- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
macko20 #59530 üzenetére
Altalaban 45 fok a max toltesi homerseklet es 60 fok a max kisutesi es efolott talan kicsivel a tarolasi, bar leteznek szelesebb homerseklet tartomanyu tipusok is, de nem hinnem, hogy abba botlottal.
Reflexio lehetosege ki van zarva? Lehet nem a cellat merted valojaban, hanem egy forrobb alkatresz hokepe tukrozodik rajta.
-
Archttila
veterán
válasz
macko20 #57788 üzenetére
Én is kereséssel kezdtem, de semmi érdemleges
Xiaomi Redmi Note 4Na most közben elképzelhető, hogy mégiscsak találtam valamit!
Az asszony pont ugyanezt az olajat használta terhesség után a hasán lévő hegek eltávolítására, és a ragasztó amit le kell szednem ennél jóval kevesebb, szinte éppen hogy látszik egy kis csík...Lényegébe ez valami olajféleség, csak nem tesz kárt benne.
szerk2.: sajnos nem jött le
Magyarán a kérdés az az, hogy mi a vízbázisú ragasztó oldószere?
-
-
válasz
macko20 #57011 üzenetére
Valami lett (vagy csak megszűnt a külső erős napfény, ami összemérhető volt a led-del, amivel néztem a lencsét), most tisztább. Fél flakon benya ráment.
Holnap lesz az igazság pillanata, addig mindenképp hagynám száradni.De a benzin is egy rohadt dolog, rendesen odaszáradt foltokban, alig tudtam letörölni.
-
Sterilzona
senior tag
válasz
macko20 #56945 üzenetére
Szia
Ezt hogy ertsem?
Epp nalunk is ilyen gondok vannak. Vetten uj betetet, de valamiert nem mukodott megfeleloen. Vagy nem jott viz, vagy alig.
Tehat, keramias mitol lesz jobb, ha nem csinalom meg elotte azzal a szerkezettel?
Meg annyi, az uj betet, a gyari gumijaval, valahogy szorult. Talaltam ra egy masikat, azzal jo lett. Aztan hirtelen, lett az a baja, hogy alig jott at rajta viz.
Otlet? -
törölt tag
válasz
macko20 #51255 üzenetére
6-os rézcsövet a klímásoktól kell venni, mert ott lágyított van. Kézzel a minimum rádiuszig hajtható. Klasszikus klímázásnál 6-10-12 csöveket ma már kézzel hajtjuk, ha valami komolyabb van akkor meg valami hasonló készlettel...
Régebben volt, hogy a 12-es csövet is ezzel kellett hajtani,ma már nem... -
válasz
macko20 #50955 üzenetére
Most életet mentett amit tőled vettem
A nagynak nem volt távja. Nem is találtam hozzá. Viszont teljesen új volt. A középső terepjáró ugyan az a márka viszont a panel 7,5v A nagy homokfutó meg 12v akkus
Így fogtam ami tőled vettem kiszedtem az elemtartót a középső kocsi paneljára kötöttem mivel az 6 elemes így 9v-ot kap. A csatlakozók egyeztek így azokat csak rádugtam. Csak azt sajnálom, hogy az elemtartó nem fér el az akku helyén, de a burkolat alatt nem látszik. Már csak egy jó rögzítést kell adni a panelnak és az elemtartónak.
Igazi iparos munka ahogy most kinéz. Öcskösnek jó lesz. Repeszt mint állat
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
macko20 #49800 üzenetére
ez csak azért van, hogy a kutya ne rágja le újfent a vezetékeket, utcán természetesen nincs fent, mivel nem szabályos, és a rend éber őre is büntetne miatta...
De amúgy szó nem volt róla, egy másodpercig sem, hogy így vennék részt a közlekedésben...
kzkz: a motorosok önmagukra is veszélyesek, felesleges bármivel is súlyosbítani a dolgot...
-
Submarine
senior tag
válasz
macko20 #49662 üzenetére
Hát annyit azért értek, hogy mivel egy motor van benne, akkor az egy darab kompresszor lesz.
Van multiméterem, meg forrasztópákám, valamennyire tudom is őket használni. A monitorom tápjában kicseréltem a kondikat, és azóta megint működik. Ledes biciklilámpából, meg régi mobilteló töltőjéből fabrikáltam billentyűzet világítást.
Ilyeneket meg tudok csinálni, de a hűtőszekrényeket, váltófeszültséget nem vágom.
Van egy 8e+munkadíj -as ajánlat, ha nem lesz időm/türelmem vacakolni vele, és nem nagyon van.
Most ki-be kapcsolgat, csak még mindig hideg van benne, 6°C van benne legfelül '1' fokozaton..
Még állítok rajta.. -
creation
senior tag
válasz
macko20 #49645 üzenetére
Hmm, van egy miniUSB-s töltés vezérlő elektronikám itthon. Az is 5V-ot kér. Ha ráteszem egy OMRON-al, hogy amikor onnan kap áramot, akkor oldja le az akkut a GPS-ről, akkor már csak az a kérdés, hogy azt a 6 eret hogyan kössem be, hogy tudjam használni és tölteni is. (töltés vezérlő 2 ér, GPS 4 ér)
Tudom, hogy ez inkább már szakmai kérdés, de mégis ide tettem fel
-
törölt tag
válasz
macko20 #49267 üzenetére
Ezek már nem indulnak újra, leveszi az órajelet meg a feszültséget ha nem elég üres órajelciklusokat rak be stb. Képes rá hogy ha leveszed a hűtőbordát és csak úgy fújatod ventivel a kupakot akkor is megy tovább.
Oda is van írva, hogy 240W a hűtőfelület kapacitása, gondolom az valami nagyon jó esetben, jó lesz az 180W körül is. Arra épp elég, hogy a procit elbírja.
De amúgy meg lehetett volna csinálni, hogy az egész oldala lamella, és abban a hőcsövek futnak végig. Volt is ilyesmi hűtő. Aztán egy nagy vagy kettő nagy venti kurva lassan némán lengetné át a szellőt. Tuti elbírná az.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #48724 üzenetére
végre elkezdtél kupakolni.
rég óta mondom, hogy próbáld ki.
igaz, nem mindig hasznos, de legalább szórakoztató dolog.
a rézhenger palást pedig kötelező fétisként kell az akciókész állapothoz.vagy valami más?
valamiért úgy gondolom, hogy a réz olvadáspontját már tudod, és kell a dologhoz.
valami egyedi blokkot akarsz készíteni.
(többieknek: semmit nem mondott még nekem erről a projektről, tehát nem vagyok bennfentes.) -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
macko20 #48654 üzenetére
Nem akarlak kiábrándítani, de ha egy vízhűtésben már van "meleg" meg "hideg" folyadék, akkor valamit nagyon elkeféltél...
(#48655) SchumiBácsi: Nincs jelentősége a párhuzamos kötésnek, amíg ugyanaz a szivattyú forgatja a vizet és ugyanaz radiátor hűti mindet, ugyanolyan vizet kapnak. a mennyiséget meg nem tudod értelmesen szabályozni, mert a komponenseknek is megvan a maga ellenállása és működési elvéből adódóan általában a CPU-é a legnagyobb.
-
válasz
macko20 #48654 üzenetére
Én ha vízhűtést löknék úgy oldanám meg, hogy ahány komponens annyi kör. Vagy legalább dupla kör és azt leosztani CPU/lapkakészlet egyik kör, GPU vagy GPU-k másik kör. Tehát a kőrből egy "T" megoldással leágazik a komponensek felé. Aztán lehetne a lapkakészlet körre egy csap, amivel szabályozni lehetne a vízmennyiséget, mert gondolom a CPU többet kérhet mint a lapkakészlet. Ahogy rázárunk a lapkakészletre úgy menne több víz a CPU-ra. VGA-nál nem látom értelmét csapnak, meg ha kettő van belőle úgy is egyformát vesz az ember. Kicsit bonyolult lehet elsőnek egy ilyen de elvégre barkácsolunk vagy mi a szösz
-
Rivaul
addikt
válasz
macko20 #48608 üzenetére
Nem
Így nem kellett hegeszteni. Úgy van fellakatolva hogy ne lehessen elmozdítani semelyik irányba a rácsot. Ha be akarnak jönni akkor úgy is be tudnak akár mi van ott (míg fel nem találják valóban az adamantiumot
). De így a kivágott kutyaajtó helyét egész normálisan le lehetett védeni ha mér van rács, kutya meg már nincs.
-
donmackó
addikt
válasz
macko20 #48570 üzenetére
Zalman ventihez adnak ilyent gyárilag. A Lepához meg a kolléga által vázolt bekötésűt adtak, amit nem mertem én sem a tápra dugni.Így maradt a zalmanos (majd most már egy Lian Li automata szabályzó), tud azért az melegedni rendesen.Mondjuk a felesleges fesz-t el kell valahol fűteni.
-
ajaxon
csendes tag
-
imibogyo
veterán
válasz
macko20 #48460 üzenetére
Engem mondjuk
ez a feature, mint amennyi hasznát látom. Sokanjobban idegesít spoiler-eznek ki, ami abszolút topik-on, de legalább mégpont lényeges infókat , hogy az egérrel "célozgassak", miközben elég lenne csakszarakodhatok azzal is Példáulátpörgetni az adott topikot. tökéletesen passzol aRico83 képe is mégis totálházi barkács-gányolás témakörbe spoiler-ezte.feleslegesen -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #48236 üzenetére
"sajnos a hátammal eltörtem ,de még a helyén maradt ,másnap a nagyobb macskám felugrott megszokásból...."
ja, én csak most olvastama szöveget:
"sajnos a hátammal eltörtem ,de még a helyén maradt ,másnap a nagyobb macskám felugrott megszokásból...."
azt meg hogyan csináltad?
te is belekuporodtál, mint a macskád?
hátával prcelánt tör. te kis karatéka.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- Formula-1
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen TV-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest