- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
floratm
senior tag
Magyarul is müködik ez a gemini féle szövegbevitel?
How to Enable Smart Reply in Gboard on Google Pixel 8 Pro (Gemini Nano AI Powered Feature)!
-
bbendre
őstag
válasz
dominating #698 üzenetére
Ez lehet a megoldas: Tasker
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.dinglisch.android.taskerm&hl=hu&gl=US -
dominating
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy: én esténként twitchet szoktam nézni a telón és van hogy elalszok rajta. Van arra bármi lehetőség, hogy kb mint a TVknél elalvási időzítőt kapcsoljak be a telefonon? nekem elég lenne ha csak a képernyőt kapcsolná ki, de igazából az sem zavarna ha a telefont kapcsolja ki. Anyukámnak np1-e van és abban van ilyen beállítás, hogy 22:00kor kapcsoljon ki a telefon és 6:00kor meg kapcsoljon be v a beállított ébresztésre bekapcsol és ébreszt. (de asszem ilyen már op3nál is volt).Szóval ezt pixeleket meg lehet valahogy oldani?
-
winbox
senior tag
Ma megérkezett a Pixel 8 Pro. Ment rá a Spigen üveg + Liquid Air tok, szokás szerint minden ok, ujjlenyomat felismerés 10/10. Már belakás közben éreztem, hogy mennyire hiányzott a rendszer
Haptic feedback is... Samuban konkrétan nem is volt, itt meg iPhone szintű, nagyon jó. Na meg persze lőttem is pár képet a gyerekekről, természetesen tökéletesek lettek
8-as szériánál mindenkinek a november 1. a legfrissebb google play rendszerfrissítés?
-
MC Pite
veterán
Egész jól bírja a zsebben/lezárt kijelzős navigációt akkuval.
Mostanában megy a 2 óra navi, utazás, 2 óra sot, és jellemzően 30% környéken maradok (91-92%ról kezdve). 5G be (yettel, sok helyen van is), kijelző 60Hz, napi 10-20p telefonálással (itthon vowifin).
-
snake32
csendes tag
Egy kis teszt!
Ahogy nézem ,de lehet tévedek úgy néztem megveri a Pixel 7 szériát ..
-
snake32
csendes tag
válasz
ghiottone #684 üzenetére
Köszönöm szépen válaszod. Mondjuk ez csak érdekesség nem tervezem a túlhúzását az új készüléknek, nekem elég a 60hz is.. mert ha például youtube videót nézel vagy mást tartalmakat ha jól emlékszem az úgyis csak 60hz megy hiába van 120hz kijelző
Menü lapozgatás közben meg engem nem zavar hogy hány herczes 😆 -
snake32
csendes tag
A Foxconn elektronikai termékeket gyárt nagy amerikai, kanadai, kínai, finn és japán cégek számára. A Foxconn által gyártott jelentős termékek közé tartozik a BlackBerry , [6] iPad , [7] iPhone , iPod , [8] Kindle , [9] az összes Nintendo játékrendszer a GameCube óta , Nintendo DS modellek, Sega modellek, Nokia eszközök, Cisco termékek, Sony eszközök (beleértve a legtöbb PlayStation játékkonzolt), Google Pixel eszközök, Xiaomi eszközök, a Microsoft Xbox konzoljának minden utódja , [10] és számos CPU foglalat, köztük egyes alaplapok TR4 CPU foglalata. 2012-ben a Foxconn gyárai a becslések szerint a világszerte eladott fogyasztói elektronikai cikkek 40%-át gyártották. [11]
A Foxconn az alapító Terry Gou nyugdíjba vonulása után nevezte ki új elnökének a Foxconn, 2019. július 1-jei hatállyal. Young Liu a korábbi elnök, Terry Gou különleges asszisztense és az S (félvezető) üzleti csoport vezetője volt. Az elemzők szerint az átadás jelzi a vállalat jövőbeli irányát, hangsúlyozva a félvezetők , valamint az olyan technológiák fontosságát, mint a mesterséges intelligencia , a robotika és az autonóm vezetés , miután a Foxconn hagyományos, okostelefon-összeszerelési üzletága kiforrott. [12] -
snake32
csendes tag
válasz
Alabástrom #678 üzenetére
Szia. Elvileg a felsö határ az 80% ha atléped a 80% ot pl 82 akkor azt már egy ciklusnak veszi. De lehet rosszul tudom...
Azt hiszem az akku optimélis töltése az 30-80% kozött mozog -
snake32
csendes tag
Ez érdekes!
A Pixel 6a egy friss szoftvermódosításnak köszönhetően nagyobb frissítési gyakorisággal tud működni, de jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy minden okostelefon képes lenne erre. A TheLunariXus, egy Twitter-felhasználó megtette a lépést, hogy megdöbbentse a Pixel közösséget egy 90 Hz-en működő Pixel 6a megjelenítésével. Nathan azt is elmondja, hogy a Pixel 6a képernyője, amelyet a Samsung készített, képes lehet 120 Hz-en vagy magasabb frekvencián frissíteni.
Ezt a képességet erőszakosan engedélyezheti egy 90 Hz-es opció felhasználó felé mutató kapcsolója, amely az Esper.io-s Mishaal Rahman szerint, majd a @TheLunarixus eszközén képes volt 90 Hz-es megjelenítési módba kényszeríteni az eszközt.
Mindez azonban még átalakulóban vagy fejlesztés alatt áll. Természetesen a Twitteren lévő videók nem igazán mutathatnak magas frissítési gyakoriságot működés közben, de az Android opcionális fedvénye, amely az aktuális frissítési gyakoriságot mutatja, és a széles körben használt UFO-kockafrekvencia-teszt egyaránt azt mutatják, hogy ez sikerült. -
Don't Panic
senior tag
Nekem 2022 Július 31 és 244 ciklus van benne
Alabástrom : a telefonról / akkumulátoradatok -
snake32
csendes tag
Google Pixel 1 sorozat – a HTC gyártója
Google Pixel 2 – a HTC gyártója
Google Pixel 2 XL – az LG gyártója
Google Pixel 3 sorozat – a Foxconn gyártója
Google Pixel 4 sorozat – a Foxconn gyártója
Google Pixel 5 sorozat – a Foxconn gyártója
Google Pixel 6 sorozat – a Foxconn gyártójaGoogle Pixel 6 - Sold by Google, manufactured by Foxconn, powered by Samsung
-
snake32
csendes tag
Tényleg igaz hogy a Goole Pixel telefonokat a Foxconn gyártotta és Vietnámban keszültek? Legalábbis ami a Pixel 6 szériát illeti.
-
snake32
csendes tag
GX7AS ami nekem van Google Pixel 6a (GX7AS)
(AT&T, T-Mobile)Countries or regions available:
Canada, USA, India, Singapore, TaiwanKészülék független és hála isten megy minden!
Minden frekvenciát ismer! Utánna néztem nincs különbség a globális verzióhoz képest!
Elégedett vagyok vele!
Ja és hála isten az akkumulátor 2023. április 11. Gyártmány és 2 ciklus volt benne ! Android 14 óta ezt is meg mondja a teló
Örülök neki.hogy nem régi gyártás és valahol hevert egy polcon !
Mikor bekapcsoltam bőven volt kakaó az akkumulátorban. -
gulb
senior tag
-
winbox
senior tag
Valószínűleg nem lesz semmi gond a taiwani piacossal, viszont érdekes akkor az Alza is, hogy bárhonnan behozza, csak az ár legyen jó...
A lényeg, hogy mobilhálózat szempontjából menjen minden, mert a modem az minden frekvenciát ismer, csak gondolom ugyanúgy előfordulhat, hogy a google szoftveresen tilt akár frekiket is, mint ahogy az 5G-vel tette. Mikor nekem 6a volt G1AZG jött az amazonról, az EU/GB/AU volt a Google garanciaellenőrzéses oldala szerint.
-
snake32
csendes tag
Üdvözlöm a kedves tagokat!
Az úton szeretném megköszönni a közreműködését MC Pite tagnak, decemberben telefon vásárlás előtt álltam és őt kértem meg hogy segítsen a döntésbe így a választás az ő szakértelmének köszönhetően egy Google Pixel 6a típusú készülékre esett. A telefont Alzától származik a vásárlással minden rendben zajlott azóta szépen be is laktam a telefont!
Érdekesség a történetben a telefonnak négy modellje ismert első global nemzetközi ,második japán ,harmadik amerika , a negyedik pedig kanada ,amerika, india ,szingapúr ,taiwani piacra szánt típus. Na most én a felsorolt típusok közül az utolsót kaptam aminek a tipusz száma GX7AS .
Ezt persze nem bánom a készülék tökéletesen működik pazar az ujjlenyomat olvasó semmi probléma nincs vele tökéletes üzemidő a készülék alapból android 13-al érkezett és alapból menürendszerben be volt kapcsolva az 5g és alapból be volt kapcsolva voice over lte funkció! Természetesen a hívó képernyőn beütöttem a kódot és teszteltem az 5G t újdonság nem fogadott csak 4G LTE ment . Azóta jött frissítés android 14
Mindent frissítettem minden tökéletesen szuperul működik nem kell semmit se mókolni vagy állítgatni egyedül csak az 5g hiányzik illetve megvan csak egyelőre még nem aktív.
A készülékkel kapcsolatban a tesztelés során sem kijelző sem szoftveres sem ujjlenyomat olvasó vagy akkumulátor hibát nem tapasztaltam. Ha valakinek valami kérdése van és tudok segíteni szívesen válaszolok! -
floratm
senior tag
A pixel 8 prora a gemini updattel jött ez :
"As the first smartphone engineered for Gemini Nano, it uses the power of Google Tensor G3 to deliver two expanded features: Summarize in Recorder and Smart Reply in Gboard. "
A szövegbevitel a Gboardon hatékonyabb lett?
-
K82
őstag
válasz
szlaci888 #664 üzenetére
Gyakorlatilag hívásszűrés csak épp a telefon felveszi helyetted a hívást és dönthetsz h beszélni akarsz a hívóval vagy rendezze inkább a telefon. Itthon ugye nem elérhető, DeadMeat viszont hasznát veszi a Csatorna túlpartján.
Hasznos funkció tud lenni, itthon szerencsére nem annyira durva a robocall mint az USA-ban. Hat éve ott naponta volt 2-3 ilyen hívásom, tavaly viszont egy sem (tanulság: választási időszakban ne nagyon akarj kimenni)
call screening -
DeadMeat
nagyúr
Ami nekem szemely szerint nagyon hianyzik belole (UK) az olvasott cikk osszegzese es hangos felolvasasa. Sajnos ez nem mukodik, VPN-t meg nem probaltam,hal istennek a crash det. sem, opciot engedi beallitani btw, viszont az eloben forditas hindu- angol kisebb nagyobb zokkenokkel mukodott, meg mindig jobb volt a google translate forditasa mint az indiai sracok angolja
-
fil
őstag
Lenne egy újabb kérdésem. Mik azok a pixel funkciók amik a mi régiónkban nem elérhetőek?
Külföldi site-okon olvastam, hogy angol ,de még kanadai pixel tulaj is panaszkodott, hogy nem elérhető minden, ami az USA-ban.
Vannak még ilyen korlátozások? -
MC Pite
veterán
Az ötödikei frissítés eltüntette a vowifi menüpontokat, most gyorsan visszakapcsoltam, és teszteltem wifi hívásról hogy vált.
Itt van egy majd fél másorperc bicsaklás a hangban; ha visszamegyek stabil wifis helyre, visszavált vowifire (ott nem hallottam a visszaváltást). -
MC Pite
veterán
Bocs, én fb csoportokat amúgy sem böngészek, a siralmakat itt is hallottam, tesztet egyet sem láttam.
Csak jeleztem, hogy amire mondtad hogy nem megy; az most is megy, és mindegyik Pixel telefonomnál teszteltem, azoknál is ment mindegyiknél mértem jelerősséget, és P6a-nál külön is teszteltem hogy hívás közben megyek le a pincébe.
Nálam mindig működött a CSFB.
Dokumentáltam a jelszinteket, stb-t, mert mérnökként szeretem a mérhető, ismételhető dolgokat, tényeket. De nem sokakat érdekelt, write onlyban nyomatták ugyanazat, ők (kérésemre) sosem mértek, egyet sem (pl láthattuk volna hogy a P4a mégsem tud nagyobb jelszintet, és a samuk alacsonyabbat tudnak).
P8al is mértem, de fel se raktam az albumba.Szóval Yetellel ez nálam mindig is működött.
Videóztam, sajna a hangot nem vette, de gyakorlatilag észre se venni a váltást (ha nagyon fülel az ember azért észre lehet). Visszaváltást nem szokta elkapkodni, tovább nem vártam vele. Le is alig akart váltani, már a radleres dobozok és a fal közé kellett tennem hogy leváltson. [Pixel 8 CS Fallback] -
MC Pite
veterán
A, kereskedőhöz (gyakorlatilag ő küldi vissza, legyen az alza vagy gsm bolt)
B, te küldöd vissza a google storenakMindkét esetben németbe kerül ki (esetleg cseheken át), onnan lengyelbe a szervizhez.
Utóbbi annyival drágább, hogy 2 német futárt fizetsz az 1/2 magyar helyett, cserébe gyorsabb, te nyitod a hibajegyet, neked írnak ha nem találja a szervizes a hibát, nem hibásan látod esetleg újra egy bő hónap múlva.
Kb ez a garanciáztatás menetrend (bővítsed elé a bolt,/cseh központ lépéseti ha kell):
-google repair távgyógyítás, ha nem segít, hibajegy (itthoni bolt nyitja ha nekik küldöd)
-feladod csak a telefont (leírják mit és hogy*) pl gls-el
-kinyomtatod az ups címiratot, kiküldöd német logisztikai cégnek(pl mailboxde) ezt is(pdf-ként, vagy ráragasztod borítékban), hogy rakják be a csomagautomatába, ill ragasszák rá
-pickup and return felveszi, megy lengyelbe, javítják, kérdés esetén rádírnak (célszerű jól dokumentálni képekkel, videókkal, legyen mit küldeni kérdés esetén)
-német címre visszaviszik a telefont (mailboxde), onnan hozza a glsMinden Google Pixel termék gyári garanciális, vagy a nagy vizen innen, vagy azon túl.
*: Hello XY!
Köszönjük javítási kérését. Kérjük, ellenőrizze, hogy a szállítási cím helyes-e. Ha nem, itt módosíthatja a javítási rendelés szállítási címét.
További folyamat
A készülék elküldése után általában tíz munkanapot kell várnia. Értesítjük, ha készülékét a javítószolgálat átveszi, majd tájékoztatjuk annak állapotáról és javítási lehetőségeiről.
Szállítási utasítások
1. Biztosítsa személyes adatait. Íme, hogyan működik
2. Vegye ki a SIM-kártyát a készülékből, ha van, és őrizze meg. Ezt a SIM-kártyát később a javított készülékben fogja használni. Ha beküldi a kártyát, kidobjuk. Tartsa meg a tápegységét és minden tartozékát is, mert csak a készüléket küldjük vissza Önnek.
3. Állítsa vissza a készülék gyári beállításait. Íme, hogyan működik
A visszaállításkor minden adat véglegesen törlődik. A gyári beállítások visszaállítása szükséges ahhoz, hogy megjavíthassuk készülékét.
4. Nyomtassa ki a mellékelt visszaküldési szelvényt és az ingyenes szállítási címkét. Ezt a szállítási címkét kell használnia a készülék javításához.
5. Helyezze a készüléket és a visszatérési szelvényt az erős, párnázott csomagolásba, és rögzítse a szállítási címkét.
6. Adja le a csomagot a legközelebbi UPS átvételi helyen. Csomagját a következő munkanapon kézbesítjük. Felhívjuk figyelmét, hogy a szállítás során bekövetkezett károkért Ön a felelős. Ezért gondosan csomagolja be a készüléket.
Németből google fordítózva (angolból jobb lenne, de németem van). -
K82
őstag
fil:
Magyarországon nincs hivatalosan jelen a Google, így hivatalos forgalmazó - és szerviz sincs. Emlékeim szerint 1 azaz egy darab szervizközpont van Európában ahol a javítást végzik (OnePlus-nak is, az viszont parádésan jól működik sebességben). Garanciában itt a különbség: ha az Alzánál veszed visszaviheted nekik akik kiküldik ide, gsm boltnál pedig bonyolódik a történet. Jobb esetben ők is kiküldik (csak nem kötik az orrodra), rosszabb esetben valahogyan megjavítják/javíttatják, a legrosszabb esetben pedig megszűnnek. Ilyenkor sincs akkora gáz mert a telefon IMEI számához van kötve a garancia és nem számlához: ebben az esetben Neked kell kiküldeni a szervizbe.Mc Pite:
erről beszélek: [link]
2022. októberében indul a 3G lekapcsolása, innentől lehet szemezgetni a panaszok közül itt, vagy a FB csoportban ugyanígy novembertől akár mostanáig.
[link][link][link]
[link]
[link]
[link]
Mint írtam korábban a VoLTE megoldotta a dolgot, azóta lehetett modem fw frissítés is h jobban menjenek a 2G hívások VoLTE hiányában. -
fil
őstag
Úgy tudom - lehet rosszul - , hogy a Google telefonjainak nincs hivatalos magyarországi forgalmazója. Hoz be az Alza és még néhány kísebb bolt, de ezek a szürke import kategóriája ,ha jól sejtem. Ez ami miatt fontos lehet, az a szervíz szolgáltatás. Van a Pixeleknek hivatalos ,a Google által elismert ,alkatrészekkel ellátott szervíze? Ha bármi történik kihez lehet fordulni?
-
MC Pite
veterán
Jaja, meglett, csak a megbízható eszközt nem találta a keresője.
Hát értem én hogy kellett a volte, de mert nem volt 3G, és nem mindenütt volt 2G.
De nem teljesen értem pomtosan mit nem kezel le.
Ha volte hívást kezdek, és lemegyek közben a pincébe, 2g-re vagy gsmre vált közben - ott tesztelem a jelerősséget, tucatszor csekkoltam. [link] , [link] stb, stb.
Ezt 100/100 megcsinálja, P6a, P7a, P8. Olvastam tőletek sokszor hogy nem megy, de szerintem meg megy, évek óta.
-
micafighter
nagyúr
válasz
DuracellTomi #642 üzenetére
Biztos van ott lefedettség? Nálam feltöltős yettelel megy az 5g simán. P8 Pro.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest