- iPhone topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
zolaas #20145 üzenetére
Brutálisan jó összeállítás, ha lenne felesleges pénzem, csak azért megvenném, mert kihagyhatatlan vétel!
(#20146) cintula187
Ezt komolyan gondoltad? Kit érdekel a teljesítmény, kit érdekel az, hogy új?
Az 1500 Mk2 egy kiváló erősítő, amit nem lehet egy napon emlegetni az 520-assal. Ráadásul a 89000 Ft irányár. Boldogan használnám még sok-sok évig, viszont az 520-as ingyen sem kellene. -
daytonka1
tag
válasz
zolaas #18074 üzenetére
Sajnos nem kamu, de amikor vettem a Maranz-ot nem gondoltam , hogy váratlan kiadásaim lesznek.(haláleset a családban) Ez lekorlátozta a lehetőségeimet azért vettem jamo-t.A yamada kölcsönbe volt. Ha egy ksi pénz összejön veszek jobb hangfalat bár már félek tőle nehogy cseberből vederbe kerüljek.
-
Toobee
veterán
válasz
zolaas #16543 üzenetére
1 soros, én megyek a kedvencekbe, ott van a zenés mappám, onnantól meg abc sorrendben az előadók. Korrektül ki tudok keresni mindent, maximum, ha előadón belül van 6-7 album, akkor várnom kell egy kicsit, hogy elkezdjen "futni" a név, hogy lássam mi a cím. Biztos időigényesebb, mint a Popi.
-
andorra
őstag
válasz
zolaas #15928 üzenetére
Ha a hangminőséget kilóban és köbméterben lehetne mérni, a Lehel téri, vagy a nagybani piacon szerezném be a készülékeimet. A studió berendezések nagyobb súlya és mérete csak nagyon kis mértékben függ össze a hangminőséggel. A stabilitás, az alkatrészek könnyű cserélhetősége a legfontosabb szempontok, ehhez társul a hordozhatóság szükségtelensége. Ha jól emlékszem a 90-es években helyezték üzembe az első és sajnos azóta is egyetlen korszerű és jó minőségű rádióadót elsősorban a Bartók műsorának sugárzására. Ez még ma is ugynabban a minőségben ad. Az ennél korábbi színvonalat viszont nem érdemes visszasírni.
-
-
Szabii14
csendes tag
válasz
zolaas #13934 üzenetére
Nem találtam jobb topikot, azt viszont nem engedhetem meg hogy 300 ezerért vegyek egy erősítőt és majd 3 év múlva kész a rendszerem.
Közben találtam ezt, ez már talán 'idevalóbb', lehet megérné erre gyűjteni?
http://www.edigital.hu/Hazimozi_rendszer/Pioneer_HTD-420TB_hazimozi_szett_%28VSX-420-K_erosito_+_DV-430V-K_DVD_lejatszo_+_S-ES3TB_hangsugarzo_szett%29-p289458.html
-
Ed Parker
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
zolaas #12649 üzenetére
Akkor az hasonló az én 816V frontjaimhoz.
Cc800V-t már 3 hónapja megrendeltem,elvileg most a hóvégén kapom,az eladó szerint is macerásabb a center,mert az nem annyira keresett mint a többi páros típus.
Ebből bevárnak egy bizonyos mennyiséget és akkor megint legyártanak valamennyit a franciák.A dynaudio engem is érdekel.
-
válasz
zolaas #11477 üzenetére
Az meglehet, hogy magát a kérdést helytelenül (túlságosan általánosítva) tettem fel, de ezek szerint - ha nem szó szerint veszed a szavaim - akkor érted magát a problémafelvetést, vagy nem?
Ez nem népszítás. Mindössze arra vagyok kíváncsi, hogy ha - mint azt már többször, többen is írtátok - rengeteg tényezője van egy rendszer hangzásának, kezdve az erősítőtől, a forráson, a hangfalakon és kábelezésen át egészen az szobaakusztikáig, nem kifelejtve az abszolút szubjektív elemet: az egyéni ízlést; akkor mégis mi alapján lehet azt határozottan kijelenteni, hogy egy Onkyo jobb választás házimozira, mint egy Denon?
Nem az a bajom, mikor két megnevezett modell közül, valós ismeretek alapján az egyiket ajánljátok a kérdező által preferált felhasználásra, hanem mikor valaki mindenfajta konkrét javaslat nélkül (se pontos erősítő vagy hangfaltípus) azt állítja általánosítva:"az Onkyo jobb mozira".
Lehet, hogy szőrszálhasogatás, de az én szememet akkor is zavarja, hogy "1-2 elvakult titán" kvázi kőbe vésett szentírásként ír le ilyeneket olykor.
És tudom, ez az én bajom, de akkor is ki kellett írnom magamból. Majd elmegyek pszichológushoz vele, és egy bőrdíványon panaszkodom ki magam arról, hogy a ph!-s fórumon egyesek számomra nehezen elfogadható dolgokat irkálnak. -
törölt tag
válasz
zolaas #11477 üzenetére
Nos, azért van némi igazság abban, amit ír. Egy lánc akkor az lenne az igazi, ha nem vesz el, és nem is rak hozzá semmit az eredetihez. Ennek igaznak kell lennie a zenében, és a moziban is. Ha jó valami, akkor jónak kell lennie mindkettőre. csakhogy az ízlés kissé megvariálja a dolgokat. Csakhogy a valósághű visszaadásban, legyen az hang, vagy kép, nem igazán lenne helye az ízlésnek. De mégis... Valamikor volt olyan japán gyártó, aki ugyanazon típusú dobozát másképpen "hangolta" a hazai, másképpen a német, s persze megintcsak másképpen a brit piacra. Egy Fantának sem ugyanolyan az íze itthon, mint mondjuk Romániában, vagy Törökországban. Vagy csak nézd meg a szakírók ajánlásait: Alig van átfedés közöttük. Gondolom, minden cégnél az adott fejlesztők ízlése szabja meg a végeredményt. Én valamikor ezért szerettem a Yamahát, mert igyekezett visszaadni az akusztikus hangszerek hangját. Talán a villamosmérnökök együtt szakézgattak a hangszerkészítőkkel...
-
rigo88
aktív tag
válasz
zolaas #10831 üzenetére
köszi a jótanácsot!
igen az ilyen odavágott (fúdeszépen fogalmaztam) készülékekben bármi is tönkremehet, v kilazulhat, ami majd csak később jön elő. és akkor belenyúlhatnék a pénztárcámba.
bajnokpityu, Tonyo: megtudhatom mi az a libabőrös 5.1? valami korábbi bejegyzés, lemaradhattam róla
-
leonel
aktív tag
válasz
zolaas #10782 üzenetére
Köszi!
(#10781) Ed Parker: Valahogy így.
Hm erősítő cserétől indult a dolog. Most ott tart, hogy egyenlőre még marad a Kenwood hm- de a Marantz -Yamaha stereo kombó mellé már nézegetem a "lacy" HFK-t, egy JMlab 707 monitor párt, valamint némi készített réz-ezüst vagy Vdh kábelt.
Meghülyültem.
-
törölt tag
-
Kamikaze240
tag
válasz
zolaas #10468 üzenetére
Ma láttam egy helyi használt üzletben még nem hallottam bekapcsolva de meglestem egy darab karc nincs rajta, por sehol a potikat megtekergettem nem akadtak vagy szorultak volna. Megpróbálom elintézni a tulajjal azt hogy meghallgassam ott a boltban és ha nincs gondja megboltolom.
Jujj és még egy felmerült kérdés a használatiját letöltöttem és van rajta pre out csati ide lehet aktiv mélyet kötni? -
Ed Parker
nagyúr
válasz
zolaas #10424 üzenetére
Ja gondolom ezeket már diszkontáron vetted egy fizet ötöt kap
Na ott vannak a jó cuccok az utso képen, ux-s, ux pro, metal xr, ezeket szerettem.
A Maxell xl 2 is jó de én az s változatot vettem.
Volt egy hely ahol lehetett cd-t kölcsönözni, 400huf dupla cd, irány a városi könyvtár, 1 óra deck használat 50Ft azt kész i ls volt a kazi.
Ipari elsős tanuló voltam még, de már zsiványkodtunk -
Ed Parker
nagyúr
válasz
zolaas #10415 üzenetére
A deck király
Foglalj helyet minálunkSzerettem valahol a szalagos korszakot, figyelni kellett miről másolja az ember, milyen szalagra, és akkortájt a Sony metal xr és a maxell xl-IIs volt a favorit, meg a Sony ux-s, ami nem volt az az olcsó játék.
Ma már csak klik azt lent van több album, kiváló minőségben, nincs semmi izgalom -
Gabor970
addikt
-
-
bajnokpityu
félisten
Fájdalomdijul viszont megigérted,h lesz még feladvány
Mármint lesz pálinka, amihez feladvány az út.Amúgy igazad van, ha annyit irsz,h dán... néhány perc onnastól.
Egyébként csak én látom úgy,h sokkal szinvonalasabb (emberek, témák) ez a topic,mint a hifis? Miközben min. 50%ban hifiről van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest