- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
-
cekkk
veterán
Annyira nem érdekelte a HK-t az itthoni képviselet, hogy még a magyar forgalmazó nevét sem írták át. Most új honlap van azon nem találom.
Van egy media markt-os kapcsolatom, aki elég jó poziban van, és ő eléggé szidta a magyar forgalmazót, mert elég lekezelően és fellengzős stílus képviselnek
Magyar mentalistás.
-
Parson
addikt
Az a baj az egésszel, hogy humán érzékeléssel kevert dolgokról megy a 'vita', amely érzékelést már nagyon erősen befolyásol nagyon sok minden, ezért full szubjektiv véleményeknek totál létjogosultságuk van. Objektivitásnak már csak akkor marad értelme, ha mindent full precizen visszamérnénk, de erre nem nagyon lesz mód soha... ergo megmarad az ingoványos terület, ahol nem lehet 100%-osan állitani egyik oldal igazát sem. Ergo kinek a pap, kinek a papné...
-
-
Toobee
veterán
Na látod, egyedül ezzel van problémám?! És most nem is az a lényeg, hogy van-e, vagy nincs és egyáltalán mi között, milyen rendszerben van különbség, hanem az, hogy teljes mértékben hülyének nézel engem/minket. Csak azt nem értem, hogy miért...Én se forgatom ki a "bit megy" emberek érveit, hogy lenézhessem őket.
-
Toobee
veterán
-
szabi__memo
nagyúr
Ha jo az elgondolasom, igazabol a 1 kepkockanyira juto adatmennyiseg mas 2D,3D es 4K eseteben is, ahogy kulonbozo FHD alatti felbontasok eseteben is. Ha az erosito venne az adatot es nem nyulna hozza nem lenne gond, mert direktben menne tovabb a tv-hez, de nem igy tortenik. Fogja a bejovo jelet, dolgozik rajta valamit (max semmit de ujraeloallitva a jelet a kimenetre) kikuldi es ezt nem ugy csinaltak meg, hogy valtozo sebessegeken (esetleg elore nem ismert) is jo legyen (ertenie/ertelmeznie az adatot nem kell, csak bitszinten ezert meg lehetne csinalni). TV-nel ertheto is, minek kezeljen 4Kt elore, ha a TV nem kezeli le. De erositoknel azert normalisabb lenne olyan chipeket alkalmazni ami alkalmazkodik a valtozashoz, hiszen ugyis csak tovabbadja nem ertelmezi. Ertem en hogy ez bonyolultabb, muszaki akadalya gondolom nem sok, azert ezek nem akkora kulonbsegek (nagysagrendileg ua), csak nem kifizetodo.
Remenykedtem abban, hogy normalisan van ez megoldva, latszik nem egyedul, de most mar tudjuk, hogy mi a helyzet, vegulis ez a lenyeg.
Ha valamit tovabbra sem ertek, kijavitanal nyugodtan akar privatban is johet, es szivesen fogadok olvasmanyosabb leirast mint az az egy-ketto (pl CEA861-D/E amibe belekukkantottam). Koszike -
szabi__memo
nagyúr
Igy gondoltam en is a belenyulast. Vegul is belenyul (nem valtoztatas ertelemben) csak ujramintavetelezi es regeneralja a jelet.
Eloszor azt hittem a hdmi verziok okozzak a problemat, de akkor nem. Csak a feldolgozochip sebessege.
Nem gondoltam, hogy ennyire kicentiztek anno a 2D eseteben, hogy a 3D-s anyagokat mar nem birjak feldolgozni. Mert a 4K azert mondjuk mas tema a negyszeres igenyevel(#42853) ProdyG: nem hogy elokerul. Mar elo is kerult. 4K
-
ProdyG
őstag
ha a koax/spdif át tudna vinni bármilyen HD jelet, akkor nem lenne semmilyen probléma. De, hogy a képi adatot minek kell belekeverni egy erősítőbe, ezt nem értem. Kitalálhattak volna globálisan egy jobb megoldást...
nekem az lenne a célom, hogy ha már vettem új hangfalakat, akkor a HD hangokat megszólaltassa, de fogalmam sincs milyen erősítő kéne ehhez. Vagy ha most veszek jó drágán egy olyan erősítőt, ami mindent tud (HD hang + 3D), akkor meg pár év múlva megint előkerül valami új dolog, ami miatt lehet megint lecserélni...kész vagyok ettől...
tényleg 1 megoldás lehet erre, egy olyan média player / HTPC, amin 2 HDMI kimenet van
-
szabi__memo
nagyúr
Szoval, akkor ugy ertelmezem, hogy mindenkepp belenyulnak a jelbe, es a 2D-s erositok lassabbak (mintavetelezes, vagy ilyesmi) es mivel nem csak szimplan tovabbitjak a video jelet keptelenek ezt lekezelni.
Akkor ugyenez van 4K eseteben is. 4K 2D kepet meg a FHD 3D-s erositok sem kezelik le
Jol ertem? -
bajnokpityu
félisten
azt javaslom,hallgasd is meg őket, sztem magáért beszél a dolog. mivel én nap,mint nap hallgatok DSDt, hidd el tudom,miről beszélek. tehát 24/192 nem jobb,sőt egyértelműen rosszabb olcsó cuccokon. drágán meg egál.
robi-k:akkor félreérthetően irtam. PCM alapú diy dac tud nagyon jó lenni. ott pl nekem nem hiányzik a DSD,de amig pl a mytek br 390 rugóért 10ps órát szerel, addig jóval analógosabb a DSDn átzavart hang.
DSD alapú usb bemenetű diy dac pl az amanero. nem túl drága az alapkiépítés, de kell hozzá majd sok jó táp, meg óra. HDMI revicereknek még nem köszöntött be a kora. sztem nem is fog sosem. HDMIN sajnos átküldöd a képet is a hang mellett, a recivernek meg ki kell váglogatnia az adatot. Ez lesz sztem a szűk keresztmetszet. Persze,ha egy gyártó ráállna, akkor fordulna, de ilyen recivert egyelőre elképzelhetetlennek tartom, hogy piacon meg lehessen venni mostanában.
-
bajnokpityu
félisten
Amikor a 24bites dac chip 120-128dba-t tud, sőt, a sabre32 sem többet,akkor mi értelme a 20 vs 24bit miatt dönteni? És ez még csak elmélet, a gyakorlat elég komoly előnyt mutat a DSD oldalán.
robi-k: Linnnek van HDMIs DSD képes készüléke egyébként. Vagy a Lumin. Nem filléres cucc,de tudása se.
Mi álítja Nálad elő a DSD fileből az analóg jelet? -
ProdyG
őstag
-
leonel
aktív tag
Értem - köszönöm! Így már világos.
Vga egy 7850 1.4 Hdmi-n az erősítőhöz kötve.Viszont nekem fontos a Blu Ray lemez lejátszás is -de ezekben az említett programokban eddig nem találtam ilyen támogatást...
Visszatérve az eredeti problémára: ezekben a lejátszókban be lehet állítani a passtrough-ot?
-
BBéci
legenda
Az IKON MK2-ről is hasonló véleménnyel vagyok, viszont zenehallgatásra, főként akusztikusra inkább DALI, mint Polk. Kinek mi a fontosabb.
(#42263) Winne
A négyzet alapterület a lehető legrosszabb és a kőpadló is kerülendő. A csupasz parketta sem jó, mindenképpen kell rá szőnyeg. Az igazi mozikban sötét van és nem csak a vetítés miatt. Tévéről is rengeteg fényt kapnak a falak, amelyek ha világosak, visszaverik azt. -
dunkel
őstag
Ebben nincs csoda, félreértetted a kézikönyvet
L/R+LFE: This setting sends all low-frequency information to the
subwoofer, including both information that would normally be
played through the front left and right speakers, and the special lowfrequency effects (LFE) channel information.A .1 (LFE) csatornát csak akkor adja ki a frontokra ha kikapcsolod a subot ahogy ezt tapasztaltad.
-
tjojo
tag
Nekem van egy tesztlemeznek is mondható Focal kiadványom. Arra nem tudok válaszolni, hogy mennyire alkalmas állítgatásra, de szerintem jó lesz.
Audiophile from Focal JMLab CD No. 2
Ezek a kimondottan szub track-kek (főleg az 5 - 6):
4- Single cylinder moto engine
5- Muffled
6- Sourdo
7- Walking cello
8- Setting interference test:digital silence 0 bits -
bajnokpityu
félisten
Azt nem értem, hogy ha többen beszámolnak sima MKVk(kihrélt 720as 8gigás) esetén is különböző képű HDMI kábelekről, akkor miért van difi, ha nagyon messze van a sávszélesség elméleti határától?
Nem szoktuk érteni a koax, USB,akármilyen kábelek között miért van hangi difi. Ráadásul ha ugyanabból a drótból analóg kábelt gyártunk, hasonló hangi hatást szoktunk észrevenni.
Szóval várok egy 2-es számú magyarázatot. de no flém, tényleg jóindulatúan vitáznék.
-
-
robi-k
őstag
Van, a Lurdy-Házban lévő Zoványi Showtechnic Kft.
-
Tuto
aktív tag
Szia!
Nem építésről volt szó, hanem hogy használtan lehet e venni 30eftért használható subot.
Nem írom meg nekem mi van, mert gondolom úgy is le lenen fikázva. Bocs hogy feltételezéssel élek
De nagy felindulásból az egyik használ eszköz portálon ezt találam (iár35eft)
http://www.expressz.hu/jamo-44055279/
Reklám nélkül, és nem az én hirdetésem, csak azért hogy 2perc alatt találtam. Tudom az itt írt típusok ennél komolyabb, de lehet, hogy vaakinek ez is elég.(#40199) Sanci38
Ott a Dune lesz a ludas, nem a Denon -
bajnokpityu
félisten
Ez alapján AB osztályú.
Becslésem következik:nem tények:
D osztály hatásfoka hangerővel javul, max teljesitmény körül akár 90%is tud lenni.
A osztály 10% körül marad, Tehát 300W max áramfelvétel esetén tud sinusban folyamatosan 2x15W körül. Ilyen az enyém is. Max hangerőn kb 2x melegebb,mint minimumon. Nem állja a kezem.Mozierősítők vezérlése sztem alapban eszik vagy 20-30Wot, tehát a 8 végfok Nálad 10-20at.
AB meg a nyugalmi áramot felveszi(kapcsolás függő, pl a HTA30 30mA nyugalmijával cirka 4Wot disszipál két oldalon összesen nulla hangerőn, és szépen emelkedik olyan 120W körüli max felvételig.
"a hangváltohoz kutattam össze a hangszorókat"
-
bajnokpityu
félisten
-
f27
senior tag
Nekem DENON A ósztályú
Ami nagyon jó de az hogy az erősítő anélkül is 200W eszik hogy nem is szól az kemény!
Nekem 24órába szól az erősítő mindíg és 5Kw eszik meg minden nappersze ez csak akkor ha szép halkan szól az internet rádió rajta.
Tonyo
Ha a crossovere gondolsz akkor teljesítmény / ellenállás és a csatornánkénti frekvencia átvitelt nézve!
Majd a hangváltohoz kutattam össze a hangszorókat hogy mindez egyesűljön is!
Nemvolt kedvem méreketni mert nekem nagyon nincs időm ilyen dolgokra mindez kíváncsiságból készült el.
Persze mostmár hogy tetszik a hangja,elkell készítenem a dobozokat sokkal igényesebben,vagy legyártatni olyan emberel aki ezt gyári kinézetre megtudja építeni majd. -
Patice
nagyúr
Az, hogy kinek mi az audiofil, az szubjektív dolog szerintem.
Lehet ezt akár ár és beépített alkatrészek minősége alapján besorolni, de annyira egyéni ízlésfüggő a dolog, hogy egy D osztályú erősítőt is lehet audiofilnek titulálni. A cégek hajlamosak talán a puszta adatokra (torzítási értékek) hivatkozni ilyenkor.
Én inkább úgy látom, hogy szinte bármilyen kapcsolásból ki lehet hozni jól szóló erősítőt, csak nem mindegy mennyiért (és itt most mindegy, hogy gyáriról vagy DIY-ről beszélünk).
A hangja meg vagy tetszik valakinek, vagy nem.Én meghallgatnám azt a Rotelt is mielőtt döntenék.
-
BBéci
legenda
Annak a honlapnak több tesztje kapcsán felmerült hasonló kérdés. Ezért már rá sem kattintok, ha véletlenül a keresési találatok között szerepel.
(#39687) Toobee
Azt a Denont nem hallottam, viszont a korábbi csúcsmodellek közül több is volt nálam. Nem a legújabbak közül választanék, az biztos.
A CA 650 szintjét simán hozhatja az 551R, de ez csak tipp.
Viszont a 751R hamarosan megérkezik hozzám. -
FefeeX
veterán
Amit linkeltél ott mondjuk nem látom az AAC-t, viszont a gyári oldalán igen, kérdés, hogy nem csak USB-n és LAN-on tudja, mint hang?
Egyébként eGreat R6S-em van lejátszó. És mindent HDMI-n kötök az erősítőre, kivéve a TV-t, azt optikain kötöm vissza.
-
FefeeX
veterán
922-es Pioneer-em van, nem tudom az mennyire komolyabb (illetve árkategóriából gondolom, hogy itt az kevésbé komolynak számít
)
Sorozat esetén viszont ami AAC-ben van (Walking Dead WebDL), azt a RAW-nál az erősítő nem is tudja lejátszani, így az a fix RAW beállítás nem játszik, max az automata. (Gondolom azért nem írja ki néha a TrueHD-t, mert PCM-ben kapta az erősítő az adatot) -
FefeeX
veterán
tehát magában nem is jelent losslesst, és minimális minőséget sem, tehát amit írtam, a DTS 1,5 jobb minőségű lehet mint pl az adott TrueHD
Nézegetem a wikipediát, de nem nagyon jutok vele dűlőreA lejátszó meg kérdezi kimenetként, hogy PCM vagy RAW, ezek után ezek között sem nagyon értem a különbséget; úgy érzem ez az egész nem olyan egyszerű mint amilyennek hittem
-
Parson
addikt
Pontosan erről van szó. Elméleti alapok újból és újból leirása nélkül is belátható, hogy bizony téveszmékről volt szó... tessék szépen visszalapozni, vagy eleve utánanézni.
Az pedig például, hogy vmi szépen szól ideig óráig, de teszemazt közben tönkrevágja a cuccot, az nem lehet indok a sületlenségekre. Csak és kizárólag a tájékozatlanságra és a bugyutaság terjesztésére.
Az ár meg totál feleslegesen került szóba... nem az alkatrész árától függ a minőség (és egyáltalán az előírtan helyes működés), hanem a műszaki helyességétől. -
cekkk
veterán
Nekem apum kereskedő így valamennyire bele látok a szervizelésbe. Mivel a bolt egy kisebb városban vagy, így a szervizbe szállítást mindig mi csináltuk amikor olyan termékről volt szó, hogy nem jött házhoz a szerviz. Mondjuk ez kötelességünk is, de soha nem volt az mondva, hogy menj vidd el magad
Pedig de sok helyen elzavarják a vásárlókat. Mondjuk nagyvárosban ahol van szerviz, ott én se a kereskedőhöz vinném.
-
Ed Parker
nagyúr
Már miért ne lenne?
A piacot nézd összességében hogy hol indul egy hangfal es mi van fent.
Most nyilván a több tíz milliós kategóriától eltekintve, a piac behatárolja ezeket a termékeket.Ha példádnál maradok,ha az rti a mozira kiváló akkor egy jbl synthesis milyen?
Érted mit akarok mondani?
Amit tegnap Béci is említett Dalí Epicon egy álom doboz, azt még az sem a horror kategoria, mint pl egy grande utópia.A saját kategóriájába kiváló, de ennyi, efelett nagyon sok jó doboz van.
-
M_AND_Ms
veterán
"(...) a hangnak van frekvenciája, amit szinushullámmal lehet leirni.
minden ilyen szinusz hullámnak (....)"Pontosítsunk!
A tiszta hang valóban szinuszhullám, de a hangszerek ritkán adnak ki magukból tiszta hangot, hanem inkább felharmonikusokkal "szennyezett" összetett hangot. Ezek hullámformája igen változatos és összetett. Így vizsgálva még bonyolultabb a dolog, hogy mekkora a konkrét hullámhossza egy adott frekvenciának.
http://www.mozaweb.hu/Lecke-Fizika-Fizika_11-2_4_A_hanghullamok_es_jellemzoik-105016
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- OLED65C43LA 3 ÉV GYÁRI GARANCIA !!!
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest