- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
válasz
Norbi 72 #72800 üzenetére
Igazából minél olcsóbban akarnám megúszni egy DTS-képes, több digitális audióbemenettel rendelkező erősítővel. Mire lesz keretem/lehetőségem a hangkeltőket cserélni az még sok év is lehet, ki tudja, mire lesz szükségem szolgáltatások terén. Most mindenesetre a fent felsoroltak hiányoznak illetve a mostani erősítő hibás részei.
-
rgeorge
addikt
válasz
Norbi 72 #72786 üzenetére
Nem mai, de ez magasabb kategória volt, mint a mostani, ismeri a DTS-t (a régi még azt sem). A hangkeltőim (típust nem írok, mert szégyen-gyalázat kategória) nem elég jók az új HD hangformátumokhoz. Sokat nem is költenék erősítőre, csak a mostani esetleg közeli elmúlására készülök fel.
-
-
válasz
Norbi 72 #72665 üzenetére
azért, hogy ne használjuk...
Lényeg, hogy azok a gumis lábak sokkal igényesebbnek tűnnek mint a Proson gyári keményműanyag "tüskéi" Az nagyon zavaró, persze, ha szőnyeg van alatta akkor kevésbé, de nálam parkettán van és nincs nagy szőnyeg se, ami elérne odáig, azért is jobb a Polknak ez a megoldása.
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #72661 üzenetére
A 125-ösről írt cikkem már aktív, olvasható. [link]
Nem is véleményeztem, csupán annyit írtam, hogy kíváncsi vagyok rá. 200000 Ft alatt legjobb vétel a T-12 és az SVS-ek.
(#72662) Vikthor
Kevés pénzért nem kapni olyan szubládát, amitől igazán széles vigyor költözne az ember arcára. -
DeSanto
őstag
válasz
Norbi 72 #72530 üzenetére
Bocsánat de én az a fajta vagyok aki nem keresi a tökéletes középpontot,hogy zenét hallgassak. Nekem az a lényeg hogy a szoba minden sarkából szóljon a zene.
Nekem az ilyesmi nem számít. Számítógépezés közben hallgatom vagy pedig szerelés közben a zenét.Sanci: Köszi! Ha van rajta akkor egyszer majdcsak megtalálom.
-
szly01
csendes tag
válasz
Norbi 72 #72519 üzenetére
Köszönöm a tippeket, de az 5.1 szettre gondoltam a 200 e Ft keretet. Ez így is kb. 4x annyi, mint amennyiért a JBL-t el tudnám adni. Az itt a fórumon is többször van ajánlva, mint jó belépő szett, szeretem is. A 4x árért szeretnék továbblépni, az említett Proson mellé akár újban is lehet subot tenni, (PSW 110, R10) ami belefér a keretbe. Nem célom a nagyon magas színvonal (ennyiért nem is lehet, de ne kövezzetek meg érte), ennyit ér meg nekem. Nem ragaszkodom hozzá, de ennyire nem ajánlott pl. az említett Proson?
-
-
ricsik
őstag
válasz
Norbi 72 #72398 üzenetére
Inkább legyen egy régi jó film jó szinkronja mono és fos minőségű, mint hogy újraszinkronizálják akármilyen minőségben. Ha jót akar az ember, eredetiben kell hallgatni úgy is.
Régi filmeknél már attól kivagyok, hogy 3-4 féle szinkoront is csináltak, sok DVD-m úgy van meg, hogy rápakolták az összeset. Itt jól nyomon lehet követni.
-
válasz
Norbi 72 #72199 üzenetére
"...és az egy betű hibámért igyál meg egy uncsit most!Egészségedre!"
De azért remélem lejött az írásomból, hogy nem az "egy betű hibádról" szólt az írásom, hanem az igazságodról, csak egy kis keretbe burkoltam ezzel a nyelvi apropóval!
(Egyébként pálinkás vagyok, az unikumos időszakom már rég kinőttem!
)
-
válasz
Norbi 72 #72192 üzenetére
"Napok óta ghoston/beégésen rugóztok a plazma topikban,én a 0. perctől 16:9-ben,az összes logóval/karikával nézem a tv-t,és nincs vele semmi probléma"
Jéééé, mintha magamat olvasnám a pana ST50-el kapcsolatban.
"örület,hogy néhányan mennyire készen vannak egy kis ghost-tól"
Az örület is nagyon szép kifejezés, szinte Kazinczy nyelvújító mélységeit juttatja eszembe, de ami kínlódás és problémagyártás ment ott a topicban mostanában (ghost kérdésében IS), azt inkább őrületnek nevezném.
-
BenceShearer
aktív tag
válasz
Norbi 72 #72022 üzenetére
Kicsi garzon, subnak se nagyon van hely, a 2 front polcsugárzó lenne a 40'' TV mellett (Pl Concept 2, Polk tsx220b), hátra Concept 1 egy vagy Polk tsx110b.
Vagy a térhatásnak center és sub nélkül nincs értelme?
Sokat nem szánok rá, keveset mozizok. Gondolkodom még sztereó erősítőben is (erősítőm sincs még), szóval még csak nézelődők. -
-
SoundBox
aktív tag
válasz
Norbi 72 #71827 üzenetére
Hát jól van akkor ez teljesen offos sehogy nem bírom megcsinálni hogy a számítógépről kijöjjön a DTS-HD hang mivel én a videókártya HDMI kimenetéről akartam de az nem jó úgy, ha meg veszek egy HDMI-s hangkártyát az 40ezer erre meg most nincs keret... Tanácstalan vagyok...
-
SoundBox
aktív tag
válasz
Norbi 72 #71821 üzenetére
Rendben köszönöm a segítséget, még annyi hogy szerinted amit írtam hogy gépről viszem tv-re tv-ről erősítőre az összejön? mert ha nem akk nem veszek kér kábelt... és ha mondjuk bemegyek egy műszaki boltba és nem lesznek ilyen kábelek amiket írtál akk mit kell figyelnem hogy milyet vegyek?
-
SoundBox
aktív tag
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #71445 üzenetére
Annak az árából inkább Arcamot vegyél!
Nem csak az a baj, hogy nem passzol a Pio és a Polk, az RTi kevés egy LX8x-hez. 700000 forintos erősítő, 400-450000 forintos 5.0 szettel?
Haverom LX60-a is kihoz belőlük mindent, amire egy Pioneer erősítő képes. Denonnal tuti jobban szólnak az RTi-k, legalábbis az én tapasztalatom szerint. -
-
Sefter
veterán
válasz
Norbi 72 #71004 üzenetére
jaa, akkor ravasz kérdés, mert a bipólra meg a polk-ra is kíváncsi lennék....
vedd meg mindet, majd kiteszteljükSanci meg arra gondolt, ha megmondod milyen frontjaid vannak, megmondja mit vegyél hozzá...
Kimi
Csak most vetted...nem jött be Neked a Denon?
Mi lesz helyette proci-végfok? -
Perillustris
senior tag
válasz
Norbi 72 #70920 üzenetére
Vigyázz,ne csapjon be a füled!
Kimostam.
(#70923) Tamoo: mea culpa, késő volt már.
(#70922) Patice: az a fal félig üveg, erkélyajtóval (tény, hogy nem jelöltem).
-
Perillustris
senior tag
válasz
Norbi 72 #70918 üzenetére
Igen, a másik meghallgatott a Dynavoice Definition DF-5 volt, persze ennek is csak a frontjai voltak bekötve, ami - remélem, nem csak beképzelem - kicsit jobban szólt (vagy csak máshogy). Igaz, utóbbi rendesen bejáratott, előbbi viszont alig pár órát ment. A Dynavoice hátsóival az a bajom, hogy fontos, hogy a Dynavoice dobozai szögre pontosan felénk nézzenek, ami neccesen oldható meg (a hátsó falra nem akarok felfúrni). Ez a 6-os tesztje, de ez a kitétel az ötösre is vonatkozik, mint azt a Streamaudio-ban elmondták.
Az eredeti választásom egyébként a Dynavoice Magic F-6 EX 5.0-ás házimozi hangfal szett volt, ahol a hátsó pár cserélve lenne erre (Dynavoice Magic FX-4 EX V3). Ennek oka egyrészt az, hogy hátulra jobban illik a fehér, másrészt, hogy felmerült, a plafonra - a hátsó fal és mennyezet találkozásához - lenne rögzítve, hogy ne kelljen a tapétát meggyalázni, és a lejövő vezetékek se rondítsák el a látványt (esetleg így).
-
Perillustris
senior tag
válasz
Norbi 72 #70913 üzenetére
Venni szeretnél egy ilyet?
A Denonok szimpatikusabbak, az imént említett szettel megállna kb. 200K-ból az ezres. Ennél többet már nem szívesen adnék ki (és ez egy eredeti áron 700 fontos, azaz nagyjából negyedmilliós szett, ami csak jelent valamit - és persze a márkanév is jóll csengő).
A meghallgatott Quintas 5000 kicsivel olcsóbb is, de ehhez még hozzáadódik a SUB ára, ami legjobb esetben is 50-60K, így lenne 240-250K összesen.
Ugyebár a Vector 5.1-et nem hallgattam, de bízom Sanci38 ítéletében, valamint az itthoni vásárlás több előnnyel is jár (hazai garancia, az angliai szállítással nem kell foglalkozni, igaz, utóbbi nem jelent semmi különös erőfeszítést és jó áron is szállítanak Londonból - a fenti 200K-s összegben már benne van).
Tudom, tudom, miért nem használt... Nem vagyok ellene, a héten csaknem minden nap meghallgattam egy-egy rendszert. Egyiken ez nem tetszett, másikon az... A Quantas szintjét (elérő, de sem minőségben, sem árban meg nem haladóra gondolok) nem is olyan egyszerű összeválogatni budapesti eladóktól, és hogy őszinte legyek, nagyon sok időt elvesz a nézelődés. Persze nem vagyok a magam ellensége, jól akarom elkölteni a rászánt összeget, nem akarom elkapkodni, nem sürget semmi (a vágyat leszámítva
).
-
Perillustris
senior tag
válasz
Norbi 72 #70911 üzenetére
Akkor a 210 ezres ár parasztvakítás?
(#70859) Sanci38: bizony nem rosz de kis szobába való
Gondolom ez a Monitor Audio Vector 5.1 szettre vonatkozik.
A 18nm2 kicsinek számít? S ennek "a fele hasznosul" házimozi szempontjából a képen látható elrendezés miatt (nyilván a hang nem áll meg a felénél, ezt értem).
Ha erre oké a MA szett, az ezres Denon elég, vagy adna érezhető többletet a kétezres (plusz 40 ezer JMF-ért)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AliExpress tapasztalatok
- OLED TV topic
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Diablo IV
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged