- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
XARAI
tag
válasz
Nemir Ombe #127911 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Igen így működne, ha jó lenne, ahogy le van írva. De én ahogy megynyomom a netrádió gombot csak keres és nem tölti be az állomásokat..
-
Patice
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127885 üzenetére
Egyet értek.
-
Patice
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127880 üzenetére
Erről beszéltem, mindenki el tudja helyezni (legalábbis itt) ezeket a saját koordináta rendszerében.
Ez van. Ha még ez sem lenne, akkor még kevesebb infó lenne a termékekről.
Így is azt szoktuk javasolni mindenkinek, hogy hallgassa meg a megvásárolni kívánt terméket akár magánszemélynél, akár kereskedőnél, mert mindenkinek más az ízlése.
Én szoktam javasolni azt is, hogy tapasztalatszerzés céljából menjenek el az érdeklődők máshoz hallgatózni. Elég sokan agyunk itt ahhoz, hogy akadjon mindig pár ember, akinél van éppen alkalom, idő, lehetőség bandázni, beszélgetni, hallgatózni.
Én is szoktam itt ajánlgatni néha a hallgatózást nálam, amikor pl. lelép a család és egyedül vagyok otthon, de ismerősökön kívül elvétve akadt 1-2 jelentkező az ingyenes lehetőségre. (OK, nekem nem házimozi rendszerem van otthon, csak sztereó, de ettől most szerintem eltekinthetünk.
)
Furcsa számomra ez a passzivitás, mert én amikor tehettem, akkor mentem hallgatózni és igyekszem megragadni a lehetőségeket ahol újabb hangokat, tapasztalatokat gyűjthetek és az itteniek közül is jó páran fogadtak vendégül és ismerhettem meg a rendszerüket, amiért hálás is vagyok nekik.
2010 óta hifizek csak intenzíven, és sehol sem lennék a tapasztalatok nélkül.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #127869 üzenetére
Csak olyan cikkeket írok, amikben az általam elvégzett alapos vizsgálat során szerzett tapasztalatok (és a véleményem) szerepelnek.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #127866 üzenetére
Miért tetted idézőjelbe a tesztet szót? Ezt sértésnek tekintem!
-
axwel18
senior tag
válasz
Nemir Ombe #127860 üzenetére
Hát rendben, hogy lehet beavatottá válni ? Komolyan érdekelne szeretek kipróbálni új kábeleket.
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #127844 üzenetére
Sajnos nem találok Canton dobozokat külföldön (se) jó áron.
Klipsch R-12SW ~90E-ért vadiúj állapotban megér annyit, nem? Úgy értem a JBL E150-hez képest.
És gondolom a JBL E150P-nél jóval minőségibb cucc. Bevallom nekem is tetszik külsőre, de egyébként is jókat hallok a márkáról magáról. -
rootmin
tag
válasz
Nemir Ombe #127639 üzenetére
Ismerősnek nézegetünk rendszert, egyelőre nagyon a sötétben tapogatózok (pénz lenne rá, lélektani határt kell nulláról feltornáznom). Kezdésnek pont a Zensor 5 szintjére gondoltam meghallgattatni vele, mit ajánlanál még helyette?
Használtra tuti nem tudom rávenni, ezúttal külföldi webshop is necces, tehát új, magyar kínálatból keresek alternatívát.
Nem baj, zenével is vállalható (pop+rock vonal), de tegyük hozzá, hogy egy 30 éves Videoton hifit váltana....
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #127838 üzenetére
Talán témába vágok
: Canton passzívmembrános megoldása milyen a Klipsch "sima" Bass-Reflex-hez képest?
Egyébként szemezgetek a Klipsch subjaival, ha nem is a tulajdonodban lévő R-112SW-vel, inkább a R-12SW-vel. Két dolog aggaszt a JBL E150P-vel szemben: Klipsch 29Hz ad meg -3dB-nél, míg a JBL 27Hz-et, de utóbbit sehol nem találom, hogy azt milyen csillapításnál. Valószínűleg tartom nem 3dB, hanem 4 vagy 6 akár. Másik, hogy megérné-e nekem ez a +40-50E Ft beruházás?
Későbbiekben el tudnék képzelni a legkisebb polcsugárzókból egy rendszert (R-14M). -
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #127832 üzenetére
Elsősorban Nemirhez:
Érdeklődnék, hogy Canton Ref. 7-esek mellé próbáltad-e az AS 125.2 subládát.
Tudom, h az 1200r meccsel leginkább vele, de csak teljesítményben van - bár elég jelentős: több, mint 2x-es - eltérés a specifikációban, megépítettségben. S tekintve, hogy a ládákat általában nem csutkára tekerve használjuk, még elég is lehet. Nem mellesleg elelktrowelten AS-ből van, de 1200-ast hiába nézek, amióta te túladtál egyen, nagyon jó áron. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127832 üzenetére
igazából az y-t csak azért "erőltetnem" mert ha már vennék, akkor menjek biztosra, mert mobilról a sztereó kábellel gond nélkül megy, de a sima mono kábellel meg pattog.
de ha azt mondjátok nem kell, akkor nem tartom fontosnak.írtam vissza is privit
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127830 üzenetére
értem, pontosan erre gondoltam hogy valami normális szub kábel lehet kellene
épp szegeden keresgélek, hátha kapnék valami jobb kábelt
szerk: ilyesmire gondolsz?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127827 üzenetére
& Gazsi00: értem, mindkettőtöknek köszönöm a tippet és a választ
pedig megbízható helyről jött, de mivel garis, így nem aggódomszerk: kipróbáltam egy jack-rca kábellel mobilról és ott tökéletesen működik, nincs pattogás sem recsegés.
lehet mégis az y kábel kellene?
vagy valami komolyabban árnyékolt rca kábel?
mert most valami ilyesmim van -
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #127818 üzenetére
Pedig már kezdtem örvendezni, hogy milyen jó kis alternatívákat láthatok majd a Valdus helyett
-
ginola
addikt
válasz
Nemir Ombe #127818 üzenetére
Nem is tudnál
De itt én ezt befejeztem! -
ginola
addikt
válasz
Nemir Ombe #127811 üzenetére
Én is ajándékba kaptam anno
Így nem adom hozzá.....
Nem látom, hogy írtál volna 50 ezerért jobb hangú szettet
De ha hozzáadnám az eredeti árát miket ajánlsz?axwell
Azok a kínai csodák sem szólnak jól, sőt, eléggé "túlértékelt" dobozok. -
ginola
addikt
válasz
Nemir Ombe #127809 üzenetére
50 ezerből milyen jobb hangú 5.0 szettet ajánlsz, amiben a frontok állók? Ennyit költöttem rá mielőtt elajándékoztam, hogy örömöt okozzak másnak.
Erre kíváncsi lennék azért...de komolyan! -
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #127799 üzenetére
biztatóak a képek
akkor megpróbálom meghallgatni. köszi!
-
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #127794 üzenetére
Csak arra gondoltam, hogy a zenében általában nincsenek olyan sok és sűrű zörejek mint egy filmben és talán emiatt kevés lehet házimozira. Vagy ez hülyeség?
-
rayoliviero
veterán
válasz
Nemir Ombe #127788 üzenetére
80-90-nél többet nem nagyon szeretnék rászánni. Először még 60-at akartam.
Magyar üzletből szeretném vagy használtan, de azt is itthonról.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127777 üzenetére
Értem, köszönöm neked is a választ.
Jo tudni hogy mire is lehet használni a lan tudását. Viszont a szavaid alapján arra következtetek hogy nem lenne érdemi előre lépés, igy lehet nem bantom a dolgot.Sok xxx ur: Köszi az ajánlatot, ennek is az ára fogott meg.
Még gyűjtögetek penzt egy komolyabb erősítőre. -
rayoliviero
veterán
válasz
Nemir Ombe #127780 üzenetére
Értem, kösz a választ. Azt hittem, az MA fiatalabb legalább ezek közül.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Nemir Ombe #127777 üzenetére
Te nem ismered véletlenül ezt a ládát? Canton Chrono AS 525 SW
Csak mert úgy tudom, hogy a Cantonokat ismered.
-
KöviLaci
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #127753 üzenetére
Nem feltétlenül szeretnék nagyot alternatívát tudsz mondani ilyen összegben?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127703 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem tudom mi az, hanem, hogy felesleges.
Te érted amit írok?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127695 üzenetére
Ki nem sz@rja le a szobaakusztikai korrekciót?
Pl. Nad-ban sincs és nem hiányzik, kicsit sem. Nem létszükséglet, hogy trükkök tucatjával érj el "normális" hangzást, ha egy jobban megépített erősítőből eleve megkaphatod azt a hangot. (vagy jobbat) Szerintem.
Csak a vacakokat kell EQ-zni
A minőségről annyit, hogy az RXV6xx és 7xx széria kb. 12-13 éve egyre alább merül a "gagyiság" tengerében. 2003-ban még igen hallgatható és szerethető erősítői voltak a Yamahának a 6xx, 7xx, szériában is. Mára ez egyáltalán nem igaz. Szigorúan szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #127698 üzenetére
Nem kevertem, hanem a Dolby Digital és DTS dekóderektől független elektronikai egységnek gondolom, tartom a DSP-t. Bár megesik, hogy a kettőt egy nagy processzor végzi.
-
BBéci
legenda
válasz
Sokszor emlegeted a DSP-t, ami szerintem csak a trükkös szimulációk esetén kap szerepet, tehát nem érdemes foglalkozni vele.
-
dota1
aktív tag
válasz
Az a 4-es castle szett gyengébb hangzásban mint a gyuri által linkelt 5-ös szett, ha úgyis lenne mellé sub? Mert árban abban a színben elég barátinak tűnik.
Modjuk nem is tudom... annyira nem jön be a castle design. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127690 üzenetére
"Mozin nem biztos, hogy jobban jártál vele, mint a 679-el, de zenére biztosan jobb lesz"
Miért is? Nem zúz annyira?
De ez sem igaz. Nagyon dinamikus, kellemes karakterű a 2600-as. Nem olyan darabos, szőrös, torz, mint a kistesója.Tudod, ami zenére jó, az jó mozira is jó... ezt te is sűrűn mondogatod. A 679 sem nem tiszta, sem nem artikulált, sem nem zenei hangú erősítő. HD hangokat meg hagyjuk, mert rossz hangú erősítőből az sem hozza el a megváltást.
És még egy nagyon egyéni megállapítás így a végére... egyre gyatrább hangú erősítőket gyártanak manapság az elődeikhez képest, azonos osztályban. De ez szigorúan a saját véleményem. Tisztelet a kivételnek..
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #127692 üzenetére
Pontosan erre lettem volna kíváncsi.
Még ha 150E-ért el is tudnám adni, akkor sem költenék +200E-et egy "jobb" szettre.
Ezért volt a 2. kérdésem, hogy esetleg csak a sub-ot fejleszteni. Kb. 50E alatt van valahol a piaci ára az E150-nek, kb. ennyit rá is tudnék szánni. Nem zavarna, ha éppen nem illik a szetthez egy más típus, nagyjából cseresznye színe legyen, annyi. -
dota1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #127676 üzenetére
Jah subbol most azon filozom, hogy rendelek az akciós canton 85-ből. Tudom kicsi de én annyira nem vagyok hangos mozis és koncertezni talán tök jó lenne a zártsága miatt.
-
válasz
Nemir Ombe #127658 üzenetére
"Én elég gyakran olvasom a fórumot,mégis elégedett vagyok."
Ehhez el kell jutni egy olyan szintre, ahol már nem érdekel és befolyásol mások véleménye.
Aki még nem tart ott, azt bizony marhára tudja zavarni, ha azt olvassa, hogy épp szarozzák a cuccát.
(Megjegyzem, én is elégedett vagyok.)
-
nobeige
tag
válasz
Nemir Ombe #127654 üzenetére
A synthesis családba sorolták át.
Nem szüntették meg, hanem feljebb sorolták.
www.jblsynthesis.com -
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #127658 üzenetére
Én is így vagyok ezzel
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Nemir Ombe #127649 üzenetére
Mellesleg a JBL is csinal és régebben is csinált jó dobozokat,de mint más gyártóknál is a jó az náluk sem olcsó pl.[link] az olcsó kategóriában viszont nincsenek csodák.
-
ginola
addikt
válasz
Nemir Ombe #127639 üzenetére
Mint pl.?
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #127628 üzenetére
Iróniának vettem, úgy jobb volt.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #127626 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!!!
-
dota1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #127616 üzenetére
[link]
Ezt a frontot én is nézegettem, tök jó áron van, kinntról meg jöhetne hozzá a favorizált 85-ös sub, a többit meg levadászom valahonnan. -
dota1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #127616 üzenetére
Ne viccelj, nyoma sincs felháborodásnak
.
(Mondjuk visszaolvasva amit írtam, látom,hogy rosszúl is lejöhetett ahogy fogalmaztam, ne haragúdj)
Épp ellenkezőleg, tök jó akciókat szoktál linkelgetni néha, és úgy gondolom sokmindent hallottál már, ezért nekem sokat számít a véleményed.
Az van, hogy építkezésünk előtt eladtam minden mozi cuccomat és most szeretnék újra összerakni egy szettet.
Mivel most kiköltekeztem magam, picit szűkös a keret..Gyuri: köszi! A polkot meglehet valahol Pesten hallgatni szerinted?
-
dota1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #127613 üzenetére
A belépő jbl cuccokat mindíg lehuzzátok
Te mit vennél a helyemben hasonló ársávban ebbe a térbe, ami mozira jó és hasonló elsöprő dinamikával szólal meg? Tudom izlések és pofonok, de mégis Te miben gondolkodnál?
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #127587 üzenetére
A ráköltés lehet, hogy sosem következik be, vagy csak pár év múlva és nem kell a legrosszabbra,100000 forintos javítási költségre gondolni.
Egyébként valóban jobb egy újat venni féláron, amire van 2-3 év jótállás. -
Longue63
tag
válasz
Nemir Ombe #127587 üzenetére
Hol láttad az Arcamot féláron?
-
gyurczy
őstag
válasz
Nemir Ombe #127556 üzenetére
Kicsit át kell rendezni a szobát, és már működhet is. A sarokból a TV-t a futógéppel fel kell cserélni, a 2 személyes kanapét félre, és máris lehet szimmetrikus elrendezést csinálni keresztben, és a helység funkciót sem fogja túlzottan lerontani.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #127538 üzenetére
Nem jutalékot kapsz, hanem más módon húzol hasznot a reklámozásukból. Ne tagadd, tény.
-
tomic
addikt
válasz
Nemir Ombe #127503 üzenetére
4-et is!
Közben megoldottam.
Privátra újabban nem érsz rá válaszolni? -
Longue63
tag
válasz
Nemir Ombe #127483 üzenetére
Igen. Magam sem vagyok meggyőződve az Emo-ról, de ezzel árulják a Marantz-ot.
-
Longue63
tag
válasz
Nemir Ombe #127481 üzenetére
Szolgáltatások, házimozi, 5.1 és sztereó zene, hangminőség. (Az ár nagyjából hasonló)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127472 üzenetére
Ha bonyolultabb egy hiba, azt hogyan "fordítod" le guglival? Állsz a' ember előtt és odanyomod az orra alá a telefont? Szerintem semmit nem fog érteni belőle.. Nagyon kell vágni a nyelvet, ha tényleg nem annyi a hiba, hogy be sem kapcsol, oszt' elég annyit mondani, hogy "kaput".
Ettől függetlenül jogos a felvetésed.
-
Cseneles
őstag
válasz
Nemir Ombe #127470 üzenetére
Kinti gari szokas, beviszem es elmondom mi a baja aztan ha van raktaron kapok egy zsir ujjat!
-
Cseneles
őstag
válasz
Nemir Ombe #127468 üzenetére
Na mind1, azert gondoltam belunkelem, lehet masokat is erdekel
-
Archttila
veterán
válasz
Nemir Ombe #127405 üzenetére
Csak így ennyi?
árban sem túlzás ? teszem azt az én cuccomhoz bőven elég lenne esetleg ez is: KCE-HH5 - 1.4
Egyébként a drágábbik Kácsa féle HDMI van olyan jó mint a jelenlegi Sandstrom? (ami mellesleg nem 0.5m hanem 1 csak elírtam)
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #127397 üzenetére
A Yami előtt nálam az Onkyo vassal is remekül szólt az RTi,nem értek egyet.
Akitől vettem,az meg LX83-al hajtotta,vele is szuper volt.
-
axwel18
senior tag
válasz
Nemir Ombe #127369 üzenetére
Rockzenére szerintem nem a legjobb megoldás. Bár ez csak az én véleményem. Persze nagyon jó hangfal, de a rockzene nem az ő stílusa.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127366 üzenetére
Arról lemaradtam. De a válaszod, köszönöm
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127360 üzenetére
és ez az akció, merre van?
-
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #127362 üzenetére
Értem.
Sok sikert kívánok akkor neked ott majd. -
sony309
őstag
válasz
Már ezelőtt 3 nappal elfogytak a szubok.
-
spiky03
veterán
válasz
Nah mi történt?
Mi lesz a teljes rendszer helyett, hogy így eladósorba került minden? -
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #127326 üzenetére
Nem csak a szubláda Focal: "a sub egy Electra SW 900, a hátsó hangfalpár Electra 906"
A front- és centersugárzókról nem nyilatkozott.
Általában kiválóak az Oelbach kábelek, 20 éve használok egy 60 centis RCA-t, szeretem. Viszont a szubkábeleiket egyáltalán nem ismerem, ellentétben az AudioQuestekkel, amiket teszteltem és a Husky szuper, még listaáráért is jó vétel, pláne Electrához. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
Nemir Ombe #127316 üzenetére
És akkor talán a milliónyi vevő is botfülű akik mind 5*-ot adtak rá? Ezt komolyan nem érem fel ésszel...
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Nemir Ombe #127313 üzenetére
Annak a Velo-nak a számadatai egy szemmel sem hihetőbbek mint bármelyik JBL értékei....
Az a 32Hz +-3dB-en belül....de szép is lenne ha igaz lenne. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
Nemir Ombe #127303 üzenetére
NP, de azért köszi!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Nemir Ombe #127293 üzenetére
Mert minden tekintetben elégedett vagyok a jelenlegivel, viszont egy picivel több hangnyomást szeretnék, mert a lakók szerencsére bírják! Ezek szerint akkor maradjon a várakozás egy JBL után?
-
wolfman
veterán
válasz
Nemir Ombe #127204 üzenetére
Tehát akkor szérián/sorozaton belül drágább erősítő (1911 < 2111), minőségibb hangot is produkál?
Szeretnék persze valami picit komolyabb hangfalakat kötni rá, de én nem állóra gondoltam, hanem "polcsugárzókra". Pl. Dali Mentor 1
És itt jön még egy kérdés! Egy adott hangfal ugyan olyan jó filmnézéshez (házimozihoz) mint zenehallgatásra? Pl. az előbb említett Dali Mentor1 vagy felejtsem el?
-
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #127195 üzenetére
Kicsit?
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #127166 üzenetére
Azt hiszem a sub marad magányosan.
Éppen lenne most eladó E20 hátterek, de mielőtt megvenném, valahogy ki akarom próbálni ezt az Atmost.
Ideiglenesen PC hangszorók mennek a mennyezetre. Meglátjuk. -
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #127113 üzenetére
Köszi.
Elsőnek szerintem majd megnézem azt a sínt aztán kitalálom, hogy mi legyen.
Mondjuk nem tudom, hogy hogy fogom az 1 méteres sínt behajtogatni kb 30 centire.
Mert egy 30 centis kábelt meg csak nem csináltatok.De majd valahogy kibirkózom.
-
lemmy9
őstag
válasz
Nemir Ombe #127103 üzenetére
Szerintem ez a kábel a villanyszerelők alap alkatrésze egy harisnyába húzva, és egy kis placebóba pácolva.
-
gyurczy
őstag
válasz
Nemir Ombe #127109 üzenetére
Sztereónál azért korántsem ilyen egyértelmű a helyzet. Az én kis D osztályúm kifejezetten szereti a jó tápkábelt.
-
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #127109 üzenetére
T12 sub D osztályú végfokánál pl. biztos, h számít, sőt legalább annyit, mint a subkábel. Nem tudat meg ilyesmi, mert a tápkábel sem olyan hűdedrága. Én azzal próbáltam.
-
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #127107 üzenetére
Tehát D osztályú erősítőre gondolsz?
Akkor ezennel cáfolom, hogy azoknál nem számít a tápkábel. -
spiky03
veterán
válasz
Köszi neked is ismét a segítséget.
Utána nézek, hogy mennyiért van dugó.De lehet azért bepróbálom majd a sínt is, azt legalább nem kell szerelgetni.
-
Patice
nagyúr
válasz
Milyen az a digitális táp?
Netán a kapcsoló üzemű tápegységekre gondolsz? Vagy a digitális erősítőre?
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #127003 üzenetére
Sajnos eléggé kilóg és a 7.2-re nincs is szükségem. De azért köszönöm.
Az a baj, hogy koaxal meg nem tudom megoldani, mert azon meg nem mennek át adott esetben a True-HD hangsávok. Így egyenlőre csak a dugdosás marad, nem tudok jobbat. -
lemmy9
őstag
válasz
Nemir Ombe #126949 üzenetére
Nem egyértelmű persze mert szubjektív, de én még nem hallottam jól zenélő Onkyot, (bocs) még nagyot sem.
Arcamot igen, az más iskola. -
Valkűr
addikt
válasz
Nemir Ombe #126938 üzenetére
Mint irtam az alapján lehet csak ajánlani, ha ismerjük a kérdező elvárásait és egyéb tényezőket. Ha ez nincs meg az akkor nem ajánlás csak egy személyes vélemény. Honnan tudjam kinek mi tetszik? Van aki szeret a valóságtól elrugaszkodott hangokat hallgatni, nem egy nem két példa volt és van is erre. Annak hiába ajánlod a naturális hangot, azt fogja mondani, h nincs dinamika, nincs mély etc..Van aki jobban szereti a dögösebb mély hangokat, feláldozva erre a közép és magas tartományt, van aki pedig jobban kedveli a visitozó magasakat, mert számára az a részletgazdag hangzás. Mi itt szerintem nem ajánlunk, csak saját tapasztalat alapján legfeljebb tippeket tudunk adni, vagy laikusként olyan árkategóriát ajánlhatunk amivel valszeg nem nyúl félre és nem kell havonta cserélgetni. De hangot nem tudok ajánlani, mert az stilusfüggő még a komolyabb árszegmensekben is.
Nem tudom igy érthető -e mire célzom, vagy mit akarok mondani.
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #126935 üzenetére
Kiegészítenélek: ha nem lenne HDMI mizéria (333-tól felfelé ez a probléma is megoldott) akkor mozira a legjobb ajánlás lenne 150-ig az Onkyo. Még a 9-es széria- és a 8-as is ma már- versenyképesek mondható áron van.
De mint másnak is, neked is van unszimpatikus modell ezt bevallhatod.. mást ne irjak: JBL.. ez ízlés kérdése, nem hiba!!!
Sokszor azért ajánlok töb modellt is egyszerre, mert szolgáltatásaik hasonlóak csak karakterisztikában térnek el..
Többi részével egyetértek. -
Valkűr
addikt
válasz
Nemir Ombe #126935 üzenetére
Na látod igy megint más értelmet nyer az írásod. Ezzel már tudok azonosulni ebben a formában.
Nemir Ombe: Erre értettem amit az Izlésről és ajánlásról gondolok.
"Mikor valakit megkérsz egy cégtől, h épitsen neked egy rendszert az is kikérdez elsőnek, és elmegy felméri a terepet az otthonodban. Ha ez megvolt utána tudtok beszélni arról mik az elképzelések, majd ezek után tud érdemben ajánlani a te elképzeléseid alapján ezt figyelembe véve."Ebben nem szabadna, h az ö ízlése benne legyen, mert nem magának hanem neked épit.
-
Valkűr
addikt
válasz
Nemir Ombe #126931 üzenetére
Az hogy nem nevezzük mindenesnek teljesen korrekt, de akkor más hasonló árfekvést sem kell ajánlani, mert az ugyan úgy nem lesz mindenes, még akkor sem, ha adott termék hangkaraktere bárki számára is hallgathatóbb a zenei anyagok esetében.
Ezért javasoltam a pontosabb megfogalmazást, mert most ezzel megint ellentmondásba keveredhetsz. Ha az általad használt, idézem: "belépőkategória tetején/középkategória alján elhelyezkedő" mondatod vesszük alapul, akkor teljesen mindegy melyik márkanévről beszélünk, tehát tök mindegy, h Onkyo vagy Denon.
Erre próbáltam célozni, h ebben az árszegmensben nincs öszvér megoldás egyik gyártó esetében sem, épp ezért mondtam, h kár Onkyozni és azt mondani, h nem ajánlott zenére, mivel sem a Denon sem a többi ebben az árfekvésben ugyan úgy nem ajánlott. Ez megint csak tény. Ahogy az is tény, h a valósághoz közeli hangot sem a HM vonalon kell keresni, mert még a sztereók közül is csak igen kevés képes ezt bármennyire is reprodukálni.Ezért is szoktam inkább a külön sztereó erősítőket ajánlani azoknak akik erőltetik az öszvér megoldást. Lehet a mozis igényeit kielégitené egy 100 ezres mozis erősitő, de a zenei igényeihez meg fél milliós sem lenne elég jó. Az ilyen esetben nem szabad öszvér megoldásként még 500 ezerért sem házimozis erősitőt venni, mert messze el fog maradni a fele olyan árú minőségibb sztereó termékek szintjétől is. Sokkal kézenfekvőbb akkor vagy egy olcsóbb mozis vas és egy normálisabb sztereó erősitő és egy plusz hangsugárzó kábel amit ha kell átdugok, ha zenélni szeretnék, mintsem egy öszvérnek titulált Hm erősitő ami soha sem lesz sztereó.
Nálam pld. teljesen mindegy volt milyen drága HM erősitőt hallgattam, egyik sem érte el a sztereók hangzásvilágát, dinamikáját, pontosságát, hanghűségét. Még a drága Arcam sem! Inkább ha kell banándugók vannak a kábelek végein és 10 másodperc alatt átdugom a sztereo láncot a hangsugárzókra.
Úgy hiszem akinek van pénze többszáz ezres Hm erősitőre, annak nincs szüksége öszvér megoldásra, mert ezen az árszinten van sokkal kézenfekvőbb megoldás.
Ui: Valóságközeli hang mint olyan megint lehet egy külön téma, mert ugye ez csak adott zenei műfajoknál analóg hangszerek esetében értelmezhető. Ilyen zenéket a tapasztalataim alapján sajnos elég kevesen hallgatnak. Ahogy kevesen járnak az Operába, hangversenyekre, legalábbis egy bizonyos korosztály és réteg.
-
Valkűr
addikt
válasz
Nemir Ombe #126923 üzenetére
Szerintem meg ebben a kategóriában egy fokkal sem jobb egyik a másiktól, legfeljebb más. Én továbbra is azt mondom, ha valaki zenét is hallgat az vegyen egy külön sztereót és inkább dugja át a hangsugárzók kábeleit mikor zenélni szeretne. Bármelyik sztereó erősitő még a régebbi használt gépek is jobbak lesznek még a 3-400 ezres kategóriában lévő házimozis erősítőktől is. És ez független attól hogy Denon, Marantz, Onkyo vagy bármi más márkáról beszélünk.
-
gabika1969
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #126909 üzenetére
"...max háttérzene rádióból..."???
Azért gondold már át még egyszer miket írsz le!Kicsit erős volt nem gondolod? Talán nem így kellene tanácsot adni.
-
eastone1
senior tag
válasz
Érdekes, hogy a tx nr 555 az 549 euro
-
eastone1
senior tag
válasz
Ez tényleg jó ár.
Akkor pont nekem valo, sőt túl jó is. Pénztárcám az alsókategória közepén helyezkedik el. Nekem ez már high end.
-
eastone1
senior tag
válasz
Nemir Ombe #126907 üzenetére
Akkor megnyugodhatok. Ezt az erősítőt szemeltem ki. Sokat tanakodtam, hogy ennyi pénzért használtat, de jobbat vagy egy új mindenevőt garival. Végül az új mellett döntöttem.
Ebben az ársávban van jobb alternatíva? Denonok ugyan ilyen szolgáltatással drágábbak. Sztereot megoldom külön erősítővel. -
eastone1
senior tag
válasz
Nemir Ombe #126904 üzenetére
Rosszul értelmeztem?
-
eastone1
senior tag
válasz
Nemir Ombe #126904 üzenetére
The Onkyo TX-NR646's Dolby Atmos height channel capabilities are limited to only the front-left and -right channels, not the surround height channels, and the receiver is only DTS:X "compatible" until an update is released later in 2015. Its external design is generic and bulky, and the user experience isn't helped by its terrible remote and an ancient menu system.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Nemir Ombe #126897 üzenetére
Hmm, ezt azért jó most megtudni, nem hittem volna hogy ennyire jó(?) ládám van jelenleg, esetleg egy megbízható és nem elszállt szervizet nem tudnál mondani akinél esetleg érdeklődhetnék ilyenről? Természetesen vissza lépkedni azért nem akarok, ne legyen gyengébb teljesítményem a jelenleginél, azt azért én sem szeretném és szerintem senki
Pedig ezt nem is vettem veszett drágán anno idején még, igaz azóta duplázódott minden téren az árhelyzet... -
Sefter
veterán
válasz
Nemir Ombe #126894 üzenetére
Köszi, már kimatekoztam ezt
-
devil-k
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #126894 üzenetére
Remélem, a megrendelővel nem fizettétek ki a "lehulló darabokat".
-
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #126891 üzenetére
Támogatom.
+1 tőlem is a szubra.Ilyenem van és teljesen megvagyok vele elégedve.
Ha majd úgy alakul, hogy lesz egyszer egy nagyobb szoba akkor veszek még egyet.
Haver is lehet, hogy ilyet vesz a Proson R8 helyett.
-
Gábor984
tag
válasz
Nemir Ombe #126854 üzenetére
Igazából szerintem ma már mindennel hazudnak. Csak valamiből ki kell indulni és szándékosan nem a teljesítményt írtam le ami pl az erősítő esetében 105w igazából meg 30 valahány. :-)
A keret 100.000 Ft lenne.
Természetesen ha lesz rá lehetőségem hallgatózni valahol, akkor az alpján döntök, de erre nem nagyon lesz esélyem. -
Gábor984
tag
válasz
Nemir Ombe #126852 üzenetére
Igazad van, mivel nem tudom őket meghallgatni teljesen mindegy melyiket választom. Ezért próbálok a fizikára és az autóhifis tapasztalataimra hallgatni (érzékenység, ellenállás stb), illetve véleményeket vagy tapasztalatokat szerettem volna megtudni, mielőtt megrendelem bármelyiket is. Ezért ha fent említett szettekről van valakinek valami személyes tapasztalata, azt megköszönném, ha megosztaná velem.
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
Nemir Ombe #126814 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!! Én is úgy gondoltam először meghallgatom egyel, ha nem találom elégnek akkor kap még egyet a rendszer!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest