Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • NightGT

    senior tag

    válasz enemi #34407 üzenetére

    SpeedFan nevű szoftver van (volt), ami ki tudta olvasni az alaplap/vga/hdd szenzor adatait, meg vezérelni a lapra csatlakoztatott ventillátorokat. De azthiszem z97 az utolsó chipset, amit támogat...még Socket 775ön használtam megelégedéssel. Nem érdemes már foglalkozni vele.

    CAM+Grid V3 azóta is hibátlan, betölt, működik, nem fagy. Start minimized és foglalkozni sem kell vele. A hardver mágneses rögzítése stabil, ház oldallapon van belül, nem esik le, nem mozog. Ilyen kábellel a túl nagy áramot felvenni próbáló ventik miatti nemindul problémát is meg lehet oldani...ezzel közvetlenül a tápról kapják a 12v/GND-t, vezérlés és sebességjel meg megy az eszközbe.

    Ház beépített fan controllerével szórakoztam...illetve potis, meg programozható 5.25 meghajtóba illő külső eszközök vannak, de ez szvsz jobb, gondozásmentesebb.

    Corsair Commander van még, ami belső és szoftveres cucc. Az annyival tud többet, hogy hőmérsékletet mér 2 szenzorral, és azok alapján is tud vezérelni. Pici kis kábeles tappancsokról van szó, amit lehet tenni ahova épp kell (mondjuk vrm borda, pcb, esetleg ram). Komolyabb reviewereknél láttam ilyennel mérni dolgokat...persze hogy abban az mennyire pontos, meg mennyire szívesen pakolnád a komponensek közelébe (sanszosan elektromosan vezető a tappancs felülete, szigetelve meg már megint pontatlanabb), az passz :) Igazából Tjunction-t nem próbálnék mérni vele. Hiába mutatna x fokot bordán, v ház tetején pontosan, attól még a chipben vagy a kondiban belül lehet x+10 meg x+40 fok is.

    Ezek vannak...nálam ez bevált. Ezen a ponton a megfelelő méretű bordákkal cpu/gpu hőmérsékletet nem látok 60 felett, légáram irányítható, zaj sincs...optimális ventiket kell megtalálni hozzá. Illetve arra figyelni hogy egyes kondik, chipek, induktorok ne süljenek csendesüzem közben valahol (itt még van mit javítanom).

    Mondjuk VGA csendesítésre lehet, hogy egyszerűbb lett volna kapásból full cover vizesblokkot rendelni, mindenre jobbfajta thermal padet tenni, és csatlakoztatni hozzá egy AIO-t (vannak gyári modding kitek az értelmesebb darabokhoz). Mire a végére jutok, árban ugyanaz lesz. Tapasztalatom nincs vele...de ebben nincsen pumpahang, és mellette alszok...

    Speed is the only truly modern sensation

Új hozzászólás Aktív témák