- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
A pozíciók száma nagy hatással van a magasakra. Ha sok helyre mérsz, eleve jobban feltolja, ha viszont csak középre, ahová ideális esetben néznek a magasak, akkor az irányítottságból fakadó tompítást nem kompenzálja a szoftver. A döntéses mókolás azt jelenti, hogy a mikrofont előre irányítod, így több magasat hall (kb. 2-4 dB-el), kevesebb lesz a mérés után. Hátránya, hogy a surroundokon viszont több lesz.
-
BBéci
legenda
Nem szükséges kipróbálni, 100 %, hogy a rengeteg csupasz felület miatt pocsék a hangzás. Nézni is rossz azt a rengeteg üveget. Plédekkel csak a kakit pofozgatnád. Mikrofonos kalibrálás sem segít rajta.
Megoszlanak a vélemények arról, hány ponton mérjünk. Sokan az egyet tartják jobbnak, saját tapasztalatom a legalább ötöt mutatja célravezetőbbnek.
A magastartomány hangerejének szoftveres csökkentése egyben apró részletek elvesztésével jár, a visszaverődéseken nem segít, csak halkabbak lesznek, de ugyanúgy zavaróak, bántóak maradnak. -
törölt tag
" dd/dts ps4 jatekokban ket klasszissal jobb lett a rendszerem. valojaban igy sok ev utan ertelmet nyerte hogy ekkora batar surroundjaim vannak...
atlagos filmen ugye ritkan szolnak, na de jatekban viszont teljesertekukent mukodnek, "
A konzoljátékok hangja valóban brutális, jómagam is rendszerint elmerülök a Witcher 3 világába...
Viszont filmeknél is kellene, hogy a háttérsugárzóid ugyanúgy szóljanak mint a front szekció.(#149529) m3ss A helyiséget elnézve, szinte 100%-ra vehető, hogy az általad említett, túlzott magas hangokért, a szobaakusztika a felelős..
-
-
Quetz
őstag
A passzív radiátorról írt Tom Vodhanel mostanában:
A pr is tuned by mass(weight). I've seen them DF...I think that goes all the way back to the old velodyne 15-12 and 12-10 series? Or did those have the active DF? The problem with a heavy/mass PR is there's no electrical restoring force. So, over time, you can get into significant offset as the weight causes the cone to pull down. So instead of having say 30mm each way of linear xsus you might end up with 25 wach way, then 20 each way. If the system have been optimized for its very limits in that regard you're going to run into serious longevity problems along with audible distortions as well.Two other nice to knows about PRs. The basic rule of thumb is to have 2x the air displacement over the active driver. There's ways around that but you still want a minimum of 40-45% more displacement IME. But even this, like just about everything in design is dependent on other considerations. Second, high mass PRs need to have their force cancelled by a second opposing (identical) PR. Well, I guess "need" is open to debate.
Szóval én maradnék a zárt vagy bass reflex megoldások mellett.
-
-KP-
addikt
The XXLS400 uses some linkwitz riley correction to fool the system into thinking it’s in a larger cabinet, which has the advantage of making the subwoofer drop lower than it should. But the XXLS400 is a sealed enclosure so it drops off slowly @ 12dB Oct from about 30Hz
The P12-300 has a passive radiator and this assists the main drive unit and has output to 22Hz then drops off at 24dB / OctEzt a BK facebook oldalán írták.
-
Quetz
őstag
A mélynyomó az össz légköbmétert helyezi nyomás alá, tehát számítanak a csatolt helyiségek is. Hogy mennyire lesz jó neked a BK, az attól is függ, hogy milyen hangosan nézel filmeket. Képletet itt a fórumon még senkitől nem láttam, mindenki csak ötletel igazából, meg hajtogatja a mantrát, hogy mélyládát a szoba méretéhez választunk, azaz fogalmunk sincs róla, mekkora kell
Az általános szabály, ha mozizol, akkor vedd meg a legjobb/legdrágább mélynyomót amit megengedhetsz magadnak, és később vegyél belőle még egyet
Saját példámon keresztül annyit tudok mondani, hogy 30nm-en a dynavoice T12 kevés volt, pedig az egy 500W-os, 12"-os mélynyomó. Hangerő szintem, ha tehetem, akkor -10 és 0 között mozog.
A helyedben vennék egy SVS-t amit 45 napon belül visszaküldhetsz, illetve 1 éven belül nagyobbra cserélhetsz a különbözet kifizetésével.
Azt vedd még figyelembe, hogy a 20-40Hz tartományban kb 4 zárt mélynyomó fog akkor hangnyomást leadni, amit 1 reflexes. A hangminőséget pedig jobban befolyásolja a sok zörgő/csörgő szobaalkatrész, amit meg fogsz találni, amint kicsit is járatod majd a mélyládát, mintsem a zárt/reflexes kivitel.
-
ctrlaltdel13
őstag
Hogy neked melyik a jobb választás azt csak te tudhatod, én az előre néző hangszórósat vettem. Grillt mindenhez adnak.
Autó on/off beépített,ha nem kap jelet lekapcsol.A gyári gumis talpal az a baj,ha nem egyenletes a talaj billeghet.
Nálam nem hilleg de egy film végére képes valamelyest elfordulni a kiindulási ponthoz képest. -
-
törölt tag
" meromikrofon nelkul erositot venni...csacsisag"
Vannak olyan csúcskategóriás erősítők amik nem használnak szobakorrekció EQ-t, mégis meggyőződésem, hogy gyönyörű a hangjuk, bár sajnos még nem hallottam.
Saját erősítőmön is gyakran kikapcsolok minden EQ-t, mert habár valóban akkor nem "üvöltenek" a sourrondok, de mégis sokkal élethűbbnek érzem a hangzást.
Persze van olyan film is ami jobb vele pl Dunkirk.." a vicc h a kepet is elesebbnek latom, az hogy lehetseges?"
Hasonlót tapasztaltam én is, szerintem jobb a magasabb kategóriás vasak video dekódolása..
-
gago1975
őstag
Szia.
Jó olvasni, hogy mennyire örülsz és mennyire elégedett vagy az erősítővel és a teljesítménnyel.
Új dimenziók nyíltak meg előtted..Azért a B&W hangfalak is megérdemelték a minőségi erősítőt, itt jön ki a különbség erősítő és erősítő között. .
Jó hangfalkábelekkel még tovább tudod az élményt növelni. Remélem jó, minimum 4mm-es kábelezést és azért a lehetőségeidhez képest jó kábeleket használsz.
Nem tudom de ilyenkor mindenkiből előjön a "gyerek" öröm mikor maxi elégedett
Engedett még az árból tényleg?
-
törölt tag
Annak az erősítőnek közel fél milla volt 2015.-ben az ára. Rendszeresen figyelemmel követem a használt termékeket több oldalon is, de 200-250 alatt nem nagyon volt rá példa, hogy láttam volna eladót..
Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs, lehet én vagyok tájékozatlan...125.-ért, de még 150-ért is ajándék szerintem, szóval ne habozz sokat, csak jól nézd meg, próbáld ki, stb...
(#149200) sixpak Az első része nagyon tetszett, csak azt sajnálom, hogy a másodikat nem Denis Villeneuve rendezi..
Szerintem emiatt a közelében sem lesz az elsőnek, de remélem tévedek..
-
Dagidög
senior tag
Amikor lecseréltem az Onkyo 607-et 818-ra, ez egyben az Audyssey 2EQ-ról MultEQ XT32-re ugrást is jelentette.
Akkor még borzasztó hallgatói környezetben szólt a rendszer és a hangerővel is sokkal finomabban bántam, mint most, de azt tapasztaltam, hogy (valószínűleg a bemérő rendszernek köszönhetően) a mélyek kifinomultabbak, részletesebbek lettek. A bemérő rendszer szintjei között a szűrés minőségében van különbség. A szorzók a cég saját értelmezésében születtek, így a 2x és az 512x között nem lesz 256-szoros a hangminőségbeli javulás, de várható némi előrelépés.Ha már itt tartunk, mi a tapasztalatotok SubEQ HT-val felvértezett erősítőkkel? Mennyit hoz a funkció?
-
BBéci
legenda
"ha nem tetszik a jamo zeneben vagy visszakuldom vagy kikapcsolom zene kozben kovetkezo sub fejlesztesig "
Melyik Jamo? Ha a J 112 SUB, akkor azt zenére nagyon nem ajánlom.
[link]
Ezerszer inkább az AVR-X4000, mint a másik kettő.
(#149159) Jigsaw04
Ha nem lenne különbség a lejátszók bitstream hangja között, akkor elegendő lenne egyetlen egyfélét gyártani és árulni az egész világon. Nem hiszem el, hogy valaki komolyan gondolja és állítsa ennek az ellenkezőjét.
Dune Base 3.0 lejátszómat számos másikhoz hasonlítottam az évek során, bizony többnek a hangja elverte öreg kedvencemét. Például a most nálam lévő Denon. -
-
dave118
senior tag
Nem kapok tőlük részesedést, de ezt a Jamo-t érdemes most elhozni amíg van készlet. Csak egy tipp
-
BBéci
legenda
-
törölt tag
Bizony, jól látod... a center egy nagyon kényes téma..
Ugyanezt éreztem én is, sajnos nagyon érzékeny az elhelyezésre, akusztikai környezetre stb... Sokat bibelődtem mire olyan lett a center hangja ami elfogadható. A belépő szettekhez tartozó centerek hangja sajnos nagyon megmutatja a hiányosságokat...
-
dave118
senior tag
Nézz ki néhány a keretedbe beleillő AVR-t és azokat linkeld be ide. De kezdésnek az is egy jó stratégia, hogy az adott AVR-nek megnézed az eredeti árát, ha az 250k vagy fölötte, akkor jó eséllyel középkategóriás vasról beszélünk. Ezek nagyobb valószínűséggel lehetnek alkalmasak zenére is. De egyébként ezért is írtam néhány típus példát.
(#149080) ELACielvtárs De hisz ez egyértelmű
a kérdező sem kötötte ki, hogy új legyen a termék.
(#149081) m3ss: újban vagy nagyon le kell adni az igényeket, vagy a keretet fölemelni. Talán Denon x2xxx de inkább x3xxx ami már játszhat szvsz, de ezek nettó áron is jóval meghaladják a keretet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest