-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Ugyan, engem nem sértettél meg.
Nem vitatkozásképp, de nem mondtam olyat, hogy ugyanaz lenne a kábel, hanem, hogy "nekem a 8 eres sodráson kívül ugyanannak tűnnek". És ezért is tettem fel a kérdést, mert ugyanolyan termékcsaládon (Sinus live) belül kíváncsi voltam, hogy ennyit számít-e ez a csavart kivitel.
Számomra teljesen elfogadható ez a hallás alapú válasz.
De most pár napig tényleg read-only-ba vonulok. -
-
aleister
veterán
Nézd, ha én ajánlok valamit az általam ismert területeken (pc, fotózás), és valaki megkérdezni, hogy miért, akkor meg tudom indokolni a dolgot. Biztos volt valami oka, hogy ezt a kábelt ajánlottad, még ha ez a megfoghatatlanul szubjektív "szerintem ez jobban szól" volt is az.
Kezdőként próbálom megérteni a dolgokat, hogy mi-miért van, de ezt elég nehéz, ha ilyen sértődős válaszokat kap az ember. Egyébként nem szándékoztam egyiket sem megvenni. Maradok a drágább, lapos Kácsa kábelnél, csak érdekelt volna a válasz.
A jó hírem számodra az, hogy megvan minden. Az összedugásig -ami még 2 hét- nem fogok többet kérdezni.
-
Laca0
addikt
"Kábelből szerintem még mindig a Sinus L3.0-8 lenne"
Valószínűleg nagyon gyík kérdés lesz: hová kell 8 eres kábel? 4 hangfal nincs egymás mellett semmilyen rendszerben... vagy 2*4 eret kell bekötni 1 hangfalhoz? Az még mindig csak 0.48mm2, ami nagyon kevés...
Vagy ez ennyire jó kábel, hogy ebből ez is elég?
Vagy nem minden ér 0.12mm2 és szét kell szedni a hangfalakhoz? -
aleister
veterán
Az tuti, hogy ebben a kommentben én vagyok a világtalan.
Viszont úgy érzem tökéletesen igazad van. Próbálgatni kell. Megrendelem mindkettőt, aztán a kevésbe begyerét max eladom.(#50963) Kittosz:
Veszprémi vagyok. Csak úgy egy próba miatt ha kipengetném pluszba a postaköltséget, akár már meg is vehetném a kábelt.(#50968) Toobee:
"10-15e körül lényegesen jobb kábelek vannak."
Például? -
aleister
veterán
No akkor nem én vagyok a hülye.
Csodálkoztam is, hogy miért olyan nagy szám egy 0.96mm-es kábel, de inkább hallgattam az elején, de így sokadjára gondoltam csak szóvá teszem.Kicsit félek megkérdezni a múltkori után, hogy az LX50+Jamo S 606-hoz mi passzol jobban
. Ha a Kácsáknak valóban semleges hangjuk van, akkor elvileg nem tudok velük nagyon mellényúlni, nem?
(#50950) Anubis_9
Itt a kommentje. -
-
-
-
aleister
veterán
Igen, tudom, hogy ez a 40-50k az alja. Ellenben a közeljövőben nemigen fogok tudni erre többet áldozni.
Szerintem azt fogom tenni, hogy veszek egy használt, akármilyen low-end mélyládát. Minél olcsóbbat, hogy kevés buktával tovább tudjam adni. Jövőre meg majd rászánok egy kicsivel többet (70-80-at), amiből használtan már tán kijön valami említésre méltó.(#50301) Dorian:
Ugyeugye.(#50303) greike:
Igen, arra. Látom jégre került. Ez van.
Természetesen nem zárkózom el egyéb márkáktól sem. Nekem október elején lenne aktuális a vásárlás. Ha számodra nem sürgős, és ez még belefér, akkor megbeszélhetjük.
Helyileg merre vagy? Meghallgatható a kicsike? -
aleister
veterán
20-25m2-es szobába kellene, egy panellakásba. A teljesítmény számomra sokadlagos, inkább a hangminőségre helyezném a hangsúlyt. Jamo S 606 HCS 3 és -feltehetően- Yamaha V663-hoz lenne.
Az eddig kinézett Jamo SUB210 40k körül van újonnan. Ennél egy kicsivel több tán még belefér, és simán lehet használt is.
Köszönöm előre is!
-
szaki1986
tag
Csak kíváncsiságból kérdem: miért jobb 8x0,12 mm2 mint pl egy 2x1,5 mm2-es kábel? Illetve ennél a kábelnél a hangfalat és az erősítőt ugyebár 2 vezetékkel kell összekötni? Szóval külön-külön a pozitív és negatív pólust (ergo a számított vezeték-keresztmetszet 2x8x0,12 mm2). ,
Bocs a hülye kérdésekért.
-
janos666
nagyúr
Vagy még érdemesebb lehetne kimérni.
Egy ideje akarok már rendelni egy egyedileg kalibrált UMIK-1 USB-s mérőmikrofont. Potom 85$ + nem tudom mennyi postázási felár lenne, és ha nem is labor minőség, de ilyesmikre bőven elég, mint egy ilyen kérdés eldöntése.Ja, amúgy lehet, hogy sokkal jobb lenne nekem is olyan sub, ami minél mélyebbre megy, nem pedig tág tartományban ad le nagy teljesítményt, mert a szoba nem túl nagy (nem kell stabilan sok száz Watt), a Chorus frontok pedig elég mélyre mennek egy álló fronthoz képest (kb. már 40Hz-től dolgoznak) és tudja őket hajtani a Denon 2808 annyira, hogy betöltsék ezt a szobát.
A gond inkább ott van, hogy ~40Hz alatt nem szól semmi. A Chorus SW 700 pedig nem sokkal tolná mélyebbre az alsó pontot (5-10Hz-el), a magas teljesítmény pedig részben felesleges is lenne ide.Azt hiszem rányomulok egy olyan Klipsh-re.
-
janos666
nagyúr
Nem ez az (belinkelte kitől vette és mennyiért), és nem akarja nekem 75k alatt eladni.
70-et még szabadna adni érte? (Ok, hogy 50-ért hozzá lehetett már jutni egy ilyenhez, de a mai piacot nézve...) Gondolom egy Proson R8 vagy R10-től azért jobban szól, és olyasmiket látok 60-80 közt (na meg Magnat-ok és JBL-ek vannak most hasonló árakon).
Mondjuk ha valami brutál jó vétel lenne annyiért, akkor talán elmennék még a duplájáig is, de ha semmi extra, akkor inkább 70k-t célzok (használt árból). -
Patice
nagyúr
Nekem a "fix 80 Hz-es hang" az a szinusz 80 Hz-et jelenti, azaz más frekvencia nincs abban a hangban.
Mondjuk, ha ezt ráküldjük a mélynyomóra és azon 60 Hz-es vágást állítunk be, akkor még nem kizárt, hogy hallani fogunk valamit, mert az alul áteresztő szűrő fokától is függ, mennyire hatékonyan vág.
Mondjuk egy negyedrendű szűrő, ami - 24 dB-es meredekséggel vág és 60 Hz-re állítom, akkor egy oktáv alatt vág -24 dB-t, azaz 120 Hz szólal meg -24 dB-lel, 80 Hz pedig -8 dB-lel, azt még talán hallhatjuk, ha elég a mélynyomón a kakaó.
-
janos666
nagyúr
Köszönöm a tippet.
Beszéltem vele, úgy tűnik 150k-ért elhozhatom a sub-ot a sourround-okkal, mert valaki más vinné a frontot és a centert.
Surround-nak most Zensor 1-esek vannak, azzal sem volt nagy baj, de nem is árthatna, ha azokat is Chorus-okra cserélném, illetve tesztelés (vagy épp piaci kereslet) alapján is kitalálhatnám melyiket adom el.Ha így durva saccolással 100k a Chorus 700 sub, akkor ennyiért tud valaki határozottan jobb vételt (tehát csak sub, 100k-ig, ami jobb, mint az SW 700)?
ennek most ugye megvan az a két előnye, hogy komplett Chorus szett állna össze, de hallottam már, hogy a sub-jaik ha nem is rosszak, ár/érték-ben nem is a legjobbak.
-
TibChee
tag
Mondom, ez a (fél) szett csak úgy rám maradt, maga a helyiség sem nagy, meg én sem vagyok egy kifejezett audiofil, de a TV csipogójánál csak jobb. És ha már van, akkor használnám is.
Később, ha lesz pénzem, elképzelhető, hogy vennék új hangfalakat, de egyelőre csak ezeket kellene megszólaltatni valahogy.
-
sting2
addikt
És Sanci!
Kis " araszolgatás " lesz felfele a jobb dobozok lépcsőjén, részemről.
Monitor Audio RX6 - RX2 ( - ebből 2 pár és egy Center) van a begyemben nagyon.
Csupa jókat mondanak róla, tesztek, gazdák, eladók.
Ezekből szép mozit fel lehet építeni szerintem, és akár zenélgetni is jó pofa.
21 m2 panel lakás, a halkabb és részletezőbb mozizás fekszik nekem ez már bizonyos.
Marantz - CA, esetleg Denon vonal.
Nagyon hajlok a monitor sugárzok felé.... -
Ekkosh
tag
A Denon 1513-as 79 GBP (27e) volt karcmentes kiállított darabként, azért indultam ki ebből. Biztos vannak hiányosságai, de szerintem ha szépen összerakom és jó dolgokat választok hozzá nekem teljesen jó kis rendszer lesz. Akkor kellene 2 db HDMI, 4/1.5 méteres. Ha jól értettem amiket olvastam HDMI-ból nem kell túlzásokba esnem, de tudtok ajánlani olcsó + jó típusokat? Ha a tévém nem 3D-s és nem is ARC-os, akkor nekem 1.3 is elég, jól értem? A KEF iq3-hoz speaker cable-ek terén esetleg kb 1000ft/méterig olyat ami angliában is elérhető? Köszi mindenkinek.
-
Ekkosh
tag
És akkor az biztos hogy a video kártya --> hdmi --> erősítő az jobb minőségű csatlakoztatás mint a viszonylag jó hangkártya --> coax --> erősítő (zenére és filmre is)? Kicsit félek egy 9e Ft-os kártyára és egy párezer forintos kábelre bízni az erősítő előtti részt. Valaki elmagyarázná hogy miért jobb ez így? Köszi!!
-
krx21
nagyúr
Én hát...
Nem úgy van?
(#48876) Peak
Szép ábra, de én a fülemmel hallom, hogy gyakorlatilag a két ugyan olyan hangerőre állított mélynyomóból, ha csak 1db megy akkor bizony fele a hangerő is... Ha mégis, egyéb elhelyezés miatt fennállhat, hogy kioltják egymást, arra van a fáziskapcsoló...
Egyébként nem az az ideális hallgatási hely, ahol a leghangosabb a keletkező interferenciák miatt... -
ithomas
őstag
Köszi!
Zártból ilyet látok most:
B&W ASW600
De ez fogalmam sincs hogy szólhat, és kissé messze van a sub hogy csak úgy meghallgassam..
Igazából REL T7 kéne nekem, de az a duplája a rászánt összegnek... -
Bubanc
aktív tag
Ez biztosan így van, de akkor az igazi az lenne, ha otthon hallgathatnám meg őket, hogy ott mi tetszik a legjobban, mert ha egy optimálisra tervezett steril mozi szobában hallgatom őket, akkor az egyáltalán nem biztos, hogy otthon is úgy fog szólni, sőt az sem biztos,. hogy, ami ott a legjobban tetszett, az lesz a legjobb otthon is... csak hát erre nincs nagyon lehetőség, de ha tudtok ajánlani boltot, ahol belemennek ilyesmibe, akkor szóljatok
-
krx21
nagyúr
A Heco-t már eladtam... Olyan mélynyomó kellene, ami nem csak hangosan tud "zörögni", hanem pontos, feszes, mégis meleg hangja van... Tudom 300.000Ft-nál kezdődik...
Polk PSW110 Problem Remélem ez nem általános, csak mert már máshol is olvastam...
Egyébként hol érdemes megvenni??? -
krx21
nagyúr
Köszi...
Ez nagyon gyenge lenne? Onkyo SKW 208 Nagyon olcsó... -
-
Az a baj, hogy kp-ben nem tudom odaadni, mert januárban kezdeném a jogsit, és ha most elköltöm akkor nem lesz C+CE jogsi... Azért lenne jó a hitel, mert akkor tudnám mindenhónapban a félretett pénz mellett fizetni a törlesztőt. Az auchan-ban van, de nem mindenre sajnos. Meg nem is nagy ott a választék.
-
tjojo
tag
Nem is neki szántam.
Ha lenne ennyim per pillanat és pesti lennék rohannék is meghallgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Medence topik
- Subaru topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Trollok komolyan
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged