- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MrDerekas #56309 üzenetére
Még arra is gondoltam lehetne csirkehálót tenni az OSB alá, mert van olyan vékony, hogy simán elfér alatta viszont bónusz nehézséget adna az átjutásnál. Ez már igazi gány.
Bár két réteg OSB-t nem nagyon lehet átrúgni, ha meg fűrésszel esik neki valaki az elvágja a hálót is szóval kicsit felesleges.
Nem mintha nagyon be akarna menni valaki, meg a fűnyírón, damiloson kívül alig van pár alap Teszkós szerszámom, de azért szeretném biztonságosabbnak tudni és épp elég baj lenne ha ezek is eltűnnének hiába nem érnek lószart se. Teszkós narancs Black and Decker dekopírt vagy 30 fokkal ferdén kell tartanom, hogy egyenesen vágjon meg ilyen remekművek... -
törölt tag
Hali.
Szobaajtó erősítésben kérnék véleményt. Ez a régi fajta papírajtó, 3 pántos. Az lenne a terv kívülről kapna egy réteg 10-es OSB lapot aztán kapupánt csavarral lenne rögzítve. Van valakinek fotója egy ilyenről szétszedve vagy valami? Jó lenne tudni hol futnak benne a deszkák ahol fúrni lehetne. Gondolom körben van mindenképp egy 5-6 centi szélességben. Közepét is jó lenne tudni. Vagy esetleg a közepét lehetne ragasztani valamivel?
És ezt a többletsúlyt elbírná a 3 pánt?
Gondoltam kívül-belül OSB-t tenni aztán összehúzatni a kapupánt csavarokkal az úgy frankó lenne meg masszív, de attól tartok ekkora többlet súlyt már nem bírna el aztán elkezdene lógni stb.Garázsajtó amúgy, valami értelmiségi annak idején úgy gondolta ez is jó oda vagy épp ez volt kéznél. És ez a megrúgom és átesik a cipőm rajta kategória, azért ha kapna kívül egy 10-es OSB-t azt kicsit többet kellene rugdalni hozzá.
-
törölt tag
válasz
#33253120 #50874 üzenetére
Ah oké, nem vagyok egy nagy hegesztő csak gányolás szinten, nekem van sötét vasra meg világos rozsdamentesre.
Régóta nem is használtam már, mondjuk bezacskóztam talán nem lesz baja. Nem is szeretek fémmel dolgozni, fával sokkal inkább és azt szépen meg is tudom munkálni. Mondjuk nem pont a gépházamat amit itt is mutattam.
Bár az se ronda, csak egyszerű.
-
-
törölt tag
válasz
SirRasor #50686 üzenetére
Akkor azt a kapaszkodót nem is használjátok mert kiszakad?
Maga a rács vasból van ugye? Akkor arra lehetne hegeszteni valamit, de ha át van fúrva akkor sima csavarral túloldalra meg anya, aztán úgy rögzíteni a keretet fából és rá az ajtócska. Azért fát mondok, mert fát egy egyszerű fűrésszel elbogarászik az ember, facsavart behajtja csavarhúzóval is, ajtócska meg kis zsanéron, hegesztőt azért nem minden sarokban találni, meg nehezebb is használni aki még sose hegesztett.
Bár a fát le kell majd festeni, mert a fürdőszobai párától szétrohad. Mondjuk a vasat is le kéne. -
törölt tag
válasz
Pete55555 #50679 üzenetére
Fú bazd ezt lehet egyenesen linkelni a hülyétkapok topikba, csak úgy 3x árazta túl, nem jobban.
Ja hogy ez egy R7 250, bocs. Vagyis egy HD7730. Ennyiért 7770 megy már.... Ez csak 2x van túlárazva. Az hogy 2 Gigás annyi, mint talicskán a Michelin gumi.
Ja, hogy a szöveg a lényeg. Ez már meg se lep, a hirdetések fele ilyen. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
MR_Joe #50607 üzenetére
Gyorsan kellett valami és csak ez volt, most ezért nem megyek Obiba. Ez is kint volt az udvaron negyed tábla, mert valami nagyokos ezzel takart le valamit aztán otthagyta. Úgyhogy a tisztább részekből méretre vágás után még felcsiszoltam picit, meg takarítgattam mire használható lett. Szerencse hogy ezek a kis vizet még elbírják.
-
törölt tag
Nem véletlenül van ott az a dizájnos rács, hogy ne lehessen belenyúlni. Amúgy meg le van szigetelve a borda a fetekről, már mértem, nincs rajta fesz.
-
törölt tag
Na akkor itt a mostani gépem, ezt még úgyse láttátok. Kihasználtam a helyet az asztal oldala és a fal között, pont befért egy ATX alaplap hosszában. Meg egyúttal az asztal is nagyobb lett így, hogy rá lehet pakolni.
[link]
Alá meg elfért a diumdisu doboz egy harmadik polcon.Belül nem kéne megnéznetek mondjuk, de ilyen. [link]
Jó tudom, ha ezt Faraday látná elmenne a kocsmába bebszni mint az állat. [link] -
törölt tag
válasz
imibogyo #50589 üzenetére
Nyugi, erről szó sincs, csak aki régen volt itt annak furcsa lehet hogy multifunkcionálisabbá vált a topik azóta (előnyére), mint amiről eredetileg szólt, ez volt fura a cicusnak is, ezért szóltam hogy ez már régóta így megy itt és nincs is vele baj. De ha mégis probléma akkor menjen át Logoutra, de semmiképp se legyen szétzüllesztve. De mint látható nem probléma, marad minden ahogy van, nem lesz átrakva se.
Egyébként elég sok a gépházas téma a topikban még mindig, úgyhogy bőven jól van.
-
törölt tag
válasz
shteer #50579 üzenetére
Évek óta ilyen a topik, lehet hogy anno ház barkácsolósnak indult, de most ilyen és hatalmas hiba lenne szétzülleszteni az Off dologgal, hogy nem engednek írni. Úgyhogy jobb megoldás, amit javasoltam is befelé már, hogy inkább legyen áttéve Logoutra és maradjon minden így, a megszokott barkács topik.
-
törölt tag
válasz
Kernel #50553 üzenetére
Én is tudom, de ha valamit gyorsan gépelek nem szoktam mértékegységet se írni sokszor.
Már csak egy bajom van ezzel, hogy a 2kW megrántja eléggé a drótot, vagyis inkább az hogy ha valaki mikróz vagy mos a konyhában akkor levágja a biztit. Sajnos ezen még nincs kapcsoló két fokozattal, mint legtöbbön. 10 éves lehet kb. Arra gondoltam, hogy valószínű több tekercs van benne körbe párhuzamosan, ha ki van belőle szedve a fele akkor már csak 1kW lesz a teljesítmény. Persze ehhez 2x annyi ideig kell járatni, bár lehet nem.
-
törölt tag
Hali.
Gondolkoztam azon mivel lehetne szellőztetés után gyorsabban visszamelegíteni a szobát, mert a radiátorból elég lassan melegszik.
Van egy ventis hősugárzó, azt ha utána negyed órára bekapcsolnám elég lenne szerintem. Az ha jól számolom 2kW-os, negyed órára 0.5kW, naponta kétszer menne, akkor 1. Az egy hónapban 30kW, 43 Ft-tal számolva 1300Ft. Az végül is nem olyan vészes. Kérdés jól számoltam-e? -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #49836 üzenetére
Vagy fin....
-
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN] #49813 üzenetére
Én ilyet még a P3-as időkben úgy maszekoltam hogy két alulemez, azokra kötve a két drót az alaplapról, aztán a széleinél szigszalag és középen egy kis terület ahol nem volt. Nem érnek össze, de ha finoman megnyomod akkor igen és a gép kapcsol.
-
törölt tag
válasz
Satyricon #49794 üzenetére
Szerintem egyszerűbb meg hatásosabb ha egy lavor vízbe lógatod a lábad kis jéggel. Ne sokkal nehogy lefagyaszd a lábad. Vizes törölközőt magadra tekerni.
Nekem sincs klímám itthon, úgyhogy ilyenekkel élem túl. Bárcsak az lenne a legnagyobb bajom, hogy falat kell bontani.... -
törölt tag
válasz
spanglee001 #49772 üzenetére
Fogsz egy vastag plédet aztán összevágod, varrod hogy olyan legyen mint az a szar és rárögzíted az ablakra.
Mondjuk én ezzel együtt megtuningolnám a klímát is, hogy ne a lehűtött levegővel hűtse magát is, hanem kintről szívja rá a meleg oldalra aztán azt nyomja ki. Ehhez persze két cső kell. Aztán csak a hideget nyomassa be a házba. -
törölt tag
Én ilyet egy nyaralónál láttam, mármint medence melegítőt. Ilyen fekete táblák amit süt a nap és amiken a víz keresztülfolyik így felmelegszik.
Mondjuk marhára nem értem a 40 fokos hőségben ki akar meleg vízbe menni, de mindegy is. Én örülök a fasza hidegnek. Mondjuk lehet mert eszkimó vagyok csak rossz helyre szart a jóisten. -
törölt tag
-
törölt tag
Akkor engedheted le a vizet, takaríthatod és töltheted fel újra. Mert kb a 10x értéket tetted bele mint kéne. Körbelesed Googleba akkor mindenki 2.5-3dkg-ot tesz bele ami 25-30g.
Lehetőleg a kiöntött vízbe ne igyon bele semmi és ne a nagyi drága dísznövényére folyjon.Ott van a bolti medencetabletta, beledobod és éljen, az nem jó?
-
törölt tag
válasz
Irmscher 353 #49727 üzenetére
Meg halogén két tűsbe is van, talán még spot is, bár nem biztos. De van 10-15-20-35, ami csak kellhet.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #49724 üzenetére
Az se volt normális aki kitalálta ezt a tápcsati elrendezést.
-
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN] #49615 üzenetére
Étolajat nehogy, megromlik meg kiválik belőle minden fos.
-
törölt tag
válasz
mclaren-d #49599 üzenetére
Nem szórakoztam vele, így is jó volt. Nem sokáig ment amúgy sem, mert lecseréltem vízhűtéshez való csatikra, aztán meg később el is adtam az egészet.
A Loctite zsinór jobb az igaz, de nálam meg volt 3 tekercs mezei teflonszalag, úgyhogy az lett.
Én úgy tudom nem támogatott valami jól a 150W a PCIe 3.0-nál sem, azért van még a mai napig is minden 70W környékénél erősebb karin ott a csatlakozó.
-
törölt tag
válasz
CounterBoci #49597 üzenetére
Mert olyan széles a teflonszalag hogy arra is került, nem az esztétika volt elsődleges.
-
törölt tag
válasz
CounterBoci #49595 üzenetére
Északi hidat így hűtünk.
[link] -
törölt tag
Hát ezt én se, én anno mikor olcsó eyefinityt akartam akkor is a minimum megoldás a 22 colos TN Samu moncsik voltak, viszonylag kicsi káva, nagy méret, normális kép, meg abból volt aprón mindig három egyforma is. Aztán végül a VGA-ra nem jutott pénz így nem lett belőle semmi.
Ma meg már nem is kéne, inkább vennék egy 21:9-es monitort aztán kész. -
törölt tag
válasz
Kernel #49565 üzenetére
Én is le szoktam rakni és szivacsozni. Ez a gumikat szorítok a HDD keretbe sose voltak jók nálam, ugyanúgy átvitte a rezgést mivel a vinyó ugyanúgy feszül csak gyengébben.
Lent a szivacson meg elvolt, meg a másik jó megoldás még a befőttes gumin lógatás, csak egy idő után elszakadnak. A szivacs a legjobb.
Mondjuk amióta átvariáltam a gépet már ez se gond, csak SSD van aztán kész. -
törölt tag
-
törölt tag
Újabb gányoláson esett át a gép.
Azért lett kartonos, mert már szerencsétlen annyiszor szét lett gányolva, hogy most ilyen lett. A ventihelyek előtte vízhűtés radiknak adtak helyet, amik kicsit nagyobbak mint a ventik és nem volt kedvem új OSB lapot vágni a gépre, persze az OSB is már azért került fel, mert az eredeti lemez ki lett vágva anno a passzív gép miatt. Karton azért kellett, hogy valami ott tartsa ventiket a helyükön, meg mert falsot szívnának különben.
Lényegében ennyi, oldalt két 14 centis AC fúj befele mindenre, a tápra, a vidire, procira, északi hídra. Minden félpasszív, semminek sincs saját ventije. Felül két 12 centis Xigmatek szívja kifele a meleget. Korrekt lett a végeredmény.A vga esett még át módosításon, eredetileg egy HD4830 volt benne a leszarom powerplay verziós és irgalmatlan hőt adott le idle is, így az repült és a helyére került egy GTS450. A gyári hűtése eléggé alkalmatlan volt a félpasszív üzemre, így ami a HD4830-on volt Thermaltake hűtés azt átraktam rá, a GPUra passzol csak kicsit vágni kellett a bordázatból és a hőcsövön hajlítani a DVI csatinál, meg a két felső részen is hajtogatni kellett a hőcsövet hogy ráférjen.
A HD4830 pedig megkapta a GTS450 hűtését, ezzel egy fekete lyukat létrehozva a videokártya világegyetemben.
-
törölt tag
válasz
Aethelstone #49487 üzenetére
Az MTZ kerekét is élmény egyensúlyozni a tartóban amíg felrakom.
-
törölt tag
Nem okoz bajt ha nincs külön a gpu, csak akkor azt is hűtöd egyúttal.
A procira vagyis a hőcsövére rárögzíteni egy másik lapos hőcsövet, itt lényeges hogy pontos legyen az illeszkedés és lehetőleg egy nagyobb szakaszon. Majd elvezeted a hőcsövet a HDD helyre ahol fel lesz bordázva aminek az illeszkedése megint fontos, ott alatta a noti alját ki lehet lyukacsozni majd egy ventivel befele nyomni a levegőt, akkor megmarad az alaplapnak az áramlása meg hűtve van a borda is.Nem tudom milyen eszközeid vannak meg csináltál-e már ilyet, de a hőcsöveknél és a bordázatnál az illeszkedés kritikus, a hőcsövet elhajtogatni úgy hogy be is férjen oda és ne érjen semmihez az se egyszerű mutatvány. Ez még itteni ebben jártas kollégákat is megdolgoztatna.
Mai hőcsöveknek már mindegy honnan kap hőt és bordázatot, a belső szerkezetükön javítottak annyit hogy ne számítson. Főleg nem ilyen kicsi méretben.
-
törölt tag
válasz
troll81 #49399 üzenetére
És ott mivel hűtenéd a meleg oldalát? A proci és a hűtő közé kell befogatni. Ha azt akarod hogy jobb is legyen akkor dupla akkora teljesítményű kell és a lehető legnagyobb léghűtőt rátenni. Nem kis 3 hőcsöves szarokat. És azt az áramot folyamatosan fel fogja zabálni, ha lekapcsolod akkor túlmelegszik a proci, mert villany nélkül elég rossz hővezető maga a peltier elem.
Párásodni fog igen, és ha idle van a proci rá is fagy. Persze ezeket csak akkor fogja csinálni ha megfelelően van méretezve, ha kisebb akkor nem. De akkor annyi mint ha nem is volna.
-
törölt tag
Peltier elemet felejtsd el, sok a kínlódás vele és használni is kínlódás. Nem véletlenül nem használja lényegében senki számítógépben. És nagyobb kell belőle mint a proci, mert nem 100%-os hatásfoka van.
Hőcsőre mindegy hol rakod rá a bordát, hosszúságuk is lényegtelen, amekkora darabot oda fel akarsz használni azoknál még lényegében nincs veszteség se semmi.
De talán az se lenne rossz megoldás ha valami laptopból lenne kukázva egy olyan hűtés ventistől ami nagyjából beleillik a gépbe meg a procira, és lehetőleg nagyobb a bordázata is, aztán azt a procira mókolod, kilóg ahogy akar. A GPU meg marad a gyári megoldáson, az egyedül már ellesz azon is.
-
törölt tag
válasz
creation #49391 üzenetére
Egy ilyen megoldás se hülyeség, lágy rézcsövet odarögzíteni végig ahol csak lehet, majd kivezetni a gépen kívülre. Így nem kell félni hogy belefolyik meg egyszerűen szétszedhető és nem befolyásolja a gyári hűtést ha épp nincs benne víz, ha van akkor meg jobb.
Csak ez már kicsit drágább megoldás ha normálisan is akarja megcsinálni. Meg a vizes cullang az kicsit több helyet foglal mint egy mezei bordatoldás. -
törölt tag
válasz
Sokimm #49379 üzenetére
Ezekkel az a baj, hogy túl sok lesz a hőlépcső. Bár valószínű még így is jobban hűtene, mint a gyári.
Esetleg levenni a gép alját, és a kilátszó lapos hőcsőre ragasztani bordákat és úgy az alja nélkül rátenni egy notis hűtőpadra hogy az fújja alulról. Ha jól van kivitelezve talán a legegyszerűbb és legjobb megoldás lenne.
-
törölt tag
Hőcsövet nem egyszerű forrasztani, mert könnyen kireped a melegtől ami a forrasztáshoz kell, lényegében kidurran.
Ha ott kivágod a gép oldalát és nagyobb borda lenne betéve ami kicsit ki is lóg akkor jobb lenne utána, de ahhoz jól kell megcsinálni mert egy elkúrt forrasztással még szarabb lesz mint az eredeti. Nem tudom mennyire tudod megcsinálni. -
törölt tag
Ha elvágod akkor kuka, üreges a belseje és otthon nem nagyon készíthető ilyen. Vagyis lehet csak nem ilyen kicsi méretben.
Ha hordozhatónak kell maradnia akkor sok mindent nem tudsz csinálni házilag. Jó pár tag csinált már ilyen módosításokat, de mindegyik gép asztali lett utána az aljából kilógó borda miatt.Gyártatni lehetne hozzá spéci alu talpat amire ki van vezetve a hő hőcsövekkel, de az szerintem kerülne egy százasba úgyhogy nem hinném hogy megoldás.
-
törölt tag
Ezek akkor is hőcsövek, tömör rezet az égvilágon sehol nem használnak a számítógépekben ilyen célra mert kalap szart nem ér. És nem a hőcsövekkel van a baj, hanem a lamella kevés rá.
A megoldás attól függ mennyire akarsz gányolni és mennyire kell hordozhatónak maradnia a gépnek. Lapos VGA hűtést szoktak felszerelni a chipre és lábakkal megemelni a gépet, persze ekkor nem lesz hordozható.
A másik megoldás megtoldani forrasztással a meglévő lamellákat vagy egy komplett új bordát ráforrasztani a csövekre. Ezután se lesz nagyon hordozható és sokkal macerásabb is.Ha így nem jó akkor új gépet kell venni amiben nincs a hűtés kispórolva, mert mást nem tudsz csinálni vele. Esetleg próbálkozni alulfeszeléssel stb. ha a régi a gép akkor újrapasztázni esetleg. Gondolom porral nincs tele.
-
törölt tag
válasz
macko20 #49267 üzenetére
Ezek már nem indulnak újra, leveszi az órajelet meg a feszültséget ha nem elég üres órajelciklusokat rak be stb. Képes rá hogy ha leveszed a hűtőbordát és csak úgy fújatod ventivel a kupakot akkor is megy tovább.
Oda is van írva, hogy 240W a hűtőfelület kapacitása, gondolom az valami nagyon jó esetben, jó lesz az 180W körül is. Arra épp elég, hogy a procit elbírja.
De amúgy meg lehetett volna csinálni, hogy az egész oldala lamella, és abban a hőcsövek futnak végig. Volt is ilyesmi hűtő. Aztán egy nagy vagy kettő nagy venti kurva lassan némán lengetné át a szellőt. Tuti elbírná az.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #49264 üzenetére
Azzal volna kb szab.tam gépénél a fogyasztás.
Egyébként nekem jobban tetszene ha a hőcsövek szétoszlanának a felületen, nem egy pontba lennének.
-
törölt tag
válasz
flashpointer #49261 üzenetére
Egyáltalán nem volt kisebb fogyasztású, egy 250W-os GTX480 meg egy 95W-os Q9650 volt ha jól rémlik valami ilyesmi.
Ebbe meg egy plafon Ivy 130W-os, a vga amit alapból adnak meg 30W-os.Én is mondtam neki anno ezt a felépítést. A probléma azzal van hogy egy ekkora aludarab legyártása irgalmatlan pénz, plusz a hőcsövek helyének kimarása pontosan, hőcsövek pontos hajlítása, ez mind olyan feladat ami elég problémásan kivitelezhető.
-
törölt tag
válasz
imibogyo #49149 üzenetére
Eredetileg nem volt ott venti csak ami felül van a vidire téve. A GPU jól elvolt a fent lévő része hűlt úgy, viszont a fetek rohadtul melegedtek még idle is, mivel a túloldalon vannak, ezért találtam ki ezt. Muszáj mozgatni alulról neki a levegőt.
500RPM-en mennek a ventik, úgyhogy nem erőlködnek. Load is ennyi, nem pörögnek feljebb. HTPC lett belőle csinálva, a proci 2 Gigán 1V, a vidi 200MHz 1.04V, sokat szarakodtam a vbios-szal mire jó lett. Egyszer el is csesztem jó hogy volt itthon pótkártya, aztán dosból szenvedtem vissza élők közé.AM1-es HTPC-t akartam de nem lett rá pénzem úgyhogy abból építkeztem ami volt.
-
törölt tag
Enyém is ilyen csak az a narancs B&D aminek kb semmi köze az igazihoz, bár az ennél azért egyenesebbet vág, de folyamatosan keresztbe kell nyomni hogy egyenes maradjon ténylegesen is. Aztán ahol puhább a fa ott meg hirtelen beljebb csúszik. Ezért is ilyen hullámos a gépházam alsó polca, meg minden amit ezzel vágtam ki, a madáretető is amit csináltam.
-
törölt tag
válasz
SchumiBácsi #48381 üzenetére
Igen, fontos hogy a fázist kapcsold le mert különben egy égőcserénél ha le van kapcsolva akkor is megbaszhat. És ez csak egy ok. Az úgy nem jó ha külön kapcsoló van minden vezetéken. Olyan kapcsolót keress ami megszakítja mindkét drótot. Fontos.
-
törölt tag
válasz
SchumiBácsi #48354 üzenetére
Nem mindegy az se, hogy mekkorát bírnak bekapcsolt állapotban átvinni magukon, meg mekkora az amivel bekapcsolhatóak.
A 75W-ot szerintem bírniuk kéne. -
törölt tag
válasz
spanglee001 #48312 üzenetére
Egy sima táp kell neked ami 12V egyenáramot ad, olyanok mint a notitöltők. Csak tudni kéne az ülést mozgató motorok mekkora teljesítményűek, és ahhoz választani az adapter teljesítményét. Ha elég egy kisebb is akkor pár ezresből megúszod.
Csak aztán jól kösd be, ne fordítva. Meg valószínű nem két vezeték lóg ki belőle, hanem több helyre kell szétosztani majd, bár nem tudom hogy oldhatták meg. Ilyen ülést még nem láttam szétszedve. -
törölt tag
válasz
SchumiBácsi #48303 üzenetére
Ilyet még nem is láttam ötletes cucc, csak a fél óra mire felvilágosodik elve miatt ilyet biztos nem vennék. Pláne hogy érzékelőre akarod kötni, tehát gondolom mikor odaérsz egyből fény kéne, nem a jövő héten.
-
törölt tag
Ledesek marhára érzékenyre a feszre és marhára túlhajtott olcsó hulladék elektronikát raknak melléjük, szart se érő hűtéssel. Ez a bajuk, legalábbis nagy részüknek, de itt a drágák is sorra döglöttek meg úgyhogy....
Aki kiépíti magának rendesen alkatrészenként, az az egy ami rendesen működni is fog.Én meg maradok a halogénnél.
-
törölt tag
válasz
SchumiBácsi #48282 üzenetére
Ott írja alul hogy 230W-nak felel meg.
-
törölt tag
válasz
#90933760 #48254 üzenetére
Persze megcsinálhatod nyugodtan, amúgy vannak neten ilyen képek és videók is. De ha normálisan ki akarod mosni a ruhákat, ne maradjon benne mosószer se stb. akkor oda kell rá figyelned elégé. Vízcserékre, mosás, centrizés, idő, szerek belerakása mikor stb. És nem fogsz vele annyit spórolni, mint gondolnád. Amit te elégetsz energiát, azt elköltöd utána a boltban kajára. És rengeteg idődet elveszi. Meg szerintem nem lesz elég meleg vized se.
Ja igen csak a mosás megy meleg vízzel, utána végig hideggel öblít. -
törölt tag
válasz
Sokimm #48253 üzenetére
A mosógép alap mosása ennél kicsit többrétegű. Az öblítőt a végén rakja bele, különben nem marad benne az illata és puhító hatása és a legvégén egy rövid tisztavizes öblítés van. Ha jól rémlik, szerintem az öblítőt még kiöblíti tiszta vízzel.
Ha az elején belerakod az öblítőt a végére semmi nem hasznosul belőle, mert addig még vagy 4x cserél vizet és nem 1x.
Illetve egy vizes öblítés nem mossa ki a mosóport se rendesen. Mondom, hogy egy alap mosás is 4-5 vízcserével van, nem kettővel. A hosszabb mosás meg 6-7 is.Centrizni nem fogod tudni, nem elég erős a lábad hogy akkora fordulatra pörgesd. Maximum olyanok lesznek mintha kicsavarnád, de közelébe se lesz az igazi centrinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest