- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
MasterHUn #43907 üzenetére
a húsvéti rendezéssel voltak problémáim.
de hát ezzel kisebbségben vagyunk, így nem szempont.a tervem az volt, hogy rendbehozom a nagy gépet, és készítettem volna egy nyitott házas, majdnem tesztpad szerű kicsit is, ahol mindent ilyen bordák variációival szereltem volna fel:
[link]
[link]a nagy gép logisztikikája nem lett volna egyszerű, habár a 20 kilós vga hűtű egyszerűen lecsatolható.
de ez már csak ha, de, történelem...
(#43908) jenei0330
az nem én voltam.
kérdezd macko20 kollégát.
ő csinált valami ilyesmit.
gondolom a hűtágulás különbözőségét használta ki.
én mélyhűtőbe raknám.
a réz elvileg jobban összemegy.
utána pedig egy hengeres fastifttel kiütném. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
MasterHUn #43830 üzenetére
CNC ami nagyon kéne nekem is, de minden más van otthon (hegesztő, felsőmaró, amit a szem el bír képzelni) stb.
Amúgy azt lehet tudni, hogy a benne levő hardver is számít valamit? Mert talán egy második PC-re lenne még keret, de az biztos valami "olcsóbb" konfig lenne.
-
Pete55555
addikt
válasz
MasterHUn #43800 üzenetére
Köszi szépen
Először raktam rá kábelharisnyát, de nem tetszett, úgyhogy arra rá tettem még zsugorcsövet, így ilyen lett. Kicsit látszik is alatta, de jó az, meg így merevebb, ami fontos, hogy ne dűlöngéljen össze-vissza, különben beleérne a VGA ventijébe, ami nem lenne jó dolog -
Elvagyok
senior tag
válasz
MasterHUn #43788 üzenetére
Szia.Úgy néz ki hogy szükségem lesz négy darabra ha valamelyik az átforgatás szétszedésénél elszakad.A számlaszámod az árral,postaköltséggel küldd el és majd a pénzt átutaltatom.Mivel az utóbbi időben egyre több postai küldemény tűnik el az a kérésem hogy majd "Ajánlott küldemény"-ként add fel légy szíves.Laci.
-
macko20
őstag
válasz
MasterHUn #43772 üzenetére
Eggyel arrébb ment gban keres kuckot.
(#43763) Pete55555 ,jaj most olvastam el figyelmesen mit írtál ,nem mindegy melyiket hóvá dugod!!!!!
3,3V,5V,12V,és a negatívok,meg a zöldnagyon oda kell figyelni ,ha még nem szedted szét egy negatívot és a "zöldet" amivel indul a táp jelöld meg és akár szerelés közben is rá tudsz mérni csak össze ne érjenek a szabad saruk !!!!!!
-
do3om
addikt
válasz
MasterHUn #43340 üzenetére
Pillanatragasztó?
Már kérdeztem de nem kaptam válasz:
A vga-ra raknék egy peter 2-őt de csak a bordát a kártyán van egy fémlap ami lefedi a ramokat-vrm-et. De ez csak egy sima lap elég lenne ha erre kétoldalas hővezető ragasztóval nyomnák rá bordát? Mert így nem kéne darabolni annyit hanem egybe csíkba maradna. Mert szerintem valami kéne rá mivel a borda miatta ventik is jóval távolabb lesznek és nem kap majd oda annyi levegőt mint azoktól a 2000 fordulatú kicsiktől. -
imibogyo
veterán
válasz
MasterHUn #43140 üzenetére
Nem a picinek, de pici gép lesz.
Egy ASUS P8Z77-i Deluxe lett az áldozat. És majd egy hasonló, de még ennél is kisebb ház készül neki, VGA nélkül (most sincs már, eladtam a 7970-et).
-
szacsee
nagyúr
válasz
MasterHUn #43084 üzenetére
Nájsz.
Méretei előreláthatólag mekkorák lesznek?Danex: Égő, de én a szlovák pillanatforrasztó mellé a Lidl-ben vettem forrasztó állomást.
Eddig bejön, igaz nem sokat forrasztottam. 4K alatt volt, ellenben elektronikai boltban 12000Ft-tól kezdődik.
A shoppingolás heve lehetett az okozó, mert amúgy műszaki cikket sosem veszek multiban...
Kivétel pedig erősíti a szabályt. -
GrooveHero
addikt
-
do3om
addikt
válasz
MasterHUn #42993 üzenetére
Ezért felesleges.
Ha nem lesz majd darabolok.A VGA-n van egy fém lap mert ugye a hűtő csak a GPU-val érintkezik. De ha rárakom a peter 2-őt akkor nem lesz akkora huzat a nyáknak, mint a gyári hűtésen (nagy sebességű venti, ritka borda, közel a nyákhoz). Lehet erre a gyári lapra rakok bordákat. Nem kéne annyit darabolni egyenként, és biztosan érne valami kétoldalas hővezetőm van.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
MasterHUn #42935 üzenetére
nem én voltam.
pénzem sem van, és csomó olyan volt benne, ami forraszott lamellás, lapított, direkt érinkezős csöves, stb.
ezek számomra használhatatlanok.olyas valaki fehette meg, aki ráér egyesével szenvedni vele kis felárért, vagy azt hiszi, hogy a 100k-ból hirtelen csinál 500-at.
csak amikor el kezd hozzá vadászni szereléket, jön a csodálkozás.
nálam idáig 1 hűtő volt, ami lefogatóilag igen kifogott rajtam: a k2...***
(#42924) macko20
csak az a nem mindegy, hogy mi volt a proci? -
-
Ribi
nagyúr
válasz
MasterHUn #42516 üzenetére
Ha durván akarok fogalmazni akkor külső hangkártya. Digitális adatot kell beleadni gépből, vagy CD, vagy más lejátszóból, azt dolgozza fel a középső cucc ami az árnyékolást kapja, majd ezt alakítja analóggá, ami utána mehet az erősítőbe. Jobb szélen vannak a dacnak kellő különféle feszültségeket előállító tápok, azoknak kell a trafó. Bal felső és alsó a szimmetrikus kimenetet alakítja aszimmetrikussá (XLR->RCA), plusz erősít egy keveset.
-
Ribi
nagyúr
válasz
MasterHUn #42514 üzenetére
Ez a dac árnyékolása akar lenni.
Még kell rajta reszelni, aztán össze kell drótozni az egészet. -
szab.tam
nagyúr
válasz
MasterHUn #42507 üzenetére
az ilyenkori örök kérdés: kondenzvíz. mert itt nemcsak a beltéri egység hőcserélőjén fog lecsapódni, hanem onnantól egészen a gépig.
(#42509) HookR
a blokk megmunkálása gyönyörű.
a szerkezeti felépítése érthetelen,
az alsó 2-3 sor ok, de a felette lévők már túl távol vannak a procitól.
az alsó sor sincs eleve közel.
megnéztem volna a túloldalát is. hogy végig van-e fúrva, vagy csak zsák-, zsebfuratok.
utóbbi esetben nem lehet rendesen betolni a csövet...nem tartom kizártnak, hogy az én egyik hűtőm volt az ötletgazda.
ez a blokk sem tökéletes, de szerintem kevesebb az elvi hiba benne...egyébként passazv hűtésben nagyon összeszedett oldal a fanlesstech.
még engem is párszor kiposztolt Olivier.***
(#42510) Baltoafarkas
látom, emlékszel, és vágod is a témát. -
tatabike
őstag
válasz
MasterHUn #42198 üzenetére
Nem nyugtat meg, mert ahhoz képest, hogy az ország vezető IT portálja, túl sokszor vannak problémák az elérhetőségével.
Továbbá, mikor írtam egy moderátornak, hogy az aprót feleslegesenj terhelő, alvó hirdtéseket miért nem lehet törölni, azt válaszolta, hogy á, ha több millió ilyen lenne, az se okozna problémát. Látom.... -
törölt tag
válasz
MasterHUn #42086 üzenetére
Ez ronda.
Autóradik mehetnek, de figyelni kell azoknál is a lamella sűrűségére mert ha túl sűrű az életben nem fújja át pc venti. Illetve arra kell figyelni ha aluból van akkor ajánlott Glicosam fagyállót használni deszt vízzel keverve ~5%ra (max10% mert különben kirakódik).
Elbírni biztos hogy elfogja szinte az összes zsivattyú csak kérdés marad-e annyi hogy ne romoljon túl sokat a teljesítmény, pl. jetplate-es prociblokknál elég gáz. De gyanítom ilyen blokkot nem fél wattos hangyafaszrázóval hajt meg alapból se. -
szacsee
nagyúr
válasz
MasterHUn #41443 üzenetére
Jól beszélsz!
LGA 1150-1155-re csak két értelmes elrendezésű ITX-es deszka van.
Asus P8Z77-I DELUXE és EVGA Z77 Stinger.
Ezeknél van távolabb a PCI-E csatitól a proci foglalat, hogy nagyobb hűtővel sem legyen gond, viszont az Asust ahogy olvasom szidják, így marad az EVGA. -
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- LEGO klub
- OLED TV topic
- Kerékpársportok
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest