- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
H/K HD755 CD játékosom van, Burr-Brown DAC-rel. Színvonala a mozierősítőmbe (Denon 2809) beépítettel (PCm 17xx) nagyjából azonos, külső Lupus DAC (Wulfi) agyonveri.
Persze nem is csoda, mert a Lupus önmagában 60ezer, ill. a kolléga állítása is igaz, miszerint a chip körül a körítés legalább annyit számít, mint mag a csip.
-
BBéci
legenda
Amelyikben nem cserélhető, azt párezer forintos költséggel át lehet építeni, csak egy aljzatot kell beletenni. Megéri.
A KáCsa kínálatában lévő elosztók valóban drágák, de az ár/érték arányuk rendben van. Kettes Alcest sokkal olcsóbban, (talán 25 körül?) lehet kapni, Neked elegendő lenne egy olyan.
A Norma Revo erősítőhöz és CD-játszóhoz semmilyen kábelt nem kaptam a forgalmazótól, azt mondta, úgysem azzal használnám.(#7290) Poplacsek
Ha meghallanád a különbséget, a megdöbbenéstől állna égnek a hajad, nem csak a szőröd.
Egykori főszerkesztőm, aki az említett riportot készítette, villamosmérnök doktor (nem másolta a disszertációját) és egyetlen percig sem kételkedett Darvas szavainak igazságában. -
Peak
addikt
pontosan ez a lényeg az egészben!
a hifi komponensek elé kell kötni egy ilyen szűrő/pufferelő vackot, annak logikusan is, fizikailag is van értelme.
gondolj bele, hogy egy gagyi PC táp mennyi szart pumpál vissza a hálózatba impulzusok formájában, ellenállásban, nem beszélve a nyomi kenyérpirítóról 2000 forintért, vagy a vacak mikrosütők, no meg pl. a digitális kazánok kapcsolóreléje.
hiába van másik körön, eleve a lakás biztosíték/kapcsolótábláján azok a körök összeérnek.én eredetileg úgy csináltam meg a nappali áramköreit, hogy az áramellátást 4 körre tettem, világitás jobb és bal oldal, és falikonnektorok jobb és bal oldal.88 db konnektor van a lakásban falbatéve valami 15 biztosítékkal, körrel. de még igy is annyi fogyasztó lóg egy körön pluszban a hifik mellett ( gigabitswitch, NAS, xbox, medialejátszó, digitális óra ), hogy esetleg valóban elkélne egy szűrő.
no de ilyenkor jönnek a hifisták, hogy "de hát ők hallják a 230as szűrőt is a rendszerben", én az ég világon semmit se hallanék se vele, se nélküle.
-
BBéci
legenda
Aki igazán elkötelezett, mániákus hifista, az bizony cseréli akár a villanyórát is.
Darvas József, az egykori HiFi magazin főszerkesztője írta ezt a cikket, melyen felbuzdulva én is Merlin-Gerin kismegszakítóról vezettem "ösvényt a hifiállványhoz. A Sztereó különszámában készült Darvassal egy riport, melynóben elmeséli, hogy az ELMŰ szakemberei kicserélték a villanyóráját, amitől totálisan elb@szódott a rendszere hangzása. Nagy harc árán sikerült visszarakatnia a régi mérőt.
Néhány példa konnektorokra: [link] felülről a harmadikat készülök beszerelni, már hetek óta a könyvespolcomat díszíti.
Ilyet fogok beledugni, most sima, mezei műanyaghoz csatlakozik, nem illenek össze. Másik vége Isotek Solus elosztóban végződik.
Ilyet használok a Focal XS 2.1-hez.
Ez kipróbálásra vár a konnektor mellett pihen.
Van még nálam egy 176000 forintos AudioQuest NRG10 és 2 db 100000-es Furutech tápkábel. -
Ed Parker
nagyúr
Fontos a jó hangfal, tápkábel, mert tényleg javít a hangon a vacak gyári kábel mellett, viszont ahogy ezt már sokan mondták a teljes lánc árának a 20% legyen a kábelre költött összeg.
Az általam linkelt kábelek már az én szememben túlzásnak számítanak.
Ha az az ár a 20%, milyen legyen a rendszer? -
Dorian
félisten
Valamiért minden egymás után sorozott kábel-rendszerben a kábel minősége minél közelebb van a végponthoz, annál jobban érvényesül a hatása a végeredményre. Így bizony hiába "jön Paksról mindenféle össze-vissza kábelen az áram" az utolsó szakasz sokat számít (nem 50cm, 1,2m-t szoktak minimum hossznak említeni). Nem kell elé szűrő a hatás érvényesüléséhez (ellenben egy szűrő utáni gagyi kábel rontja a szűrő hatását) ugyanakkor minden mindennel összefügg: egy jobb tápkábel eleve szűrőként is viselkedik. Valószínűleg nem lenne rá szükség, ha a 230V tökéletes, tiszta szinusz 50Hz lenne, de messze nem az. Tele van feszültségtüskékkel, hálózatra rárakódó nagyfrekvenciás zavarokkal (rádió, hullámok, háztartási gépek, stb...) ezeknek az anomáliáknak a csökkentésére vannak módok: kondi a villásdugóba (mintegy bufferként) a vezető felszínének közelében futó magasfrekvenciák szórása, elnyelése (vezető felszíne, szigetelés kialakítása) és akkor még a vezető anyagáról nem is esett szó.
És elmondható a szokásos: a tápkábelnek van a többi közül a legkisebb hatása végeredményre, tehát ez legyen az utolsó. A rendszernek el kell érni egy bizonyos minőségi szintet, hogy érzékelhető legyen (Szokol rádión sem hallasz mp3 és lossless közt különbséget). Bár egy sok szálból sodort és tömör kábel hangjának jellege közti különbség egész egyszerű cuccokon is észlelhető. Pl. mostanában sub-omhoz (nem egy hi-tech cucc) kerestem low-budget tápkábelt, 2500Ft költségről (2csati + kábel) beszélek. -
törölt tag
Maradjunk anyiban: ha elméleti a kérdésed, sok-sok kételkedő volt már az archivumban aki kérdezte és nekik is azt ajánlottuk:tapasztalni kell, hallgatózni, és olvasni ez irányban. Nyilván egy elosztó ront a dolgon épp a kidolgozottság hiánya és a plusz ellenállás miatt. És én is inkább a másfél-2 métert javasolnék.
Ha gyakorlatilag is érdekel: a H/K-d is biztosan meghálálja, erről a multimédia hifi topicban többet tudnak mondani valószinüleg. Nekem érdekesen van megoldva, Plazma topikba meg is irtam: vettem anno egy jó minőségű elosztót,amely villámvédett és zavarszűrt, abba van kötve a dvdiró, és onnan ujabb két kapcsolható elosztó vannak a többi komponensnek. Így a többi komponenst lekapcsolhatom. Erősitő külön kapja a naftát a mellette lévő dugóból, mivel ikerkonektor van. -
törölt tag
Ha nem hallasz különbséget ved a legolcsóbbat.Ha hallassz akkor áldozni kell a jobra. Maradjunk anyiban hogy néha kis különbségekért is óriási árakat kell fizetni. Ez a hifiben mindig így volt. Tápkábelnél is.Béci analógiája nem elég jó?Vagy kisebb ellenállás nem javithat szerinted a váltóáram egyéb kvalitatív jellemzőjén, pl cos'fi vagy felharmonikusok elsimitása?
-
bajnokpityu
félisten
Nézd, Te pénzed, úgy költöd ahogy akarod.
Sztem senki sem mondta, hogy vedd meg x tápkábelt, mert attól csoda lesz.
Ötleteket adunk, h milyen módon lehet kisebb-nagyobb pénzért előre lépni.HA ócska kábelekkel rosszul szól egy lánc, akkor kábellel együtt sem lesz jó. Ha jól szól, de még többet akarsz, akkor van értelme.
Nem kell benne hinni,de elvből elvetni, hogy nem létezik, sztem butaság. Ha kipróbálod, és semmit nem változik, filléredbe nem kerül.
-
DM-Fan
nagyúr
Ezen már én is sokat agyaltam, sőt, beszéltem erről villanykart végzettekkel is, de ők is ugyanarra jutottak, amire Te is, ugyanazokkal a dolgokkal érvelve, amikkel Te is: nincs rá ésszerű magyarázat. Szerintem ebben azért van egy adat tudatalatti belemagyarázás is, kb. olyan ez, minthogy pezsgőspohárból jobban esik a pezsgő, mint egy sima műanyagpohárból. Pedig sz*rt esik jobban!
-
-
Ed Parker
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
Korrekt párosnak tűnik, itt egy német nyelvű leírás róluk.
-
DM-Fan
nagyúr
Korrektnek tűnik a leírtak alapján. Én alapvetően még a 7.1-es H/K-mal is elégedett vagyok sztereó módban, de tisztában vagyok vele, hogy mik a korlátai és szívesen mozdulnék egy sztereó erősítő felé is, mivel alapvetően sok zene szól. Amikor a saját H/K-mmal pariban Onkyo-hoz hasonlítottam vásárlás előtt, akkor észrevehető volt, hogy a H/K hangja sztereó zenében is részletezőbb, tisztább, több mindent észleltem benne. Én alapvetően nem csalódtam a gyártóban. Netdepóéknál egyébként szerintem meg tudod hallgatni, emlékeim szerint náluk is van bemutatóterem, legalábbis mikor legutóbb ott jártam, volt.
-
bajnokpityu
félisten
Ha igényes vagy, akkor próbálj használt drótot venni, olyat,amit tuti annyiért el is tudsz adni.
És igy nincs bukta,ha nem illik oda. v kérj demokábeleket.Ilyen 2rugós kategóriában gyári kábelből (DIY volna ötlet) sztem a bártfay spk2000 pl jó vétel. Ők adnak tesztrre is letét ellenében drótot. Úgy tudom, vannak már jobb kábeleik is ennél.
Én ezeket a 2-3közötti kácsa kábeleket nem szeretem, alig jobbak mint a sima villanyszerelési MTK kábel.
Bizonyos láncokban pl jól működik a sinus live fonott kábele, és baromi olcsó.. szintén kipróbálható, hazavihető streamaudiotól. ezer FT métere.
Hozzátenném a bártfay,sinus sem lesz kimber büdös életbe. Annak nem véletlen az ára.
-
BBéci
legenda
Még nem is meséltem, hogy tavaly nyár elején rátaláltam az egri Turánra, ami a régi Medoc Noirra hasonlít, nagyon megszerettem. Nálunk 640 Ft egy palack, annyiért verhetetlen. A Menoire is finom, azt 470-ért adják. Olcsóbb, mint a Korona Borház webáruházában.
Tudom, hogy hozzáértő körökben lőrének számít.
Vörösből csak az édes és félédes fajtákat szeretem. -
BBéci
legenda
Csak részben van igazad, mert ugyanabból a szériából venne még két álló hangdobozt és arról akarom lebeszélni. Először hallgasson meg néhány másikat, utána döntsön.
Mivel minket kérdezett, nem mondhattam azt, hogy "nincs is nagy fejed Pistike".
Ez nem a "miként költsem el a pénzemet lehető legrosszabbul?" topik. -
Coconut's
csendes tag
Nem erről van szó, én azt állítottam, hogy a Samsung nagyon durván el fog húzni(LCD és LED TV-k miatt), és az ilyenek, mint a Pana senkikké válnak szép lassan, ha nem állnak át az elterjedt technológiákra, és erre bedühödött a fórum, privát üzenetet is kaptam hogy mekkora szánalom vagyok, és tessék igazam volt, tudtam előre..Ja és végleg ki is tiltottak természetesen, mert védtem a véleményem..
Ui.: Azért kaptam üzenetet, mert egy kedves fórumtárs(nem innen a HM-ből, itt rendes, más véleményét is elfogadó embereket láttam csak eddig) belinkelte a véleményemet a Plazma TV topikba..
Akik persze Istenként kezelik a TV-jüket..
-
Peak
addikt
-
Peak
addikt
nem, hiszen digitális jelként, kötött algorimus alapján történik, mindig pontosan ugyan úgy, diszkréten. egyértelmű, hogy valószínűleg nem fog úgy szólni egy 2.0ra downmixelt 5.1es anyag, mint ha ugyan azt a stúdióban eleve 2.0ba keverik és azt hallgatnád direkt.
de nem kell félni tőle. -
Peak
addikt
Sajnos ez csak két csatornát kezel, sztereó anyagokkal bírkózik.
De annál jobb lehet a hangja.Szimpatikus ez a Lupus C MKIII nekem is.
A net tele van egyébként HighEnd DAC építésről szóló leírásokkal, fényképekkel, kapcsolási rajzokkal. Az AD1865-ös chipet használják előszeretettel, mert végtelenül egyszerű és mégis nagyszerű.A házimozizós elektronikákban több chip van, DSP meg DAC külön.
A DSP felelős a különböző hangtipusok értelmezésére és csatornákra bontására, majd a DAC ezeket a csatornákat alakitja analóg jellé.Van olyan DAC, ami 8 csatornás, kompakt egységként, de az előbb emlitett AD1865 pl. csak 2 csatornás.
Pont egy pár hozzászólással elébb emlitettem, hogy a komolyabb DSP-k úgy dolgoznak, hogy 4 db 2 csatornás DAC-nak küldik el a jelet, mert elviekben jobb hangminőséget produkálnak 2 csatornások.
-
bajnokpityu
félisten
Sajnos a mi DACaink nem tudnak mit kezdeni sztereo jelen felüli dolgokkal.
popiban viszont tudsz olyat állítani,h csak ilyen jöjjön ki. pattan 1-2t lejátszás elején,ilyenkor a 200asom. Amikor mi csak úgy filmet nézünk, sztereoban, akkor azoknak a filmeknek nincs olyan hangminősége, hogy zavaró legyen a downsample.945 a legelső roti,aminek van távja. ha ez szempont, akkor a nadokat válaszd!
BBéci:sztem nem volt durva,de ha én mondtam, ami kiverte ennyire a biztit, elnézést.
-
Patice
nagyúr
Lupus-nak csak két kapcsolója van.
1. Be/ki kapcsoló.
2. Három állású kapcsoló a 3 bemenetnek: 1 optikai + 2 koax.
Manuálisan kell állítani. Csak sztereó PCM jelet eszik, tehát ilyen jelet kell majd kiküldeniük a az eszközöknek, amit rákötsz. DD, DTS nem jó neki.
Max. 192kHz/24 bit felbontást támogat + alatta a "szokásos" párosításokat.
-
Patice
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
Hivox lupus C mint DAC újonnan 55-60e, hasznátan kb 10essel olcsóbb.
Egy rotel 840, 935, 940,... sztereo erősitő mák függvénye 25-45között mennek 15 évesen.Ha még belefér megkinálni hivox tuninggal, az 20as.
Tuning nélkül a 8xx sorozat vékonyka hangú, 9xx melegebb hangú, kb olyan hangja van, mint egy 326os nadnak gyárilag.
Sajnos nem hiszek benne, hogy régi nagy házimozi vas ki tudná a párost minőségben váltani.
-
-
spiky03
veterán
Húúha, akkor az nem jó, ha az 50es szériás ELAC nem olyan jó. Gondolom az 57.2-es volt az.
Mi azt nem tudtuk meghallgatni mert akkor épp nem volt az üzletben, csak később hozta a főnök, de be volt dobozolva, így nem volt lehetőségünk meghallgatni. Ott annyit mondtak róla, hogy kicsit több benne a magas, mint a 67.2-esben. de akkor a mélyei is mások, mint ahogy hallottad. -
Patice
nagyúr
Miért érzem azt, hogy szándékosan tereltek az Elac-ok felé?
Egy kis marketinges szemlélettel simán el tudom képzelni azt, hogy direkt olyan erősítő és/vagy kábel párosításokat használtak, ami alapján az Elac-ok szóltak a legjobban.
Ettől függetlenül nem kizárt, hogy jobbak.
Ezeket nem úgy csinálják, hogy mindent változatlanul hagynak és csak a dobozokat cserélik? Vagy csak én vagyok ilyen kis naív?
-
-
Tonyo
őstag
Azt írtad, hogy házimozi oldal..Ha valóban nem tervezel később 5.1-re bővíteni akkor jó választás a chario/sonus. Állítom, hogy egy filmen is érezni a pol-chario/sonus különbséget. Ergo nem ér semmi hátrány, hangsúlyozom, ha tényleg nem akarsz bővíteni. A plusz pénzen, ami 30 ezer FT, és azon kívül, hogy valóban nem tudod bővíteni azonos darabokkal semmi más hátrányát nem látom.
Én a chariot venném!
-
Rederik
tag
Szia,
Idézek:
"hogy nem reális most nekem belekezdeni..."Ebből a mondatodból a most-ot és nem a belekezdeni szót emelem ki.
Igenis válogasd össze a rendszert, de csak papíron.
írd össze, hogy
Erősítő: típus, Ár
Hangfalak: típus, Ár
kábelek: típus, Ár
DAC, vagy egyebek: Típus, ÁrS amire van pénzed vásárold meg. Én megvenném a helyedben a hangfalakat és költenék még mondjuk max 2000Ft-ot a hangfalvezetékek méterére. S ENNYI első körben. Rákötném a régi erősítőt, azt hallgatnám analóg bemeneten valamilyen eszközről (CD, vagy PC)
Aztán egy év múlva, vagy kettő, megvenném az erősítőt (ami lehet most 150.000Ft) s ugrana egy nagyot a rendszerem, majd később vennék egy DAC-ot plusz az apróságokat, s meglenne a rendszer.
Lehet, hogy 3-4 év alatt is akár, de meglenne A RENDSZER.A legnagyobb tisztelet azon embereknek, akik ezt így türelmesen végigcsinálják (persze ha van rá keretük) De szerintem a legnagyobb csacsiság az, ha valaki azért, hogy egyszerre megvegyen mindent, beledob egy csomó kompromisszumot, s lényegében mindenből olcsóbbat, kisebb tudásút vásárol, aztán éveken át töpreng, hogy jó-jó, de nem az igazi, s az már csak a teljes cserével lesz.
Olyan mint a házépítés, csak itt nem hajt a család, hogy márpedig ősszel költözés, s ezért nem kell feltétlenül a 2 légkamrás ablakra, meg az akciós járólapra meg még ezer dologban az olcsóbbra redukálni a dolgokat, hogy csakis a kész rendszer az elfogadható.
Igenis apránként célszerű építkezni.
Nem akartam lelki dumát, csak én is próbáltam így csinálni annó, annyi különbséggel, hogy nekem egyszerre lett meg a teljes cucc vételára, így egyben vettem meg jó pár év várakozás után, addig eléltem a sony alap erősítővel és házi készítésű hangfalakkal.
-
Tonyo
őstag
Az általam ajánlott 2 hangfal az a kategória amire érdemes rádobni 50 ezer Ft-ot. Vigyázz ha ezeket beszerzed óhatatlanul is költeni fogsz a lánc többi komponenseire. Kezdjük egyből az erősítővel..illik kiszolgálni ezeket a dobozokat egy jó sztereó erősítővel, ez magával hozza a DAC beszerzését is, és akkor a kábeleket nem is említettem. Ez még nem jelenti azt, hogy emiatt a Polkot kell választani. Számomra nem volna kérdés melyiket vegyem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen notebookot vegyek?
- The First Berserker: Khazan
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Androidos tablet topic
- Mobil flották
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest