- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tdd587
őstag
Az a baj ezzel, hogy ez nem az én okosságom, hanem tananyag, amiből jegyzetem van és 10 éve államvizsgáztam is belőle és még emlékszem az érdekes részekre. Hozzáadott értéket nem tudnék felmutatni, valószínűleg 2012-ben jegyzetestül mindenestül fent van a hálón amúgy is, és egy hét alatt bárki felkészülhetne belőle és le is vizsgázna eredményesen.
Ettől függetlenül lehet itt tényleg nincs még ilyen írás és azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a legtöbben tényleg nem hisznek a 3e forintos túlfeszvédelemben, pedig van tudomány mögötte. (Aztán hogy mit spórol ki ebből egy kínai gyártó, az már más kérdés...)
-
Dorian
félisten
Illetve ha fontos neki az adott dolog annyira, hogy foglalkozzon vele. Legtöbb embernek ez a kis erősítő+ JPW doboz is akkora jóság lenne, hogy többet nem foglalkozna a témával, zenét hallgatna róla 'oszt jónapot. Mindenkinek mások a preferenciái. Engem az autók hagynak hidegen. Astrám kényelmes, elvisz ahová kell, semmi baja soha, ennyi.
-
bajnokpityu
félisten
-
nebulo5
senior tag
ebben, nem tudok okos tanácsot adni. Hívd fel Dorian-t ha "kerget" az idő, majd ő megerősíti (vagy cáfolja) a két front közötti eltérést. De szinte biztosra emlékszem, hogy volt róla szó....
Toobee fórumtársnak is C6 van! Ha éppen online van, nosza kapja szemügyre a két magas sugárzót! -
bajnokpityu
félisten
-
xtremetuning
addikt
A hangfalak mindenképpen potensek, ma ez kiderült.
Sőt, mint kiderült a hangfalak simán le tudták sugározni, azt amit a kábellel, mint szűk keresztmetszet el lehetett érni. Magyarul : nem a hangfal a szűk keresztmetszet, nem is az erősítő vagy a front-end, hanem a kábelek. Az enyémhez hasonló karaktert értünk el két kábel cseréjével. És pontosan úgy reagált a kábelcserére az elac, mint az itthoni focalom. Ami azért meglepő. És tanulságos. Nem azon a szinten mozgott, de az addigi önmagához képest 2 és féllel jobb lett az eredmény.
Hiába van jó erősítőd és front-ended, ha a kettő közti kábel nem adja át az infókat teljes egészében. Akkor te már csak részadatot erősítessz. Ezért hiába költesz interconnect helyett nagyobb erősítőre, ha az adat ugyanúgy nem jut el odáig.
Számodra, ami sajnálatos lehet, hogy egy 4400 eurós xlr kábelemre tökéletes választ adott az elac. Megjöttek a sávszélek, iszonyatos zeneiség, a hangszerek pedig végre
a hangjukon szóltak, míg a sokkal gyengébb összekötővel csak 'háttérzenélésre' volt méltó.
Behatárolt sávszélek, megkülönböztethetetlen magasak és mosott, fátyolos hangzás.És próbálok nem elprofanizálni semmit, menj át Bécihez és hallgasd meg. Otthagytam a kábeleket direkt. Jó cucc az elac. De nagyon ki kell szolgálni.
-
BBéci
legenda
Már a Valhalla Ákos interkonnekt is nagy javulást eredményezett, azzal is el lehet lenni évekig. Az a lényeg, hogy meg kell találni azokat a készülékeket, kiegészítőket, amik együtt jó csapatot alkotnak.
Amíg az Olive3 és a Norma Revo IPA-140 közé a Neotech volt bekötve, csak fanyalgás volt az arcunkon. Aztán a V kábellel sokkal szebb hangok jöttek elő az ELAC-okból, de még nem voltunk teljesen elégedettek.
Az Olive helyére bekerült a Revo CD-játszó, összekötőnek a Transparent Reference Balanced Interconnect és olyan mértékű változást hallottunk, mintha hangdobozokat is cseréltünk volna.
Ezt feleségem a konyhában, csukott ajtón keresztül hallotta, bejött és kitúrt a helyemről a kanapéról és boldog mosollyal az arcán hallgatta a muzsikát.
Vasárnap folytatjuk az AudioQuest és a Furutech tápkábelek Harmonic Technologyra cserélésével, amitől szintén sokat várunk. -
BBéci
legenda
Félreértetted.
Egészen tömören az a konklúzió, hogy adott készülékek között, összekötő kábelek cserélgetésével óriási különbségeket hallottunk, az ELAC-ok képesek voltak azokat megmutatni, tehát egyértelműen kívánják, sőt, megkövetelik a jót. 100000 forintos Neotech IC-vel rémesen laposan, élettelenül szóltak, aztán a végére megtáltosodtak, élményt okoztak. -
Peak
addikt
játékokban hatalmas élmény a sokhangszórós rendszer
mivel ugyebár teljesen mesterséges környezet, ezért a valóságtól teljesen elrugaszkodott hangzásvilágot tudnak beletenni.
én konkrétan world of warcraftot és battlefield3at teszteltem 8 csatornán... na kkor az én állam esett le
minden hang a térben helyesen megszólaltatva, a fejed fölött elhúzó hornet széttépi a szobát, a mögötted dübörgő tank lánctalpait szinte a nyakadon érzed, puskaropogás és robbanások körülötted 360 fokból... beszarás!
a wowban pedig egy kis faluba érve a kovács üllője pontosan iránynak megfelelően cseng, az árusok hangja minden irányból, dumálás, kotkodács, effektek... hihetetlen játékokra is.
XBOX csak DD5.1 kezel, de azon pl. a sportjátékok, demok kihasználják a térhangzást.
pl. a kinectes játékok esetén kifejezetten jól jön a mégélethűbb játékélményhez. -
Ed Parker
nagyúr
Mi csináltunk vaktesztet belépő kábelekkel a 0.70€-6€/m kategóriában.
Volt különbség, de csak árnyalatnyi, mégha a legdrágább 6x annyiba is került.
A csoport tagjai nem a legdrágábbat hozták ki győztesnek.
A 6 fő véleménye 80%-ban egyezett, hallgatás alapján.Nyilván 10€-100€/m-ben is meglennének ezek a különbségek,de ez majd a következő teszt lesz
-
contaxg
veterán
The Audio Society of Minnesota Conducts Cable Comparison Tests
Mai keltezéssel, még friss és ropog!(#9264) BBéci
Ezekből az ELAC cuccokból nem sok jót nézek ki. -
BBéci
legenda
Inkább azt mondanám, hogy más a 249, aminek a dobozméret és a nagyobb, több hangszóró az oka. Hangyányit keveslem a 15 centis membránokat.
Vettél tüskéket vagy lábakat?(#9249) xtremetuning
Ugorj át valamikor, akár holnap, hallgasd meg! Még kell nekik némi bejáródás, csak 18-20 órát mentek. Még nálam vannak a 189-esek is. -
Ed Parker
nagyúr
én focal 806V-vel hallgattam,ugyan az egy hm erősítő,de van rajta bypass mód,ami teljesen független a mozi résztől,elég meggyőző hangja volt,de váltottam egy arcam avr400-ra.
tetszenek a primare cuccok,most vehetnék féláron egy cd21-et,de inkább egy oppo 95-re fáj a fogam,azis játszik cd-t -
BBéci
legenda
Nem nézem le az informatikusokat, boldog lennék, ha nekem is az lenne a szakmám. Csupán azt mondtam, másképpen közelítik meg a hifit, mint az átlagemberek.
Elmegy az ember egy hig-end kiállításra, meghallgat ezt-azt és nem azt analizálja, hogy valami mitől szólt jól vagy rosszul, hanem elraktározza a tapasztaltakat, örül vagy búslakodik.
A zene az érzékszervekre hat, nem lehet, nem szabad másfelől megközelíteni. -
BBéci
legenda
Egyszer ebbe a topikba írta valaki, hogy megkérdezte egyetemi informatika oktatóját erről, aki azt válaszolta, hogy bizony a weblapok, egyebek sosem egyformán jelennek meg a monitoron, csak éppen annyira aprók a különbségek, hogy normál körülmények között észrevehetetlen.
Nem válaszolhatok igennel a kérdésedre, mert abszolút rendszerfüggő, hogy mit fogsz hallani, de előtted a lehetőség, próbáld ki! De ne a leírt módon, mert úgy nem tudsz eléggé gyorsan váltani a források között. Megkockáztatom, a CAT7 kábelfonat eleve alkalmatlan az ennyire apró nüánszok felfedésére.
Nálam a Speakerflux (és a Norma Revo) olyan részleteket hozott elő, amikről korábban fogalmam sem volt.
Egy biztos, az említett rendszerben, Bladelius Emblával és a hozzá csatlakozó high-end láncon hallható a különbség. -
törölt tag
Anyit hozzátennék, hogy ehez megfelelő kép/hangrendszer is , egy mini-hifi vagy 32" LCD tévé egyáltalán nem elég. És a változás aránnyal exponenciális mértékben növekedik az ár.. mint egy mikrotommal vagy esztergával dolgoznál: sok cm. elmozdulás ad csak milliméter változást.
-
BBéci
legenda
Pedig a high-end lejátszókban egyre inkább az SSD-re állnak rá, aminek egyik oka a hangminőség. De a Dune, Popcorn és hasonló lejátszóknál is sokan esküsznek a beépített merevlemezről lejátszott filmek jobb kép és hangminőségére.
Tapasztalataid alapján jelented ki ezt: "aki viszont kihallgatja a különbséget aközött, hogy usb data átvitel ssd-ről vagy hdd-ről megy az usb audio output forrásáig (ha jól értem a rendszert), az bizony hallucinál"?
Milyen rendszeren, milyen kábelekkel, milyen zenével próbáltad?Ne szabványokat nézegessünk, nem arra vannak a szemeink! Képet, filmet és élvezzük az elérhető legjobb minőségben!
-
xtremetuning
addikt
Akkor miért van, hogyha a gyári ssdre és a külső vinyóra felteszem, ugyanazt az embla által elkészített rippet, akkor a külső vinyóról gyengébb a zene (értsd hallhatóan eltűnik a mély frekiből). Ha kicserélem az usb kábelt egy Audioqest Forestre (csak viccből, mert én sem hiszek benne), akkor nincs változás. Ok, megnyugodtam - tényleg nincs különbség.
Aztán az egyik idióta haverom kiröhög és hoz egy Audioqest Carbont és én nem adom vissza neki, mert már alig van különbség a belső és a külső közt. Mi változott ? Csak a kábel.
Hidd el nem akarok feleslegesen pénzt költeni.
De mégis ott a difi. Mi a jó fenétől ??? -
BBéci
legenda
Miért nem elegendő érv az, hogy mi halljuk a külső merevlemezről és a beépített SSD-ről lejátszott zenék közti minőségkülönbséget?
A hifi és a házimozi arra szolgál, hogy az érzékszerveinknek, látásunkon, hallásunkon keresztül az idegrendszerünknek, sőt, a lelkünknek kellemes érzéseket okozzon.
Semmiféle technikai magyarázat nem helyettesítheti ezt.Az lenne korrekt vitatkozás, ha nem csak Xtremetuning és még páran mesélnénk el a tapasztalatainkat, hanem a másik oldalról is jönne bármilyen hasonló, de csak fizika, számok, mérések, kétkedés, hülyézés, semmi egyéb.
-
xtremetuning
addikt
36 és fél fokos vagyok. Miért szeretnél lehűteni ?
Nem volt bántóbb a mondandóm, mint bármikor a Tietek.
Ha jól tudom, a tápkábel nem digitális, mégis megkérdőjelezitek.
A hangfalkábel sem az mégis detto a hozzáállás mind irány, mind járatás szempontjából.Szóval miért küldesz a frigóba ???
-
BBéci
legenda
Nem kellene teóriának tekinteni a tápkábel témát! Mindenki számára adott a lehetőség a kipróbálásra, ami alapján eldönthető, kell-e a rendszerébe, hoz-e annyi javulást, amennyibe kerül, vagy sem. Ugyanez vonatkozik az elosztókra.
Felesleges ellene vagy mellette szóló elméleteket gyártani, egyetlen tényező számít a hangminőség. Illetve kettő, mert a fentiek a tévék és vetítők képminőségre is hatással vannak.(#9100) contaxg
Ilyet én is tapasztaltam. -
Peak
addikt
-
ricsik
őstag
-
ricsik
őstag
Már leírtam, de megteszem újra. A beszélgetés ami itt zajlik túlmutat a rendszeremen és a hallásomon is, hogy kihalljam a különbségeket, ilyen-olyan kábel között, vagy gyertyafény vagy neon mellett zenélek, de. Saját magam tapasztaltam, hogy vettem a Proson subomhoz egy kácsás kábelt és bekötöttem. Hihetetlen nagy csalódás volt az új sub. Nem nyugodtam bele és megnéztem mi lehet a bibi. Természetesen a kábel meg volt nyilazva és fordítva kötöttem be. Megfordítottam és helyreállt a világbéke. Én most nem nüansznyi különbségre gondolok, hanem még számomra is óriási volt a különbség. Úgy hogy annyira ez az egész voodoo dolog nem nagyon hat meg.
-
BBéci
legenda
Amennyiben adatként megy a jel az USB-n, nincs különösebb jelentősége a kábel minőségének. Például a külső Plextor CD-írómat a hozzá mellékelt kábellel használom. Erre a Nordost főguruja biztatott.
(#9017) Ed Parker
Ebből az következik, hogy ami PC és DAC között megy az USB kábelen, az nem számít adatnak. -
itt van részletezve az usb audio, és hát persze sokféle átviteli mód van, nem mindegyik veszteségmentes, úgyhogy cáfolom magam, már ami a szigorú értelemben vett elméletet jelenti. itt kicsit érthetőbben némi infó, más az usb audio adatátvitel, és más a fájlok átvitele, az előbbinél az időzítés miatt megengedett a hiba, az utóbbi pont fordítva, az időzítés le van szarva, viszont bithelyesen megy át minden.
magyarán, elméletileg akár még szerepe is lehet az usb kábelnek.
-
törölt tag
Na a bejáratást épp "mérnökileg" lehet megmagyarázni (persze nem gépész): tehát: egy kábel,mégha 10 kilences is, akkor is van benne szenyezés, oxidált atom, gallium,cobalt,stb és ezek között sok mágnesesen aktiv, un ferromágneses vagy diamágneses anyag, más szóval dielektrikum, és ezek zavart hoznak létre az áramfolyamban, un. turbulenciákat. A lényeg, hogy a dielektrumok áramlása áll, ha új, vagy régen használt a kábel.Miközben járatod, újra átjárja az elektromosság és egy idő után beáll a kábel. De pár száz óra alattt átrendeződik, beáll a folyás irányába.Amíg ez megtörténik, többször változik a hangja, majd a végére teljesen kisimul. Ezért ajánlják, hogy demózás előtt kapcsoljuk be órákkal előtte.
-
törölt tag
És ha azt mondjuk ki, hogy van különbség, csak nem mérhető? Legalábbis a jelenlegi eszközökkel,müszerekkel? Mert ugye az érzékszervek analóg módon müködnek,mig a CD digitálisan és ott nagyobb két állapot között a különbség, mint az analóg technikában...
Lehet eladó lesz a Denon... -
Toobee
veterán
Statisztikailag értelmezhető kisebb számú mérés esetén is, csak nem lesz olyan pontos.
Egyébként itt van a vízválasztó. Van, aki továbblép, és azt mondja, hogy márpedig én kipróbálom, és azt veszem, ami tetszik (nyilván, ha megvettél 20 ezerért egy HDMI kábelt, akkor úgyis azt fogod jobbnak látni, mert ellentmondásba keverednél önmagaddal, ha bevallanád, hogy kidobott pénz volt.). Illetve hisz abban, hogy -nagyjából- az árral növekszik a minőség is. Én a digit koaxok között is véltem különbséget felfedezni, sőt, aki épp nálam volt, Ő is. De én nem akarom megmagyarázni magamnak, hogy mi lehet a különbség 1-es és 1-es között, illetve 0 és 0 között. Pusztán élvezem, amit hallok. Aki ezeken nem tud túllendülni, és mindenképp magyarázatokat szeretne keresni, az vegye meg a legolcsóbb digit kábeleket, és élvezze a nulláit, meg az egyeseit. Akkor már azt meg se merem említeni, hogy mondjuk Szabó Zoli szerint érdemes egy gyertyát gyújtani, mert az ember ősidőktől kezdve megnyugszik a tűz láttán, ezért sokkal élvezhetőbben/elmélyültebben hallgatható a zene is.
Ettől függetlenül egy vakteszten lehet, hogy én is elbuknék, mint sokan mások. De mivel a zenehallgatás nem vakteszt, tisztában vagy vele, hogy mit mennyiért vettél, ezért valószínűleg a pszichológia és nagyban szerepet játszik.
-
BBéci
legenda
Éppen ma került fel a beszámolóm, amiben az AudioQuest demójáról mesélek. Az USB-k közötti különbségben kételkedők saját füleikkel hallhatták, mekkorát javít a minőségi kábel. Leesett az álluk, kigúvadt a szemük.
(#8976) xtremetuning
Nem hittem volna, hogy Parci is a kételkedők közé tartozik.
Meséld el részletesen, milyen javulást értél el a Carbon USB kábellel!
Jövő héten kapok tesztre egy csokorravalót, amit laptop és Lehmannaudio Linear USB közé fogok kötni. -
BBéci
legenda
Vegyél két - látszólag - egyforma gyári CD-t, vizsgáld meg a bitjeit, aztán hallgatózz! Teljes egyezés esetén is lehet különbség. Erre volt példa a praxisomban. Az írt lemez is bitre megegyezik az eredetivel, mégis más a hangja, jó rendszeren másodpercek alatt meghallani a különbséget.
Nem lehet tudományos, matematikai és fizikai alapon zenét hallgatni.(#8963) xtremetuning
Ne állíts olyat, hogy az USB kábelek beleszólnak a hangminőségbe, mert a kockafejű, egyeseket és nullákat számolgató botfülűek megköveznek.Idézet a Burmester médiacenter leírásából: Über das integrierte Slotlaufwerk kann eine bestehende CD Sammlung in höchstmöglicher Qualität gerippt werden.
-
másképpen fogalmazva: két teljesen azonos digitális bitstream azonos körülmények között lejátszva teljesen azonosan szól. balog-féle negyedik alaptétel
, és legkevésbé sem vitaalap, azért legalább az alapvető fizikai-matematikai szabályokat ne borítsuk fel ebben a szent topikban.
-
Peak
addikt
manapság a CDkről rippelt FLACok mellé ott van a szoftver által készitett log, hogy volt-e adatdobás, bithiba, vagy bármi veszteség, sőt hogy milyen hardverrel rippelték.
a FLAC = WAV, ami meg WAV = CDrip mondjuk EAC Extractorral...
ezeket gyűjtsd lehetőleg, 320as mp3 meg diszkózni tökéletes -
Tonyo
őstag
Még ismerkedünk..ez egy ud h01-es. Valami iszonyat jól megcsinálták az usb-s részét..Itt AB-zek már mióta a Hiface-el, de csak ha megfeszülök akkor hallok kis különbséget.
Dupla pcm chipes..
Majd még írok róla, gondolom sokakat érdekel...
Még annyit, hogy Pityunak irogatom a privátokat számonként, hogy bakker hallom ez egy pcm dac az összes jellegzetességével...
és mégis olyan finom lágy, és jó tere van, nagyon kellemes hallgatni.
Azt azért hozzá tenném, ahogy a show-k után szokott lenni, hogy a dac-ot a hta 30 öltöztette...
XT: köszönjük
Még valami: van egy 24/192 albumom...kisebb eszme csere volt, hogy nincs különbség..de van! Az agyamat ledobtam ezen az albumon.
-
Toobee
veterán
Megeshet, hogy ez ugyanaz, mint amit linkeltél egy másik oldalról. Na ja, gondolom alapból nem sok került Mo-ra, de ki tudja. Meg kell hallgatni, esetleg elvinni 1-2 hétre letét ellenében.
Én ezeket hallgatnám meg szívesen. Bár elég lenne egy végfokkal is.
-
Patice
nagyúr
4 éjszakámba került, mire szétszedtem a kábeleket. Ne is mond.
2 x 2,5 méterest akartam, duplázott érszámmal, azaz oldalanként 16 ér.
10 méter CAT7-et használtam fel ehhez a mókához.Alap szintű kábel lett a végeredmény, de ez olyan alap, ami a pár tízezres kategóriában megállja a helyét. (A pár tízezret az egy pár kábelre értem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged