- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz
emiki6 #182002 üzenetére
én arra gondolok, hogy esetleg nem "kényelmes" pózban tartottam a kezemet, amikor begipszelték. bár a gipsz alatt nem tűnt fel, hogy gond lenne ilyen szempontból. vagy lehet, hogy inkább betokosodott vagy letapadt valami amiatt, hogy nem mozgattam. de basszus, asszem csak 5 hétig volt fenn a gipsz, és majdnem fél év eltelt, amióta levették. nem edzettem, nem erőltettem. egy ilyen nem túl komolynak mondható sérülés mellék akármilyének nem elég fél év, hogy regenerálódjon? ez már tényleg a kor.
ja igen, a doki azt mondta, amikor levette a gipszet, hogy két hét, aztán minden oké lesz. azóta is csak úgy tudom kiegyenesíteni a kisujjamat, ha a másik kezemmel rásegítek. elmehetek magánba, de ugyanezzel a dokival fogok találkozni, itt van a kézsebészeti rendelője tőlem 100 méterre. max. kedvesebb lesz, meg lesz a váróban légkondi. -
válasz
emiki6 #181852 üzenetére
6x5 huzi megvolt +11 kilóval, aztán pedig csináltam súly nélkül néhány cliffhanger és archer cliffhanger huzit is levezetésként. Ezek a gyakszik egy kicsit kényelmetlenek itthon, valamivel több helyre lenne szükségem, nem tudom bárhogyan elvégezni őket. Majd legközelebb a parkban jobb lesz. Viszont: tényleg nagyon adja a mellizomnak!
-
válasz
emiki6 #181859 üzenetére
Hasonlóan vagyok, erőállóképességre egyáltalán nem szeretek edzeni. De legalább az nem zavar, ha a jövőben már sosem fogok 100 darab fekvőt egyben lenyomni; gyerekként csináltam 120-at is. Akkor már inkább legyen meg mondjuk a kezenkénti 12 db egykezes fekvőtámasz. Eddigi tapasztalataim alapján 0 formával/kinézettel simán képes lehet valaki 100 darab fekvőtámaszt lenyomni egyben, de olyat még nem láttam, hogy valakinek 0 formája van, de lenyom 12 darab egykezes fekvőtámaszt.
Extrém lassú végrehajtást szoktam néha csinálni, de állítólag nincs értelme, ha amúgy megvan nélküle is a szükséges izomfeszülési idő.
HussarF: Szuper forma, elfogadnám.
benfolds: Jól mondod, egyértelműen szarul csinálja, aki idegileg kimerül, perpill én is úgy próbálom beállítani a terhelést és a progressziót is, hogy mindig maradjon bennem egy kicsi.
Viszont régen nálam többször is volt, hogy rámentem valami számomra aránytalanul nagy súlyra, amihez valójában nem sok közöm volt, de mégis kierőltettem a sikert, vagy éppen sokszoros bukás és erőltetés után hagytam csak fel a próbálkozással. Tipikus volt, hogy rámentem az 1RM-re minden edzésen, és egyeket nyomtam 5-10 perc pihenésekkel (most konkrétan a fekvenyomásra gondolok éppen). Aztán meg azzal kísérleteztem, hogy még így fejlődjek; nem egyszer befeküdtem olyan súly alá minden bemelegítés nélkül, amit még sosem tudtam addig kinyomni. Aztán jött az, hogy ki vagyok égve: reggeli dupla kávé előtt hozzám se szóljon senki, mert még dekoncentrált és süket vagyok, napközben úgy igazán figyelni bármire egyre nehezebb, de legalább ideges, intoleráns és türelmetlen vagyok apróságok miatt, és hirtelen haragú, megbántok embereket értelmetlenül, az alvás pedig egyre nehezebben megy, és így körforgás lesz az egészből, mert nem tudom kipihenni magam. Zombi mód, amiben az ember leginkább csak feküdne, és zsíros, szemét kajákat tolna be. Ha pedig mindezek mellett is marad a max súlyok erőltetése, végül visszaüt az egész az erőnlétre, a súlyzós teljesítményre is: hiába az erőltetés, egyszer csak nem megy tovább, még csökken is a teljesítményed. Abba kell hagyni, el kell venni a súlyokat végül, és pihenni. Sokat. Aztán mértéket tanulva újrakezdeni, mikor már fejben jól vagy.
Ezt az utcát a tapasztaltabbakra hallgatók egyből elkerülik, de van, aki csak a saját kárán tanul.Tegnap kihagytam az edzést végül, most kezdem csak majd el a hozzászólásom után.
-
válasz
emiki6 #181856 üzenetére
Gondolom, már szinte kezdetektől erre a hagyományosabb 12-15 ismétlésre álltál rá, én meg nem. Szerintem nekem most súly nélkül a 15 ismétlés nem is menne, kábé 12-t nézek ki magamból, ugyanakkor simán lehet, hogy egyet tudnék húzódzkodni +20 kilóval is.
Az alacsonyabb ismétlésszámokat szoktam meg, az fekszik így nekem jobban.
Szóval nagyon embertől és edzésmódszertől függ, ki mire hogyan reagál. Tippre engem fejben nem viselne meg az 5x10 ismétlés súly nélkül, de szintén csak tippre nem is fejlődnék tőle olyan jól, mint az 5x6 ismétlés + extra súly kombótól.
-
válasz
emiki6 #181852 üzenetére
Most néztem meg a második linked, az a módszer viszont nekem nem szimpatikus. Én szép, teljes mozgástartományos húzódzkodásokat akarok csak csinálni, annyi extra súllyal, hogy képes legyek összehozni 30-36 darab ismétlést összesen, a teljes edzés alatt.
Nálam szerintem ez működik a legjobban. Vagyis 6 sorozat 5 ismétlés, esetleg 6 sorozat 6 ismétlés. Az így elérhető legtöbb extra súllyal.
-
válasz
emiki6 #181852 üzenetére
Nincs FB-om, a régi jegyzetet már nem is láthatom, belépéshez kötött, de YouTube-on rengeteg videó van. Szerintem az a legjobb, ha az ember maga teszteli le, neki mi mit okoz, sok apró eltérés lehet két test között, ami jelentősen befolyásolhatja, mi milyen nehéz az illetőnek. 3 edzés után már biztosan lehet tenni néhány szubjektíve biztosan hasznos megállapítást.
Alacsony ismétlésszám -és közel maximális intenzitás- mellett nekem is az idegrendszer adta meg magát előbb.
aelod: Szerintem értem, mire gondol, és én is így látom a fentebb leírt esetben. Anno például 3x3 fél-egykezes húzódzkodásokat csináltam, és egyszerűen kinyírt fejben. Mint egy kalapácsütés, 4-5 nap pihenés kellett az idegrendszeremnek, mire jobban lett. A hangulatomat is jelentősen befolyásolta. Az 1RM körüli terhelés -mert ez az volt- ilyen tud lenni. Mikor izom alapján már tudtam volna csinálni megint, de fej miatt inkább még vártam pár napot. Nem is volt egy ideális módszer. A 3x3 1RM körüli (90%+) terhelésnél jobb az 5x5 vagy 6x5 80-85%-os terhelés a fejnek.
-
válasz
emiki6 #181850 üzenetére
Gratula! 👌
Cliffhangert holnap kipróbálom, be lesz iktatva az edzés végére. A súlyom viszont megugrott kicsit, az erőnlétem tesztelését követően felmászott rám majdnem egy kiló, remélem, hamarosan le is mászik ugyanolyan hirtelen, mint ahogy jött. Egy csalónapnak azért nem kéne tán tartós súlynövekedést okoznia, szóval nagyon remélem, hogy csak egy kis víz.
-
troller
senior tag
válasz
emiki6 #181836 üzenetére
Átlagember számára a fehérjepor = kogsz, különösen, ha az az átlagember pont nőnemű.
Vagyis a kérdés, hogy nők is fogyaszthatnak-e fehérjeport, anyu aggodalmát fejezi ki, hogy a fehérjeportól esetleg belőle is olyan kigyúrt állat csaj lesz, mint amilyenekkel a fehérjeporokat reklámozzák, mert nyilván ők attól ilyenek,
Anyu meg csak a mostani L-es méret helyett M-es, neadjisten S-es méretű akar lenni, hogy a barinők sárguljanak az irigységtől. -
benfolds
őstag
válasz
emiki6 #181836 üzenetére
jó, de semmivel nem lesz előrébb, ha vesz valamilyen fehérjét, úgyhogy nem kellene elhitetni vele, hogy megtette az első lépést az egészséges életmódhoz vezető úton, ha ezt teszi. de akkor igyák a fehérjeturmixot, mert finom, a kajálást meg hagyjuk, mert az úgysem fog menni.
-
benfolds
őstag
válasz
emiki6 #181833 üzenetére
te iszonyatosan túlbonyolítod ezt a dolgot. egy átlagember számára a kiegyensúlyozott táplálkozás megvalósítható kiegészítők nélkül. ez a sok baromság csak arra jó, hogy költs és elterelje a figyelmedet a lényegről. ok, ha valakit az megnyugtat, mert nyilván erről van szó, akkor lehet szedni télen d-vitamint, esetleg c-t. legalább megnyugszol, lejön rólad a stressz, kisimulnak a ráncok, szóval közvetve lehet haszna.
-
válasz
emiki6 #181808 üzenetére
2-3 nap múlva akkor rápróbálok a cliffhangerre is, aztán majd meglátom, nálam mire jó. De elvileg nem kéne neki annyira jónak lenni széles hátra.
Front lever gyönyörű gyakszi, vágyom a teljesítésére, de nincs még itt az ideje nálam. Még a rávezetőivel se próbálkozok, mert attól tartok, sokat kivenne belőlem. Majd ha már 75 kiló leszek.
Egykezes huzi viszont nekem szerintem 2024-ben valamikor összehozható, volt már életem során párszor, mikor tudtam. Attól függ, milyen testzsírszázalékra tudok majd lemenni nagyobb szenvedés nélkül.
-
válasz
emiki6 #181806 üzenetére
Cliffhanger huzi nálam kiesett, tudod, miért?: mert kinézetre is edzek, nem csak teljesítményre / erőre. És ha huzi, akkor már csináljon nekem szélesebb hátat, "szárnyat" is.
Az egykezesre felvezetőnek jó lehet más is, például olyan kétkezes húzódzkodás extra súllyal, ahol mindig az egyik kezed irányába húzod el a teljes tested, fejjel és vállal is folyton közeledve a jobban terhelt kézhez. Vagy éppen a fél-egykezes, mikor úgy húzódzkodsz egy kézzel, hogy a másik kezeddel ráfogsz a munka javát végző kezed könyökére, majd csuklójára.
Nálam is képben van az egykezes, de nagyon távoli képecske perpill. Ha valakinek igazán fontos ezt a gyakszit megcsinálni, legegyszerűbb segítség hozzá, ha lecsökkenti a testzsírszázalékát amennyire csak tudja.
Keresztfüggés... -na azt viszont szerintem sosem fogom tudni megcsinálni. Ha Neked egyszer sikerül, remélem, teszel be róla videót.
-
válasz
emiki6 #181804 üzenetére
A gyakorlataim is változtak valamennyit, de a fő difi abban van, hogy már súlyokat is használok szinte mindenhez. Tetszik, hogy egyformán teljesítek húzódzkodásban és tolódzkodásban, ritka dolog ez, de húzódzkodásban mindig jó voltam.
Hiányzik néha egy-egy gyakorlat egyébként, amit már nem csinálok, de arra jutottam, hogy így diétában tippre a kevesebb a több. Lehet, kihúzom a listámról a vállból nyomást is, a tolódzkodás és az egykezes fekvőtámasz mellett nincs rá nagy szükség tán, sőt a húzódzkodás is részben vállra megy (nálam biztosan). És így tovább. Egykezes fekvővel mondjuk még nagyon hadilábon állok, egyeket nyomok, tippre kettő menne egymás után, több nem.
Nagyon figyelnem kell a regenerálódásra, ezért csökkentgetek egyébként. Pedig találok néha olyan számomra új gyakszikat is, amiket örömmel végeznék; de majd inkább később.
-
Woodslave
félisten
válasz
emiki6 #181766 üzenetére
mekkora bohóc az az ember. Nem szeretek ilyet írni, de nekem a kézzel műtő manilai kuruzsló szintjén van. Egyszer voltam nála, vállam miatt ott csettintgetett az orrom előtt meg csinált mindenféle vudut, hogy nem tudtam röhögjek vagy felrugjam.
Ettől függetlenül lehet igaza van de én azt se hinném el neki amit kérdez.
-
Cs1csó
titán
válasz
emiki6 #181766 üzenetére
"nagy" mennyiségben vagy egyfajta intilerancia esetén mind problémás lehet. A szukralóz az amiben a cukorban lévő szén atomot kicsrélik klórra így az édes íze megmarad sőt erősebb, de nem tud a bélben felszívódni így ugye nem hízlal, kiürül a szervezwtből, ellenben van akit puffaszt, a rákkeltő volta kérdéses.
Kvázi csodaszer volt anno mert az "édes" íz amit ad elvileg természetes cukorral megegyező (és ugye erősebb) tehát nincs az a mű íze mint a mesterséges ízsítőknek. -
vaakuum
addikt
válasz
emiki6 #181755 üzenetére
A rossz felszívódás azért lehet "jó" gyártói szempontból, mert ezek nem vénykötleles cuccok, és a hülyéknek is nehezebb túladagolni. Emiatt beleraknak olyan hatóanyagot, ami mennyiségre durván hangzik és olcsóbb, mint a normális formák, de a felszívódási ráta miatt igazából csak mehh kategória, bevételt viszont hoz.
Aki komolyan gondolja a témát, az úgyis laborral kezd, meg valami dokival vagy étkezési tanácsadóval is kommunikál, ott pedig a további laborok kihozzák, hogy mi az elég, miből kell még több... Nekem is görcsölt sokat a lábam, amíg belleztem, és napi ajánlott dupláját-tripláját nyomtam a béres Mg-ből, aztán nem jutottam előbbre. Majd utánanézve én is meglepődtem annó, hogy a Béres magnézium is a legszarabb összetevővel készül, éppen ezért aggodalom nélkül ajánlják bárkinek is, aki mg-t szeretne.
Amikor nekem jelezték, hogy a lágyszöveteimben is látható némi meszesedés, azonnal megszűntettem az összes plusz kalcium bevitelt, és inkább a K-ra figyelek, az elvileg ki is tudja szedni onnan, ahová nem való. -
pruzsi
őstag
válasz
emiki6 #181746 üzenetére
Soha nem hallottam még a Gal ról, mindenhol a Scitec ,Biotech megy ahova csak nézek .
Van jó pár autoimmun betegségem eddig ezekkel tartottam fenn magam , vérképen csak a vas rossz.Azt olvastam hogy a CA mg 2:1 arányban kell betolni 3 óra elteltével mert a a CA rontja a mg felszívódását de akkor miért kombinaltak egy tablettaba.
-
pruzsi
őstag
válasz
emiki6 #181743 üzenetére
Köszi, nézegettem most a magyar
BioCo-t
[link]
[link]
Iherb külföldről szállít ?Sciteces calc magnesium ot szedek ősidők óta de most mélyebben belementem a témába milyen vegyületek is vannak benne és hát ...
Így kell egy csere.
Egyébként ezek mennek még.K vitamint meg sose szedtem szerintem a régi daily Vita min Scitec ben sem volt szerintem ,sőt kb semmilyen vitamincaomgban nincs amit most nézegettem .
-
Qtya123
őstag
válasz
emiki6 #181731 üzenetére
Mostanában pont azon gondolkoztam, hogy ahogy idősödünk, az ismerősi körömben mennyire általános lett, hogy magas a triglicerid és a koleszterin, sokszor a húgysav is. Nekem rendben van, pedig a legtöbbjük nem zsíros, vagy nem annyira zsíros, mint én, viszont nem sportolnak. És az is tény, hogy én hetente többször eszem kolbászt, néha szalonnát (igaz otthoni, nem bolti), cserébe én nem szoktam felvágottakat, meg ilyen olyan krémeket, trutymókat, szószokat, meg készételeket enni. Vajon ez, vagy a sportolás számít? Vagy genetika?
Múltkor is már úgy ment a beszélgetés, hogy valaki említette, hogy vérkép és mondta, hogy magasabb a koleszterin, de hát kinek nem.
Én meg csak néztem, hogy azért nem kellene ezt ennyire természetesnek venni. -
Tajték
senior tag
válasz
emiki6 #181721 üzenetére
Azért vonzz annyira a keto mert az én nézőpontomban, az áll legjobban közel a természethez... Ahhoz, hogy az ember elhagyja a sok szemét feldogozott cukrot, szénhidrátot...
Igaz hogy a természet része a rizs, burgonya, zab stb... CH-k, ezért vacilálok a low carb-on is.
De ha az emberi test tökéletesen elvan nagyon min CH-n akkor miért ne? -
válasz
emiki6 #181699 üzenetére
Ez a "néztem ki a fejemből, mint egy agyhalott" nagyon ismerős, próbálom elkerülni.
Szoktam olyat is, hogy nagyon fáradtan megismétlek másnap egy edzést sokkal kevesebb sorozattal, ismétléssel, súllyal. Csak amolyan lötyögés, de mintha jobban pörögne a testemben tőle a vér, és mintha segítene regenerálódni. Illetve olyan is van, hogy elmúlik tőle valamilyen fájdalom. -
Dare2Live
félisten
válasz
emiki6 #181668 üzenetére
Nekem most vannak az első kis lesérüléseim. 80kg vagyok 100kg fekvenyomásnál amiből kb 4 megy a vállizületeim finomabban majd erősebben jelezték, hogy ezt nem kéne. Gugolásnál detto érzem. Izomban érzem tudnék pár hónap alatt feljebb menni decemberre összejöhetne egy 110kgs 8as széria de 40+évesen izületeket érzem határnak lassan fejlődnek. Teszem hozzá az egyik vállam kb 1cmmel lejjebb van mint a másik ez vizuálisan nehezen észrevehető de mind gugulásnál, mind fekvenyomásnál sajnos féloldalas a terhelés és ez sztem a fő izület fájdalom "root causee"je.
Ezért kitaláltam, hogy átállok dumbellre ott reményeim szerint nem üt akkorát a féloldals terhelés mint rudnál.Hamár kaják vannak be fotózva, jövő vagy rákövetkező héttől a heti 4 kondinak vége. Az új terv:
-Heti egy konditerem (szauna miatt)
-Heti egy otthon edzés dumbellel.
-Heti két foci vagy floorball. Ha foci kiesik akkor helyette +dumbell edzés.
Ha szél van akkor aznap nincs edzés mert megyek a tóra windsurfolni.
Ez kajával kombinálva össze rakja nekem az az egészség/kinézet kombót amit optimálisnak/elérhetőnek tartok. Ősszre reményeim szerint össze fog jönni az áhított egészségesnek gondolt ~16-20% testzsír is.Persze mindenkinek mások a prioritások. Nekem két gyerekkel első az egészség meg hogyha elmegyek 1hétre síelni/surfolni akkor ne az legyen, hogy 3h után beülök a hüttébe mert végem.
-
Cs1csó
titán
válasz
emiki6 #181668 üzenetére
Nem volt szó lesérülésről. MÁR meggyógyult és fokozatosan térne vissza az edzés világába de most a nagy forróság miatt kétségek ébredtek benne, hogy folytassa e, én erre írtam, hogy ha már belevágott (korábban meggyógyult) akkor csinálja ha kisebb intenzitással is akkor azzal .
-
válasz
emiki6 #161820 üzenetére
értsd: kémiát tanulok
És hol tanulod a kémiát? A boszorkányszövetségben?
Amennyi baromságot itt összehordtál, már én szégyellem magam helyetted. Ez a deutériumos okoskodás meg már az áltudományos átverések gyöngye. Ha egy rendes egyetem vegyészeti/kémia karán szóba állnál valakivel és ezt így előadnád, keresné a kandikamerát, hogy hol az átverés... -
barisj
aktív tag
válasz
emiki6 #58741 üzenetére
Miért lenne pazarlás? napi 3tól el se kezdené kifejteni a pozitív hatásait. Megemelem az adagot 3-4x 3-ra
Zola,szóval akkor azt mondod,hogy olaj kiszerelésben jobban megéri,mint kapszulában? Amikor 6000dbosat rendeltünk myproteinről,akkor került 7500ft-ba 1000db. Ennél is jobban megéri?
-
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6 #41031 üzenetére
Én is szívesen lennék feka, nem csak ki lennék toszva, de még zenélni is tudnék.
(#41032) GyurosAki
Még a végén csak kiderül, hogy nem kéne lábazni.(#41037) Ijk
Mondom én.(#41040) KAMELOT
Dehogy hasonlítom, csak érdekességnek raktam be. Kellene nekik valami külön ligát csinálni minden sportban, mert ez nem fair a fehérekkel szemben. -
barisj
aktív tag
válasz
emiki6 #40827 üzenetére
Kb 1éve hirtelen lassan megnőtt a bimbóm,pont mint a videón amit linkeltem. Elmentem vele orvoshoz,aztán vagy 6 helyre küldtek. És végül X hónap elteltével kiderült,hogy tejmirigyem nőtt és ha nyárig nem múlik el akkor műteni kell. Hál' istennek magától elmúlt és azóta nem volt hasonló problémám.
Azt viszont nem tudom,hogy tényleg a tápkiegektől alakult volna ki,de nem hiszem,mert mielőtt kialakult volna,azelőtt 6hónappal fogytam ki mindenből xd
(#40828) BÁ Nutrition: kikérem magamnak! szoktam lábazni és szeretek is!
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #40375 üzenetére
A cikk szerint az A és E-vitaminok túlzott fogyasztása növelte a halálozások számát... persze, ha legurítasz naponta egy dobozt persze hogy nem tesz jót...
Az A-vitamin antioxidáns és szükséges a látáshoz is. Ha bámulod a monitort szerintem több fogy, mintha nem kijelzőt néznél + ha jobban igénybe veszed a szervezeted, akkor nem csak több táplálékra van szükség, hanem több vitaminra is.Viszont mint a dolgok nagy részét, a vitaminokat is túl lehet adagolni, ami persze nem egészséges. Amúgy meg sokkal károsabb hétköznapi anyagok is vannak, mint a vitaminok.
-
deniro2
senior tag
válasz
emiki6 #40373 üzenetére
C vitaminról konkrétan nem volt szó a cikkben...
De szerintem olvassátok el ti is és ne velem vitatkozzatok...Amúgy a jó arc kémia tanár honnan tájékozódik? 50 éves tankönyvekből, tudományos cikkekből vagy netán klinikai teszteket folytat személyesen? Egyébként sem teljesen értem, hogy orvosi kérdésekben mióta referencia egy kémia tanár...
-
barisj
aktív tag
-
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6 #39892 üzenetére
"Tudnátok mondani valami edzéstervet otthoni (súly nélküli) törzserősítésre (főleg hasizom)?"
Elülső és oldalsó híd. Nagyon megdolgoztatja a hasizmokat, próbáld csak ki (más néven alkartámasz vagy palánk). Azért ajánlottam, mert tapasztaltam, hogy jó. Előnye, hogy nem terheli a derekat, mivel a csigolyák nem nyílnak ki, mozdulnak el egyik irányba se, mivel nem hajlik a törzsed, mint egy lábemelésnél vagy egy felülésnél. Továbbá fontos tulajdonsága, hogy a törzs stabilitását fejleszti elsősorban, mivel egy adott helyzetet kell tartanod. Amire viszont nem alkalmas, az tömeg pakolása a hasra, arra sokkal jobb egy nagy ellenállású felülés, lábemelés variáció. Azonban a fejlődéshez elengedhetetlen a stabil, erős törzs, érdemes hangsúlyt fektetni erre.
-
GyurosAki
tag
válasz
emiki6 #39774 üzenetére
Ne aggódj, majd amikor 3-5 perceket kell pihenni egy sorozat után mert nem kapsz levegőt és a pulzusodat az agyadban érzed, akkor már nem lesz meg ilyen hamar az edzés
A törzs edzését tényleg nem említi az edzésterv, de kolosanyi mindent leírt neked. Én mondjuk nem tenném külön napra. Az a 15 perc elfér edzések után is.
(#39850) xcds: Ez a ki keres szarul/jól kb olyan, minthogy ki izmos vagy nem izmos. Amilyen testalkatról mi csak álmodunk, az BÁnak egy nyeszlett szarAmúgy meg nem kell sírni. Megmondták, hogy 47.000ből is meg lehet élni...
-
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6 #39798 üzenetére
Például csinálj elülső, oldalsó és hátulsó hidat (a sokak által ismert híd). Elülső és oldalsó verziót statikusan (kezd mondjuk fél perccel és folyamatosan növeld az időtartamot), több sorozattal (3-4-nél több felesleges), hátulsót meg szériákban (ehhez pl a fegyenc jó progressziós alapot nyújt). Guggolást nagy súllyal meg én nem csinálnék addig, amíg a törzs meg nem erősödött, helyette ott az elől terhelt guggolás. Felhúzást szintén hanyagolnám az elején még. Biztos sokaknak fura ez a fene nagy óvatoskodás, de a saját tapasztalatomból indulok ki, nekem sikeresen szétment ugye a derekam. Helyette valami komplex láb gyakorlatot tennék be, pl bolgár guggolást. Véleményem szerint ez 1-2 hónap alatt megedzi a törzset annyira, hogy fokozatosan el lehessen kezdeni a nehéz súlyos guggolást meg a felhúzást (felsőtesttel nincs ilyen gond szerintem). Én a hidakat és a kardiót venném köztes napokra, tehát hétfő-szerda-péntek súlyzós nap (lábra ugye elől terhelt és bolgár guggolás), kedd-csütörtök kardió (egyéni, a lényeg, hogy változatos legyen), illetve hidak.
-
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6 #39771 üzenetére
Már a kezdetekben javaslom, hogy csinálj köztes napokon törzs (ez nagyon fontos!) és kardió programot. Ezen kívül semmivel, annyi, hogy szerintem ne evezést csinálj, hanem húzódzkodj (szépen lehet azt is nehezíteni ha már jól megy).
Szerk.: Ja és fektess nagy hangsúlyt a tökéletes technikára. Evidens, de adott is lényeges. Ne emelj a súlyon, csak mert a terv azt mondja, vagy az ego megköveteli. Olyan súlyt válassz, amit teljes mértékben kontrollálni tudsz.
-
GyurosAki
tag
válasz
emiki6 #39771 üzenetére
Nagyon jó edzésterv. Szépen jön az erő és a tömeg. Ha pedig valami miatt ki kéne hagynod 1-2 hetet, nem esel össze annyira mintha 4x12-s szétizolálós edzést nyomnál. Én kicsit átírtam, mert sok volt a guggolás, felhúzás, fekvenyomás egy napon, de így is tuti. Én csak ajánlani tudom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest