- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tumisz95
csendes tag
Sziasztok!
Egy 80mm-es be quiet! Pure Wings 2 (3 pin) csendessé tétele lenne a célom. Az alaplapom régebbi modell, szóval sajnos nem támogatja a venti feszültségének szabályozását, tehát folyamatosan maxon forog (kb. 2000 RPM). Arra gondoltam, veszek egy 12v-7v adaptert, így 7v-on már csak nagyon minimális hangja lenne (legalábbis remélem). Ebben kérném segítségeteket: ez jó ötlet lenne? Ugyanolyan megbízhatóan működne a venti, ha átalakítóval kötném az alaplapra?
-
Tumisz95
csendes tag
Sziasztok!
A gépházamban 2 ventilátorhely van: 1 db 12 cm-es elől, valamint 1 db 8 cm-es hátul. Az alaplapomon egyetlen 3-Pin csatlakozó van, amit sajnos nem lehet szabályozni BIOS-ban. Jelenleg 1 házventit használok a gépben: ez egy 8 cm-es Pure Wings 2, ami viszonylag halk, de így is hangos ahhoz képest, hogy alapjáraton minden más komponens hangtalan a gépben. Ezért gondoltam arra, hogy talán érdemes lenne leszabályozni 7V-ra a ventit. Pár napja írtam is ide ez ügyben, és kaptam is megerősítést arról, hogy ez jó ötlet lenne. Megjegyezném azt is, hogy a gépem nem melegszik túlságosan, tuning sincs, szóval csak egy kisebb légáram szükséges.
Ezt az adaptert néztem ki: [link]
2 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
1. Ha később veszek egy 12-es ventit a ház elejébe, akkor ez az adapter azzal is működne? Tehát nem számít, hogy 2 különböző típusú ventilátor van rákötve?
2. Ez az elosztó jónak számít? Biztonságos a használata?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Tumisz95
csendes tag
Sziasztok!
Az 1800 RPM-es Nanoxia Deep Silence 120-nak milyen hangereje lehet 7V-ra leszabályozva? Olcsóbb, mint az alacsonyabb fordulatszámú társai, 7V-os elosztókábelem pedig pont van (a gép hátuljában egy 80-as Pure Wings 2 dolgozik, ehhez vettem korábban egy Bitfenix kábelt, ami remekül bevált). Egy kicsit megpróbálom javítani a légáramlást, ezért szeretnék a ház elejébe is egy ventit. Ez jó választás lehet? Előre is köszönöm!
-
Tumisz95
csendes tag
Köszi a választ! A segítségedet szeretném kérni hűtés kialakításában. Adott egy Aerocool V3X gépház. Ebben van egy 80-as Pure Wings 2 hátul, valamint van egy 120-as ventihely elől. A PW2 egy 7V-os Bitfenix elosztóra van kötve, így eléggé halk. Érdemes lenne az elülső helyre venni egy 120-as PW2-t (amit szintén a 7V-os elosztóra kötnék), vagy nem érnék el vele semmit? Javítana valamit a hőmérsékleteken? Előre is köszönöm!
-
Tumisz95
csendes tag
Sajnos régebbi fajta a lap, 1 db nem szabályozható 3pin-es csatoló van rajta. Ezért is vettem korábban a 7V-os Bitfenix elosztót. Régi, AM3-as platformon vagyok (Phenom II X4 960T), ami nem a legjobb hatékonyság szempontjából (95W a max TDP). Emellett van egy GTX 1050 Ti videokártya, ami elég takarékos (75W TDP), és alig melegszik. A táp egy Pure Power 10 400W, a procit pedig egy Pure Rock Slim hűti. A procihűtőnek szeretnék egy kicsit besegíteni az elülső ventilátorral, mert magasabb szobahőmérséklet esetén néha meggyűlik a baja a proci lehűtésével. Tehát akkor szerinted a 120-as PW2 befúvó ventiként, 7V-ra leszabályozva segíthet valamelyest ebben a helyzetben?
-
Tumisz95
csendes tag
Sziasztok!
A Coolink SWIF2-1200-ról szeretnék érdeklődni. 12V-on használnám befújó ventiként (800 RPM). Milyen légszállítás és zaj tekintetében?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs