- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kistusik
tag
válasz
sodokan #34696 üzenetére
Szia
Nekem is zalman z3 plusom van. 4 stockal, +vettem bele ehy arcticot 1400ft ért. A vga-m egy Asus rx 580. 65-66 fokon pörgött. Megvettem az arcticot, és betettem a ledes venti helyére hogy avideokártyára fújjon. A ledeset meg egyel lejebb raktam. Igy 58 fokon pereg a vidikarim. A ledes venti nem vezérelhető, mert azon egy régi nagy csati van. A két felsőt én megint nem tudom vezérelni mert nem alaplapra dugtam, pedig lehetne oda is. Viszont az arcticot, meg a proci melletit tudom szabályozni. Asrock b450m pro. Biosból. Amugy kb 2 hetw van meg az Arctic. Eddig nem rosz. 1000-1100 ig halk. Fellete is csak szél zaj van. Elég jol lehet érezni hogy tolja be a levegőt.
-
Zwiebi
tag
válasz
sodokan #34698 üzenetére
Az internet szerint van egy ventivezerlo a hazadban, valoszinuleg az zavar bele a dolgokba. Az alaplapodon 3 csatlakozo van (abbol 1 darab 3 pines, nem PWM csatlakozo), azokon valoszinuleg el tudod majd osztani a dolgokat.
A hazad nem a legjobb szellozes szempontjabol (realisan csak 1 elolapi venti dolgozik, a masik elott ott a zart HDD keret), de csak a 140-es ventire valtas miatt nem cserelnem le.
-
NightGT
senior tag
válasz
sodokan #34698 üzenetére
Le kell venni a ház oldalát, aztán bele kell nyúlni hogy mivan, illetve próbálgatni.
Vga hűtés építése: ha tapasztalatod ilyenben nincs, akkor valóban, inkább ne állj neki.
Ha az Asus arez alatt a Strix-et érjük (e néven ismerik), akkor az jó választás. Ráadásul a Strix-en lehet magáról a VGA-ról még 2 ventit irányítani pluszban, 2x 4-pines csatival
Én arra tippelek, hogy a 3-pinre vannak kötve a ventijeid, szét kell kapni, meg kell nézni, át kell kötögetni
SpeedFan jó ideje nem frissült már, vsz. nem támogatja a lapodat.
Mennyire valós szükséglet házat cserélni? Hát...Zalman Stock ventikhez képest a PW2 szerintem sokkal jobb lenne, vagy legalábbis halkabb. Légszállításban nem hinném, hogy nagy különbség lenne...másik Vegával viszont, ahol a blower nem fújja ki a házból a hőt...először a vga cserét kéne megejtened, és utána melegedés tükrében lehet dönteni ház, vagy venticseréről...de az biztos, hogy a 140es sokkal jobb
-
NightGT
senior tag
válasz
sodokan #34696 üzenetére
Szia, tegnap este írtam az első kérdésedre, és a Vega hűtésére választ, talán nem olvastad.
Ház szellőztetésre a PW2 jó választás, de max fordulaton azért lesz hangja (1500)
Alaplapod a gyári spec szerint 1x 3-pin, és 1x 4-pin CHA_Fan aljzattal rendelkezik - és a 4-pinesen tud pwm, és fesz alapon is szabályozni. Persze írtak itt már hiányos Asrock dokumentációról, de "Smart Fan Speed Control", vagy hasonló néven csak van vmi a biosban...
Ház szellőztetésre sztatikus nyomás nem kell, sőt. Kifújó, pláne szívó ventiként házban a légáram optimalizáltak jobban teljesítenek. Sztatikus nyomás sűrű és vastag bordára, de leginkább radiátorra kell. Alapvetően arról van szó, hogy fókuszált és egyenletesen előre toló légáramot adnak, kb mint egy refltektorlámpa a szórt fényhez képest
Itt van videó a BIOS-odról, elvileg ott a Chassis fan settingek alatt kéne tudni állítani...lehet amúgy a 4-pinest is vezérelni 3-pinről, csak nem ideális, tehát működnie kéne mind2 csatin
-
NightGT
senior tag
válasz
sodokan #34672 üzenetére
Ventikből a házba 120as méretben jó lesz a Pure Wings 2 is, házhűtőnek szívó oldalon azok talán jobban is teljesítenek, mint a Silent Wings. Legalábbis én így tapasztaltam. Szívó oldalon az SW nálam nem vált be, a PW annál inkább - kifújni, rácson, szűrőn, vagy bordára viszont az SW tökéletes.
Ami a VGA-t illeti...egyáltalán nem ördögtől való ötlet egy aftermarket cooler. Szép projekt, de Vegára feltenni nem lesz egyszerű buli
Külön VRAM a PCB-n (bontós videó itt) a HBM2 miatt nincs, hanem egy kupak alatt van a memória gpu-val, így ezeket hűtené a cooler. Viszont L alakban van egy komoly VRM, ahol hővezető pad van a mosfeteken és az induktorokon is - így ezek hűtéséről gondoskodni kell. Elképzelhető, hogy szükség lesz külön sünikre, hővezető ragasztóra, vagy méretre vágott bordákra. A Vega áramigényét ismerve én ezt nem apróznám el, sőt. Mivel ezekhez gyárilag baseplate csatlakozik hővezető padokkal, én az eredeti hűtőt bontanám - és menne vissza a baseplate, méretre vágva, nagyteljesítményű hővezető padekkel, aztán kapásból arra ragasztanék süniket, de rengeteget. Amennyi csak odafér
Viszont egy efféle, masszív megoldással húzhatod is, meg járathatod majd jó halkan.
Nem kivitelezhetetlen történet, nem lebeszélni akarlak róla. Sőőt...igazából nem is tűnik nehéznek, de itt már jó tudni, mit csinál az ember.
Ahogy látom, csináltak is már ilyet, de van hűtőbordás megoldás is...bár ott írja is az építő, hogy szeretne komolyabb bordákat egy-két helyre.
-
Morris
veterán
válasz
sodokan #34674 üzenetére
De. Pont hogy csendesebb lesz. Egy sima gtx 1080 kevesebbet fogyaszt. Ezáltal csendesebb lesz a gép is.
A halk-ság a háznál amúgy kezdődik. Az az első. Ha van egy jól szellőző házad és még mindig hangos, akkor jöhetnek a halk ventik.
De ez ugye már többe kerül, mintha kevesebb fogyasztású vga-t veszel.
A blower annyiból jó hogy kifújja a meleget a házból, de mivel jellemzően egy ventis és kicsi borda van a kártyán, ezért zúg mint egy porszívó.A zalman z3 elviekben jó ház, ajánlott. Szóval az szvsz nem gond.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
sodokan #34670 üzenetére
Igen a statikus nyomás elsősorban bordán/radin fontos.Házhűtésnél csak akkor ha zsúfolt a ház eleje és/vagy sűrű porszűrő van.
"Mekkora légszállítás összeg ami jó szellőzésnek mondható?"
Attól függ hogy a gyártói adat mennyire van paliban a valósággal,mert általában durván tudnak hazudni.A legjobb ha adsz egy ház típust+a benne lévő konfig pontos adatait+egy árkeretet és segítek választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noctua ventik 6db
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest