Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TheKresh

csendes tag

válasz TheKresh #35768 üzenetére

Időközben kiderült hogy az amire kötöttem a 140 eseket is az feszültség alapú ,szóval számomra használhatatlan... csak a proci fan csatlakozója pwm-es.

Ha egyszerre rákötök a cpu fanra 140 -es és 120 -as ventiket is abból származhat bármilyen gondom ?

Bármelyik venti ami 4 pines és nincs ráírva hogy PWM az feszültség alapú vezérlésű ?

• NightGT

senior tag

válasz TheKresh #34621 üzenetére

2 csatornával/kimenettel rendelkezőnek vélem tudni azon az RGB vezérlést, tehát ugyanúgy elosztóval jönne ki belőlük az rgb jel x, meg y ventikre...és akkor azon a 2 csatornán át tudod vezérelni. Ha a későbbi lapod fullos lesz, és jó a szoftvere, akkor nem biztos, hogy lesz rá szükség...szívesen

• NightGT

senior tag

válasz TheKresh #34618 üzenetére

Természetes...csak azthittem, most adtad fel a rendelést:)

Nézzük. Ez a kiosztás: "1. Ground 2. +12V 3. no use" Ezz...ez fix 12v, ez elvileg nem tud sebesség visszajelzést sem fogadni, semmi. Ez csak 12v-t ad, és kész. A másik 4-pin, amit leírtál, az PWM vezérlés. A BIOS-odban ezt látom "System 1" alatt? Ha jól értem, ez a két sys fan van a lapon, ebből egyet látni a BIOS-ban, és a még van egy CPU fan csatid, ugye?

Az RGB-s ventillátoroknál az rgb vésze külön kábelről vezérelt? Tehát úgy van-e, hogy 2x kábel csatlakozik hozzájuk, az egyik abból a ventillátor maga, a másik pedig az RGB vezérlése?

Ha a válasz igen és igen, akkor először a ventillátorok vezérlése. Megoldható a 4-pinről, a korábban beszélt hubokkal, vagy a Grózi által említett Akasa kábelekkel. (van belőle 1>3, és 1>5 csatis is, ez az 5 csatis). Itt az az egy 4-pin rádugós (female) megy az alaplapra - és az 5 bedugós (male) (xd) közül a Master feliratúba csatlakoztatott venti alapján vezérli a többit is. Tápellátást egy külön SATA kábelről kapja, nem terheli az alaplapi satit, tápegység szabad sata kimenetéhez csatlakoztatod. És ezzel így tudod vezérelni az összeset egy csatiról, persze ugyanazzal a fordulattal.

RGB? Ha az alaplapodon nincs RGB vezérlésnek csatlakozó, akkor külön RGB vezérlő HUB - de írtad, hogy jön bele új konfig. Szóval a következő alaplapon akkor, ha lesz rgb vezérlése, akkor az majd abba...

Illetve ez az a szint, ahol egy Corsair Commander Pro képességű belső 6 csatornás fan / 2 csatornás rgb vezérlő szóba jöhet majd. HA a következő lapod nem lesz annyira profi - értem ezalatt, ha nem lesz rajta, illetve hozzá 6 pwm, vagy hibrid ventillátor csatlakozás lapról, tetszés szerinti rgb vezérlés, és korrekt szoftver, amivel irányíthatod ezt mind.

De az RGB-hez amúgy nem értek:) Az sem tudom, hogy külön vezérlés nélkül világítani fog-e, csak irányítani nem tudod majd, vagy hogy működik ez...elvileg a rainbow mode a defaultja ezeknek

@mpierre

@Leavemealone

Ezekkel a kérdésekkel megvárom inkább Grózi-t, vagy valaki régebbi motorost :)

• NightGT

senior tag

válasz TheKresh #34608 üzenetére

Szia,

Mindenekelőtt, bár ez nem ház topic...

A ház amit rendeltél, konkrétan a H500P, vagy a H500P Mesh? Nem mind1:)

Gamersnexus széleskörűen tesztelte a H500 sorozatot, a sima H500P-vel kapcsolatban voltak kritikák...amire viszont a C. M. becsületére legyen mondva, hogy kihozta a fejlesztett H500P Mesh-t (nemcsak az előlapban különbözik). Csak azért, mert szemeztem vele...

Lényeg itt

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés