- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dewil666
őstag
válasz
macko20 #44054 üzenetére
De jók az olcsók is. Csak folyamatosan tudnia kellene kb. 5 percig mennie. Használni nagyobb felületek összeforrasztásához (pl.: réz csövek, réz lapok). Meg ugye számla és garancia nem hátrány. Néztem olyat is ami olyan kicsi mint az öngyújtó de 1-2 perc folyamatos használattól nem ajánlanak többet, mert nagyon felmelegszik.
-
Pete55555
addikt
válasz
macko20 #43773 üzenetére
Úgy lesz akkor. Még nem szedtem szét, tegnap belekezdtem, de alig akart kijönni. Tűzőkapoccsal próbáltam, olvastam, hogy jó cucc hozzá, de alig akart kijönni, egy vezetéket sikerült kiszednem, de fél órába telt, így abbahagytam.
Vmi tuti tipp/eszköz ötlet ?Ja, más kérdés. Az egyik "lyukban" nincs kábel a 24 pinesben, az nem gáz? Enermax pro82+ táp.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
macko20 #43734 üzenetére
5V-ra kötve gondoltam őket, most is így van egy 12-es, és egy 8 cm-es nekem. (12 cm-es egy Yate Loon, tápból való)
Alulra mindenképpen csak 8-as férne be, de a többi helyre akár mehetne még 12. Meglátom, mennyi helyem lesz majd.
Illetve a kör kivágások helyén perforálás lenne. (csak lusta voltam azt megcsinálni
)
-
do3om
addikt
válasz
macko20 #43699 üzenetére
Hagyjuk inkább, ami nem nektek jut esztek be az nem jó.
A másik mester is akinek eddig figyelgettem alkotásait igenen belehúzott ugye egy bizonyos ideje a leszólásba.
[link]
Azóta sikeresen felrakta a bordát aszt hiszem semmit nem vett hozzá, de a lényeg nem az volt hanem hogy ne vegyen tőlem semmit. Nevetséges.
Amugy jó pár hozzászóláson keresztül folytatta és hiába mondhatom mint a festésnél, hogy de bizony jó. Akkor is nem az, mert nem más csinálta.Nem csináltam K2 lefogatót mert annyira bonyolult hogy jaj becsináltam.
De hátha a mesterek hasznát veszik egy 15 másodperc alatt összedobott tervnek ami persze csak szerintem tökéletes mert amúgy tuti szar. (vagy majd szarozzátok)
Csak egyenes sima erős lapok kellenek, de ezt amit használtam úgy pont jó volt a furat így mintának van csak nem kel ez a bonyolultság.
[link]
csak egy erős fémlemez kel intel vagy AMD furattal a két végén, igen nem kel csöveket kerülgetni meg faszomtudja miket irkált.
[link]
Egy másik hosszabb darab meg a tetejére a bevágás szélességű. -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #43580 üzenetére
nem egyformák a csövek, így a hőmérsékleti tatományaik sem.
itt egy gyártó 4 csöve van.
a működési tartományuk -20 - +300 fok között van skálázva.pc-s csöveknél az optimális működési tartományközép 70 fokra van belőve.
terhelhetőségre tudomásom szerint kb. 230-250 fokot szoktak megadni a gyártók.
a conrad pl. konkrétan ezt írja:
"Mindamellett a túlzott felfűtés ügyében óvatosnak kell lenni; amennyiben hőmérséklete 250°C fölé emelkedik, akkor a benne lévő nyomástól felrepedhet."úgyhogy ha nem eleve sérült a cső, akkor 150 foknál nem lehet baja, de még 200-nál sem...
(nyílt lángnál, hosszú idejű leforrasztásnál szeirintem jobban felmelegszik, ezért láthattunk szétrobbanó csöves videókat.)
-
do3om
addikt
válasz
macko20 #43410 üzenetére
Mert?
[link]
A keretet rögzíteni kel a hűtő talpához, meg megvágni ahol kel a kondik miatt, cpu foglalat...
De persze függ attól is mi van a lapon ami akadályozza ezt a megoldást.Majd mindjárt kiderül hogy csinálta.
Na meg akkor egy kérdés hűtő rögzítést lehet alulemezből csinálni? 3-as lemez van nagy táblákban itthon (1x2m) könnyű is vele dogozni de ugye nem rugalmas ami elég baj. Viszont 3-as lemez már elég vastag ahhoz hogy ne igen akarjon meghajlani. Hátlapokhoz biztos jó lenne de ugye keresztmerevítőhöz már kérdéses.
Úgy emlékszem van egy tábla 4-es saváló is itthon vagy 1,5x2m-es de lehet már elpasszoltuk. még nem néztem a raktárat. -
do3om
addikt
válasz
macko20 #43408 üzenetére
Alulról menne csavar nem menne át a bordán abba a keretbe rögzíteni 4 csavart amilyen foglalathoz kel.
A keretet rögzíteni a vga hűtő talpához (van is pár furat) de persze a cpu méretének megfelelő rész kihagyva (kivágva) és rányomni lapra alulról meg anya rá.
De tök mindegy az egész, mert hogy férne ez el az alaplapon? Milyen irányba hogy ne lógjon semmibe?
Kéne a képre egy méretarányos cpu kép. -
do3om
addikt
válasz
macko20 #43404 üzenetére
Az ilyesmi sosem számít.
Rögzíti a 4 csavart (akár ragasztással), áttolja az alaplap 4 furatán hátulról anya és kész.
De ehez kellesz rá konzolt csinálni hogy kiérjen az alaplap 4 lyukjához mert szerintem mák azzal a kerettel is kicsi a felület. A lényeg négy fűl vagy inkább egybefüggő keret hozzácsavarozva abba 4 csavar rögzítve anyával, ragasztással ahogy jól esik, hátulról meg rászorítja. amihez nem férsz fentről az hátulról kel közelíteni.Nade ez jó nagy lapos felület tuti felakad valamibe
-
Gyíkac
aktív tag
válasz
macko20 #43245 üzenetére
értettem,
Most ezzel futtatok egy telepítést, utána megnézem mennyin van, de én is írtam h. azért ezt választottam most mert nincs rézlap otthon.
Szab.tam:
"a pasztás alufólia elsőre jól hangzik, de azért többszörös error lehetőség van benne.
könnyű rövidzárral kinyírni a lapot.
(elég egy kis pontatlanság.)"a réz lapnál is fennál a felsorolt össze lehetőség. Aki szerencsétlen az ne nyúljon hozzá, mert úgy is hazavágja.
A hőlépcsős állapotával egyet értek, de szerintem jobb mint a gyári g-pad ami tényleg azért van h. ne sarkazza le ha fém a fémhez ér és mondjuk 20 centit esik, vagy kocsival viszik a laptopot. Egyébként a méretét pont akkorára vágtam mint az igp érintkező része. Tehát kiscsi az esély h. valaha is rövidrezárja azt.
1-2 nap és telepítek rendszert a gépre, és megírom mi az eredmény.
-
Anaren91
senior tag
válasz
macko20 #43238 üzenetére
Na megoldódott a gondom... Szétkaptam a laptopot megint hogy kipróbáljam a pasztát erre ráleltem h miért kapcsol le egy idő után... Haverom az összeszerelésnél nem elfelejtette rádugni az alaplapra a venti csatlakozóját....(én már a szétszerelésnél felb@sztam magam mondtam neki h össze már ő rakja..vacak laptopok) Visszadugtam és működik rendesen. Nem csíkoz nem kapcsol ki.
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #43169 üzenetére
mert ügyetlen vagy.
a leendő főzősulihoz elég sok képet készítek.
ez a resztelt krumplihoz való póréhagyma szeletelését mutatja be majd azoknak, akik még kést sem láttak.
bal kezemmel lefogom hagymát, jobbal a kést tartom és vágok, a harmadikban pedig a telefonom van, és fényképezek. (nincs fejkamerám...)****
(#43152) do3om
nagyon pofás lett. -
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #43147 üzenetére
általában a talptól kb. 2mm-re kezdőnek a csövek végei.
ezt a túlnyomás furatokon keresztül látom.
de volt 2, amit valamiért nem tudtam ledugni rendesen.
pedig egyesével kipróbáltam mindet előtte.igen, nálad az volt a probléma, hogy teljesen vízszintesen álltak a lemezek.
tapasztalatom szerint ennnyi nyitás és dőlés már elég.
(ninja fűrész modokból kiindulva.)****
(#43146) FID
(#43153) Runo
az a tűzhely, csak le van hajtva.
a hűtőn a konyhai tv van. -
törölt tag
válasz
macko20 #42968 üzenetére
Meg van az ahol nincs semmi, mert be van burkolva fullra a műanyag házzal.
A tea/kávé főzőket valaki tudja hogy miként szivattyúzzák a vizet? Mármint azok a sistergős kis szarok, nem presszógépre gondoltam mert abba hallani a motort, de ezekbe a sistergős cuccokba szerintem nincs is motor. Talán a víz forráspontjára és tágulására alapoz valahogy a gőzzel löki ki mit tudom én.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #42941 üzenetére
1mm vastag rézlemezből a bronzkerben fognak tudni nekem a lemezvágójukkal csíkokat vágni?
mert rézszalagjuk nincs.
és mi a legvastagabb amit ilyen technikával lehet darabolni?
esetleg 2mm?ramhűtőt tervezek, aminek a tetejére menne a hőcsöves + hűtő. (ez is a szétdaraboltakból.)
és nem ártana némi anyagvastagság az oldalra, hogy ne ne legyen túl vékony, ami felviszi a hőt a csőig. -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #42941 üzenetére
ja, hogy az a lila 63.
így ok.****
én meg most azt tervezgetem, hogyan tudnék összedobni itthon lévő cuccokból a veletech-re egy új passzív gépet.
minden hűtés a feljebb lévő darabolásból állna.
fet, nb, sb, ram, cpu, gpu.
egy tesztpad szerű, emeletes, fekvő ház.
az érdekes az lenne, hogy az egész alaplap fölött egy ugyanolyan hűtődarabokból álló rengeteg lenne.
minden van hozzá, csaka hd5750-et kene kölcsönvennem a 3. konfigomból.
jobban örültem volna egy kicsit nagyobb fogyasztású, kb. 100w tdp-s karinak.
de hát az nincs. a proci q6600.a kiállítási darabban lehet, hogy nem lesz táp és hdd.
csak a helye lesz kialakítva.
a hűtők is modulárisak lesznek.
olyasmi, hogy negyed óra alatt atomjaira lehet szedni az egészet.
ma este fogok méricskélni, hogy egyáltalán egy atx lap fölött elfér-e a bordaerdő.
igaz, nyitott lesz, így oldalra lelóghatna, csak úgy nem elegáns... -
Milo629
aktív tag
-
XtremLor
őstag
válasz
macko20 #42400 üzenetére
Ezt nem akarom piszkalni, mivel semmi baja, ilyen fajta csatlakozos ventim sincs, viszont talaltam itthon ledhez valo csatlakozot, kabelt, amit ratudok dugni a lapra, csak a pocok nincs rajta ami beakad, hozza a masik vegere osszerakok 2x2 pines nyakra valo fan erintkezo
occo es gyors megoldas
-
Pete55555
addikt
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
macko20 #41988 üzenetére
Ha valami felizzik, az 90 fok fölött lesz jóval, és inkább konkrétan tűzálló szivacs kell. Az megolvasztja a (műanyag) csatlakozót is. Ebből kiindulni felesleges. A kicsúszott sarunak közvetlen kell érintkeznie a szivaccsal. Viszont ha értelmesen meg van csinálva, akkor nem lesz a közelében sem szivacs. Szerintem.
Szellőzés hogy dugul el? Mi nem derül ki a szavaimból? -
Ribi
nagyúr
válasz
macko20 #41985 üzenetére
Ha 90 fok van a házban, akkor a borda kb 100 fokos, akkor a proci kb 110 fokos. Impossibrü.
90 fok van bent, akkor winyó is 90+, alaplap is 90+ ésatöbbi. Impossibrü. Viszonylag sok "passzív" hűtésű proci van, de sehol sincs 90 fok a házban. Proci ha 80 fok köré megy, akkor is a házban max 50 fok lehet, de már az is hazavágja a többi alkatrészt. -
fecs
senior tag
válasz
macko20 #41878 üzenetére
Pete55555: Köszönöm a tippet! Közelebb kerültem a megoldáshoz!
macko20: Neked is köszönöm a tippet, képet! Arra reagáltam azt, hogy a vezetékkel nincs baj.
Konkrétan a nyomógomb ment tönkre. A vezetékre szeretnék forrasztani/csavarozni egy új gombot, csak túl sok találatot adott a google és belezavarodtam.
Ha nyomógombot keresek PC bekapcs gomb helyére, akkor egyéb kritériumra kell figyelni? Volt, Amper, kapcsoló típusa, stb?
A mostani világított is. Na az lenne a hab a tortán, ha még világítana is (nem zavaróan). -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #41872 üzenetére
ha csak így nem...
(megvolt)***
azért örömteli, hogy jönnek a tehetséges, injonc, (ullán)bátor, ifjonc vitézek.
akik nem riadnak meg attól, ha valami gyárilag nem úgy néz ki, mint ahogy szeretnék...***
az egész folyamt egy hatalmas móka volt.
sok ötletelés, stb.
kellemes érzésekkel, sok nosztalgiával gondolok vissza arra a fél évre... -
chester91
senior tag
válasz
macko20 #41810 üzenetére
mivel csak egy darab átalakítóm van kéznél, és már így is mínuszba toltam a második fan mate-tel a számlám, nem tudok másik átalakítót beszerezni
úgy hogy ami 2-t fog vezérelni, az megy valószínűleg az alaplapra, a másik meg megy a molexre, ami hármat fog vinni, remélem nem ég majd le, direkt felfogatom a ház hátulján lévő venti elé, egy 800 rpm-es, csak meghűti annyira (gyári zalman 12 cm-es, a sagitta-hoz adták)
Szerk.: használtan szerzem be a fan mate-eket, így csak magát az eszközt kapom.
-
hermanyi
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Motoros topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest