- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Dark KillerX #36042 üzenetére
Valami alaplapi progi, vagy egyéb vezérlő program nem kavarhat be egymásnak? Én már jártam így az msi dragon center nevezetű szennyével. Simán felülírta a bios beállításokat.
-
NightGT
senior tag
válasz
Dark KillerX #34535 üzenetére
Áháá, 120as...akkor ebből egy a top első helyről mehet alulra, a társával párba kötve. Előre 14es helyre meg a pw2 140es.
És akkor az a 2 swif2 120, ha jó állapotban van, elvileg mehetne a 2 oldalsó helyre...ha jók, akkor oda a pw2 120 3-pines sem kell. Árából viszont porszűrő oda oldalra, a ventik fölé akkor nem ártana (ventit, ha elfér, oldalt majd a házlap belsejére tedd, szűrőt meg kívül, föle)
Ill. így képzelném én el
-
NightGT
senior tag
válasz
Dark KillerX #34533 üzenetére
Hmm...hát akkor, bár nem engem kérdeztél, de mondjuk:
Egyik alpenföhn-öd mehet front, az előrébb lévő felső helyről, beszívásra...konkrétan milyen típus? Azok ketten akár mehetnek a top hátsóval egy pinről is elosztóval.
A másik 14 centis alsó helyre egy Pure Wings 2 140mm 4-pines (1500 rpm), hátra pedig szintén egy Pw2, 120mm 4-pin 1600 rpm szintén elosztóval, a másik 4-pin csatiról. Én tudom ajánlani az alsó ventihelyet is, házadon magasabb talp van mint az enyémen...porszűrésre érdemes figyelni max.
És mivel front egy venti fér, ezért oldalra is 1 az alsóbb helyre, azt pedig a 4ik, dc-s csatiról (ha dc-s, tehát nem pwm, de fesz alapon szabályoz), ezt: PW2 1500 RPM 3-pin Ezt pedig alapból VGA idle mellett 0ra, vagy minimumra szabályozni (de nem a hang miatt, mert a PW idle mellett aludni lehet, hanem h ne fújja üresben a port. Esetleg oda is szűrő (k))
A ventik 10k-ból postával talán megállnak, megérik (nagyon)
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Dark KillerX #34531 üzenetére
Oké,már csak a ház pontos típusa kéne a méret+elosztás miatt.(mekkora és mennyi venti fér előre)
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Dark KillerX #34523 üzenetére
3 pin-t vagy pwm-st tudsz szabályozni?(nézz utána a manualban,mert attól hogy 4 pines az aljzat még nem pwm-s)
-
NightGT
senior tag
válasz
Dark KillerX #34517 üzenetére
Szia.
VGA hűtésben azthiszem, kompetens vagyok...1070-re S3 helyett én inkább a Twin Turbo II-t ajánlanám, azért az jobban melegszik...illetve nekem volt egy hibás forrasztással, görbe talppal szerelt s3-hoz szerencsém.
A cooler felszerelése ref pcb-re szvsz nagyon egyszerű lesz. Figyelmet inkább a VRM Mosfet-ek és a vram-ok minél alaposabb behűtőbordázása kér. A Twin Turbo II-höz kapsz egy megfelelő szettet mindenféle kis borda"süni"-vel, ami kicsit körülményesebb, de talán (szerintem) jobb megoldás lesz oda, mint az S3, ill. a Twin Turbo III passzív bordás hátlap+pcb-re hátul thermal pad-es hőelvezetése. Ref kártyán a süniknek helye is lesz bőven. (bár maximalisták tolhatják mind2-t egyszerre, backplate alatt telerakni a kondik, ramok, induktorok etc felett thermal paddel, és öntapadós borda a backplate-re pl., legalábbis nálam most így van)
A csomagban kapott hővezető ragasztó a sünik rögzítésére tökéletes lesz, megfelelő kötést ad, később le is vehető némi türelmes lazítással fogóval. Annyit ajánlanék, hogy az előírt egy óra helyett majd mondjuk egy éjjelt hagyd kötni, mire használatba veszed.A gyári 2 92es venti, amit az Arctic ad mellé az nem a legjobb, de ref blowerhez képest megváltás lesz, illetve az egész cooler kerül 2 Noctua árába...később azokat cserélheted, vagy mehet rá egy 120as is. A ventik vezérlése mondjuk kérdéses, attól függ mit enged a vga bios/szoftver...
Ha írsz egy konkrét típust, akkor keresek képet a PCB-ről, és nézzük. All in all egyáltalán nem necces meló felrakni egy ilyen hűtőt, pláne nem ref kártyára, de el lehet vele bíbelődni.
@Zwiebi: Azért a 350RPM-el terhelés alatt hajtást hosszú távra nem ajánlanám, legalábbis az én 1070Ti mini-m alapján
Ezeknek a coolereknek egy a baja: az oké, hogy a VGA chip-et behűtjük, de melegszenek ott a kondik és egyebek is rendesen (legalábbis nálam), és azok azért kérik a légáramlatot. Nálad alulfeszelve 1060-on mondjuk lehet, hogy nem gáz - de ha eddig nem figyeltél erre, akkor magadat a ház oldalát megtapintással leföldelve, és az alkatrészeket ujjal érintve meg lehet nézni, mi mennyire forrósodik ott. Illetve én most külső fan controllerrel vezérlem a hűtést, de járatok rajta ventit idle-ben is...kell egy kis légáramlat annak, ha gyárilag nem úgy volt tervezve, akkor így a biztos....
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Én is dobnék rá valami custom hűtést vagy eladnám.Ha ezt nem akarod,akkor még az első gyári ventik cseréje hozhat pár fokot és nem kevés csendet.
-
Zwiebi
tag
válasz
Kicsit mas megoldas, de pont a minap csereltem a gyari bordat az alulfeszelt GTX1060-asomon (0.975V @ 1963 MHz). Eddig is ket Noctua NF-P12 volt a gyari ventik helyett, es 800 RPM-en forogva 75 fokos volt a GPU. Lecsereltem a bordat egy Arctic Accelero Twin Turbo II-re (ventiket azon is csereltem a Noctuara) es igy 350 RPM-en hoz 52 fokot Heaven benchmark alatt.
Nekem abszolut rettenetes volt a gyari borda (nem rossz felfogatas / rossz paszta, etc, csak siman rettenetes tervezes), szoval lehet, hogy neked nem hozna ennyit, de en nagyon elgondolkodnek ezen a megoldason a venticsere helyett. A gyari Arctic ventik is lemennek 400 RPM-re, de nem mukodik felpassziv modban sajnos.
Az Accelero S3 passziv uzemre van tervezve, de arra is lehet ventit kotozni (gyorskotozo ftw) es ha amugy sem hasznalnad a gyari ventit a Twin Turbo II-n akkor olcsobb is. Nekem sajnos az S3 backplate hutobordaja nem fert volna el a CPU hutotol, szoval en megvettem a masikat, amihez kis ragaszthato hutobordak vannak. -
Pakmara
őstag
válasz
Nem tudom mennyire szeretsz ilyenekkel bíbelődni de egy alulfeszelést lehet megpróbálnék helyedben. Topicjában biztos tudnak segíteni. Persze ettől még kellhet a venti is.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Dark KillerX #32682 üzenetére
A gyárinál lényegesen jobb,viszont a WB2+-nál hangosabb kicsit.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Dark KillerX #23326 üzenetére
Nem kell elosztó,mindegyiken van elágazás,így sorba kötheted őket és 1 ventiként kezeli a rendszer.Annyi,hogy csak egyformákat köss össze(márka,típus,modell mind stimmeljen) és maximum 3-t,nehogy túlterheld az aljzatod.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Dark KillerX #23320 üzenetére
Ha 3 pin akkor a Be quiet Pure wings 2,ha 4 pin akkor Lepa Bol.quiet vagy Alpehnfoehn Wing Boost 2-ezek férnek bele az árkeretedbe.
Sikerült vga-t találnod? -
Grózi
Topikgazda
válasz
Dark KillerX #15614 üzenetére
Ha úgy van szólj csak,neked adok 2db-t is 5k-ba.Jó kis ventik,csak nekem 4 pin kellett.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Dark KillerX #15610 üzenetére
Helló!
A Swif2 nem rossz választás,házhűtésre még a Pure Wings2-t tudom ajánlani.Még esetleg ha helyben kéne akkor nézd meg a hirdetéseimben szereplő Nzxt-ket. -
tilinko70
csendes tag
válasz
Dark KillerX #8068 üzenetére
szerintem a leghalkabb AC F12 TC.autómatán saját magát szabályozza,a hőmérséglettől függően[link] ár érték bajnok[link] de a Coolink SWIF2-1200 800Rpm 12cm (fix 800rpm-en pörög) is jó választás igaz kicsit drágább.[link] A halkság kérdése relatív,szerintem egy 12cm-es venti 800rpm fölött már nem mondtható halknak,de van akinek az 1200rpm is halk.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Ha a leghalkabb kell akkor : Scythe GentleTyphoon D1225C12B1AP-11 (500 rpm)
vagy
D1225C12B2AP-12 (800 rpm)Az 500-nak 0- hangja, de a 800-asnak is annyi. 800-asom van, tényleg nem hallani egy kicsit sem, bár 800 rpm nem is pumpál túl sok levegőt...
-
akela91
addikt
válasz
COOLINK SWiF2-1201
fix 1200rpm, teljesen hangtalan. -
Krissz5435
aktív tag
válasz
Dark KillerX #7985 üzenetére
Ha elől is van hely ventinek akkor inkább előre raknék, mint oldalra. Az oldasó csak akkor jó, ha elől hátul és felül már van venti, addig nem érdemes.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Dark KillerX #7557 üzenetére
akkor az F8 PRO TC (vagy F8 TC) a nyerő választás mert az hőmérséklet alapján szabályozza saját magát, csak jó helyre kell rakni hőérzékelőt
kovesli: most dugtam rá egy 3pin-es csatira egy Slip Stream PWM ventit, maxon pörgött
-
TaaT
nagyúr
válasz
Dark KillerX #7554 üzenetére
8cm-es hűtőknél nincs olyan nagy különbség hangban, de ha nem akarod szabályozni őket akkor az F8 Pro TC a leghalkabb mert az alapból szabályzott...
kovesli: ha tudja az alaplapod a volt módot akkor fogja szabályozni, ha nem akkor maxon fog pörögni...
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Dark KillerX #1824 üzenetére
Akkor szinte többet árt, mint használ. Inkább legyen jó a ház szellőzése a kari fölött. Az már számít.
-
Oibacsi
őstag
válasz
Dark KillerX #1822 üzenetére
szerintem pont egymással szemben dolgoznának, nem hiszem hogy javítana
-
Oibacsi
őstag
válasz
Dark KillerX #1820 üzenetére
videokártya hűtésétől függ, de túl sokat tuti nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest