- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickrs
senior tag
válasz
nepszter1 #43269 üzenetére
valahogy megkerülik az áfát,mert náluk a külföldiek nem tudják visszaigényelni,mint az összes többi üzletben. Felvettem az alakkal a kapcsolatot régebben,akkor irta,hogy lehet,lehet,mikor leadtam egy próba rendelést,akkor meg,hogy a könyvelője azt mondta,hogy nem tudják megoldani..na vajon miért
és nem azért mert szlovákiába van bejegyezve,vagy hasonló,mert a sportika is lazán visszaadja az adót,persze a szlovák %-ot.
-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
nepszter1 #40916 üzenetére
Nyilván, tömegnövelésre korlátozottan alkalmas csak, arra a biomechanikailag megtervezett gépeknél meg a szabad súlyoknál jobb eszközöket nem találtak még ki. Nekem jelenleg ez terem hiányában egy szükségmegoldás, de annak jó. Önmagában alkalmazva, illetve saját testsúlyos gyakorlatokhoz nehezítésnek megteszi, ráadásul ennél hordozhatóbb eszköz nem nagyon van, ami számomra elsődleges most. Helyesen megválasztott edzésmódszerrel, illetve jó kajával ez az eszköz is hozhat izmot szerintem, de nyilvánvalóan kevésbé hatékony ebből a szempontból, mint egy bármilyen teremben elérhető súlyzókészlet vagy géppark.
Viszont vannak olyan felhasználási területek is, ahol a gumiszalagnál jobb eszköz nem létezik. Az erővonalak egyszerűsödnek, könnyű csak abból az irányból terhelni, amelyikből akarsz, egy súlyzónál mindig ott lesz a gravitáció, mint másodlagos tényező, a szalagnál ez elhanyagolható. Ebből a szempontból olyan, mint egy gép, csak nem köt fix pályához, úgy mozoghatsz vele, ahogy akarsz. Emiatt kiválóan alkalmas robbanékonyság fejlesztésére, törzs stabilizációs edzésekhez, illetve állóképességi programokhoz. Nem véletlen, hogy küzdősportosok és labdajátékosok régóta alkalmazzák előszeretettel, de crossfiteseknél is megjelenik. Sőt, erőemelők is használják, bár ők súlyzóval kombinálják, ami elég menőn néz ki, mindenképp ki akarok majd próbálni egy gumiszalagos-súlyzós fekvenyomást.
(#40919) hrvp
Köszi, hát majd türelmesen várok. -
kolosanyi
veterán
válasz
nepszter1 #40218 üzenetére
Nekem amikor a derekamon volt, mintha kevésbé fájt volna, aztán lehet, hogy a gyógytorna, meg az úszás, masszázs, fizioterépia, ultrahang, tangentor együttese használt. Azóta meg folyamatosan edzek törzsre és nincs vele bajom, mondjuk nem is terhelem súlyzóval. Szóval érted, lehet, hogy placebo, de akár használhat is.
-
Dicker
őstag
válasz
nepszter1 #38870 üzenetére
2 hét, és 1 hónap a reálisabb. A lilulás meg nem most jelentkezik, hanem ha megy le a duzzanat, ilyenkor még nagyon fel van vizesedve. Problémát igazából egyik sem jelent. A jövő héttől terheld, ahogy tudod rögzítővel. Eleinte csak otthoni járkálás, aztán mehet tovább. Fontos, hogy magát a lépés mozdulatát a tornáztatás során újra tanuld meg, mert nem fog menni elsőre. Ez a saroktól, lábujjakig gördül a lábfej mozdulatsor. Gyakorold ülve, majd állva, és körözz is a lábaddal lassan, ha apadt már szemmel láthatóan.
deniro2:
60ig papíron is normális. Most azaz 55... Ha azt nézed, hogy a másik is alacsony volt, akkor teljesen rendben van. Nem mellesleg megjött a tél, és sok minden hat a vérnyomásra. Mindenkinél máshogy.
-
NorBuilder
csendes tag
válasz
nepszter1 #38840 üzenetére
A képet elnézve, szerintem ez legrosszabb esetben egy kis részleges szalagszakadás. Ha furcsán (értsd nem szokványos módon, mint ahogyan pl egy ütés után) lilul, akkor tuti biztos, hogy az. Jobb esetben egy nagyon erős rándulás, megnyúlás.
Sajnos az első esetben a gyógyulási idő hónapokat vesz igénybe. Tényleg pihentetni kell, felpolcolás, minimális mászkálás, jegelés, krémezés. Én sajna nem tudtam pihentetni, amikor nekem történt, nem tudtam, csak egy hetet pihentetni, utána vissza kellett állnom munkába. Kb fél év után értem el azt a szintet, hogy estére már nem dagadt be a bokám / lábfejem. -
kolosanyi
veterán
válasz
nepszter1 #38840 üzenetére
Nézesd meg. Viszont még mindig ne ess pánikba, általában nem húzódik le ilyen gyorsan a duzzanat és simán van, hogy jobban fáj pár nappal később.
Ha meg esetleg komolyabb sérülés, azt is ki lehet heverni. Persze kellemetlen, főleg ha műteni kell, de utána teljesen rendbe lehet jönni. Nekem semmi nyoma a műtétnek, kivéve a heget, ugyanúgy működik a bokám, mint előtte, teljes a rehabilitáció. -
kolosanyi
veterán
válasz
nepszter1 #38760 üzenetére
Ahhoz MR kell (vagy CT, most ez nem ugrik be). Nekem volt teljes és részleges szakadás is, a teljest műtik csak. Viszont az egyrészt nagyon (mondom nagyon!) fájdalmas (nekem leszakadt a szalag a csontról, illetve kettő másik csak simán elszakadt), másrészt nem bírtam mozgatni, se ráállni, harmadrészt nem volt semmi tartása a bokámnak, csak lifegett az egész. A csapatorvos megnézte és mondta is, hogy másnap reggel műtét.
Egyébként persze, járj utána, hogy van-e gond. Ha másért nem, legalább megnyugtatod magad. Ilyenkor ajánlott valami jó nevű magán orvoshoz menni, ott több esélyed van arra, hogy nem szarja le a fejed nagy ívben. -
adam432
tag
válasz
nepszter1 #38728 üzenetére
Madcow magyarul
De az egyik előző hozzászólásomban, az angol cikk alján van egy letölthető táblázat, aszerint számolgattam ki a használandó súlyokat.
Az edzésem kicsit a saját számízem szerint módosítottam:Hétfő: fekvenyomás, vállból nyomás, oldalemelések, has.
Kedd: guggolás, felhúzás, hátgyakorlatok.
Szerda: -
Csütörtök: (guggolás), fekvenyomás, vállból nyomás, oldalemelések.
Péntek: kar
Szombat: guggolás, felhúzás, combhajlító, vádli.
Vasárnap: -+ a napi 15-20km bringázás oda és vissza a melóba sokat segít, hogy ne szálljon el a súlyom.
-
Mr.RiK
tag
válasz
nepszter1 #38730 üzenetére
Köszönöm a tanácsodat, de ennél a repedésnél ahol a bőröm nincsen (nem csak sima repedés) is meglehet lassítani, állítani, elhalványítani a részt? Ha krémezem magam meg ha szolizok (vagy napsütésben napoztatom)? Bocs, ha nem használok szakszavakat, de ilyen repedést ami nekem van még életembe nem láttam és nem tudom, hogy hívjam ezt.
-
kolosanyi
veterán
válasz
nepszter1 #38725 üzenetére
Mondom, szerezz be egy Pasta Cool-t. Éjszakára dunsztkötés ezzel, nappal pedig több alkalommal fekete nadálytő. És pihentesd, ha muszáj menni valahova, akkor ne indulj el rögzítés nélkül.
-
hrvp
aktív tag
válasz
nepszter1 #38709 üzenetére
Egy haverom ütközött a meccsén, levitték a pályáról, aztán besétált a zuhanyzóba, lezuhanyozott. Még aznap este műtötték a törött bokáját. Másik példa: srácnak kiment a bokája, orvos szerint megnyúlt a szalag, "fokozatos terheléstől majd rendbe jön", mivel hetek múlva se nagyon tudott járni megnézette egy másik orvossal aki közölte, hogy nem megnyúlt, hanem szakadt. Ennyit arról, hogy nem kell kislánynak lenni... Nyugodtan nézesd meg máshol, másik orvossal és talán spórolsz pár hónapot a felépülésedből.
(#38716) adam432
A legdurvább, hogy a végén félig lábujjhegyre állva teszed vissza, én ezt már 80 kilóval sem csinálnám meg, inkább teszem lejjebb és amikor -a jó egy fejjel magasabb- edzőtárs jön feljebb rakjuk. -
Dicker
őstag
válasz
Ez zúzódás, nem kell itt kislánynak lenni. Max szalagszakadásod van, de azzal se csinálnak semmit. Persze menj be kérj gipszet, meg nonstop véralvadásgátlót a seggedbe, ha az minden vágyad.
A felvételt meg nem adják ki a betegnek. A sürgősségi meg ilyen. Nyomkodhatja a duzzadt bokádat, te meg mondhatod, hogy itt fáj, itt fáj, de ő nem jós, hogy megmondja mi van bent.
Ja, és ez nem sérülés. Ezzel a jövő héten edzeni lehet. -
kolosanyi
veterán
válasz
Nem kell betojni. Próbáld meg óvatosan mozgatni, ne erőltesd, fájni fog. A lényeg, hogy képes vagy-e mozgatni a lábfejed. Ha igen, akkor valószínű részleges, 1 hétig feküdj, polcold fel. Kenegesd Pasta Cool-lal és nadálytővel amíg ödémás, ha az elmúlt, elkezdheted óvatosan újra terhelni. Fontos, hogy ilyenkor rögzítsd le rendesen, ajánlom a Rosidal K-t, nagyon jó rögzítőkötéseket lehet vele csinálni. Hozzá még széles Leukoplastot felteszel és olyan, mintha páncélban lenne a bokád.
-
Dani82
senior tag
válasz
nepszter1 #37327 üzenetére
War machine adja, bar nekem 5 edzésből 3x olyan fejfájást okoz, hogy 2 percig ülnöm kell és nyomni vissza a szegolyóm.... alig várom hogy elfogyjon....
Mental Focus nevu cuccot vagy hasonlot valaki esetleg probalt? Tehat nem ilyen NO fokozo szuperenergiamenedzselőszuperanabolika, hanem direkt ilyen szellemi kapacitás fokozó?
-
_NCT
addikt
válasz
nepszter1 #37316 üzenetére
Én a nem gyúrós dolgaimat is innen rendelem.... Utcára póló stb....
Van az Aréna Plázában is, csak ugye rátolják a saját kis hasznukat, s úgy már nem éri meg ott vásárolni. 2500Huf-ért elhozzák neked Magyarisztánba, kapsz egy DHL-es tracking linket ahol nyomon tudod követni, épp hol jár a csomagod. Nagyon megbízhatóak.
Eddig 4x 5x rendeltem tőlük, 1x volt problémám, egy pólót valamiért nem engedtek be az országba, reklamáltam, pár napon belül visszakaptam a póló árát.
-
_NCT
addikt
válasz
nepszter1 #37312 üzenetére
Csőbuzi az olyan.... Én is láttam már hasonló tagokat, rózsaszín ing kigombolva felül vagy 3 gomb, forrónadrág!!!! (nem vicc Siófokon nyáron simán találni ilyeneket) ,napszemüveg meg nyakában ilyen buzi lánc.... Sok állatot találni...
Én amúgy New Yorker-be, C&A-ba, H&M-be szoktam szétnézni, de kb mind1ik ugyanolyan.... Drágák és nem jobbak mint az Asia Centerben....
Mind1, megnézem ezt a Pain & Gain nevezetűt, hátha jó lesz....
-
-
tatabánya
senior tag
válasz
nepszter1 #33882 üzenetére
le kell állni a kokszal
, viccet félretéve annak idején a bőrgyógyász első kérdése is az volt szedek-e valamit... nincs mit tenni majd idővel elhalványul én ezt kaptam, de állítólag testápolóval megelőzhető valamennyire. amúgy azt mondom menj el dokihoz tb alapon ingyenes csak kicsit várni kell
-
S e t h
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest