- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #179103 üzenetére
Azért kell elmenni több helyre hallgatózni.. HMS, DC vagy akár fórumtársak mozija.
Aztán van viszonyítási alap.Egyébként úgy gondolom, egy kevésbé jól sikerűlt bemérés eredményét fülre is meg tudod állapítani, hogy jó, vagy sem. Tetszik, vagy sem.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #179097 üzenetére
Sokszor a fázishelyesség kárára kalapálják síkra az spl-t az egyszerűbb bemérők, az meg úgy csak rosszabb lesz. Vagy pl. kioltásból fakadó beesést se érdemes csak úgy egyenesítgetni.
-
mandju
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #179100 üzenetére
"Én arra akartam utalni, hogy egy kapott, "kreált" eq görbe,még nem biztos hogy jó is.
Kell a vissza ellenőrzés."Ezt én is így gondolom. A bemérés csak az első lépés, mankó. Ellenőrzés nélkül nem sokat ér. Viszont a rew sem elég. Kell a betéve ismert jelenetek meghallgatása. Aztán jöhet a finomhangolás... szerintem
-
mandju
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #179097 üzenetére
a kivasalt frekimenet nem jelent egyből jó hangot. Szerintem. Vagyis én ezt tapasztaltam.
lecsengési idő, gain struktúra, késleltetés, stb. sok mindenen elcsúszhat a dolog... -
BIGi75
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #179090 üzenetére
Ha vki nem pc-ről játszik sztem jobb ha nem is méri vissza. Ha meg pc a forrás, akkor meg nem kell az AVR-es EQ.
-
Rp526
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #179090 üzenetére
Pont a napokban csináltam egy érintetlen vs. gyári bemérő vs. cavern mérést REWben. Hát, ami a Denon fizetős EQ appjában van kirajzolva, az egy vicc természetesen. Szerintem itt is hasonló a ferdítés. Javít rajta de biztos, hogy nem ilyen simára.
Itt sincs gondolom visszamérés, csak egy feltételezett eredmény, vagy tévedek? -
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #178833 üzenetére
Erre van a Smoother curve, próbáld azzal
-
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #178833 üzenetére
Ezt tapasztaltam én is és igen a magas is harsányabb/reszelősebb lett tőle nálam (is).
-
szly01
csendes tag
válasz
ctrlaltdel13 #178738 üzenetére
Nincs, csak amit az Anthem mért.
Sokakkal ellentétben én a sub megépítésében és a filmnézésben lelem az örömöm, a görbék hidegen hagynak.
Amennyiben valakit érdekel, szívesen látom egy bemérésre (kv, sör, süti ellenében)
Nem hiszem, hogy sok Marty sub lenne kis hazánkban.
Hallom és érzem, hogy sokkal komolyabb produkcióra képes a Reference.
A gyártmányt majd megnézem, a Soundimports-tól van. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #178154 üzenetére
A boka centerezèssel vagy 15- èvet, mostani megoldással 1- ève kb.
De amikor meghallottam egy ilyen mozit, PA sugárzókkal, azonnal levett a lábamról, nem is tètováztam sokáig a megvalósításával. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #178152 üzenetére
A hang energiájának 90%- a kèp irányából jön, sokkal jobban pozícionálható az egèsz cselekmèny.
Ezèrt is írtam, míg nem èlsz vele hosszú távon addig fogalmad sincs, hogy mit vesztes, vagyis, hogy miben más.
Az èn pèldámból indulva, mèg a center kisebb mèlyközèp hangszórója is borította az egysèges hangot, pedig az sem volt egy kis hangszóró. Tehát sok tènyezö befolyásolhatja mèg a hangot.
Egy biztos, LCR esetèben a vászon mögötti elhelyezèst, semmi más megoldás nem tud túlszárnyalni! -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #178150 üzenetére
Nálam sem volt, míg nem tèrtem át a vászon mögötti megoldásra, de már zavaró ha nem a számomra megszokott helyről jön a dialóg.
Ha nem lèpem meg a tutit, mai napig " bokából" jönne a center hangsáv, ès nem zavarna.
Tehát míg nem lèped meg, neked sem lesz zavaró.Annyira
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #178019 üzenetére
Gondoltam én is rá, hogy megsétáltatom őket, mondjuk a centert biztosan fogom majd.
-
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #177940 üzenetére
Igen, van amiben jobb, ezért egyéni ízlés alapján döntjük el, hogy melyiket választjuk.
Nincs időm és kedvem keresgélni, de bizony volt olyan kijelentés, hogy a zártak szarok.
Száznál több szubláda tesztelése alapján azt állítom, hogy a jól tervezett és megépített zártak csak a maximális hangnyomásban maradnak el a basszreflexektől. -
skippper
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #177872 üzenetére
Nem vagyok meggyőződve, hogy ezt nem egy randomgenerátor írta. Illetve érdekelne, hogy lehet-e vegyíteni a dolgokat, rajzolhatok-e japán írásjeleket kék színűre festett A/5-ös smirglilapra és ha igen, akkor azt a hátsómra ragasszam-e vagy a falra
-
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #177872 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy miért kell ilyen dolgokkal azonosítani a sztereó zenehallgatást, minthogy:
- "Sárga és kék szín a hangsugárzókon."
- "5 zacskó kék gyöngy elhelyezése a szoba hátsó részén."
Oké, tudom, kísérletezés meg ezoizé, de ez akkorisvagy inkább
.
Persze, tök jó dolog, életünk végéig kísérletezgethetünk a millió féle-fajta és színű-szagú-méretű-mennyiségű tárggyal a szobában különféle helyekre rakva, hogy nekünk épp melyik válik be az adott rendszeren/zenével/hangulathoz/hallásunkhoz/aktuális agymenésünkhöz, abban az esetben, ha már unjuk a snassz bekapcsolom és szól használatot. Nem baj, hogy a mélyátvitel +/-15dB még 1/3 oktáv simítással is, a kék gyöngy a szoba hátsó részén egyértelmű javulást hozott. -
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #177840 üzenetére
Igen, de ha nem jó a méretreszabás, akkor abból normális doboz sosem lesz. Én is lamellózni szoktam amúgy.
-
szly01
csendes tag
válasz
ctrlaltdel13 #177836 üzenetére
Igazad van.
Amennyiben végigolvassa valaki, kitűnik, hogy a legnagyobb gondjuk az amcsiknak, hogy nincs olyan üzlet, ahol méretpontosra leszabnák az MDF lapot.
Aztán meg nekiállnak szegelni, mint a házakat szokás náluk.
Az enyémben csak a hangszórót rögzítő csavarok vannak, semmi más. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #177687 üzenetére
Mennyi a drága pénz?
Skálára kitérve. Nem biztos, hogy halk volt, korántsem biztos (sőt szerintem kizárt) hogy ott valós dB-t látunk.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Nem hiszem, hogy ezzel nagy baj lenne. Lehet, hogy veszít 20 dB-t, de nagyon pici subnak tűnik, ezek pedig extrém erősítést adnak kis kimenet mellett, bárhonnan vissza lehet őket tekerni a potival.
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #177690 üzenetére
Igen, aztán vettem a fáradságot, és megtanultam, megcsináltam magam. Persze a saját szintemen, amit enyhe barokkos túlzással hobbi szint, de legalább szeretek vele foglalkozni.
Ahogy nézem az ábrát 35Hz alatt eléggé kompromisszumos.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Nem értem tejesen. Én 90-95dB körül mérek sub-ot. Illetve jól látom a 12-es simítást? Én nem használok.
A másik meg lehet megköveztek én nem engedem el 125hz-ig egyenese, hanem csinálok egy laza esés görbületet lefelé, nekem így tetszik fülre. Próbáltam én is ilyen asztal lapos freki menetet 125hz-ig nem jött be. Lehet azért mert a fronthoz képest elég nagy a mély kiemelésem.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #177423 üzenetére
Ezesetben volt valami széles halk tartomány, és hogy ne vesszen el a maximális 6 dB-s emelés miatt, inkább minden mást halkított vissza.
-
ada19
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #177416 üzenetére
Nálam kb. 10 dB. Cavern előtti -10 dB most kb a 0 Denon AVRen.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Az akkor van, ha az egyik csatornád drasztikusan halkabb, mint az összes többi, és a szintek összehozása miatt minden máson sokat halkít (legalábbis a Cavern, újonnan van benne rá warning). Ezt EQ nélkül SPL mérővel (akár DecibelX app) keresd meg, és utána kalibrálva minimális lesz a veszteség, jellemzően 3 dB.
-
denesdr
addikt
válasz
A maximális boostolás mértékétől függ a halkulás (ha jól értelmezem), lehet nálad mélyebb gödrök vannak kitöltve, azért a nagy különbség.
-
BIGi75
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #177411 üzenetére
kb 8dB
-25 körül volt az AVR korábban, most kívánja -20-15 között. -
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #177394 üzenetére
+1 VoidXs-nek, ráadásul egy pontos passzív notch filter még a rezonanciával kapcsolatban lévő harmónikus torzítást is csökkenteni tudja, mivel a passzív szűrés a hangszóró szintjén működik. Persze ha félre van méretezve, azzal könnyen több kárt lehet okozni mint hasznot, ezért kell mérés alapján csinálni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #177394 üzenetére
Mindketten jót mondtok pedig. Ha csak hozzácsapnál egy extra szűrőt, akkor tényleg nem javasolt, hiszen fejből nem tudhatod, hogy az máshol hol zavar be, a fázistolások miatt akár random be is szakadhat. Az első szűrőmmel ezt rendesen meg is szívtam, egy aluláteresztő volt, aztán tett egy lyukat a mély közepére (az elvárt működésén túl). A jó hír, hogy szimulációval tökéletesen megbecsülhető az eredmény, és ha ilyen szoftverbe beütöd az összetevőket, akkor a cseréjükkel/átkötésekkel is el tudsz játszani, olyanokat előidézve, amiket -KP- mond. Ezeket a változásokat összevetve egy méréssel már nagyon gyorsan meg tudsz kapni egy javítási tervet.
-
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #177341 üzenetére
Arra szokták mondani hogy döglött hang amikor nincs meg a megfelelő elcsatolás és emiatt döng a hang, a magasok közepek nem érvényesülnek. Nincs meg a hang levegőssége. Tompa mélytónusú a hang, a mély ráül a hangképre és ezt mondjuk az elcsatolás nagyrészt megoldja (ha nincsenek hatalmas akusztikai gondok).
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #177341 üzenetére
A Superspikes elött sima szilikon gumi volt alatta, az is teljesen jó volt... a Spikes dobott egy kicsit rajta.
Kicsit én is túlzásnak tartom a döglött hangot! -
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #177309 üzenetére
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #177300 üzenetére
Csak ajánlani tudom, nekem is az volt itthon
-
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #177300 üzenetére
Meg a klasszikus radír.
Ha tényleg rezonancia mentesítést szeretnél akkor Soundcare. -
BIGi75
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #177284 üzenetére
Az van benne. Nem maszatol, az biztos..
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #177284 üzenetére
Tény, hogy elég hangsúlyosak a magasai, de nem találok benne hallásra semmi kivetnivalót.
Volt egy B&W centerem elötte, és felüdülés volt utána a Triangle.
Több teszt is pozitívan beszélt róla. -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #177210 üzenetére
Mindenki azon at úton jár ami számára szimpatikus.
Nekem speciel semmi bajom azokkal az eszközökkel amiket megvásároltam.
Pontosan tudtam mit miért veszek, mire kell használni stb..
Nem érzek indulatot semmi, és senki iránt, használom, szeretem.. -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #177196 üzenetére
Abban igazat adok neki, hogyha soha semmiért nem fizetnek megkerülve a licenszt akkor tényleg semmi fejlesztés nem lenne semmilyen irányban.
Élő példa erre az optikai adathordozók, mindenki virágbolt, vagy fos minőségű streaming.
Meg is lehet nézni a hazai 4k kiadványok számát..Mindezek mellett megértem az álláspontodat!
-
devil-k
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #177199 üzenetére
Jelen állás szerint szükséges egyébként dedikált videókártya a mozihoz?
-
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #177196 üzenetére
Ez igaz a pc-re is amit jelenleg használsz. Sőt nekem soha nem sikerült boldogulni vele mint processzor vagy lejátszó. Persze olcsóbb mint egy dedikált proci vagy avr.
-
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #177191 üzenetére
Már elnézést kértem de akkor ismét: ne haragudj, nem degradálónak szántam. Lecsórózni meg végképp nem akartalak. Mondjuk én magam annak tartom.
Megértem hogy ár értéket nézel, egy csomót spórolhatnék én is így csak én képetelen vagyok ennyi szabadidőt beletenni a pc-s processzálásba. Próbálkoztam, nekem nem ment. -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #177191 üzenetére
Sok igazság van abban amit leírt, mondjuk Te szerintem simán elvből nem adsz olyanra pénzt aminek nem látod az ár/érték arányát, és ez teljesen rendben is van.
Ennek semmi köze az anyagi lehetőségekhez, én is megtehetném, hogy szabadnapjaimon étteremben ebédelek, de elvből nem adok 2500ft-ot egy rántott húsért, meg egy párolt rizsért.. -
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #177181 üzenetére
Megértem de azért gondold ezt végig. Örülj neki hogy van aki megtudja és hajlandó megfizetni a túlárazott eszközöket. Ha nem így lenne nézhetnéd az RTL klubot.
Diy mozit építesz, diy módon processzálsz megkerülve a hangstúdiók licenszeit, letöltöd a filmeket és élvezed, na meg köpködsz a drága eszközökre. Igen megértem mert igazságtalan a világ hogy egyeseknek megadatik másoknak meg nem. De ha nem fizetnék meg az emberek a drága eszközöket akkor nem lenne a piacon sem DD DTS sem Atmos sem semmilyen térhang formátum, sem mozis eszközök, sem blu ray-ek és azoknak a lemásolt remuxai a neten. Szóval lehetne moziba járni, otthon meg RTL klubot nézni. Örülj neki hogy a többség nem ezen az úton jár.
És te is tudod hogy csak azért állsz így hozzá mert anyagi korlátaid vannak. Ha nem számítana a pénz, te is high end rendszerrel moziznál dedikált szobában és erre a fórumra sem tévedtél volna ide mert egy cég mindent megcsinált volna neked.
-
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #177177 üzenetére
Ezt mondja mindenki a saját jól beállított rendszerére. Én is ezt mondom a saját rendszeremre hogy ilyet még nem hallottam, aztán ez lehet szarabb meg jobb is mint a tied. Minden viszonyítás kérdése.
Meg az is kérdés milyet hallottál. Hogy hallottál e mondjuk avr20-as vagy av40 processzort multi szub dirac licenssszel. Kétlem.
A régi vasakat hagyjuk, azok még nem tudták a multi szub-ot.
-
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #177172 üzenetére
Amúgy nekem nem sikerült 2 szubot összehozni. Van egy Arendal-om meg 2 db t12 de kioltják egymást. Csak az Arendalon tudok késleltetést állítani de az kevés, a t12-n is kellene de annak nincs okos dsp-je.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Gondolom mértetek LFE-t legalább 120Hz-ig. Ott kibukott volna ha vágva van.
Nem vágja felül (nem rak az LFE-re LPF-et).
Mit használsz most? XTi-t vettél végülis? Azon nincs beállítva vágás? -
jambiyya
őstag
válasz
Fülre senki nem meri bevállalni?
-
mettek
addikt
válasz
Dirac-kal.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #177056 üzenetére
Én egyébként végigfutottam ezeket a köröket, hogy külön EQ közös EQ stb. Lemértem több üléspozícióban is az eredményeket, lemértem közeltéri méréssel is, hogy közös EQ-val esetleg jobban szenvednek-e a subok. Gondoltam írok róla majd blogbejegyzést, de esetemben nem volt akkora különbség a két módszer közt, hogy látványosan tudtam volna bármit mutatni. Szimplán kicsit máshogy voltak sz@rok.
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #177060 üzenetére
MSO-t én is probáltam. Megnézem az összes tutorialt. Mértem REW-ben számoltattam MSO-val. Importáltam az eredményt, egy nagy katasztrófa volt. Értelmezhetetlen volt kb az EQ amit csinált.
Lehet én csináltam valamit rosszul, de több időt nem adok neki. Marad a manuális állítás és REW mérés. -
Tamoo
nagyúr
válasz
"Ha multi szubbal mérek eq-zok, akkor egyenként méri, kapja az eq-t, utána a kettő együtt meg egy nagy káosz."
Akkor muszáj vagy manuálisan elkezdeni állítgatni-mérni a késleltetést utolsó lépésként. Ezt nekem is szinte mindig meg kell tennem. De utána nézd hozzá a többi dobozhoz is ha a subok jók.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Tologatni külön kell, mindkettőnek legyen önállóan is a lehető legjobb helye. Ha EQ után nem jók együtt, az azért van, mert a Cavern elrontotta a késleltetést, ami sajnos egy ismert hiba, és (még) nincs rá gyógyír, csak az újramérés pici elmozdulással.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #177054 üzenetére
Azért érdemes külön EQ-zni, mert egyik sub beesésénél a másik magára van utalva. Együtt mérve sokkal kisebbnek tűnik a baj, és lehet, hogy egy mérési ponton jobb lesz, de a többin túlerősítés és/vagy esés lesz. Abból indultam ki, hogy már a lehető legjobb helyen van a két sub, az elhelyezéssel foglalkozz mindenképp, azt kövesse az EQ.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #177052 üzenetére
Második, egyenletesebb lesz a szobában.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #176871 üzenetére
Halottnak a csók
-
BIGi75
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #176871 üzenetére
Látom, nekem is tetszenek ezek. A link szerint kb.7khz-tól dolgozik, bár ez nem ugyanaz, de panel mélységén és az egyes darabok szintkülönbségén múlik minden, úgy tudom. Az alsó frekvenciák átmennek rajta, mint ha ott sem lenne.
-
BIGi75
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #176867 üzenetére
Kb. 15khz felett szerintem...viszont jól néz ki
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #176867 üzenetére
Valami hatása biztos van.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #176865 üzenetére
Ja, meg a fűrészporos tapéta is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #176748 üzenetére
Nekem 2-3x már biztos, hogy elment win frissítés után. De ilyenkor nem csak a csatorna másolás, hanem az egész setup inaktív. Configuratorban elég volt újra kiválasztani a kimeneti eszközt és reboot.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #176748 üzenetére
Csak az EQ APO-t állítsd át kísérleti módra, nyisd meg a Configurator-t, ott jelöld ki a kimenetet, és alul nyisd le az extra beállításokat, majd ahol három betűs dolgokat ír, ott legyen experimental. Újraindítás után jó is lesz.
-
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #176740 üzenetére
Valóban szuboknál van a legnagyobb jelentősége, mert általában ezek a hangszórók rendelkeznek a legnagyobb mozgó tömeggel amit kordában kell tartani, továbbá a rezonanciafrekvencia alá is ki vannak vezetve ezek a driverek, illetve itt nincs passzív elem a végfok és a hangszóró között, ami úgyis hazavágná a damping faktor nagy részét.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #176740 üzenetére
Minden hangszóróról van jelentősége. Kis damping = lassú hangszóró, meleg hang. Nagy damping = gyors hangszóró, hideg hang, persze bizonyos határokig. Ízlés dolga, bár technikailag a nagyobb csillapítás a valósabb hang, csak nem mindenkinek tetszik.
-
I'am Dony
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #176738 üzenetére
Damping factor, csillapítási tényező. Röviden, sarkosan, annyit tesz, hogy a mozgásban lévő membrán rezeg, leng-e még tovább ha már megszűnt a jel. Minél nagyobb ez az érték, annál jobban megfogja a tányért (kisebb, kevesebb rezgés, gyorsabb megállás).
-
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #176600 üzenetére
A pozício kizárt, nincs egy talpalatnyi szabad hely sem.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #176437 üzenetére
Én ezzel nem feltétlen értek egyet. Rengeteget vásároltam külföldről gond nélkül. De műszaki cikkre gondolok. Élelmiszerek esetén én is láttam az ezzel foglalkozó cikkeket,hogy silányabb minőséget kapunk, és emlékeim szerint még az Európai Bizottság is foglalkozott a dologgal. Hogy mire jutottak, ill. milyen eredménye lett, azt nem tudom már.
-
exception
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #176432 üzenetére
Van, akinek nem számít a "vásárlói" bizalom. Én pl. tuti nem rendelek olyan cuccot, aminél rágom itthon a körmöm, hogy ugyan az enyém jó lesz e vagy szarakodhatok a visszaküldéssel...Lehet ez valami régimódi hozzáállás, de annak azért csak van oka, hogy ha egy cég folyamatosan szart gyárt, előbb-utóbb tönkre fog menni.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #176430 üzenetére
Milyen rengeteg idő? Kibontod a szubot, kipróbálod. Hibás, írsz vissza a cégnek akitől vetted, és elviszik. Buksz pár órát. Ennyi erőből ne vegyél akkor semmit, mert a rizikó mindenben benne van. Ha elromlik egy tv, autót kell javítani, bekrepál otthon a sütő/bojler stb. az mennyi idő és utána járás? Ehhez képest egy ilyen szubládánál leteszik a küszöbödnél a cuccot, és ugyanonnan el is viszik.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #176418 üzenetére
Nyilván csak találgatunk. De szerintem csak egy hibás batch. Usában amúgy már van egy v2 széria. [link]
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #176418 üzenetére
Ez bizony így van.
Még a sz@ros ikeánál is, pedig .....
Az megengedhetetlen, hogy minőségi ellenőrzés nélkül kerüljön ki valami a gyárból, legalább az alapvető dolgokban.
Sajnos ez egy globális jelenség a piacon. -
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #176415 üzenetére
Érdekes hogy a UK és amcsi fórumokon semmi ilyesmit nem olvasni, pedig nem kicsit többet adnak el oda. Sem Joe sem Erin videójában nem volt ilyesmi, pedig mind3 modellt tesztelték. Erin kifejezett rattle testet is csinált. Ezzel nem vitatni akarom, hogy egyesek tényleg problémás modelleket kaptak, de szerintem ez inkább lehet egy hibás batch, mint komplett szériahiba. Én csak a saját szűk ismerősi körömből 4 hibás svs-ről hallottam (3erősítőhiba, 1 hangszóróhiba) most akkor ne vegye azt se senki?
Miközben ugyanaz a tervező áll mögötte aki az Arendalnak és az XTZ-nek is tervezett hangsugárzókat, és ugyanabban a gyárban is készül. Szerintem az Encore és a THX365 szériájuk Arendal 1961 ill. 1723S szint lehet, csak attól jóval olcsóbban. A szubjaik is igen impresszívek a konkurenciától lényegesen olcsóbban. -
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #176377 üzenetére
Nehéz pontosam megállapítani, meg nyilván hanganyag függő, de a maximális kimeneti szint az adott teljesítményfelvétel és a hatásfok ismeretében nagyjából meghatározható.
Szerk.: na meg persze függ a hangsugárzó impedanciagörbéjétől is a dolog, csakhogy ne legyen olyan egyszerű a feladat.
-
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #176277 üzenetére
Nemrossz a szoba valóban, olyan 0,2s körüli utózengési értékkel, ha jól emlékszem.
Később lett a helyiségbe sokkal drágább pre-pro, végfok, hangsugárzó szett stb installálva, de az a hang nem jött elő sehogy sem, leginkább a hangfalak miatt szerintem, bár erre már nem derült fény, mert a Dynavoice-ok elkerültek, mivel a tulaj szerint nem voltak elég "márkásak" (persze ezt így nem nyilatkozta ki). -
denesdr
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #176265 üzenetére
A lejátszóra már pontosan nem emlékszem, talán valamelyik Oppo volt, az erősítő egy Pioneer SC-LX86, az LCR és a két oldalsók azok Dynavoice Dynamite 12 v2-ők voltak, backek pedig a kicsi Dynamitok. Döbbenet volt sztereó zenét is hallgatni ezen a rendszeren (a hűb@mmeg többször is elhagzott). Ezt egyébként egy baráti tesztelésen hallottam, ráadásul az erősítő nem is a moziszoba tulajáé volt, neki akkor egy LX77-ese volt azt hiszem, de az eléggé elmaradt az LX86 mögött hangban.
Most nem azt mondom, hogy ezek a Dynavoice-ok a legjobb hangfalak a világon (messze nem), de élmény volt mind a (sztereó) zene mind a mozi velük. Installálva, vászon mögül szólva. -
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #176208 üzenetére
Valahogy ki kell húzni az utolsó fillért egy 30 éves technológiából...
-
BBéci
legenda
válasz
ctrlaltdel13 #175829 üzenetére
Nem szúrja, ha lemmy9 nem teszi szóvá, meg sem mukkanok.
Mindenki hibázik néha, én is. -
devil-k
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #175822 üzenetére
Van fekete színben is.
Nekem az első vetítőmet egy ilyen tartotta.
-
devil-k
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #175820 üzenetére
Chief konzolt nézz. Emészthető áron van és le tudod lógatni ennyire.
-
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #175203 üzenetére
Régen méetem rew-vel de ugy rémlik hogy mivel L es R csatornát ismer csak így ezekre küldi ki a jelet ergó ha szubot akarok mérni akkor a frontokat ki kell húzni mert azokra is kimegy a jel.
Amugy nincs laptopom.
-
exception
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #175193 üzenetére
Mérek már egyet én is, aztán lehet szörnyedni
Ettől függetlenül tetszik a hang, a mély is, de ezekhez a görbékhez nincs sok köze -
Tamoo
nagyúr
válasz
Nem nyomozgattam, hogy őszinte legyek. Úgysem tudok vele mit csinálni. Ebben a mérési pontban ott van. Arrébb kicsit másabb.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Szerintem a belmagasság.
-
mettek
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #175187 üzenetére
Majd rámérek, az anthem tud hangfalanként gyors mérést végezni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #175189 üzenetére
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #175187 üzenetére
Én is erre gondoltam. Látszik, simítás van rajta, hogy elégedett legyen a user. Meg kíváncsi vagyok mennyit tolt pluszba.
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #174777 üzenetére
Igen Fury-ban a tigris nálam is döbbenet volt amikor az ultikat beraktam a kanapé mögé. Sajnos akkor még nem volt mikrofonom, hogy kimérjem milyen lesz hátul a freki menet. Majd rászánom magam és megmérem mi a helyzet hátul csak hátra kéne pakolnom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #174777 üzenetére
Én amikor fülre elkezdtem egyszer tologatni, a legrosszabb hely tűnt a legjobbnak.
Megfog egy kiemelés vagy egy jónak tűnő effekt tesztjelenetnél, de közben meg lehet hullámvasút az egész tele beszakadással.
Csak úgy általánosságban írom, hogy mennyire bukta amikor füllel próbálnak sokan helyet keresni.Nekem az Ulti a kanapé mellett 38Hz-től lefelé beszakadt teljesen.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13 #174769 üzenetére
Szerintem a karácsonyfáról is Umikek lógnak. :)
-
Mikisys
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #174368 üzenetére
Nem, mert nem valós, hanem egy (szoftveresen) szimulált hangnyomás-frekvenciagörbét mutat.
Például, ketten ülünk egy konyhaasztalnál, az asztal közepére leteszem a hangnyomásmérőt és bekapcsolva, A, vagy C-görbe szerint, a normál beszélgetés hangnyomása 85dB-körüli érték lesz.
Ez a valós mérés.
Másik esetben, hogy a hangsugárzónknak a gyári megadott érzékenységét teszteljük, megmérhetjük az 1m távolságban 1W teljesítmény betáplálása esetén mekkora hangnyomást kelt. Ha ez elmarad a gyári értéktől, akkor valami gubanc van a mérések körül.
Tessék ezt ellenőrizni azzal a programmal és ha az is ilyesmi értéket mutat, akkor jó, ha nem, akkor legfeljebb szórakoztatásra való.
(Én megmértem a hangsugárzóink érzékenységét, azaz, 1m távolságban tudják-e a megadott 88dB-es hangnyomást. Jó, persze, vannak műszereim, de az a lényeg, hogy mind az 5(6) hangsugárzóm tudja azt a 87-88dB-es hangnyomás értéket, amit a gyártó állított róla. A mérést 1kHz-en és rózsazajjal is elvégeztem, a kapott eredmények megfelelnek az elvárhatónak.)
A hallgatási pozícióban kell a méréseket elvégezni, hangszín-korrekciók nélkül, lehetőleg lineáris beállítás mellett. Ha ezután nem tetszik a kapott hang, akkor lehet-szükséges beavatkozni mélyhang-emeléssel-vágással, magashang-emeléssel-vágással!
Nem egyszerű ez.Üdv!
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #174180 üzenetére
Az sem rossz elhelyezés, csak sok szub kell hozzá, viszont ha középen tudná az ember elhelyezni, az is tökéletes megoldást jelentene, csak az megint macerás.
Sarkok nálam sehol nem jöttek be, ahogyan közelítek a hallgatási függőleges tengelyhez, úgy teljesedik ki igazán a szubtartomány. -
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #173967 üzenetére
Ezek a kedvenceim:
Házimozis: Klipsch R-115SW, Krix Volcanix Slim, Monoprice Monolith-ok (utóbbi csak számok szerint, hallani még nem volt szerencsém, de hamarosan)
High-end házimozis: Krix MX-40, Focal Electra SW 1000 Be
Pro: JBL 4642A, RCF S-8028 II, IMAX DSL-4D -
renatto
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #173962 üzenetére
Annyi különbséggel, hogy ezket máshol sem tudod megvenni érdemben olcsóbban. Itthon egész évben van egy ár, amit szeptemberi kezdéssel szépen feltornáznak, majd betolnak egy kamu akciót "oszt hadd szójjon" a 30-50%.... és ezzel a remek BF árral már alig magasabbak mint pl a Német, Oszták árak alapból...és Ők onnan BF-eznek. Gondolom nekik is van rajta hasznuk. Ezt a Monoprice BF-et erre hoztam fel példának. Vagy nem kell BF-ezni lásd ARENDAL, SVS...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #173957 üzenetére
Mivel így működnek az igazi mozik, van rá indok. Elég gyakori, hogy filmeknél nem kevernek LFE-re zenét, csak crossoverre, hogy hallható legyen, ahogy sok effektnek az LFE része teljesen különálló, és más driver kell hozzá. Ha egy ilyen zárt-refis rendszer igazán összeáll, az maradandó élmény, amit mi sem mutat jobban, mint például a Dreamcinema vélemények.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #173957 üzenetére
Értelme mindenképpen van, csak nem minden fekete vagy fehér, szóval sokmindentől függ.
Nekem az volt a baj, hogy akár a crossovert akár az LFE-t raktam baloldalra, az valamilyen szinten kompromisszumos volt, mert a chest slam sávban egy csúnya völgy, így inkább maradtam annál, hogy nyomják ugyanazt. Valamivel "ütősebb" úgy nálam. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #173909 üzenetére
Én nem érzek égbekiáltó különbséget köztük, de kb. féléve hallgattam utoljára az Ultimaxot magában. Július óta konkrétan be sincs kötve, csak a Klipsch, de azzal is jó ha 5 filmet meg tudtam nézni. Ha kipróbálgattam a miniDSP-t, utána visszarakom az Ultimaxot a jobbik helyere és visszaállok a két szubos setupra. Talán akkor némileg alakul még benne ez a vélemény amit most írok:
Amit emlékekből el tudok mondani, szerintem a Klipschben marad tartalék, az Ultinak ki volt nyomva a szeme. Chest slamban nem kaptam többet az R115SW-től. Néztem az impulzus lecsengést, de ugye itt a szobával együtt mutatja a REW és amennyire én ki tudom elemezni (ebben azért vannak vak foltjaim), nekem eléggé hasonlónak tűnik. Lehet a szoba zengése "vágja haza" mindkettőt.
A Klipsch alul puhább, a zárt másabb. Nem tudom leírni, erre mondják az emberek, hogy feszesebb, de nem tudom mi lenne a jó megfogalmazás. Koncertet viszont viszonylag sokat néztem és teljesen jó volt a Klipsch-el is a lábdob. Igazából szívesen használom mindkettőt, nem tudok igazán rosszat írni róluk. Az Ultinak kell viszont az a sarok pozíció, hogy megtolja az alját. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #173867 üzenetére
Nem, csak sokat olvastam róla. Viszont az R-115SW-t hallottam és akkor nem tetszett, mégis meg mertem venni!
Most abszolút nem a hallgatózás ellen akarok beszélni, mert az tök jó, viszont engem már csak az érdekel, hogy az adott darabok nálam beállítva mit mutatnak. Ha hallom egy teljesen más/szokatlan környezetben, rosszabb esetben nulla EQ-val, abból én nem tudom rendesen megítélni. Persze a döntéshez közelebb vihet, ha van lehetőség meg kell hallgatni!#173868 -KP-: De. Bár gondolom ahhoz úgy is kell hajtani. Viszont tudni tényleg nem árt róla vásárlás előtt.
-
Melorin
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #173823 üzenetére
Persze hogy van helyem, 12m2-ben bővelkedek helyben
Ahol el kell férnie egy ágynak, PC asztalnak, TV+hangfalak és azzal szemben egy kanapé. Csoda hogy odafért még egy ajtó is a falra
-
ada19
senior tag
válasz
Te is meg tudod hallgatni, ingyen hozzák viszik (14 napon belül). Mondjuk azt a futárt soha nem fogod újra látni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Annak az árából most lehet venni 3db R-115SW-t és még az asszonyt is el lehet vinni vacsorázni.
Persze én is szívesen meghallgatnám.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #173781 üzenetére
+1
Még nekem is mutatott újat.
Jó a szinkronhangja is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest