- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
válasz
rErEaT #40826 üzenetére
Nem, mert nem kell ilyen nagy fordulatszám. Most 1000 RPM-es Pure Wingsek vannak bent, ezeket szinte kizárólag 1-es fokozaton, azaz kb. 500-on járatom. 750-1000 RPM-nél már hangosak. Nem megyek semmire azzal, ha 1700-at tud egy venti, ha sosem fog annyin menni. Sőt, az 1700-as azért sem jó, mert az 1-es fokozaton is már 850-en menne, ami valszeg szintén már hangos lenne, főleg, ha nem 3, hanem 4-5 lenne belőlük.
És egyébként is DC ventiben gondolkozok, mert a PWM-es csak az alaplapra tudnám kötni, én pedig szeretem a ház saját vezérlőjét. Tehát vagy a P14 Silent vagy a Silent Wings jöhet szóba, és utóbbi jobbnak tűnik.
-
boogie84
veterán
válasz
rErEaT #40781 üzenetére
Régi: [link] , befelé szívott mindent, pedig volt "porszűrő" felül.... Örültem, hogy ki tudtam szívni porszívóval a radiátorok lamelláiból a port.
Új: [link] Itt már felül távozik a meleg levegő. Szvsz sokkal kevesebb lesz vele a probléma. (persze így a vga hő nagy része is ezen keresztül távozik, szóval így a radi teljesítménye csökkent, de nem gáz)
-
rErEaT
senior tag
válasz
rErEaT #40358 üzenetére
Sziasztok!
Elől 3 db ARCTIC P12 PWM PST RGB venti van!
Hátra tervezek egy 14mm-eset kifújó ventinek?Ezek elől olyan atom halkak, hogy hihetetlen, hasonlót szeretnék hátra, mert a Gyári ASUS TUF amit adtak a gépházhoz elég hangos...
Tudnátok egy ventit ajánlani? RGB csak azért lenne fontos, hogy mindenhol az legyen
de ha van nem RGB-s ami szerintetek jobb mint az RGB-s változat akkor az is jó!
Árban pedig nem is tudom 5-10 ezernél csak nem drágább egyetlen 14mm RGB kifújó ventinek -
válasz
rErEaT #40389 üzenetére
Kifújónak jobb az airflow venti , ha sima RGB kell szerintem az egyik legjobb most a [Kaze Flex 140RGB] ( termékinfó 1200rpm mellett 67CFM elég bszó)
-
-
rErEaT
senior tag
válasz
rErEaT #40349 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=yLo7gOtQ4fw
ezt a videót megnézve Arctic jóval halkabbnak tűnik -
válasz
rErEaT #40345 üzenetére
Arctic P12 argb / Scythe kaze flex RGB / Alpenföhn wing boost3 argb /NB Eloop X argb . Ezeket merem ajnlani.
A BQ -ra nem érdemes várni ,mert bár a lapátok jók ( SW3 copy / 7db ) ,de csak a pure wings csapágyait kapja meg (puskacsapágy)
140mm verzióban meg már a lapátokat is elcseszik (9lapát) a csapágy mellett . Vagyis attól függ mire kell ;házhűtésre jobb a 9 mint a 7 . -
NightGT
senior tag
válasz
rErEaT #34571 üzenetére
Grid+ V2-höz nem tudok hozzászólni, különbségeket neten tuti megtalálod...gyári oldalon, vagy tesztben...
V2-höz van felhasználó által csinált vezérlőszoftver valahol a githubon, mert sokan panaszkodtak a cam-ra. Jobb vagy rosszabb? El nem tudom dönteni. Van a Corsair Commander is amúgy, arról még itt nem írt senki...
Az vezérel rgb-t is, van hozzá szenzor...
@expendables:
Amiket mutattak, azok közül mindegyik meg tudja oldani...5 ventinél a külön tápellátás már valóban kell. Természetesen saját kábelt is készíthetsz hozzá ugyanazon elv szerint, csak semmi se legyen keverve. Kapcsolási rajz szerint szigorúan ellenőrizve...nekem még úgy is sikerült mondjuk keresztbe kötnöm
De ilyen vágással meg szigszalaggal meg stb nekiállni, még türelmesen is...lehet, csinálta kb mindenki, de. Nem szép, nem erre van kitalálva. Legalábbis én többet zsugorcső, blankoló, etc, normális felszerelés, szerelhető csatlakozók, ilyenek nélkül kábelt csak végszükségben gyártok. Eleget szívtam már vele...
@Nerazim:
Általában abból látod, hogy az alaplapi csatlakozó 3, vagy 4-pines-e. Ha a BIOS-ban nincs választási lehetőség (DC/PWM - itt DC=feszültség=3-pin, PWM=modulált jel=4-pin, +1 pin kell annak a jelnek), akkor vsz. csak egyet tud...
Adatlapodon a deszka típusára ránézve 4-pin lesz az (elvileg). Így ha te utility-ból v biosból 0-ra teszed, akkor egyszerű...nem kap jelet, áll. Ez normális, baja nem lesz, sőt. A venti leállítás-indítás jó funkció. Ez is egy olyan dolog, amiben a PWM jó / jobb...
A ventillátoron 4 eres kábel / 4-pines dugó van?
-
expendables
aktív tag
válasz
rErEaT #34584 üzenetére
Egy ilyenem van most:[link]
Mi lenne,ha a 4 pines csatijából kikötném az 1. és 2. lábakat és azt bekötném egy molex csatiba mondjuk. Akkor az alaplapra csak a szabályzáshoz szükséges 2 vezeték kapcsolódna és a molex-ből kapná a 12V-ot.
Működhet ez így? Vagy a gyári az teljesen másképp működik?(mármint más elektronika lehet benne) -
enemi
senior tag
-
dqdb
nagyúr
válasz
rErEaT #31237 üzenetére
Az alaplapodon a három pines SYS_FAN2 és PWR_FAN nem szabályozható, így maradt a 4 pines SYS_FAN1, ami azonban csak fizikailag 4 pines, valójában feszültségalapú szabályozásra alkalmas, így 3 pines ventilátorokra lesz szükséged és egy elosztóra.
Ha nagyon ragaszkodsz a piros színhez, akkor az összefoglalóban is megtalálható Xilence Red Wing megfelelő lehet, ha a piros iránti vágyat feláldozod inkább a hűtésért cserébe akkor a nem PWM-es Be Quiet Pure Wings 2. Az ajánlott ventilátorok közül a többi nem fér bele az árkeretbe.
Azt meg kellene nézni a BIOS-ban, hogy meddig tudod levinni a SYS_FAN1 szabályozását, mert elképzelhető, hogy csak 50%-ra, ami eléggé bekavarhat a ventilátorválasztásba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged