-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #15741 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, lehet, hogy pariban van, lehet hogy a 3808 jobb.
-
Jim-X
őstag
válasz
ginola #12598 üzenetére
Nem olyan egetverő a különbség, de mondjuk 35-40fok jön ki! Az a baj, hogy a TV-m bal oldalán van a bejárat a szobába és pont ide esne ha 30fokra számolom a hangsugárzó távolságát!
Elkezdtem papíron szögeket meg távolságokat számolni, párom fölémhajol és az arcára volt írva: - Ez megzakkant !!
-
Patice
nagyúr
válasz
ginola #12137 üzenetére
Ugyan olyan belső kábelezés kérdéses tényleg, hogy minden hangfalba jó-e, de a kioperált vékonka kis madzagok helyett azért csak jobb.
A csillapító anyag szintetikus, az tuti. Azért kell ennyi, mert sokkal gyengébben csillapít, mint a természetes gyapjú. Viszont sokkal olcsóbb is.
-
axwel18
senior tag
válasz
ginola #11950 üzenetére
Csillapítóanyag kilett számolva hogy mennyi kell bele. Monacor MDM-3-as került bele. A kondenzátorokat nem nehéz cserélni a 3,3uf-est 3,3-uf-esre cserélni Bennic kondenzátorokat kapott. És a kábelezás pedig Kácsa silver line lett. És az erősítőtől is az megy mostmár.
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #11928 üzenetére
10 éve vadul lelkesedtem az Ergo RCL-ért, ha a szállítást nem mondja le egy jóember, most az, vagy valamelyik DC lenne a rendszerem frontja. Nem bánom, mert sok lenne a 2x2 db 20-22 centis mélysugárzó a szobám méretéhez. Ezt az azóta kipróbált sok hangdobozzal tapasztaltak alapján mondom.
Most a Reference 7.2 a kedvencem, abban 3 db 18 centis dolgozik, a listaára 2000 euró/db, ami általában felére szokott csökkenni, amikor megjelenik az utód széria.
Ugyanennyiért kínálják a T+A Criterion TCD 310S dobozokat, azokra is csorgatom a nyálamat. -
gorbep
senior tag
válasz
ginola #11707 üzenetére
Én nem használnék ilyet, mert a közös sínrendszer miatt nem tudod a dugaljakat külön kezelni. kb 400-ért kapsz független dugaljakat, egy bármilyen dobozra felszerelheted. Akkor lehet őket külön egyenként szűrni (grafit, kondi), túlfesz védeni, és akár lehet az értékeket variálni, a fogyasztó függvényében. Az ALCES-nek szvsz az az egyetlen baja, hogy másként kellene méretezni a terhelés függvényében. Nem mindegy , hogy DAC-ot dugsz bele 50mA vagy Erősítőt 5A terheléssel. És valami becsületes réz kábelekkel bekötni. (pl cat5-ből 4-5 ér párhuzamosan, de az átütési szilárdság miatt plusz szigetelés kell!!!!!!!!!!!!!!
Ha lesz kedved a grafitrudakkal is lehet játszani, beszerzési forrást Bajnokpityunak linkeltem pár napja., De szigetelni itt is kell! -
andorra
őstag
válasz
ginola #11626 üzenetére
A "NAIM" válasza, az olyan típusú kérdésekre, hogy milyen elosztót, hálózati kábelt használjak: egyszerűen csatlakoztasd a fali konnektorba ! Szerintem igazuk van. Ha netán kapnál egy tippet egyfajta kábelre és mondjuk ennek következtében hallanál valami különbséget, szinte biztosra veszem, hogy nálad valamelyik másik kábel, vagy csatlakozó lenne jobb, mint amit ajánlottak.
-
Dorian
félisten
válasz
ginola #11167 üzenetére
A Samu c530 plazmán rendesen javít, a képzaj kisebb és a háttérelmosás szebb.
Hangban erősítőn, dac-on, ami fura volt a subon is javít.
CD-t, DVD-t, médialejátszót nem próbálgattam, be van dugva, ha már van, 'oszt jónapot.
Nem szedtem szét, de tudomásom szerint egyrészt nagy kapacitású kondik vannak benne, ami bufferként működik, ill. a grafit vagy szénrudak áramkörbe iktatása adja a fő hatást. Ez amit senki nem tud hogyan, miért működik, mit csinál a szén az árammal. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ginola #10873 üzenetére
Szívatásból linkelted vagy csak segíteni akartál?
Ha utóbbi akkor köszönöm, ha nem akkor nem.
De egyébként már bevásároltam. C6 90ért C1 56e Center 36e Mind bemutató darab 5év garival. Lehet kijöhettem volna használtan olcsóbban, de már ez van. Legalább mind fekete lett. (ha előbb hirdeti meg valszeg megvettem volna ezeket)
-
Zanik
addikt
Canton-ból én egyedül GLE 430.2-est hallgattam. Az tetszett. Pláne a használt piaci árához viszonyítva!
Ez a 410.2 on-wall háttér viszont elég laposnak tűnik, nem tudom milyen hangot produkálhat.
Szvsz a 470.2-es frontok és a 455.2 center megérdemelne hátra is valami jobbat! -
Ed Parker
nagyúr
Mégsem kapja meg az unokaöcséd?
Két napja még ezt írtad.A korrekt ár meg relatív, Te ennyit szeretnél értük kapni, más meg nem szeretne ennyit adni értük,a használt piac eléggé kiszámíthatatlan.
Van aki csak árulja és van aki el is akarja adni a cuccait, én is buktam nemegyszer súlyos összegeket, de elment a portéka. -
Ed Parker
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
Nincs igazán jelentősége, mindkettő jó.
A gumi tartósabb, de a szivacs is kibír több mint 15 évet.
Német prémium márkákba gyártottunk hangszórókat rengeteget szivacsszéllel.Béci: én is, amint megkapom a kábeleket, meghallgatom az xs 2.1-en az eredetijével.
Lesznek tápkábelek is. -
MaTTeS
senior tag
Előző héten az egyik Saturnban még tudtak leadni rendelést Conceptekre (pont a C2-esekre kérdeztem rá és mondták, hogy nincs raktáron, de semmi akadálya a rendelésnek). Lehet még van a forgalmazónak, vagy másik áruházból áthoznák, nem tudom.
(#9401) FragStaR
Ne lógjon ki, vágd le a felesleget. És én a centerhez a felső kábelt is alulról dugnám be mint az alsót, nincs jelentősége de igényesebb, főleg ha a többit is rákötöd majd. -
BBéci
legenda
Cobaltot utoljára 8 éve hallottam, Chorust 1-2 hónapja. Ekkora távlatból, emlékekre támaszkodva nem korrekt az összehasonlítás. Együtt tudnék élni egy 800V szettel, de az álmom inkább az Electra. Vagy valami más. T+A, ELAC, Canton, Quadral.
A DALI Epicon embertelen jól szól és gyönyörű a kinézete, leesett tőle az állam.(#9054) Ed Parker
Igazad van, kiváló ár/érték arányú dobozok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged