- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #11937 üzenetére
A Reference Jubilée-t hallgattam, az a 9.2 különkiadása, nekem nagyon tetszett, de a mérete miatt nem is álmodom róla. Ugyanannyiért (9000 euró/pár) DALI Epicont is kapni, aminek a kinézetébe és a hangjába is beleszerettem.
(#11938) ginola
Passz, még sosem találkoztam olyannal, nem volt rá szükségem. -
robi-k
őstag
válasz
Ed Parker #11897 üzenetére
Anno egy barátom, aki egy stratégiai katonai nagy hatótávolságú rádiólokátor állomás elektroműszerészeként dolgozott, "prezentált" egy u.n. hullámvivőt, azaz GHz-s frekvenciatartományig való jelátvitelre tervezett kábelt, ami iszonyat pénzbe kerülne, ha valahol árulnák a szabad kereskedelemben.
Sajnos vagy inkább szerencsére a sztereó láncban (egy Technics deck + Yamaha NatrualSound erősítő + Monaudio hangfalak) nem hallottunk különbséget egy jó hangfalkábelhez képest, ami csak azt bizonyítja, amit vagy ezerszer leírtak BBéci, xtremetuting és a többiek: hiába van egy iszonyat jó rendszerelemed, de ha a többi része gyengébb nála, akkor mit-sem ér önmagában, nem fogod érezni a hatását. -
Patice
nagyúr
válasz
Ed Parker #11839 üzenetére
Nekem úgy hozta az élet, hogy hamarabb hallottam egy ilyen drága rendszert, mint ahogy elkezdtem építeni a láncomat.
Kis pénzből is lehet jót összerakni, amit szeret hallgatni az ember, amivel együtt tudsz élni hosszú távon.
Lehet, hogy tudod a hibáit, de azt is tudod, mennyibe kerülne ezeket a hibákat megszüntetni. Itt pedig elgondolkodik az ember, hogy megéri-e neki, akar-e annyit szánni rá, ki fogja-e használni.
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #11835 üzenetére
Mindenfélét meg kell hallgatni, akkor tud az ember különbséget tenni a jó és a kiváló között.
Egy 20-30 milliós rendszer után pár napig nincs kedvem bekapcsolni a sajátomat, de legalább megtudom, mik a hibái, merre kell fejleszteni, hogy a legkevesebb kiadással a legnagyobb javulást érjem el. -
Dorian
félisten
válasz
Ed Parker #11788 üzenetére
Na épp ezért, mivel épített, gyakorlatilag eladhatatlan lesz.
A Dalik maradnak, mozi miatt nem tudom csak a frontot cserélni, az összeset jobbra meg irreális költség lenne. Épp ezért az én fejlesztési határom az, hogy a tuningolt Dali C6 legyen a gyenge láncszem, de ne túlságosan. -
andorra
őstag
válasz
Ed Parker #11644 üzenetére
Mondjuk egy szimfónikus nagyzenekari felvételt nem lehet összetéveszteni az eredetivel. Sajnos. Viszont a reprodukciós lehetőségek függvényében lehet valaki elégedett egy bizonyos eredménnyel. Én azóta vagyok mondjuk elégedett a rendszeremmel mióta:
1 Egy élő szimfonikus koncert után hazatérve, tudok rajta zenét hallgatni és bár temészetesen hallom a különbséget, mégis élvezni tudom a kitűnő hangzást is a zene mellett.
2. Egy ismerőstől hazatérve, akinél olyan rendszer van, amit egyik fórumtársunk szerint én még aligha hallhattam, ugyancsak tudok zenét hallgatni, a saját rendszeremen is.
Korábban az ilyen esetekben jobbnak láttam, ha három napig szünetet tartok.Hálózati kábelekkel lefutóbb a 80-as években kísérleteztem, szerintem már akkor is színvonalas rendszerem volt. Évtizedek óta olvasok szakcikkeket és megtanultam a sorok között is olvasni :-)
A 2. eset kapcsán alkalmam volt folyamatában meghallgatni többféle változást a rendszerben, melynek része volt pl. külön hálózati táp kiépítése és egyéb hálózathoz kapcsolódó kiadások több százezer Ft értékben, tehát van némi fogalmam arról, amihez hozzászóltam. Mindenesetre egy egyéni véleményt fogalmaztam meg, ehhez azt hiszem mindenkinek joga van egy ilyen fórumban. -
andorra
őstag
válasz
Ed Parker #11637 üzenetére
A gyakorlat azt mutatja, hogy valamilyen szinten, bármiféle beavatkozással lehet egy rendszert hangolni, ez lehet akár a hálózati kábel is. (A saját tapasztalataim és olvasmányaim alapján ezt mindenesetre a legutolsó helyre tenném.) A kérdés csupán az, hogy kinek és milyen rendszerben ajánlható ez? Most jön egy önellentmondás: azok az hifisták, akik erre időt és fáradságot szánnak, többnyire nehezen tudnak megállni és kikötni hosszabb időre egy adott rendszernél, hol ezt, hol azt próbálnak kicserélni. Ilyenkor érvényét veszti a korábbi hangolás és lehetne újra kábeleket tesztelni. A hálózati kábelekkel foglalkozni szerintem általában aránytévesztés és többnyire annak a jele, hogy valaki elégedetlen a rendszerével.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Ed Parker #11614 üzenetére
Neeeem
a padláson volt. Szerintem még mamámék használták. Még most is megy szól rendesen, de jelen formájában csak rádióként lehet használni. A kazánban lévő kis P4-es géphez szeretném hozzácsatlakoztatni, mert az ottani picsa kis Genius hangszórók semmik ehhez képest (persze kap majd egy alapos tisztítást is
)
MunezXBK
LoL -
mp54
senior tag
válasz
Ed Parker #11488 üzenetére
"és akkor arról még szó sem volt, hogy milyen hangzást szeret az illető?"
Ezt is lehetne "tanítani", hogy milyet "akarjon" szeretni: pld. szimfonikus zenénél "akarja" a minél jobb eredeti akusztikus (koncert terem/színház) hangzást!!! (lásd a közelmúltbeli példát, amikor valaki koncerten hiányolta, hogy a nagybőgő nem megy olyan mélyre, mint otthon a CD-ről.....) -
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #11451 üzenetére
Nem gondolom,h a hajtási nehézséghez sok köze van az Ohmoknak. Kis teljesitményű erősítőknél nyilván előny a kis impedancia, ugyanakkor vannak olyan erősítők is, amik meg a kis impedanciát nem szeretik. Van, ami meg a kusza impedancia-menetet nem állják.
Önmagából semmit nem mond a hangminőségről.
Van ismerős, aki szerelmes a 4W összteljesitményű erősítőjébe, ugyanakkor meg rockot is hallgatna. 100db fölötti érzékenységű doboza van. Gondolom az is 4 Ohmos. -
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #11410 üzenetére
nemnem
az elsődleges a yamaha, mert most is az van, azt ismerem. már azt rég kinéztem magamnak.de ajánlották azt az onkyot. meg nekem a mozi a lényeg, mint említettem már egy párszor.
persze majd szeretném meghallgatni őket ha eljön a vásárlás ideje. nah meg yami nem biztos, hogy lesz akkor épp eladó, míg az onkyo meg igen.
ennyi a történet. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Ed Parker #11382 üzenetére
Itthon nyáron majdnem heti rendszerességgel van nagyobb vihar. Ezt az egyet rühellem a nyárban.
Mostanság már nem elég csak a konnektorból kihúzni az eszközöket, hanem az internetet, kábeltv-t is ki kell, mert koaxon jön nálunk a villanypóznáról. Oda becsap valami az ugyanúgy végigmehet a Tv-n, számítógépeken, erősítőn, hangfalakon. Minden össze van kötve mindennel. -
TCr
veterán
válasz
Ed Parker #11380 üzenetére
A túlfeszvédelemnél és a leégésvédelemnél szerintem az sem tudhat többet.
Egy villámcsapás meg ugyebár nem egy "szimpla" túlfeszültség.
Hiába van 8M-ra biztosítva az ingóságom, a hűtő kivételével mindent ki szoktam húzni, még az éjjeli lámpát is.
Most is ki van, tekintettel az esti balhéra. -
Patice
nagyúr
válasz
Ed Parker #11368 üzenetére
2002-ben a szüleim családi házában esett meg hasonló. Közeli telefon oszlopba ment a villám, még láttuk is az emeleti erkélyről. Aztán hallottuk egyből a földszinten a TV durranását.
A villám olyan gyors volt, hogy a kismegszakítónak ideje sem volt szétolvadni vagy valami hasonló. A túláram szépen átment a TV biztosítékán is. Annak semmi baja nem lett, csak a többi elektronikának utána.
Azóta szüleim nagyobb viharok, villámlások idején szinte mindent kihúznak, a többivel kockáztatnak + van biztosításuk.
-
Peak
addikt
válasz
Ed Parker #11247 üzenetére
elviekben a lemezre rá van irva, illetve a lemez belső sávjára szervizsávokra gyárilag szoktak tenni azonosítást, amely az anyagösszetételt részletezi, illetve egyéb paramétereket a meghajtók számára. ezzel tudnak kalibrálni adott médiához, mekkora a max. sebesség, lézer energia, impulzus-hossz, stb.
én most vettem egy plextor b950sa br írót, de a lemez mocskos drága hozzá, pláne a kétrétegű
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #11105 üzenetére
Megdöbbentő és szomorú, de igazad van, szerintem is teljesen hiteltelen lett az a régen mértékadónak számító orgánum.
(#11107) Backrau
Akkor válaszd az ES 100-ast, ha legalább 30 négyzetméteres szobában fogod elhelyezni! A 90-est sem tenném 25-nél kisebbe.
22,5 négyzetméteres szobámban az ELAC FS 247BE 15 centis membránjai olyan basszusokat produkálnak, hogy majd' leesek a kanapéról. -
nebulo5
senior tag
válasz
Ed Parker #11068 üzenetére
Ejha!
Ha már feljött a "meleg" téma: ÜZLETELJÜNK!
Télre, beköltöztök hozzám a pincébe!? Mindig is szerettem volna padlófűtést.... :
Cserébe, hallgathattok zenét! A hidegebb időszakban +1 - 1 film.... Na!?Bocsi Parker! Nem neked szántam a beszólást!
(az olvasottak hatására, már én is "félre nyomok/klikkelek"..)
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #10944 üzenetére
LX91 volt nálam, írtam róla cikket. A 2-3 éves lejátszók valóban lassúak voltak, de ez a tetű túltesz mindegyiken, talán egyedi probléma, ki kellene próbálni egy másikat.
(#10946) Backrau
Az nem zavar, hogy a tévéd a HDMI-n kapott 5.1 filmhangokat sztereóra butítva adja tovább optikain az erősítő számára? -
Rederik
tag
válasz
Ed Parker #10964 üzenetére
Szegény édesapám egyszer a régi Videoton TV-jét adta oda a haverjának, mert panaszkodott, hogy jó lenne valami szórakoztatás a horgásztanyára, de nincs pénze még egy kistévét sem venni.
Tök jó kedve volt, hogy nem kell azt a böszmét tárolgatni a szertárban, meg a haverja is szerencsétlen boldog végre.
Erre az a barom két hét múlva lelkesen meséli, hogy eladta a TV-t 25.000-ért egy vásárban.
Adni jó
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #10929 üzenetére
Inkább rövid próbának nevezném. A Dunéről nézek filmeket, CD-játszónak meg a Normát használtam. Egy biztos, kegyetlenül lassú.
(#10931) t-bali3
Ha kihúzom a HDMI kábelt, megszűnik a búgás. Másik madzaggal is próbáltam.(#10932) Sanci38
Némelyik erősítő semmivel nem ad le nagyobb teljesítményt 4 ohmon, mint 8-on, ugyanakkor a jobbaké duplázódik. E két érték között bármi lehetséges.
Sőt a kétszeresnél nagyobb teljesítménynövekedés is előfordul. -
spiky03
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Windows 11
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Rap, Hip-hop 90'
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- További aktív témák...
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest