- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #184213 üzenetére
A jó elhelyezés fél siker és alap, több szub még jobb és az EQ-val még javíthatsz rajta, de minden szobának megvan a saját frekvenicája amit kiemel. A csapdákkal a mélytartományt egészében nem lehet kezelni, mert a fizikai méretük a szobákhoz mérten nem teszi lehetővé. Az utózengésnél a 60 dB csökkentést nézzük és 400/500 ms alá ritkán férsz be sima nappaliban használva. Ahol bele kell nyúlnod, ott az adott Hz/Gain/Q érték változtatásásval tudsz javítani/rontani.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #184210 üzenetére
Jó reggelt neked is!
A miniDSP plugin fel van osztva bemenő és kimenő részre. A REW EQ-t a kimenő oldalra feltöltöd, ahol az 5 lehetőséget így kihasználtad. Biztosan lesz még faragni való a görbén, amit manuálisan a bemenő oldali EQ-val további 5 helyen tudsz korrigálni. Így összesen 2x5 EQ lehetőséged van.(Ahhoz a nagyobb beszakadáshoz viszont ami maradt 57 Hz körül már ne adj hozzá többet - azt egy második szubbal tudnád csak javitani, - de máshol +/- 3 dB még operálhatsz). A módosításokkor figyeld a vízesés diagrammot is és inkább maradjon a görbében némi hullám, mint nagyon megnöveld a lecsengést.
-
python1
veterán
válasz
mimic1979 #184067 üzenetére
Ami a fülednek, vagyis neked nem fárasztó hosszútávon, teszteld le filmekkel, nincs kőbevésett szabály.
Viszont azt érdemes lenne az kideríteni, hogy a hangsugárzóidnak is mi az ideális beállítás.
Saját véleményem az, hogy elsősorban neked tetszen a hang, dirac ide vagy oda, elég sok rendszert hallottam rosszul beállítva, hagyatkozva az automatikus kalibrálásra, nem mondom, hogy nincs értelme, késleltetések, szubtartomány simítása jól jöhet, bár én azokat is inkább manuálisan végzem.
Jelenleg egyre jobban hajlok a helyiség akusztikai kezelésére, és minél kevesebb beavatkozásba ami a dinamikát csökkentené, vagy a hangsugárzók "természetes" egyenletes, frekvenciamenetét befolyásolná úgy, hogy torzításba hajszolnám a drivereit.
Tehát mindent összevetve, tesztelgesd a különböző beállításokat, e legalább néhány film erejéig beállításonként. -
Gino20
őstag
válasz
mimic1979 #184067 üzenetére
Ha nem igazán vagy elégedett a kapott eredménnyel és ha így csináltad [link] vagyis a 9 pontos mérést futtattad le, akkor ha időd engedi próbáld ki helyette a 13 pontos mérést. Szerintem (nekem) ég és föld a különbség a 13 pontos mérés javára. 9 pontos mérés esetén azt érzem, hogy túlságosan középre kompresszálja a hangot és talán kicsit ki is heréli az egészet.
-
jézusom
addikt
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #184045 üzenetére
Bal felül a vízszintes vonalak ikonra katt.... ott van, hogy "load all gropus" igy minden doboz ua. kapja. Csinalj kepernyő mentést a görbékről úgy össze tudod hasonlítani. Masrészt ha a polcos tervezőről átváltasz a lontozottra, akkor a pontra húzva az egeret látszik a hozzá tartozó dB érték. A Harman 4 már elég jó, nem is biztos, hogy kell durvább.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #184033 üzenetére
Alapvetően ez rendben van. Arra figyelj, hogy minden dobozhoz ua. a célgörbét használd, ez jelenleg nem így van. Ami megfelel neked azt mentsd el, majd illeszd be az összeshez (a szubot is beleértve), így egyforma lesz és nem kell külön húzogatni. Ahogy javasolták próbálj meg más görbét Is. A Harman ill. Storm jól szokott működni és van több meredekség is. Legöbbször egy 6-10 dB esésű (20 Hz-20 KHz) tetszeni szokott. Jó kiindulás ha a bal oldal +3.0 dB vagy ez felett kezdődik, de ez ízlésfüggő. Apró javítás, hogy amennyire lehet próbáld lekövetni a dobozaid alap átvitelét. Ahol még nem vagy már nem szólnak szivesen ott nem kell erőltetni. Ahol így van, ott a függönyöket bátran húzd beljebb. A 13 pontos, ahogy írtam jobb eredményt szokott adni. A késleltetéseket még jó lenne, ha leírnád.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #184026 üzenetére
A minuszolás jó, pont ezért kellett így csinálni. Van tartalékod a csúcsokra. A vérszegénységet szinte biztosan a mérési metódus miatt érzed. A központosított mérésnél ez sajnos általános tapasztalat. A kanapé, egy személy (13 pont) mérés jobb eredményt ad. A többire láttatlanban nehéz mit mondani. Ha tudsz képet feltenni a frontok és szub összesített görbéiről ill. leírod ezek késleltetési értékeit, akkor okosabbak leszünk.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #183991 üzenetére
Nem. Az erősítőhöz nem kell nyúlnod, nem is tudsz, mert mérés módban van. A mikrofon ideális esetben tud 100% on maradni, ha alacsony a zajszint. Ez esetben nem kell piszkálnod. Ha magas a zajszint akkor 97 % körülre lehúzhatod. Ez után inditsd el a kb leggyengébb hangsugárzót és húzd fel addig a Master csúszkát amíg az adott doboz értéke 20-30 dB lesz a zajszint felett. Innentől a Masterhez nem nyúlunk! Katt végig az összes dobozon, majd korrigáld a szinteket a leggyengébbhez. Végül a szub és mérhetsz is.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #183987 üzenetére
Itt ugye a Dirac, mérés előtti szintbeállításáról volt szó. Ennél arra kell figyelned, hogy a zajszinttöl 20-30 dB el legyen hangosabbra állítva a fő hangerő. Ha megvan az összes doboz, akkor szubot addig emeld amíg 2-3 dB el hangosabb nem lesz a többitől. Annak a csúszkáját nyugodtan hagyd 0-n és kész is vagy. Egyébként ha itt 10-el hangosabbra vennéd a szubot annak vagy egy mérés közbeni hibaüzenet az eredménye vagy pedig egy nagyon visszaminuszolt szub az AVR ben, ami rengeteget energiát emészt fel értelmetlenül. Mert amit a ládán feltekersz azt itt visszabukod, ennek az eredménye pedig egy kiherélt jóval kisebb tartalékkal rendelkező szub. Ha a leirtak alapján keveselnéd a szub hangerejét/jelenlétét akkor se a hangerőt növeld rajta, hanem válassz erősebb görbét.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #183945 üzenetére
Felülírja. Azért kell a subot MiniDSP-zni előtte, mert a Dirac fázisjavításához ha hozzányúlsz, szétesik az eredmény. Jó eséllyel azért tett egyetlen szűrőt, mert nincs mit tovább javítani. Ez fura, hiszen általában szokott lenni. A ládát nem kell lejjebb tenni. 10 dB-vel a többi csatorna felett a helye, ekkor kellene bármelyik másikat mérve illeszkedve látnod. Ahogy látom, korábban is ez volt nálad a probléma.
-
jézusom
addikt
válasz
mimic1979 #183931 üzenetére
Szerintem a doboz méret azt jelenti, hogy milyen a sávszélessége, vagyis ha rendes mélyet kiad, akkor nagy, ha csak szatelit sugárzó, közép meg magassal akkor kicsi.
Ez a dirac szoftver pc-n fut? Nézegettem már többen Írtátok, de még az AI se tudja mi ez pontosan
Kell ezért fizetni, ha egy ilyen x-3800h erősÍtőd van? Mikrofon kell hozzá? -
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #183699 üzenetére
A magasak hiánya normális, sok hangmérnök 100 és 10k közt vágja a beszédet, mivel ezen kívül a boom mic tud furcsaságokat okozni. Mivel a magyar felvételek stúdióban készülnek, ott fel lehet engedni bármeddig. Nem a magyarok magasa sok, hanem a rendszereteké, nagyobb esést kell rátenni, minimum egy room curve-t.
-
mettek
addikt
válasz
mimic1979 #183697 üzenetére
Az a baj a Netflix-szel és amúgy a magyar szinkronnal hogy alapvetően szarul van keverve. Nálam egy 3+ milliós rendszeren is zavaró tud lenni a szinkronos hangsáv, pedig még akusztikailag is kezelve van a szoba. Vékonyan, sok magassal szól a beszéd és az effektek is.
Ha van az erősítőn loudness funkció, akkor az mondjuk segíthet is vékonyan néha bántóan szól. Szóval a mozi szett nem biztos hogy megoldja ezt a problémát. Ha az erősítőn van loudness funkció az segíthet, teltebbé teszi a hangot alacsonyabb hangerőn is. -
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #182062 üzenetére
Mennyezetet könnyen tud mérni, csak az erősítőt 7.1-re kell állítani, és akkor a hátsók helyén méri a felsőket. A Dirac az EQ utáni görbéket tudja betölteni (van egy ilyen export funkció), ha a fájl első sora elé annyit írsz, hogy BREAKPOINTS. Ez viszont pontosan megegyezik azzal, ha a Diracnak megadod ugyanazt a célgörbét, amit a Cavern használ, az pedig nem sokban tér el a Dirac sajátjától. Általánosságban elmondható, hogy a Dirac a lehetőségeihez mérten a legtöbbet hozza ki a rendszerből, ezen egy Cavern célgörbe export nem tudna tovább emelni, mert nincs meg hozzá a teljesítménye. Emiatt nincs Dirac export, hiába támogatja a Cavern API a sima Dirac-ot és a DLBC-t is.
Bondix: Egy max 45 wattos erősítőt kötnél rá 100-as hangszórókra. Hacsak nem fehérzajt tolsz rajta max hangerőn, nem lesz baj.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #182016 üzenetére
Nekem ez valami csatornakiosztással kapcsolatos hibának tűnik és megpróbálnám kiválasztani az alapbeállításnál a 9.1-t és offolnám ami nincs. Itt #182020 pedig nem lehet, hogy azért inaktív a Dirac mert az Audyssey aktív? Ha abba belelépsz és offolod az változtat valamit? (A licenced biztosan nem tartalmazza a DLBC-t, ez csak a teljes spektrumú DL)
-
powerup2
addikt
válasz
mimic1979 #182022 üzenetére
Aha most néztem ... Hát ezzel az a baj nem irja a sub kezelést most igy nehéz eldönteni hogy 4 független subbot lát esetleg majd a dirac vagy egyet aztán szépen szivás lesz a több sub.
Arcamnál ez van
Correction of areas with sound gaps (bass decline)
Smoother bass reproduction in the crossover area
Visual representation of the predicted bass performance (subwoofer and speaker summation)
Input channel target curve
Flexible subwoofer placementSupports multiple subwoofers
Phase co-optimization powered by machine learningMig a denonnál
Full frequency range response correction (20Hz-20kHz)
Impulse response correction
Editable target curve
Multiple playback modes
Step by step graphical guide -
-KP-
addikt
válasz
mimic1979 #182008 üzenetére
Nyugi. Most adták ki pár napja. Kell egy kis idő, mire jó lesz. Használd audysseyvel amíg kijön az első néhány javítás, vagy próbáld amit powerup mondott. Valószínűleg most userek ezrei cuppantak rá a denon marantz esetén a diracra, tuti hogy rengeteg hibajelentés fog menni feléjük.
-
Rp526
aktív tag
válasz
mimic1979 #180426 üzenetére
Ahogy korábban írták már a Denon app "after" görbéje kb. mindenkinek ugyan úgy néz ki, szemet gyönyörködtetően flat. A változás annyi szokott lenni, hogy vki bekapcsolva hagyja a midrange compensation-t, és akkor odarak egy hullámot. Ez egy jósolt görbe az app-tól, hogy is lehetne más, mivel visszamérést nem csinál a kalibrálás.
-
m3ss
veterán
válasz
mimic1979 #180404 üzenetére
nem azt mondtak, hogy a denonos meresi eredmenyeknek nem lehet hinni? audyssey szerint en freki atviteli gorbem is olyan flat, hogy olyan nincs is.
btw en is baromi elegedett vagyok az x3600-zal.
amugy mondtam itt vmelyik topicban multkor, hogy a 600-as bw hangfalak nagy hangeronel talan torzitanak...
foleg a centerbol hallom. mar epp kezdtem volna nezegetni, hogy milyen polcsugarzokat tudok venni majd, amikor bekapcsoltam a cinema eq-t. na igy viszont tovabb tudom tekerni a hangerot, mielott zavaro lenne. lehet meg is lesz ertelme pc-s eq-nak majd?
ez az eco auto mod meg par ev alatt nekem rengeteget vissza fog hozni az erosito arabol, amikor egesz nap megy halkan a zene...
amugy transformers age of extinction hangsavjahoz mit szoltok? en reg hallottam ilyem jo terhangzast filmben. vakteszten azt hittem volna, hogy uj subom es erositom van..tobbi filmen nem dolgoztak hangmernokok?
na meg ugy latom vegig kell neznem ezeket a 3d kameraval felvett valos 3d filmeket, mert ez is odab*szott. na nem maga a film, mert az felejtos, hanem ami az audio vizualis resze. a sub savja is hihetetlen jol szol..olyan mint vmi 2.5 oras demo -
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #180255 üzenetére
Ennek a modellnek nagy üreg kell. Ha ezt nem tudod neki megadni, legyen helyette ez.
-
törölt tag
válasz
mimic1979 #180255 üzenetére
Értem! Személy szerint én sosem rakok zárt helyre semmilyen elektronikát, de hát nem vagyunk egyformák.
Őszintén szólva nem látom itt a kép alapján, hogyan lehetne megfelelően elhelyzni hangsugárzókat, de ha a "fakkban lenne a Klipsh" szerintem az nem előnyös.
Nyílván mindenből ki lehet hozni a legtöbbet, és nem is akarom kedved szegni.
Tőlem okosabbak segítenek!Szerk: Most már értem, nincs tapasztalatom ilyesmivel!
-
Joe123
senior tag
válasz
mimic1979 #180199 üzenetére
Bedobnék még egy szempontot, írtad hogy könnyűszerkezetes házról lenne szó. Nem értek hozzá meg nem is tudom milyen jellegű nálad a fal, de annyit tudok hogy ha külső határoló falakról van szó amikben szálas szigetelés van, előtte pedig párazáró fólia, akkor ha átvágod azt a fóliát, utána ott mindent nagyon tökéletesen kell megcsinálni párazárás szempontjából (hangszórók membránján pl. nem tudom átmegy-e a pára). Mert különben idővel el fog ázni a szigetelésed a falban a lakótérben keletkező, kifelé haladó és a szigetelésben lecsapódó párától. Mondjuk eleve jó kérdés hogy milyen vastag a fal, mennyit vennének el belőle a hangszórók, mennyi szigetelés tud mögötte maradni, nem alakul-e ki hőhíd, amitől meg a hangszóróidon fog állandóan lecsapódni a pára. Mindenképp megkérdeznék erről szakembert a fal kivágása előtt. Ha belső válaszfalakba mennének, akkor tárgytalan amiket írtam.
-
powerup2
addikt
válasz
Hát én a helyedbe hallgatóznék azért mert vannak sokkal jobb gyártok pl monitor audio, focal, revel stb mindnek van beépíthető hangfala. Minőségbe magasan a klipsch felett lesz mindegyik. Plusz nem feltétlen jó megoldás a beépített ha pl van hely rendes hangfalaknak. Ha a helytakarékosság szempont akkor marad a beépíthető. De vidd el a párodat magaddal hallgatózni és ültesd le rendes hangfalak elé és lehet megtörténik a csoda és nem fogja zavarni. Ezen felül vannak hangfalak amik nem csak szépek jól is szólnak és akár fel is dobják a nappalit. Ne értsd félre mi itt nem lebeszélni szeretnénk az elképzelésedről hanem egy helyes irányvonalat mutatni főleg ha már fejlesztésbe kezdenél.
-
python1
veterán
válasz
mimic1979 #180203 üzenetére
A gyártókat inkább hagyjuk békén, mondom lehet doboz nélkül is, de messze elmarad úgy a minőségük. Egyébként komoly gyártók akik terveznek ilyen kivitelű hangsugárzókat, mind készít kabinetet hozzá.
-
python1
veterán
válasz
Hidd el körbejártam már én ezt a témát 100x is, rengeteg videót megnéztem, méréseket, és bizony olyan kiviteleket ajánlanak elsősorban, amik kabinettel vannak szerelve, vagy készíteni kell neki, akár OSB lapból is, de legyen.
Amennyiben téglába lenne, oda értelemszerűen nem kell doboz.
Egyébként még beépíthetős atmos sugárzókhoz is szoktak készíteni dobozt, amit a mennyezetbe lehet beépíteni. -
python1
veterán
-
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #180157 üzenetére
A függőlegesen állított mikrofonhoz a 90 fok azt jelenti, hogy a nézési irányától véve 90 fok, tehát az lesz a talajszint. 0 fok a teljesen szembe, a kettő közt vannak a felsők, és nem lineárisan, hanem a 90 felé hajolva. Ezt egyedül a Cavern kezeli helyesen, köztes állapotokat kitalálva, még a kicsit megemelt surroundokra is, manuálisan jó mindenhez a 90.
A szabvány az, hogy LCR egy szint (center a referencia), az LFE átlagosan +10 (kb ennyivel legyen feljebb a vonal), a surroundok (felsőket is beleértve) -3. Sokaknak segít a térérzetén, ha a surround hangosabb, szóval mindent egy szintre mérnek inkább.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #180041 üzenetére
Olyan célpontot válassz, amihez a legoptimálisabb EQ-t tudod elkészíteni, az eredeti görbédet kielemezve. Ehhez 0.5 dB.-ként változtasd a targetet és nézd meg a REW által beajánlott értékeket. (Később a gain-nel ill. AVR-el majd hangosítasz rajta) A cél egy lehetőleg +/- 3 dB lenne ehhez képest mindenhol, bár ez sokszor nem tartható. Előfordul, hogy a REW által ajánlott értékek nem alkalmazhatóak az eszközöd korlátai miatt, így nyugodtan használj más értékeket és ellenőrizd. Ilyen esetben azokon a frekiken ahol dolgozol (egyesével, lépésenként) a módosítás után mérj egyből és nézd meg a vízesést és torzítást is, ne csak a görbét. A végén persze mikor mind a 10 készen lesz lesz benne változás, de nagy hibával ne menj tovább. + 4 dB.-től többet sehol ne emelj, bár lehetőleg ennyit se, ha máshogy is megoldható. Sokat tudsz segíteni a Q érték csökkentésével is ami jelentősen növeli a hatástartományodat. Ha kapunk egy képet az eredeti átviteledről - görbe és vízesés - az segítene (60-105 dB, 20-200 Hz simítás nékül.)
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #179772 üzenetére
Megvan a szubod frekv. átvitele amin látszik, hogy kb. mit tudsz kihozni belőle és mi lehet az szint amihez illeszteni fogod az egészet. Ha kész a szub EQ akkor futass le egy AVR bemérést és készen vagy - ez utóbbira értettem, hogy később fogod a többihez illeszteni. Jelenleg valószínűleg pár dB-el hangosabb mint kellene és/vagy lehet, hogy az EQ után maradt egy hosszabb lecsengés az alsó tartományban, ezt a vízesésen jól látod majd.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #179770 üzenetére
A végső hangerő szempontjából teljesen mindegy az, hogy hová állítod, mert a szub szintjét később fogod hozzáigazítani a többi dobozhoz. Ha azonban nem túl acélos az adott szub, érdemesebb hibákat benne hagyni, mert egy erős EQ sok dobozt lenulláz. Arra törekedj, hogy minél "jobb" görbét kapj figyelve a lecsengés, torzítás stb. A kb. megfelelő célszinthez képest érdemes alá-fölé is több lépcsőben 0.5 dB.-kkel lépdelve is áttervezni, mert nagy különbségek adódnak.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #179731 üzenetére
Van készen megoldás a kérésedre a Void féle Cavern. A gép intéz mindent és azon futhat a lejátszó is. Az AVR teljesitményt kívánja rendesen, de jó cucc. Ha szeretsz/tudsz idönként mókolni PC n akkor hajrá. Másrészt egy Diracos vas az egyik legjobb out of the box megoldás nagyon jó eredménnyel.
A szobakorrekciót nyugodtan hagyd ki, visszamérésnél úgy is látod az eredményt. -
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #179711 üzenetére
A mérés szinte biztos jó, hiszen ha probléma van, a REW vonyít. A jelzett hibákon kívül csak az merülhet fel, hogy rossz mikrofon/kalibráció van kiválasztva, de ez olyan ritka, hogy fel sem merül. Amióta itt vagyok, egyszer történt.
A többire ez egy kiváló leírás: [link]
-
I'am Dony
őstag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #179693 üzenetére
Mérés alatt a DSP bypass-en legyen, és akkor nem kell dugdosni, működik a kalibráció a végleges helyén. Tudod is belőle kapcsolni, hogy melyik kimenete legyen aktív, úgy nagyon könnyű több subot mérni. Laptopon ha csak L és R van, az a trükk, hogy Equalizer APO-ban cseréld meg a sub/left utat, akkor az AVR-en pont úgy megy át, mintha sub lenne (ami lehet más, mint a front, ott sose mérj).
-
skippper
senior tag
válasz
mimic1979 #179688 üzenetére
Ratbuddysseyvel hibátlan célgörbét lehet beállítani Audysseynek is. Én mértem Denon kismikivel meg UMIK1el is, a trendek megegyeztek, nyilván pontos értékeket nem fogsz kapni, csak az UMIKal, de arra jó, hogy a girbegurbaságokat, beeséseket, jelleget leolvasd.
Nekem amúgy REWel visszamérve igen szép eredményt hozott az Audyssey is (3700on), más jellege lett, mint a Cavernnek, de rossznak semmiképpen nem mondanám (se fülre, se mérésre). Annyi, hogy sokkal pöcsölősebb volt a célgörbét állítgatni, visszamérni, rinse and repeat.
-
Quetz
őstag
válasz
mimic1979 #179647 üzenetére
Én itt vetten a minidsp cuccaimat: https://www.oaudio.de/en/MiniDSP/
Amire mindenképp szükséged lesz, az egy Umik-1, mert az kell Dirachoz is, meg a minidsp 2x4-hez is. A legolcsóbban akkor jössz ki a dologból, ha szerzel egy mikrofont, beméred Cavernel a rendszert és kipróbálod úgy mit kapsz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- SkyShowtime
- Asztalos klub
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged