- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Cranium #197735 üzenetére
értem, akkor valóban félreértelmeztem, azt hittem mind3 említett izomcsoport kérdés az alak miatt. Ettől persze áll, amit mondtam: max leépíted, ha nem tetszik az összkép...
az említett izmok vastagítása/növelése szvsz csak csökkenti a homokóra alakot, tehát javít(hat) az összképen (bár nem tudom felül milyen a csontozatod, mennyire széles a vállad, vastagok a csontjaid stb, de nem biztos, hogy mesomorph testképre érdemes törekedni)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Cranium #197722 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de a frontinozásról le kellene szokni, mert erős függőséget és maradandó károsodást okoz.
Ha bármi nem stimmel az életben és emiatt nem alszol, akkor kell keresni egy terapeutát, akár fizetőset, mert ezek a gyogyók véglegesen leszedálnak.Azt meg csak úgy általánosságban, hogy a füvezés, meg egyéb kábszizás is totális tévút az "alvás segítésére".
-
Cranium
tag
válasz
Cranium #197695 üzenetére
Ma 1 óra alvással mentem dolgozni. Hadd ne mondjam mosott szar voltam. Itthon vagyok, probalnek aludni, es NEM MEGY, amint aludnek el, automatikusan elkezd gyorsaban verni a szivem, pedig ilyen feher zajt is hallgatok ami kicsit megakadalyozza az overthinkinget. De mar kezdek parazni, meg stresszelni
-
Peaceliker
addikt
válasz
Cranium #197500 üzenetére
Az volt nekem is. Tapadási ponton téptem meg azt is
úgy látszik azokon a részeken gyengén vagyok összerakva....
Na de igen, bandázs segített. Egy ideig úgy edzettem és visszavettem súlyt jócskán. Ma már messze túl vagyok azon a súlyom amivel anno megnyekkent. De több hónap kellett mire rendbe jött.
Sípcsontom tetején az elülső szalag tapadási pontja is így járt nálam, bandázs ott is jó volt, de inkább máshogy edzettem. Most tudok újra guggolni talán így kb 10 hónap utánszóval ezek (nálam) lassan jönnek rendbe
-
m3ss
veterán
válasz
Cranium #197009 üzenetére
nekem bevalt az oldalemeles, enyhen elore dolve. lassan, kontrollalt tempoval. valoban egyenletesebb amit Dorian irt, en elengedtem azt a gyakorlatot 1-2 honap utan, nem ereztem hogy annyival tobbet ad, ez kevesebb ido
meg szeles konyokkel vegzett fej folul nyomas ulve vagy allva. sztem mas nem kell, tobbi csak genetika.
bar mostanaban csinalok hatso vallra nautilus pecdecket forditva ulve, ha eljutok terembe ket hetnete kb. latom, hogy fejlodott amugy ott, de mondjuk tobbet kap a hatam, lehet azert is... -
Dorian
félisten
válasz
Cranium #197009 üzenetére
Dönthető padot beállítod 60 fokra, oldalról feltérdelsz az ülő részére, nekidőlsz a passzív oldaladdal a hattámlanak, a másik kezeddel meg csinálod az oldalemelést. Sokkal folyamatosabb a terhelés, mint állva páros kézzel, és csalni sem tudsz testből. Először ego-gyilkos, mert emiatt kisebb súllyal fog menni
A gyengébb kézzel kezded és az erősebbel is csak annyit csinálsz. -
tisn
addikt
válasz
Cranium #196937 üzenetére
nekem mar sajnos soxor volt ilyen (szetkopott gerinc is)
en is mosogeppel csinaltam a masodik durva bellast, pedig akkor amr tudtam, hogy vigyazni kelleneszerencsere serv nem volt az mri-n
meg par havonta most is beall, de ahogy erositem szep lassan a teruletet, mar egy-ket het helyett, ilyen 1-2 napra csokkent a fajdalom eros resze.
(viszont minden reggel konstans faj. ezert megszerettem a reggeli kondit, akkor nyujtom is, a nap tobbi reszeben mar kb. jo.)
-
Dorian
félisten
válasz
Cranium #196462 üzenetére
Felhúzásnal nagy súlyt mozgatsz, ez valamennyire a térdizületet is terheli de hamar hozzászokik-megerősödik. nagyon ritkán nekem is van hasonló, pár nap alatt elmúlik.
Negatív szakaszban vesszük be a levegőt és pozitívban préseljük ki. De pl felhúzásnál nagyon fontos, h folyamatosan maxra feszítve legyen a hasizom, ezért én (nem használok övet) inkább két ismétlés közt lélegzek be és ki.
-
válasz
Cranium #196384 üzenetére
Nekem hanyagtartasom volt vagy 40 évig aztán elmúlt gyogytornával. De addigra tönkrementek tőle meg az edzestől a nyaki porckorongjaim, kettő protézisre cserélve.
Azt gondolom, hogy pusztán a gerincferdules nem okozhat ekkora eltérést a kar, mell, váll és hát erőben. Előbb gyógytornásszal beszélnék, legalább egy röntgen után. Aztán edzenék. -
Dorian
félisten
válasz
Cranium #196384 üzenetére
Nekem is van egy kis gerincferdülésem, a hátam közepénél felfele kicsit jobbra kanyarodik. És a jobb oldalam gyengébb is valamivel fekvenyomásnál, vállbólnyomásnál. Ezek csak kicsi különbségek. Bicepsznél a leggyengébb a jobb kar, de az a goolfkönyök miatt van. Ami érdekes, hogy tricepszben biztosan nem gyengébb, , de ha sokágig nézem, a jobb tricepszem mintha kisebb lenne
Ja, tricepsz: tolódzkodás helyett fej feletti csigás extenziót csináltam (állítólag jobb) és végre újra érzek izomlázat a tricepszben a másfajta gyakorlat miatt.
Amúgy mi na szájensz, érdemes néha ugyanazon izmot időnként más gyakorlattal edzeni? Logikusnak tűnik, hogy a másfajta gyakorlatok kicsit máshogy terhelnek, másfajta izomrostokat vonnak inkább munkára, idegrendszeri kapcsolat is többirányból fejlődik. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Cranium #196162 üzenetére
nem lehet, h befeszíted a lábfejed? nálam ez (volt?) a baj lábhajlítón. túl kontrolláltan/lassan húztam be és engedtem vissza és így feszült a lábfejem, emiatt nagyon sok terhelés ment a vádlimra. korábban aelod írta, hogy azt lazítani kell (akár fekvő akár ülő gép). nekem ez úgy jött össze, h sokkal gyorsabban húzom be a súlyt, lent minimális ideig tartva, majd elengedem és csak a végállás előtt egy picivel állítom meg... így nekem sokkal kevésbé terhelődik a vádlim és sokkal többet kap a lábhajlító.
hozzáteszem tegnapi lábnap totál kihagytam a combhajlító gépeket, helyette csípőtoló gépen lábhajlítóztam
ott is baromira lehet terhelni, ha "megfelelően helytelenül" végzed a gyakorlatot: nem 90°ban volt a felső állásban a térdem, hanem ~120ban, illetve nem feszítettem meg a farkizmokat... így szinte 0 terhelés esett oda, helyette a lábhajlítóm dolgozik. 2szettet toltam vele, de jónak tűnt, majd még kísérletezek
-
Vitee
aktív tag
válasz
Cranium #196154 üzenetére
Gondolom a pockot kihuzod es a lyuggatott tarcsan oda szurod a pockot ahol kenyelmes a hajlitonak vagy feszitonek.
A forgasiranyt nem tudom hirtelen hol allitod, de szerintem sehol?!
Hanem a pocok allasatol fuggoen viselkedik ahogyan kell!
Bar hajlitohoz kellene a combodnak tamasz! Az nem ertem miert maradt ki.
Majd az okosabbak segitenek hasznosabn tanacsokkal -
Madwe
nagyúr
válasz
Cranium #172777 üzenetére
Egyrészt szedd reggel! Este rossz ötlet, alvásodra kihat… nem ahhoz szokott hozzá a szervezet h késő este napsütéstől d vitamint termeljen. Felborul a cirkodián ritmusod…
másrészt esténként szedj magnéziumot ha d-t szedsz reggel.
a d vitamin lehetőleg k1+k2-t is tartalmazzon.
esetleg szedj valamilyen melatonint vagy l-triptofán prekurzorát (pl sleep a biotechtől) ami segít a cirkodián ritmusod szabályozásában (nem altató, nem csap fejbe. Ne azt várd tőle)
4000 ne-vel nem hiszem h túladagolnál, pláne télen nem… de ha a fentebbiek rendben s még mindig nem okés valami, akkor lehet sok neked. -
GemeriReem
újonc
válasz
Cranium #172276 üzenetére
Helló! Én is hasonló problémával indultam, leírom, amit én tudok, talán segít. A betétet kipróbálhatod edzés közben, nézd meg. Én próbáltam hasonlót (súlyemelő vagyok), nálam a nehéz gyakorlatokat nem annyira szerették bokamagasítóval a derék alatti tartozékaim, de mondjuk az nem is rendes betét volt. Ha viszont hosszútávon gondolkodsz, akkor érdemes eltüntetni a lúdtalpadat. A nem összecsontosodott változatok jól kikezelhetők, ne higgy az orvosoknak, akik csak betétben vagy teljesen haszontalan gyakorlatokban gondolkodnak. Az összeesett boltozat a térdeknek sem jó, illetve nagyon korlátozza a csípőhasználatot, pedig egy megfelelő csípő rengeteg terhet átvesz. A tartásodat (hát mélyizmai nem elég aktívak) is megöli, nem valószínű, hogy nehéz guggolásokat vagy elemeléseket helyes formával tudsz végezni így (én legalábbis nem tudtam, de aki a környezetemben lúdtalpas erősportoló, szintén küzd nehézségekkel). A betét részmegoldás, érdemi eredményt csak sokszor annyi év alatt hoz, mint a lábszár és a lábfej, talp izmainak megfelelő erősítése. Érdemes alkalmazni a "short foot" gyakorlatot, tehát a lábujjak alatti párnát a sarokhoz közelíteni és feszesen megtartani, valamint lábujjhegyre állásokat úgy, hogy a kis lábujjakon is támaszkodsz, tehát kicsit befelé fordítod a lábfejeket közben. Ha érdekel, ezen az oldalon: fixflatfeet.com angolul elég jól leírta a srác a gyakorlatokat, az ő medvetalpából egy év alatt lett rendes talpboltozat. Én fél éve kísérletezem vele, az én lábaimra is nehéz rásimerni a kezdetihez képest.
-
bigmasterg
addikt
-
-
aleister
veterán
válasz
Cranium #171385 üzenetére
Miért nem csinálsz magadnak?
Nézd meg, hogy mennyi béta-alanin van abban az edzés előttiben, amitől jelentkezik a szurkálás. Vedd a mennyiség 3/4--ét, tegyél hozzá egy kis taurint, L-carnitine-t, arganint, kreatint. Ha még mindig megvan a kellemetlen érzés, akkor csökkentsd tovább a béta-alanin mennyiséget.
Anno csináltunk itt vaktesztes pörgetős tesztet. A béta-alanin-nek volt a legjobb hatása, szóval teljesen szerintem ne hagyd el. -
Ļantos
aktív tag
válasz
Cranium #151506 üzenetére
Semmikepp. Nekem van itthon de csak nehezebb mint a tobbi meg dizajnosabb, mas elonye nincs. Izmosabb nem lettem tole
Ez a majproteinos shaker, a tetejet ugyan fem gyuru vedi de ugyanaz a muanyag racsavaros cucc mint a hagyomanyos. Jol meghuzod reped mint a szuzjany.
-
aelod
veterán
válasz
Cranium #140856 üzenetére
Ha eleged van változtass. De ne úgy, hogy beszedsz valamit amiről fogalmad sincs.
(#140868) kk831228
A kortikoszteroidok nem anabolikus szteroidok.
(#140870) Jim-X
Minek akkora dózis? Már 250mg-tól is látványos fejlődés produkálható. Az adagok növelésével nem egyenesen arányos az izomgyarapodás. Ellenben a mellékhatások nagyobb számban jelentkezhetnek.
-
Radnix
senior tag
válasz
Cranium #140843 üzenetére
Ha megéri neked, hogy napi 100kcal-val többet ehetsz, akkor hajrá!
Jó nyilván van némi izommegtartó hatása is, de ha eddig is natur voltál, rendesen edzel, pihensz és kajálsz, amúgy se fogsz szinte semmi izmot veszíteni.Szóval semmiképen nem ajánlom, de ha mégis tolod, akkor ne UG cuccot vegyél, mert mikrogrammos nagyságrendben nem biztos, hogy megbízhatóan tudnak porciózni.
-
madle
őstag
válasz
Cranium #140843 üzenetére
Egyik cimborám szedte, mikor készültünk versenyre, 12 kilót kellett hoznia mérlegre, necces volt, de sikerült is vele, viszont mindennapos volt az orrvérzése, az iszonyatos fejfájása(kiemelve)... mindenesetre szerinte megérte, mert hozta a súlyt, szerintem kívülről nézve nem, mert láttam mit szenvedett attól a szartól. Dózist nem tudom, én nem bántanám.
-
BeZol
őstag
válasz
Cranium #134233 üzenetére
szeletelt csirkemell -> megmosod (mire megmosod, már félig bemelegszik a kontaktgrill), közben forralod a vizet a rizsnek a vízforralóval.
Mire felforr a víz és kiöntöd a lábasba és beleteszed a rizst, addigra kész a kontaktgrill és mehetnek rá a húsok.
12 percre teszem az időzítőt a rizsnek, és mire pont lejár, addigra vagyok meg a 2. adag hússal, mert 3-4szelet fér el, egy fél mell pedig 3-4szelet. A grill jelez mikor kiveheted a húst, max 1-2 percet tudsz közben mobilozni.
Tehát 15 percen belül megvagyok mindenestül, csak a zöldséget lustulom el, de arra is lenne idő h újabb vizet forraljak és még azt is elkészítsem, mert csak 5-7perces. -
fanti
addikt
válasz
Cranium #130133 üzenetére
Ez nem jó gyógyszer! Ne szedd tovább!
Ki írta föl? Biztos nem pszichiáter!Szorongás kezelésére tartósan NEM használnak kispotenciálú benzodiazepineket!
Csak és kizárólag nagypotenciálúakat, mint a clonazepam, alprazolam, lorazepam, stb.....
ÉS nagyon fontos, hogy mellé tegyenek egy olyan szorongáscsökkentőt is ami antidepresszáns.
És ha annak a hatása (4-5 hét) beindult, akkor szépen lassan leépíthető mellőle a benzo. -
-
Jim-X
őstag
válasz
Cranium #130133 üzenetére
Ezt hogy erted? A 10mg hatoanyagu tabletta jo esetben fel grammos (vagy annyi se) tehat ahhoz hogy onmagaban a tabletta hizlaljon, be kene szedni belole par ezer darabot.
A napi ket tabletta nem hizlal.
Az mar inkabb hizlal ami plusz kaloriat elfogyasztasz mikozben a "hatasa" alatt vagy
-
Angel2014
addikt
válasz
Cranium #122855 üzenetére
Nem lessz szimetrikus...akkor vàlts termet ....vagy csinàld kissullyal 5-6 kiló de szabàlyosan ...lehet ez is a baj pl az oldalemelést nem szabàlyosan csinàlod és tul magasra emeled akkor inkàbb a csuklya dolgozik.
Arra is figyelj a könyök emelkedjen vele és egyforma magasra.
-
Radnix
senior tag
válasz
Cranium #116145 üzenetére
Ahhoz kéne tudni, hogy mi a célod egyrészt, másrészt pedig, hogy mit jelent az endomorf testalkatú a te esetedben...
és ha be vagy hízva mint az állat akkor minek tömegelszHa fontos az egészséged, meg hogy fitt legyél, és nem vagy veszélyesen túlsúlyos és nem okoz fájdalmat a futás, akkor ajánlott.
-
-
-
Zola007
veterán
válasz
Cranium #92249 üzenetére
3 eset valószínű, növekvő sorrend egyben a gebasz-faktort is takarja:
(1) ínszalagok dörzsölődnek egymáson -> nyújtás, SMR, sok folyadék, multivitamin, kerékpár
(2) chondromalacia patellae -> néha jegelés, ízületvédő, sportorvos, gyógytorna
(3) meniszkusz repedés -> ortopéd orvos, MR, műtét, rehab
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Óra topik
- Bestbuy játékok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- További aktív témák...
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest