- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheKresh
csendes tag
válasz
TheKresh #35768 üzenetére
Időközben kiderült hogy az amire kötöttem a 140 eseket is az feszültség alapú ,szóval számomra használhatatlan... csak a proci fan csatlakozója pwm-es.
Ha egyszerre rákötök a cpu fanra 140 -es és 120 -as ventiket is abból származhat bármilyen gondom ?
Bármelyik venti ami 4 pines és nincs ráírva hogy PWM az feszültség alapú vezérlésű ?
-
NightGT
senior tag
válasz
TheKresh #34621 üzenetére
2 csatornával/kimenettel rendelkezőnek vélem tudni azon az RGB vezérlést, tehát ugyanúgy elosztóval jönne ki belőlük az rgb jel x, meg y ventikre...és akkor azon a 2 csatornán át tudod vezérelni. Ha a későbbi lapod fullos lesz, és jó a szoftvere, akkor nem biztos, hogy lesz rá szükség...szívesen
-
NightGT
senior tag
válasz
TheKresh #34618 üzenetére
Természetes...csak azthittem, most adtad fel a rendelést
Nézzük. Ez a kiosztás: "1. Ground 2. +12V 3. no use" Ezz...ez fix 12v, ez elvileg nem tud sebesség visszajelzést sem fogadni, semmi. Ez csak 12v-t ad, és kész. A másik 4-pin, amit leírtál, az PWM vezérlés. A BIOS-odban ezt látom "System 1" alatt? Ha jól értem, ez a két sys fan van a lapon, ebből egyet látni a BIOS-ban, és a még van egy CPU fan csatid, ugye?
Az RGB-s ventillátoroknál az rgb vésze külön kábelről vezérelt? Tehát úgy van-e, hogy 2x kábel csatlakozik hozzájuk, az egyik abból a ventillátor maga, a másik pedig az RGB vezérlése?
Ha a válasz igen és igen, akkor először a ventillátorok vezérlése. Megoldható a 4-pinről, a korábban beszélt hubokkal, vagy a Grózi által említett Akasa kábelekkel. (van belőle 1>3, és 1>5 csatis is, ez az 5 csatis). Itt az az egy 4-pin rádugós (female) megy az alaplapra - és az 5 bedugós (male) (xd) közül a Master feliratúba csatlakoztatott venti alapján vezérli a többit is. Tápellátást egy külön SATA kábelről kapja, nem terheli az alaplapi satit, tápegység szabad sata kimenetéhez csatlakoztatod. És ezzel így tudod vezérelni az összeset egy csatiról, persze ugyanazzal a fordulattal.
RGB? Ha az alaplapodon nincs RGB vezérlésnek csatlakozó, akkor külön RGB vezérlő HUB - de írtad, hogy jön bele új konfig. Szóval a következő alaplapon akkor, ha lesz rgb vezérlése, akkor az majd abba...
Illetve ez az a szint, ahol egy Corsair Commander Pro képességű belső 6 csatornás fan / 2 csatornás rgb vezérlő szóba jöhet majd. HA a következő lapod nem lesz annyira profi - értem ezalatt, ha nem lesz rajta, illetve hozzá 6 pwm, vagy hibrid ventillátor csatlakozás lapról, tetszés szerinti rgb vezérlés, és korrekt szoftver, amivel irányíthatod ezt mind.
De az RGB-hez amúgy nem értek
Az sem tudom, hogy külön vezérlés nélkül világítani fog-e, csak irányítani nem tudod majd, vagy hogy működik ez...elvileg a rainbow mode a defaultja ezeknek
@mpierre
@Leavemealone
Ezekkel a kérdésekkel megvárom inkább Grózi-t, vagy valaki régebbi motorost
-
NightGT
senior tag
válasz
TheKresh #34608 üzenetére
Szia,
Mindenekelőtt, bár ez nem ház topic...
A ház amit rendeltél, konkrétan a H500P, vagy a H500P Mesh? Nem mind1
Gamersnexus széleskörűen tesztelte a H500 sorozatot, a sima H500P-vel kapcsolatban voltak kritikák...amire viszont a C. M. becsületére legyen mondva, hogy kihozta a fejlesztett H500P Mesh-t (nemcsak az előlapban különbözik). Csak azért, mert szemeztem vele...
Lényeg itt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
Hirdetés
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest