- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz
#09634560 #112250 üzenetére
Köszönöm mind2 választ.
Akkor talán a kisebbik álló (mondjuk Vector 205) + akár egy 20as mély is elég lehet nekem.
20cm-s mély, ha nem is üt akkorát, de talán fürgébb, pontosabb, és az álló hangfalak is kiegészítik még, így összességében talán az én ízlésemnek megfelelőbb hangzást adna és az ablakok is a helyükön maradnakCenter esetén Vector 211 és 213? Érdemes lehet a nagyobbikkal foglalkoznom? (tekintve, hogy 329-ről menne) Ha jól néztem, a csipogó talán ugyanaz mind2ben, csak a mid-woofer tányérok 4,5 vs 5,25" (11/13cm kb). Nézőtől való távolság kb 2,5-2,7m környékén lehet. Lehet itt jelentősége?
-
Dagidög
senior tag
válasz
#09634560 #111046 üzenetére
BBéci és vadászlak azt írták, hogy felesleges az infrahangokat űznöm és én erre reagáltam az általad kiemelt résszel (is).
A dupla mélynyomó nekem szimpatikus megoldás, de előbb inkább legyen egy olyanom, ami igazán minőségi.
A remegtetőt kipróbálnám, mert még nem tettem, bár attól tartok, hogy műmegoldás. Majd kiderül ez is. -
vadászlak
újonc
válasz
#09634560 #110996 üzenetére
Nagyjából alap a szoba mérete, arányai. Innen kellene mindenkinek kezdenie az építkezést, mert zsákutca lehet kis alapterületű rossz oldalarányú szobába "milliós" subokat ill. rendszereket pakolni, azért mert máshol szépen szólt. Szerintem. Egyébként tapasztalatból tudom, mivel kipróbáltam, hogy nagyobb szobába / 36m2 vs 27m2 vs.16m2 / egészen másképp szólt ugyanaz a sub. és a nagyobb terekben ment mélyebbre legalábbis érzésre. Azért írom csak le mert komoly különbségek voltak, és azért egy THX Ultra volt bár közel sem az itt említett milliós kategória.
Lehet, hogy nincs igazam , de gyakorlatban azért ezeket a komoly subokat inkább 30m2 fölött érdemes használni.
Állóhullám meg párhuzamos falak közt fog kialakulni, hogy melyik frekvencián az ugyancsak a szoba méretéitől függ. Ezért mégiscsak azt mondom, hogy a szobája méretéhez válasszon subot. Ha van 50m2-e akkor jöhet az itt említett JL, ha 18m2-re tervez akkor teljesen felesleges. A 20Hz alatti élet kergetése meg még jobban felesleges, oszt még lehet hogy káros is. -
Norbi 72
veterán
válasz
#09634560 #110957 üzenetére
Na most átugrottad ezt,vagy tudsz valamit?
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
#09634560 #110741 üzenetére
O.K, ezt az infót elraktározom fejben!
Amúgy itt a beígért életkép így estére, mellyel még lógtam jó múltkoráról!
U.i: azt viszont nem vágom, hogy ezek a lakások, miért ilyen zajosak, már ami a konnektorokat illeti, mert az aktív mélyem, pl olyan zavarokat összeszed olykor-olykor, hogy az hihetetlen... rendesen hallani a hangszóróból, hogy valami gerjeszti...
Otthon ilyen nem igen volt, igaz ott Vater volt a villanyszerelő akinek ez a szakmája is!
-
ftamas0201
senior tag
válasz
#09634560 #110697 üzenetére
Rendben, köszönöm, értem azt hiszem, megpróbálom így akkor kifülelni a dolgokat
Az erősítőn a sub hogy legyen álíltva? crossover azt olvastam hogy 80 és 120 között kell legyen, illetve +main állás hogy működjön. Ha így beállítom és a freq tartományt maxra teszem akkor elvileg jó kell hogy legyen a mély beállítása?
-
paavoo
aktív tag
válasz
#09634560 #110686 üzenetére
Köszi, aztán lehet elcsorom fater settét úgy döntöttem.
Ilyenek vannak hozzá: sub 4x elől, hátul közép meg egy ilyen erősítő.Ehhez gondolom egy jobb erősítő kéne, ami funkciókban több mindent tud. Talán valahogy befér a szobába ez a set.
-
darnics
aktív tag
válasz
#09634560 #110561 üzenetére
hagyjuk már ezt a hangerő témát ok???nem érdekel a 600 watt biztos nem tré a cucc maradjunk ennyibe,a mékynyomon mit fényképezzek le?nincs rajta semmi.csillogó ezűst még látod magad benne és van egy sony felirat ennyi.van egy kis cimke arra az van irva:a tipus meg hogy 3ohm
-
darnics
aktív tag
válasz
#09634560 #110555 üzenetére
bocsi de te milyen catornát nézel??össz teljesitmény 130 watt,ez nem orion baszki ne szédits már??egy átlagos loszar kerül 50 000-be a samsung és LG legolcsobb állo hangfalai a média márkba.nézz már körül??az össze4s létező leisrásban 600w összteljesitmény van.ne szédits kérlek.
-
Ribi
nagyúr
válasz
#09634560 #110403 üzenetére
Vezetékben sem gyors, csak az "elektromosság" gyors. Mint egy fékcső. Tele van olajjal (elektronokkal), az egyik oldalát megtolod, és szinte azonnal érződik a másik oldalon, de maga az olaj (elektron) alig mozog. Nem a legjobb hasonlat, de érezteti, hogy miért nem kell az elektronnak gyorsan mozognia.
-
Louro
őstag
válasz
#09634560 #110315 üzenetére
Köszi, még nézelődök. Nem SOS azért.
(#110295) BBéci : Nem akarok fél milliót rákölteni a hangzásra és a kényelemre pluszban egy 20-25nm-re. Csak érdeklődtem, hogy van -e praktikus kis eszköz, amivel megvalósítható a leírtak. De a Sonos-ról pár videót és infót már találtam és tetszik a kompaktsága.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
#09634560 #110147 üzenetére
A kábelt nem tudom, de nem garázsban hallgattam, hanem szalonban és ebből gondolnám, hogy akusztikailag és "beállításilag" nagyon rossz nem lehetett.
A "letérdelés" alatt lehet, hogy nem ugyanarra gondolunk. Nem úgy értettem, hogy elfogyott az ereje, hanem, hogy túl "sok", túl "tömény" volt neki a zene és emiatt nem tudott elég részletet kiadni magából. Előtte egy Focal 726 volt rákötve, ami nem volt annyira földrengetően izmos hangzású, viszont több részlet jött ki belőle. A Polk-ból a közepeket és a magasakat is kicsit hiányoltam, de ez mondjuk erősítőcserével is pótolható.
Nem akarok se az erősítő ellen se a hangfal ellen szólni, csupán megjegyeztem, hogy számomra nem úgy szólt, ahogy az én fülem szívesen hallaná azokat a zenéket. Az eslő 10 percben azt hittem megtaláltam a "tutit" de később mégis hiányérzetem támadt. Szóval keresgélek tovább.
-
Dagidög
senior tag
válasz
#09634560 #110051 üzenetére
Végignéztem a beállítási lehetőségeket, de végül tényleg nem találtam Windowsos alapbeállítást. Multich PCM megy az erősítőnek minden esetben, kivéve, ha Kodiról nézek filmet vagy Foobarról hallgatok zenét - mindkettőn WASAPI-n keresztül történik a bitstream.
A rendszer Win 8.1 64 bit, a videokártya, amelynek a HDMI kimenetén megy ki a jel egy Nvidia GeForce 750Ti -
Dagidög
senior tag
válasz
#09634560 #110054 üzenetére
Nem emlékszem a fenti beállítási lehetőségekre sem a windowson belül, sem a control panelben (Nvidia kártyám van), de otthon megnézem még egyszer.
(#110055) Bobolit: Első körben a kapott mikrofonnal elvégeztem az automatizált beállításokat. Én a helyedben beszereznék egy mikrofont (vagy egy olyan erősítőt, ami rendelkezik vele), mert anélkül csak fülre vagy mérőeszközzel tudod beállítani a helyes értékeket. Míg előbbi teljesen megbízhatatlan, addig az utóbbi pedig macerás. Egyéb alternatíva, hogy mérőeszközzel rendelkező szakembert hívsz, aki elvégzi neked a beállításokat.
Amíg a fenti opciókkal nem tudsz élni, én azt javaslom, hogy kapcsold ki az erősítő EQ-ját. -
Dagidög
senior tag
válasz
#09634560 #110051 üzenetére
Gyanítom, hogy jobban járok, ha az erősítő dekódol és nem a kis Realtek chip.
Többnyire nem találkozom ilyen részletes hangbeállításokkal a játékoknál. Régebbieknél vannak külön beállítások a hangra (pl. direct vagy wave output és társai). Ha nincs rá lehetőség, akkor windowsban kéne valamit állítanom? -
MrRL19
senior tag
válasz
#09634560 #109969 üzenetére
a Blu Ray lejátszó meg jelenik a Tv-n ,de akármit nyomok nem jön be semmi menü
(csak a főmenüje a lejátszónak ....)(blu ray -- hdmi erősítőbe BD --- tvbe hdmi erősítőből kötöttem be és ez történik fogalmam sincs hogyan tudom előhozni
)
Ha most ezt összekötöttem akkor bekapcsolok mindent és az erősítő távirányítóján meg nyomom a home menu és be kellene jönnie az erősítő menüének ?!
-
tPedro_
őstag
válasz
#09634560 #109914 üzenetére
A kábel egy AQ BlackLab, vadi új volt (ettől még lehet baja persze), másikkal még nem próbáltam. A teszteléshez a Transformers 3-ból kerestem jeleneteket.
Sajnos későn értem ma haza, már nem szeretném a szomszédokat riogatni, de a hétvégén mindenképpen sort kerítek további tesztelésre.
Köszi mindenkinek az eddigi tippeket, megírom majd, hogy mire jutottam.
-
sixer66
senior tag
válasz
#09634560 #109734 üzenetére
Én elgondolkodtam rajta, hogy a Metas frontokat és centert elcserélem (képletesen) a Dali szettre, mert a háttereim eleve Concept 2-esek, így legalább jobb lenne az összhatás és árban is elég jónak tűnik, főleg, hogy a Heco frontot és centert drágábban vettem, igaz kicsit más kategória.
-
z123456789
addikt
válasz
#09634560 #109648 üzenetére
Tegnap nagyon sűrű volt a program, este már későn lett volna időm.
Viszont a párbeszéd aminél legutóbb hallottam, végignéztem többször is. Volt hallható változás, de azt nem tudom hogy majd egy robaj kontra párbeszédnél is jó lesz-e?
Közben megnéztem a forrást (MED800) és a hangbeállításoknál ott sem volt minden olyan amit általában be szoktam állítani. Eddig így használtam mindig, de most FW csere volt a MED-en, és visszaállt alapba.
Ezeket állítottam be:
-HDMI kimenet továbbküldés
-Ajakszinkron automatikus
Most végig tudom zongorázni az ajánlott filmeket újra hangosabban. Elképzelhető hogy a médialejátszó beállításai is közrejátszottak.
Ennek ellenére mondhatod mi a tipped, és akkor egy úttal azt is kipróbálom. -
aldebaran
addikt
válasz
#09634560 #107866 üzenetére
Sanci korábbi javaslatára megrendeltem a onkyo tx-nr636-ot és már meg is jött.
Bekapcsoltam, automatikusan beállította magát, hallgattam kicsit, most pedig firmware-t frissít, közben olvasgatom a magyarnyelvűt, amit adtak hozzá... Hát, érdekes házasság lesz ebből... sokat kell hozzá tanulnom...A mede8er-en a hangnál ugye HD-ra kell állítani? HDMI-vel kötöttem össze a mede8er-t és a tévét az erősítővel.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#09634560 #109308 üzenetére
"zenei de messze nem a jó kategóriából.."
Mutass nekem 49e-ért ennél "muzikálisabb" új, nem "polc" méretű hangfalat.
Nem azt mondtam, hogy audiophile, de ennyiért kihagyhatatlan szerintem. Viszont, ahogyan írtam, inkább ez 100x, mint egy JBL ES80, mert annak a hangjától kiráz a hideg, sajnálom.
-
bozont
veterán
válasz
#09634560 #109280 üzenetére
Azt tudom hogy ahhoz nem a Denon a legjobb választás, nem is azt ajánlottam volna. De sajnos már kicsit a fejükbe vették ezt a Denon+Wharfi párost. El is szaladtak az MM-be hallgatózni(
) és meg is vették. De igazából ha nem is a JBL-t, de nekem is szimpatikusabb lett volna ez a Boston szett. Igazából úgy indultak, hogy 200e max úgy mindenre, 5.1+erősítő. Legalább arra sikerült rábeszélnem őket, hogy a subot most ne erőltessék, inkább egy jobb 5.0 és később jöhet mellé a mélynyomó. Na de mindegy, én nem mondom hogy rosszul jártak mivel nem hallottam még azt a szettet. Most legalább ez is változni fog.
-
bozont
veterán
-
robi1979
aktív tag
-
carpediem007
tag
válasz
#09634560 #108957 üzenetére
Még egy hamgfal tipus találtam jó árban. Polk Audio TSi400 65e körül használt, vagy új Castle Knight 3 77e. Sorozat nézés TV, esetleg Pop zene. Melyik a jobb vétel? Előnyök hátrányok
, tapasztalatok?
Ismét köszönök minden infót! Igérem lassan de biztosan dönten is fogok -
kabar
senior tag
válasz
#09634560 #109043 üzenetére
Csak nagyon csendben elmélkedve, nem kijelentve. Ha leveszed a hangot, akkor nem elég a HDMI-t kapcsolni, hanem kell egy repeater is. De mint mondtam, ez csak az én agyam szüleménye.
Elrontottam, mert rosszra válaszoltam! Nem ehhez akartam, hanem az előzőhöz. Át lehet ezt valahogyan tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Philips LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- BestBuy ruhás topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged