett az évek alatt (amit le is szartak), hogy már oda sem jártam. Azóta biztos volt upgrade, de otthon körülmények között minden jobb, a hang nagyságrendekkel a magyar mozikat figyelembe véve. Tehát otthon mozizom, moziban meg lehet társasági életet élni
-
Valkűr
addikt
Félre értesz, nem az erősítővel van bajom, egyáltalán nem rossz...Nekem az arányok furák, nem gondolom, h 5-6 ezres doboz való ezek mellé a mozis vasak mellé...Ez nem a HM vasat minősíti, hanem a dobozokat amiket mellé szeretne párosítani...Sztem nem egy ligába valók, ennyi amit szerettem volna mondani..De csak az érthetőség kedvéért, adott egy 300 ezres sztereó erősítő, az mellé akkor mivel sztereó és tuti, h sokkal jobban szól mint a Marantz, akkor oda meg 2 millióért veszel hangsugárzót? Érted az arányokat, és amit mondani akarok?
-
opeter70
senior tag
Esetemben nem is volt szó kábelek közötti különbségről.
Pont ez a lényeg, hogy az optikai kábel is és a HM lánc többi része is pontosan ugyanaz mind a két esetben.
Csak az elécsatlakoztatott lejátszó készülék más.De ezek szerint -ahogy a válaszokból leszűröm- készülékfüggő, hogy melyik milyen minőségű optikai jelet állít elő.
Akkor már lenne még egy kérdésem ezzel kapcsolatban:
A közeljövőben tervezem HDMI-s erősítő beszerzését. Előfordulhat, hogy HDMI-n is előjönnek majd ugyanezek a különbségek?
Most nem a kábelről van szó, mert még véletlenül sem szeretnék beszállni az itt folyó "hitvitába", hanem a lejátszók HDMI kimenetéről.
Ott is előfordulhatnak minőségbeli különbségek, ugyanúgy mint most az optikai kimenetnél? -
szaki1986
tag
Hmm, érdekes.
Kicsit utánaolvasgattam ennek a HK 265-ösnek (meg a 2650-esnek, gondolom ez ugyanaz a modell, csak USA-ban így hívják), és sok mindenkinél számos probléma/bug jelentkezett. Legtöbben a HDMI csatlakozással kapcsolatban tapasztaltak hibákat (akadozik a kép/hang átvitel), bugos a Dolby Volume, audio format váltásnál jó 1,5 mp-et gondolkodik az erősítő, szimpla stereo jelet csak surround módban tud lejátszani, stb...
Ilyen problémák vajon minden erősítőnél előfordulhatnak, vagy csak ez a modell kimondottan bugos? Van erről vkinek tapasztalata aki már próbálta ezt az erőlködőt? Nem szívesen adok ki pénzt olyan termékre amivel utána csak a szopás van. -
MaUser
addikt
Igen, de ha a két pár front egymás alatt/fölött van, akkor szvsz nincs értelme nem kihasználni a DPLIIz-t, mert úgy is erre van és a fórumok alapján elég sokat hozzáad a dologhoz. Igazából csak azt kéne megnézned, hogy lehet-e távirányítóval állítani az A/B kapcsolást. Mert mindig odamenni a készülékhez, átkapcsolni A + B-ről (mozi DPLIIz-vel) B-re (zene) és vissza elég kényelmetlen.
Ha egymás mellett vannak a front hangfalak, akkor meg kell nézni tud-e ilyen módot az erősítő (szinte biztos). Az Audyssey DSX-et tudó erősítőknél van pl. lehetőség, hogy a plusz első pár hangszóród a "magassági" vagy "szélességi" legyen.
-
MaUser
addikt
A DPL IIz mód fogja szétdobni az 5.1 jelet a 7.1 csatornára. Tehát az 5.1 DD vagy DTS fog menni hét csatornaként, ahol a kettő extra lesz a magassági csatorna. Gondolom tud az erősítő olyan más DSP módot is, hogy a hátulra rakhatod a két extra hangfalat.
Ha biampnak konfigurálod az erősítőt, valószínűleg a front bal/jobb jelével meghajtja a két bal és a két jobb frontot sima 5.1-es forrásnál AFD-ben. Viszont kérdés így milyen teret kapsz, szvsz nem túl jót, mivel a távolságait a négy frontnak nem veszi figyelembe az erősítő.
-
MaUser
addikt
Tapasztalat ugyan nincs, de mivel érdekelt a dolog, megnéztem a leírást.
DPLIIz módban normál 5.1 csatornás hanghoz használhatsz 4 frontot, ebből kettő normál, kettő pedig magasabban van.
Front A és Front B külön paraméterezhető, ha 4 frontot használsz.
Egyébként leírást végigfutva gyakorlatilag mindent tud, amit az ember elvárhat egy modern géptől.
Viszont a nem HDMI bemenetek száma nagyon minimális, s-video pl. nincs is.
-
MaUser
addikt
Csak sejtés, de kinézet/ár alapján ezek nem Jamo/Wd fejlesztések, hanem simán matricázás. Pár éve még a SAL is forgalmazott ilyen hangszórókat, csak náluk nem D'Appolito elrendezésben voltak a közepek és a magas. Ennek ellenére persze simán szólhatnak jól.
Jamo-ból hangcenter-ben tudsz meghallgatni párat, bár amikor én ott voltam, nem volt túl szerencsés a bemutatótermük (visszhangzott, nagy volt, stb.). De ha már ott vagy esetleg füleld meg a b&w-k akár a legkisebbeket is (használtan régebbiek kb. megoldhatók szub nélkül a Jamo árában v. részletekben). Nekem anno még a 685-ös messze jobban tetszett, mint a C607-es Jamo, ami egyébként jobban szólt mint az itthoniak. Ez pedig nem volt elmondható a 10 évvel ezelőttiekről, szóval fejlődtek ők is szépen.
A mélyet azért írtam, mert ilyen átvitelnél small-ként fogod járatni a hangszórókat és ez szvsz nem szerencsés. Egyrészt elveszik egy csomó irány info, mert az átvitel miatt ilyen hangszóróknál 120Hz-nál fogsz átirányítani, nem alatta. Másrészt a mély nem fogja bírni az 5 hangfal mélyét + az LFE-t és két eset lesz: vagy mélyed lesz bőven (ami szvsz baromi fárasztó egy idő után), de erősebb LFE effektnél torzít minden, vagy nem lesz mélyed ugyanúgy, de LFE normális lesz legalább. Van egy remek leírás a sub beállításról, ahol pont az ellenkezőjét javasolják, bár ott a végső konklúzió az irányíts át mindent, miután megvetted a minimum 2 v. 4 sub-odat.
Szóval az inkább a házimozi szobákhoz készült és nem a 20m^2-es nappalikhoz.
@rappit4: Nem tudom ma mi a helyzet, de érdemes lenne megnézned CA esetén, hogy milyen gyorsan kezd el digitális jelet kódolni. Az 540-nél 4-5 mp is kell hozzá. Nem hangzik soknak, de ha pörget az ember a filmben/sorozatban, akkor a pörgetés után eddig nincs hang, ami elég kellemetlen. Valószínűleg ezek nem ilyenek már, de az ördög nem alszik. (CA hangja nekem is tetszik egyébként.)
-
ozzy711
őstag
Az ér-érték arányra mindig figyelni kell. Én pl. egy ilyen nem túl olcsó, kondit tettem a Focal Tc 120-akhoz és tényleg alapvetően megváltozott a hangja ( a magas "hangszín" is szebb lett, buzognak a részletek stb).
Úgyszintén a Focal középnél kicseréltem az induktivitást egy rézfóliás Jantzen-re, ami hasonló javulást hozott! -
Dorian
félisten
Én Hivox-nál 9.000/db áron csináltattam, de azóta évek teltek el, infláció, alapanyag drágulás, szóval biztos hogy valamivel drágább lett.
A hangdoboz belépő-mivolta nem számít, mert ugyanannyi munka van vele, mintha drága lenne. Főleg a hangszórók száma, hangváltó bonyolultsága ami az árat befolyásolja. -
Dorian
félisten
Ki beszélt "fülre való tekergetésről"? Egyáltalán mit tekergetsz? Pont a jobb minőségű alkatrészekről szól a dolog nagy része. Vannak tapasztalatból fakadó dolgok, pl. aki tuningolt már több száz dobozt, annak bizonyos dolgok rutinszerűek. Vannak szaktudásból eredő dolgok, és persze nem-sufnituningolók végeznek méréseket is.
-
Valkűr
addikt
Csak egy tipp, ha a hely korlátozott akkor azonnal felejtsd el ezeket az oldalhangszórós dobozokat...Ebben az árkategóriában ez a konstrukció véleményem és tapasztalatom szerint eleve halálra van ítélve a hangzás szempontjából, én még jól szólni nem hallottam egyet sem ...Még egyszer mondom ebben az árszegmensben, nem általánosságban gondolom...Vegyél kisméretű normál dobozkákat, minden csicsa kamu oldalhangszórót mellőzve...
-
TCr
veterán
Nekem a TSI 300 nagyon ingerszegény volt, másoknak viszont tetszik.
Nem lehet, illetve nehéz objektíven írni bármelyik hangsugárzóról, sub-ról, ha már többet (főleg jobbakat, pláne kategórián belül) is hallott az ember.
Max annyit, hogy megéri, nem éri meg, áráért van jobb, stb...
A hangsugárzókat hallgatni kell, nem olvasni róluk. -
TSI500-ról váltottam RTiA7-re teljesen más világ a kettő. Az utóbbit nem kell döngetni, hogy jól szóljon és sokkal részletgazdagabb. Ez természetesen a belső felépítésnek és a jobb anyaghasználatnak köszönhető. Nem high end cucc, de rendesen szól azért. Ha van lé, akkor RTi-t vegyél, TSI-t meg eladni fogod majd, feltéve ha hallottad a 2-t egymás után.
-
Oldfighter
senior tag
Nem ér annyit az egész. Eleinte nekem is furcsának tűnt a megfogalmazásod. Ezekre tényleg nem kevernek ki külön hangot, hanem az erősítő állítja elő őket, magasságira, vagy szélességire ( ez utóbbiak kerülnek a frontok mellé egy képzeletbeli köríven -az SDDS kódolás amúgy kezelné az ilyen megoldást, de házimoziban nem használják). Youtubeon van fent ugyan egy 11.x-es rendszer, de általánosságban elmondható, hogy még egy dedikált hm szobába is elég a 7.1-es, illetve .2-es rendszer. Nappaliba meg még sok is.
-
DjKoxi
senior tag
A magassági front nem különálló csatorna, hanem valamilyen eljárással az erősítő keveri ki magának a front jeleiből ( lehet a centeréből is).
Ha a frontoldalra beteszel még egy pár hangfalat, nagyon nehéz lesz homogén, egységes teret létrehozni. Gondolom nem ugyanolyan hangfalat tennél fel magasabbra mint a front, és még a centertől is különbözne.Én még nem hallottam ilyen rendszert, de belegondolva a a megvalósításba nem is fogok.
Talán 10-15 év múlva, amikor a filmek diszkrét csatornákon tartalmaznak majd ilyen hangsávot, és kellően nagy moziszobám lesz.
-
Oldfighter
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Spórolós topik
- Óvodások homokozója
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest