- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
Tudom, asszem mire gondolsz, es meg teknikailag is van ra magyarazatom.
De csak ugy lehet ilyenkor cdnek elonye, ha nem hasznalsz dacot.Milla koruli roksan volt itt tuningmentes sb mellett. Innen emlekszem.
Viszont ami zenestilust ma hallgatok, ezeket nem vettem meg, igy hendikeppel is, de marad a dacolas. Ebbol a vonalbol is sztem ki lehet hozni olyan jo hajgot, amirol beszelsz.
De en itt megallok, forrasig eleg ez a szint. -
Valkűr
addikt
Nem emlékszem, h a high end kategóriáról lett volna szó, azt irtam egy szint felett. ÉS ezt nem 1x nem 2x demóztuk is már vakteszteken, h a pali nem hallotta a difit a 200 és az 1 millás kábel közt, sőt több olyan eset is volt, ahol a sokkal olcsóbb kábelt vélték jónak. Amiről te beszélsz az rendszerszinergia, nem pedig kábelgyengeség. Másik rendszerben lehet a másikkal sokkal jobb lett volna a hang..Mint emlitettem én tapasztalatból beszélek zenei múlttal, nem pedig egy hifi shown hallott dologról
-
Ed Parker
nagyúr
Tavaly nyáron a Veszprém plázában néztem meg a tr3-at,a film 3/4-ig szorítottam a fülem olyan idegesítően hangos volt,hogy már fájt,abszolút nem élveztem. Pedig egy két komoly zenei rendezvényen megfordultam már,ahol nem éreztem ezt.
Ez a trend mostanság,adj rá kakaót hadd szóljon? -
kenny123
addikt
Igazad van, valóban. Most valahogy úgy van, hogy optikai kábellel összekötöttem xboxal, szóval legalább az szól 5.1-ben, most a tv-t próbálom rádobni azthiszem RCA kábellel, hogy legalább sztereoban szóljon az is.
A házimozi egy ilyen, szinte hallom a nevetéseket.Egyéb kérdésem az lenne, hogy létezik valami klip/zene/ákombákom, amivel letesztelhetném, szólnak-e rendeltetésszerűen a hangszórók? Xbox-al tesztelve az összes szól, kivéve a center, ami elég lényeges része a dolognak..
Köszi!
-
slick-adam
aktív tag
atfutottam a kov. 1-2 napban veget ero arvereseket, nem nagyon van most, amit belinkelhetnek. egy NAD C515BEE-et talaltam, de az ha jol tudom kb 300 euro korul kaphato ujonnan, es mivel ezt is ujkent aruljak, valoszinu tul dragan all majd meg (most epp 50 euro).
kicsit meg ertetlenkednek (ha nagyon butak a kerdesek, nezd el nekem, legalabb tanulok valamit
):
- szoval gondolom a D/A atalakitot kell nezni fokent egy cd jatszoban. ujonnan kaphato Denon CD jatszoban es egy dragabb Panasonic BD jatszoban pl. "Burr Brown"-t olvasok. ez jo? na es nem kene kicsit pontosabban feltuntetniuk (gondolom nem csak egy Burr Brown tipus letezik)?
- masik amin elgondolkodtam: ha cd jatszot optikai digitalis kimeneten keresztul kotom az erositore, akkor pl nem is dolgozik a D/A atalakito, vagy? :S tehat ha jo minosegu lejatszot vesz az ember, akkor jobb ha analog koti be? -
slick-adam
aktív tag
-
Andie
őstag
-
Gabor970
addikt
Én sajnos még nem láttam olyan LCD TV-t, amiért akár csak a PS50C430-at is odaadnám. Biztos létezik, Te sokkal többfélét, és magasabb kategóriájúakat láthattál, gondolom van. Én csak a boltok illetve ismerősök készülékeit láttam. Edge LED készüléken nem szeretnék filmet nézni, mert azt egész sötét szobában szoktam.
Amúgy szeretném valamikor a fenti TV-t lecserélni, nagyon kíváncsian várom, hogy az 50ST50 ára hova kerül év vége felé. -
Turbo73
tag
'Annak a Qdeonak annyi köze van a Marvell cég komoly processzoraihoz, mint az LG bögreszettjeinek Mark Levinsonhoz. Nagyjából semmi, csak a névhasználatért fizetnek.
Volt szerencsém az OPPO BDP-95EU lejátszó Marvelljét tesztelni, az valami eszméletlen jó munkát végez. Na de 390000 Ft a készülék!!! Ami az Onkyóban dolgozik, az fényévekre van tőle, jobb nem is használni és a tévére bízni a skálázást!'Már megbocsáss, de ez így ebben a formában egy marhaság! Az Onkyo 609-esben a Marvell [88DE2755]-as videó processzora van, az OPPO 95-ösben pedig ennek a butított verziója, a [88DE2750]. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy az OPPO nem lenne jobb, hanem:
1. Elég sok köze van a Marvell-hez, mivelhogy az.
2. Attól, hogy jó a processzor, még nem feltétlenül jó a végeredmény, az nagyban függ a köré épített elektronikától is. -
McBJani
tag
Elolvastam, és természetesen egyet is értek Veled - meg én amúgy sem vágom a témát, csak a véleményemet mondom el - de azt nem hiszem, hogy valaki ki tudja használni a mélyládáját panelban
Ha le is veszi a terhet az aktív mély az erősítőről és szebben is szól emiatt a többi hangfal, akkor szerintem fél hangerőnél is kopogtat a szomszéd, hogy halkítsd lejjebb azt a sz@rt
Remélem érted mire gondolok -
bajnokpityu
félisten
Én asszem kussban maradok, hogy többe került az ICm,mint az erősitőm...
Szerelem volt, ez ilyen. Ellenben 2-3x ennyibe kerülő erősitő is ki lesz szolgálva, kb az is annyit fejlődött a kábelek különbségétől. Szóval sztem szépen skálázódik mindkét vonal, a kábelek és az aktiv eszközöké - azonos stíluson belül. -
spiky03
veterán
Nem akarok elhitetni semmit sem veletek.
Csak mindig az a hülye streamer van a fejemben, ennyi
De a lényeg, hogy értitek mire gondoltam.Köszi a válaszokat!
Hát én nem tudom, hogy nálam van-e olyan hangja a kis Yamaha NS-SW280-akMásik kérdés.
Szerintetek lenne értelme arra a subra mondjuk tüskéket tenni?
Mert ugye nincs semmi lába, hanem közvetlenül a talajjal van kapcsolatban.
Így nem is nagyon tud elmozogni. -
Ed Parker
nagyúr
De ezek egy melós számára annyira elérhetetlen dolgok, hogy kár is vele foglalkozni.
Szép dolgok ezek, csak más ennyi pénzből jobb esetben két házat vesz.(nem a nagy faluban, vidéken)Kiváncsi lennék Magyarországon hányan birtokolnak ilyen rendszert?
Mert mondjuk ki, ezek a dolgok csak számukra jelentenek valamit. -
Bodzsi
csendes tag
Jelenleg a Dreambox DM500s beltérim EMF RCA (piros-fehér-sárga) kábellel van összekötve a Philips 32PFL7606H tvével scart porton keresztül. Ha az EMF kábelt az R L Y bemenetekbe kötöm nem megy a kép, ha az Y Pb Pr -be akkor van kép csak nagyon rossz.
Miért csak scarttal van képem?
Digitális audio kábellel jobb lenne a hang? -
Ed Parker
nagyúr
Ebben egyet is értünk,az is lehetséges hogy picivel jobb kábelt is elbírna az avr400, viszont az egész lánc egy egységet alkot és minden egységének célszerű ugyanazt a kábelt használni.
Ha lesz lehetőségem meghallgatom drágább kábelekkel is, de nem akarok túl messzire menni. Cserélgetek, de csak arányosan.
Én ezt sajnálatos dolognak veszem hogy egy 2100 v 4500€-s erősítőkhöz még nem jár alanyi jogon legalább egy alsó-középkategóriás (100€) tábkábel. -
Ed Parker
nagyúr
Én sem használnék Lesloss, Fudutech és AQ NRG10 kábeleket, Isotek Solust, ha pénzt kellene adnom értük, Persze az is biztos, hogy a gyári hulladékot kicserélném valami jobbfajtára.
Itt mondtad ki az alapigazságot, hogy neked sem ér annyit ez a változás, hogy százezreket költs erre, de a vacak gyári kábelt kicserélnéd, ahogy én is tettem.
Ja és Isten éltessen
-
Erneszto
tag
Nem azt mondtam hogy nem lesz különbség a hangban. Természetesen egy átlagos házban az elektromos hálózat hossza amíg elér a rendszerbe több tíz méter is lehet. Ezen a hosszon valószínűleg van az átlagos 1.5mm2-es keresztmetszet helyett legalább 2,5-ös vagy a feletti kábelt használata során hangbéli különbség. Csak az egész elv nehezen felfogható hogy amiről itt most szó van az az áram erőssége ugyanis csak erre van kihatással a keresztmetszet változása és ha egy 100 literes tartályt feltöltök 2"-os bemenő csővel annak a feltöltési ideje pl.:2perc ha a tartály szájánál a 2 "-os csövet leszűkítem akár 1 cm-hosszan is 1/2"-os-ra akkor már csak a 1/2"-os fog érvényesülni így nem fog feltöltődni csak 6 perc alatt. És ha ez így van akkor számítanak azok a dolgok is amit az előző hozzászólásomban említettem, és akkor ezekkel a dolgokkal még jobban fog szólni a rendszer vagy nem jól gondolkodom?
Természetesen elismerem a tudásodat, és nem kérdőjelezem meg az állításaid.
(Egyébként Isten Éltessen Béci!!!) -
bajnokpityu
félisten
Nem lehet audioban mindent kiszámitani.
Hétvégén is borult néhány papírforma, volt, hogy röhögve hanyattestünk.
Mikor 13cmes satelitnek használt hangdoboz szoba hangerőn remegtette a kanapét, és olyan bőgőt adott elő, amit nem hittünk el...
Mérve is,gyári adatként is 45Hz alatt nem ad ki magából hangot.Nem ugyanaz a tészta, de ez volt utolsó nagy meglepetésünk. Tápkábelek hatásában sem hittem egy éve. aztán kipróbáltam.
-
törölt tag
-
el is hiszem, hogy ha a teljes vezetékelést cseréli valaki, akkor egy rossz tápkábel sokat ronthat a hangzáson. ez logikus. én azzal kapcsolatban kételkedtem, hogy ha adott egy (valószínűleg szar) rendszer 10-20 méteren és rossz minőségű csatlakozókon keresztül, akkor egy 30 ezer forintos tápkábel vajon mekkora csodát tud tenni.
-
Tamoo
nagyúr
Erre a Focal-ra már én is nagyon kíváncsi lennék. Mire jó ez, minek lehet alternatívája? Vagy esetleg csak számítógép mellé ajánlott?
(#7034): Samsung tv-m van (C650), elméletileg új firmware-el, azon nincs még letiltva.
(#7036) Tonyo: Én régi Sony minihifimen sincs aux.
Mondjuk ez nem minden gyártónál volt szokás, hogy a minikre nem raknak.
-
DM-Fan
nagyúr
Tervben van a meghallgatása már egy ideje, nagyon kíváncsi vagyok rá mit nyújt a H/K-hoz képest. Eddig mindenki nagyon dicséri. Mozi tekintetében abszolút elégedett vagyok a H/K-val, tulajdonképp zenében is, de tudom, hogy utóbbiban azért korlátolt, ez indokolná a továbblépést.
Ed Parker: Eléggé egyezik az ízlésünk az Oppo tekintetében is.
-
Ed Parker
nagyúr
Így van és tényleg hallható volt, mikor megfordítottam.
Amúgy én sem hittem ebben, pont ez miatt amit Peak is írt, de mikor kipróbáltam hallható volt a különbség, főleg a magas hangokban és több részlet veszett el fordított állásban.Peak:én Supra tápkábellal használom, sokat javított a hangján a gyári hoz képest.
-
Rederik
tag
Bocsánat ha félreérthető voltam, nem becsülöm le a villásdugó forgatást, mert én is kipróbáltam. Csak az ugye ingyen volt, s egy szűrőbe pénzt öl az ember, s ezért reméltem, hogy ott még érzékelhetőbb a különbség.
Egyébként ha veszek egy 1-es alces-t pl s abba dugok egy elosztót, az más, mintha külön külön használnék ilyet az eszközökhöz?
-
Peak
addikt
Értem és logikus is.
Ez nekem is eszembe jutott annak idején, bár nem tulajdonitottam neki akkor fontosságot, de ezért most úgy van, hogy az első 4 láb a szőnyeg elejére van téve, hogy ne lehessen elmoccantani az álványt, illetve mind a 8 darab görgő fékezheztő egy mechanikus retesszel, ami fixen blokkolja a kerekeket.
A teljes álvány egyébként igy 100 kiló fölött van a rajta levő cuccokkal és önsúllyal együtt, azért ez már nem olyan rossz alap.
A tüskére állitást biztos, hogy nem tudom kivitelezni, mert a takaritás, porszívózás miatt muszáj mozgatni az egészet, asszony meg megöl. -
ouch, ez a tamronos hasonlat fájt, fotózásból képben vagyok.
akkor valamit használtan majd, nekem az is jó, ha valaki továbblép kábelből, és elad féláron vmit.bajnokpityu és bbéci, kösz a konkrét tippeket, rálesek majd ezekre.
mindenesetre nincs kapkodás, ha valahol látok jó sztereó erősítőt vagy kábelt használtan, akkor rácsapok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest