- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Idiofil #42284 üzenetére
Megrendelve, elméletileg legkésőbb szerdán itt lesz
Nyaralásra már viszem magammal, "eső napos B" terv (vagy "túl napos B" terv), vagy "normál napos A" terv
Asszonypajti biztos örülni fog, ha megjelenek egy utazótáskával, egy gitárral és egy Cube 30cal(bár valószínűbb az iRig+JBL meg fejhallgató)
-
Goose-T
veterán
válasz
Idiofil #42279 üzenetére
A Cortok szerintem egész tartósak faügyileg, van belőle nekem újabb is és régebbi is. Az Ibanezzel sem nyúlhatsz nagyon mellé, inkább lehet, hogy a hangzása nem jönne be neked. Érdemes még megfontolnod a Cort KX300-at is. Az is mahagóni superstrat kényelmes nyakkal, és a gyári pickupjai szerintem mocskosabb hangzásúak, mint az Ibanezéi.
-
Goose-T
veterán
válasz
Idiofil #42275 üzenetére
Szóba jöhetne még a Cort KX1Q is, de olyat már csak használtan lehet találni időnként.
Egyébként nagy valószínűséggel nem tetszene az Ibanez hangja, ha a Vintage-é tetszett, mert nagyon más karakterűek.
Amúgy meg szabadulj meg minél hamarabb a VS6-tól. Lehet, hogy csak az én rossz tapasztalatom, de volt nemrég egy régi, még koreai gyártmányú VS6-om, és volt a kezemben koreai V100 is, és egyáltalán nem voltam elájulva tőlük. A hardver okés, de a faanyaguk nagyon csúnyán öregszik. A VS6 felülete tiszta hullámos volt a festék alatt, és mindkettő kialakítása annyira elnagyolt, mintha valami közepesen képzett emberke faragta volna szabadidejében kézzel. Nem beszélve a csavarodásnak indult nyakakról. Szóval nem is tudom, mit istenítenek rajtuk, én inkább el fogom kerülni a jövőben a márkát, ha lehetséges.
-
Moleman
addikt
válasz
Idiofil #42275 üzenetére
Az S521 szerintem jó választás, mahagóni, fix híd, jó pickupok.
Nekem nagyon kényelmes ez a testforma, nagyon vékony, mintha egy diszkoszon gitároznál, egyszer szeretnék egyet én is.Ha Neked mégis a vastagabb test jönne be, az RG321-RG421 is kb ugyanezt tudja, csak vastagabb-szögletesebb a testük.
-
Moleman
addikt
válasz
Idiofil #42271 üzenetére
Részben igen, részben nem.
A V624 formáját és anyagát tekintve valóban hasonlít a Pacifica éger strat jellegéhez, de érzésre nagyon más tud lenni, érdemes kézbe venned, hogy mennyire tetszik. A dupla humbucker is stimmel, de valószínűleg sokkal nagyobb jelű, agresszívabb, mint az SG. A floyd rose tremoló pedig általában inkább kényelmetlenség, mint előny, kivéve persze, ha szükséged van rá és aktívan használni akarod. Vagy kiékeled és semmi gondod nem lesz vele, én is úgy használom a floydos gitárom.
Az öszvér, amit keresel, szerintem kicsit máshol van a spektrumon, egy mahagóni HH stratra tippelnék. A klasszikus strat formájú mahagóni gitárok elég ritkák, ahogy elnézem inkább sportosabb darabok vannak, Chapman, ESP, Ibanez, Schecter, nagyon ritkán gyárt a Fender ilyet, de azok elég drágák.
Ha nem ellenszenves, a tele formára is érdemes lehet vetni egy pillantást, mint az ESP TE-200 vagy a Chapman ML3, mahagónik, aránylag jó áron mérik őket, bár a hangszedők ezekben is modernebb hangúak.Vagy C terv, anyagilag biztosan ez a legkevésbé megterhelő: ha szereted a Pacificát, próbálj ki benne más hangszedőket, akár az olcsó kínai cuccok közül is ki lehet fogni jókat. A nyaki single coil helyére is lehet kapni mini humbuckereket. Nem kizárt, hogy megtalálod azt a hangot, amit keresel.
-
nap
addikt
válasz
Idiofil #41805 üzenetére
Vannak gyártók, akik megadják pl PRS, vagy talán a Fender is, de alapvetően a rövidebb menzúrások (<=25") 10-es, a hosszabbak (25<) 9-essel jönnek. Olvastam néhány jazzgitárról, ami gyárilag 11-es szettel jön.
Aztán vannak a művészek, akik szarnak az egészbe, és 8-as készletet tesznek a balkezes SG-jükre a mázsás riffekhez, vagy 16-ost a stratjukra a tekeréshez. És vannak még a lehangoló lehangoltak, akik vonzódnak a vastagabb húrokhoz. -
Carlos Padre
veterán
válasz
Idiofil #41799 üzenetére
A tremolo ilyen, eltart egy ideig mire beáll. Annyit tudsz tenni, hogy kiékeled ha nem akarod használni, vagy megfeszíted a rugót, akkor nem megy el, de keményebb lesz a tremolo.
Illetve a gitárhoz: jól kifogtad, a V Alnico V pickupokkal van szerelve, ahhoz képest potom áron jutottál hozzá.
-
válasz
Idiofil #41799 üzenetére
Nézz videókat youtubeon hogyan kell húrt feszíteni csere után.
Amúgy ez normális, pár nap kell neki a gépen hogy megnyugodjon a dolog. Szóval ne aggódj, jó lesz ez, ha a tremoló teljesen ül akkor nem lesz sok gond. Ha igen, akkor grafit vagy viasz a nut-ra. Esetleg egy fülpiszkálóra egy csepp olaj és azzal a húrlábakat besimogatni. Majd áttörölni, leszedni a felesleget.re: arnyekxxx
Nem, nem vagyok olyannem szoktam zúzni. Amúgy valószínűleg ha fellépnék akkor én is veszíteném a pengetőket, szerintem az azzal jár.
-
Alexios
veterán
válasz
Idiofil #41799 üzenetére
Új huroknal a hurnak is nyúlnia kell. Mikor behangoltad kicsit huzogasd meg őket, hogy kinyújtsd és hangold be újra az is segít hogy ne masszon el legközelebb.
Illetve ha eddig vékonyabb húr volt rajta akkor is állítani kell a tremolo csavarjaval utána mert a vastagabb jobban húzza, ha a következő hurcserenel ugyanolyat raksz fel akkor már nem lesz olyan szívás
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Idiofil #41747 üzenetére
Hát akkor egy explorer kéne neked
Más. Hamarosan olcsó gitárok várhatóak az ebayen az usaból
-
Alexios
veterán
válasz
Idiofil #41739 üzenetére
Szia,
Szerintem a Harley-Benton Fusion gitárokkal jól járnál ha hajlandó vagy 100k körül kiadni. Pl: [link] Én a kijárási korlátozások előtt külföldön voltam, aztán az elmúlt hónapokban itt is kellett lennem, így vettem egy gitárt, hogy legyen min gyakorolni, szerintem simán árkategóriáján felüli cucc, és még jól is néz ki. Single coilt mondjuk a HSH kiosztásnál fogsz találni leginkább, bár eleve van a Humbuckerekhez is rajtuk coil split kapcsoló.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Idiofil #41739 üzenetére
A tremolo kiékelhető és onnantól nem okoz gondot. Személyes preferenciám a Yamaha Pacifica mert a legolcsóbb gitarjai is nagyon jó minőségűek és mert rövid menzurás, mint a Gibson így könnyebb az átjárás és játszani is kevésbé fajdalmas rajta, mert kezdőként bizony fájni fog.
-
Eastman
addikt
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Idiofil #39329 üzenetére
1: Hát az ég nem velem van: írtam a boltnak, hogy ugye ma elindul a csomag. Felhivtak, hogy nincs fekete VS6, csak cherry. Feketét hétfőn kapnak. Mondtam hogy mindegy legyen cherry. Hát azt sem tudják ma feladni, csak holnap. Tehát hétfőre lenne itt, a fekete meg keddre. Mondtam hogy akkor maradjunk a feketenel. (Kiengesztelo ajándékként, el fogadnék e valamit, pl egy gitár húr készletet. Mondtam hogy akkor egy Elixir long life szettet szeretnék. Kis csend... Hát ettől egy kicsit kisebbre gondoltak. (Kábelt kértem)
2: MA megjott az iRig 2, próbálgattam és az Androiddal párosítani,nem sikerült. Egy kiadós forumolvasas után kiderult, hogy a Samsung 2018 decemberében megszüntette a támogatást, így valszeg csak iOS-szel működik... Írtam a boltnak, azt mondták utána járnak... Tehát nem jönnek most ezek össze...
-
-
Alexios
veterán
válasz
Idiofil #39307 üzenetére
Én könyvet nem vennék. Justinguitar.com, szépen felépített struktúrája van, tök ingyenes, ennél jobbat nem fogsz kapni, főleg kezdőként, max tanárnál, nem kell az appját megvenni, ami a weboldalán van több mint tökéletes.
Én végigjártam ezek közül az összeset, a könyvek tök jók, ha már van valami elképzelésed, és főleg pl. technikai gyakorlatokat szeretnél. Vagy én a Guitar Aerobics-ot szoktam tolni, de csak azért mert ez a minimum amit egy nap gyakorlok(egy évnyi anyag van benne, napokra lebontva).
Yousician is jópofa tud lenni, de szerintem max kiegészítőnek, és nem úgy hogy erre alapozod a tanulásodat, arra meg a napi ingyenes korlát is teljesen jó tud lenni.
A tanárt amúgy egyik sem pótolja(én most konkrétan 2-höz járok, de tudom hogy túlzás), főleg a visszajelzések miatt.
Szóval szerintem justin, és emellett akár tabokból számokat tanulgatni, amik érdekelnek
-
starr
őstag
válasz
Idiofil #39307 üzenetére
Nézz utána hogy kell eljátszani a legkedvencebb számaidat. Ha már félig sikerül, az olyan sikerélmény, hogy további tanulásra motívál, és nem lesz szenvedés a gyakorlás, hanem élvezni fogod.
Én legalábbis így kezdtem. Akkor még internet sem volt, kották se nagyon, egymástól tanultunk, és hallás után... Leszedni egy-két riffet hallás útján, az igazi sikerélmény, közben meg annyit gitározik az ember, hogy megvan a gyakorlás is. -
Eastman
addikt
válasz
Idiofil #39291 üzenetére
A hozzászólás végén van egy link. Ha barkácsolós vagy, azt mindenképpen olvasd el!
Ja, és ne vegyél "próbatermi", széthajtottat, mert azokat dobos mellett jellemzően tartósan kitekerték
a f@szbamaxra! Haverral próbáld ki, ti viszont tiszta csatornán (ne torzítva!) tekerjétek volume 7-8 fölé, ott sem szabad recsegnie! Ha ez nem megoldható, ott kell hagyni... -
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Idiofil #39272 üzenetére
A Vintage VS6 korrekt gitár, az teljesen jó lesz. Ajánlhatnám még a Harley Benton DC Custom-öt is, de árban pont ugyanott van, annyi, hogy a HB-nek kicsit modernebb a dizájnja és valamivel díszesebb, meg egyes vélemények szerint az újabb HB-kben lévő Roswell pickupok még a Wilkinsonoknál is jobbak, de semmi egyéb jelentős különbség nincs. Kombóból tényleg valami normálisabbat vegyél, mert ezek a kis zörgők eladhatatlanok.
-
Alexios
veterán
-
válasz
Idiofil #39265 üzenetére
Fontos hogy ne izombol nyomd le a húrokat, hanem finoman.
Tedd rá az ujjadat egy húrra, majd kezd el közelíteni a bund felé. Amikor nem zörög akkor jó, észre fogod venni, hogy mikor lefogsz egy akkordot vagy egy hangot akkor valószínűleg sokkal nagyobb erővel fogod lefogni mint amennyivel kellene. Ez tönkretehet sokmindent, csukló, ujj izületek, könyök, váll, akár nyak problémák is előjöhetnek.Nembaj, egy fotót akkor is megér
-
Enton
addikt
válasz
Idiofil #39213 üzenetére
Hogy áll a keresgélés? Most látok egy ilyen is szettet kb minden kezdeti igényt ellátna neked:
Még ha postázod is elég jó árban maradsz, ezen megtanulni meg kényelmes, eddigi bulletstratok amiket fogtam kézbe mind korrek hangszerek voltak. Plusz minden egyben 30W még az emeleten is tud zörgetni kitekerve plusz pár alap efekt sokat dobhat a hangulaton.
Még egy gitár tuna programot ajánlanék androidos telo esetén mindemellé és vígan csaphatsz a húrok közé. -
Goose-T
veterán
válasz
Idiofil #39204 üzenetére
Superlux HD681, jobbat még kétszer ennyi pénzért sem találsz. Abszolút best buy.
-
Moleman
addikt
válasz
Idiofil #39204 üzenetére
Anno mikor fülest kerestem, a Superluxok eléggé tetszettek, nagyon jó áron voltak. Most egy 10-15 ezres Plantronics mikrofonos fülest használok legtöbbször, az van kéznél.
Amúgy most a Shure SRH440 is meggondolandó lehet, évekig brutál drága volt, de most megint visszaesett az ára 25 ezer alá, amennyiért én is vettem régen. De ez is hallgatózás kérdése, kipróbálás nélkül ilyen árkategóriában már ne vegyél semmit.
Bővebb segítséget a fejhallgatós topikban kaphatsz, nekem is ők segítettek. -
Moleman
addikt
válasz
Idiofil #39191 üzenetére
Jogos, első körben a gitár legyen meg, és legyen olyan, amilyenre vágysz. Amire jó ránézni, ami kényelmes, amit mindig a kezedbe akarsz venni.
Nem feltétlen kell nagyon drágának lennie, néha egy kis szerencsével ki lehet fogni olcsón jót, a kedvenc superstratomat 40 ezerért vettem a Vintage52-ben, ők sem tudták, hogy miféle szerzet. Most már 160-ért se adnám el.
Eleinte tanulgatni amúgy effektek nélkül is lehet, mikor megvettem az első stratomat, pár évig csak egy kicsi olcsó erősítőm volt, aztán lett egy delay pedálom, mert U2 fan voltam akkoriban. Bő 2 évvel később lett multieffektem, aztán jöttek a számítógépes cuccok, és csak 10 évvel később jutottam el odáig, hogy lett több kisebb-nagyobb erősítőm, csöves is, tranzisztoros is, több tucat kispedál, meg persze több gitár is.
-
Berreh
tag
válasz
Idiofil #39188 üzenetére
Hidd el, jelen esetben a multi az egyszerűbb megoldás
Azt is lehet számítógépről buherálni (már az én Boss GT-1-emet is linuxról), millió egy potméter, csúszka és miegymás, de van 50-60.75-100-200 gyári hangzás, amivel kapásból el lehet babrálni, de 5-10 beállítás a multin is van kapásból
A program meg egyből fejbevág a kalibráció millióésegy lehetőségével, szóval beleunsz a beállításba az öledben unatkozó gitárral
Szóval, szerintem a multi előbb enged gitározni, de legtöbb eszköznek van szoftver támogatása, amivel később elszórakozhatsz -
Moleman
addikt
válasz
Idiofil #39188 üzenetére
Az utóbbi jópár évben már nem volt olyan gép, aminek gondot okozna egy alap szimuláció, a 8 éves laptopomon kifogástalanul működnek akár több példányban is párhuzamosan, de némi kompromisszummal a 15 éves asztali gépem is vitte.
Viszont kell hozzá egy külső hangkártya, egyrészt előfoknak, másrészt hogy ne késsen a hang, használtan 25-30 ezer körül lehet már elfogadható darabokat kapni. -
nap
addikt
válasz
Idiofil #39182 üzenetére
Ha Pesten járok, és tehetem, akkor egy Vintage'52, Mezzoforte, Eldorádó, Hangszerker, Árkádia, Hangszerpláza, Coda, Gitárcentrum kört szoktam nyomni, ezek többnyire elég jó boltok, és gyalog is bejárható az útvonal.
(Mindegyiknek más az erőssége.)
A Logic+BiasFX helyett otthonra valami multieffektet javasolnék, amit gépről is lehet buzerálni, esetleg felvenni vele. -
Berreh
tag
válasz
Idiofil #39182 üzenetére
Érdekes, az Eldoradóban, az Árkádiában, a Gitárcentrumban és a Hangszerplázában én mindig hozzáértő és segítőkész eladókkal találkoztam. A GRG-k eldolgozása nem a legjobb, az enyémnek a bundjai sem voltak felhasználóbarátok.
Szerintem, a multikkal az a baj, amit már sokan leírtak itt is, a rengeteg beállítási lehetőség a tényleges gyakorlástól gitározástól veszi el az időt, figyelmet. A számítógépes programokra ez fokozottan igaz, hisz még több opció van arra, hogy ezt, vagy azt kipróbáld. Én mégis a multit javasolnám, beállított hangzásokkal el lehet kezdeni szórakozni -
arnyekxxx
veterán
válasz
Idiofil #39182 üzenetére
"valami számítógépes programok (ha jól láttam), amit viszont kerülni szeretnék."
pedig otthoni szórakozásra legalább olyan jó (ha nem jobb) dolog a szimuláció mint valami tré kis kombóval zajongani.
Azért az kemény hangszerbolt lehet ahol egy geryont adnak kézbe normális gitár cimen
-
Smiley
addikt
válasz
Idiofil #39169 üzenetére
En pont tavaly ilyenkor voltam ebben a cipoben. Vegul en egy nagyon olcso kinai SSS squier strat-ot vettem, mert mivan ha megsem tetszik. 20e volt az egesz tokkal egyutt, mondjuk nekem annyi szerencsem volt, hogy ismeros ismerose volt az elado aki nem akart atverni. Baromira imadom es amiota megvan rengeteget olvastam utana, es mar tudom mit szeretnek helyette. Oszinten szolva igen, eleg szar hangja van, de ez az elso fel evben fel sem tunt. Logic+BiasFX eleg sokat tudj javitani a helyzeten. Ha belevagsz es tetszeni fog, ugyis utana fogsz jarni es adni fogja magat az amit majd szeretnel. Mondjuk nekem a cuccaim 90% hasznalt, szoval az elso normalis gitarom is az lesz.
-
Eastman
addikt
válasz
Idiofil #39169 üzenetére
Szerintem elsőre azért jó egy
olcsóközépáras használt gitár, mert miközben gyűröd, és mire belerázódsz az alap akkordváltásokba, rájössz, hogy pontosan mit is szeretnél egy hangszertől. A következőt már rutinnal választod ki, az első megmég kis szerencsévela korábbi, átgondolt döntésed miatt, eladható, mert tartja az árát. -
Goose-T
veterán
válasz
Idiofil #39167 üzenetére
Ha mész a boltba, ne vigyél pénzt és bankkártyát, ne vegyél meg semmit hirtelen! Ismerem a hangszerboltosokat, tutira rádmelegítenének valamit, ha nem lennél elővigyázatos!
Hagyd, hadd ülepedjen a szerzett információ egy-két napig, meséld el a tapasztalataidat nekünk is, segítünk a valásztásban.
-
nap
addikt
válasz
Idiofil #39160 üzenetére
Na, pont ugyanazt akartam írni, mint fattyu kolléga.
Ha volt már a kezedben gitár, akkor nyugodtan menj be egy (több) hangszerboltba, mondd az eladónak, hogy gitárt keresel, de nem tudod, hogy milyet. Próbálj ki minél többfajta gitárt, ne félj a drágábbaktól sem. A drágább gitár nem feltétélenül jelent jobb gitárt. Az olcsó gitár viszont nem feltétlenül jelent rossz gitárt, de a többség szar. Múltkor tapiztam EC-10-et, Epi SL-t, szerintem felejtős, rosszabb a kidolgozása, mint a dzsunkáénak, amin készült.
Másrészről, tök mindegy mit veszel, mert úgyis menet közben derülnek ki a dolgok, hogy mi kényelmes, mi áll kézre, mi zavaró. -
fattyu
veterán
válasz
Idiofil #39160 üzenetére
fogjál előbb kézbe ezt azt. isten bizony nagyon tökön lehet szúrni magad. Nekem is ránézésre LP a legszexibb dolog, de ergonómia. Amikor azt kitalálták kb még nem is létezett ez a szó.
Egyáltalán nem biztos kényelmes lesz. de ezt nem tudod amíg nincs mihez hasonlítani.
csattogjál be egy hangszerboltba és tapizzál sztratot szuperstratot lp-t telét mittomén.
Bármin lehet metált játszani igazából, talán annyi hogy hídnál legyen humbucker bár utóbb erősen kezdem kedvelni a high gain single coil hangzást de ez megint csak én vagyok.
A lényeg képről tetszik egy dolog de legyen összehasonlítási alap. ha utána is lp akkor hajrá.
-
Goose-T
veterán
válasz
Idiofil #39154 üzenetére
Ha LP-t veszel, akkor szerintem se add alább a mahagóni testnél és a ragasztott mahagóni nyaknál. Ezeknek a feltételeknek a Moleman által fentebb írt gitárok megfelelnek, hozzátenném még a Cort CR250-et és a Harley Bentont SC-550-et is. Ez a gitár például nagyon jó vétel lenne neked.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Idiofil #39154 üzenetére
Első gitárnak olyat vegyél amit szeretnél, mert ha nem, később azon fogsz kattogni, miért nem azt vetted. Az ember már csak ilyen
Később már fogod tudni, hogy milyen lenne a neked legmegfelelőbb. Ja és felesleges rögtön fejest ugrani egy drága új gitárba, használtan sokkal jobb gitárt kapsz ugyanazért a pénzért. -
Berreh
tag
válasz
Idiofil #39154 üzenetére
A kedvencekből kiindulva LP és SG szerintem, de nem a testforma itt a lényeg, hanem a hangszedők (bár torzítással bármilyen hang kicsikarható). A klasszikus LP-k vastagok, nincs kimarva sem a has, sem a kéz helye, nyaka vastag (néhány milliméter nagyon sokat számíthat), a nyak ragasztott, a hosszabb hangtartás végett, de a torzításokkal már ez sem maradéktalanul igaz. Az SG teste jobban kézre áll, cserébe sok köztük fejnehéz (nem olyan jó a kiegyensúlyozásuk - ebben szerintem a stratok/superstratok a legjobbak, de állva gitározáshoz a forumisták a Flying V-t és Explorert is ajánlanák).
A hangszedők - de ezt is biztos olvastad már - a singlecoil (egy sor mágnes a húrok alatt) vékonyabb zajosabb hangot ad (legalábbis a 100 eFt kategóriáig), a humbucker (két sor) jele erősebb, tisztább és jobban torzítható. A HSS hangszedőjű (superstrat) gitár lenne talán a kompromisszu ... de nem akarok vitát generálni, én most éppen a HH és HSS gitárok között ingadozom.Lényeg: ki kell próbálni a gitárokat, nem mindegy a test formán kívül a nyak formája, vastagsága, lakkozott-e, bundok magassága (széleinek eldolgozása), tremoló, vagy fix húrláb. stb.
-
Berreh
tag
válasz
Idiofil #39150 üzenetére
Ebben nem tudok tanácsot adni, egy Cort kombót akartam venni, egy Marshall lett belőle, de a legegyszerűbb. Aztán a hiányzó hanghoz egy multit vettem majd' évvel később, az nagyott dobott az élvezeten
Azt szokták javasolni, hogy az általad szeretett, szívesen hallgatott zenekar/stílushoz megfelelő gitárt, eszközt érdemes venni, mégiscsak az inspirál egy ilyen ósdi hobbira, hogy milyen jó lenne hasonló hangokat, futamokat kicsalni a húrokból
-
Moleman
addikt
válasz
Idiofil #39150 üzenetére
Én is használt párti vagyok, de az összeghatártól függetlenül is azt mondom, hogy Epi Standard vagy Vintage V100 alá nem add, nehogy elvegye a kedved a gitározástól egy alsókategóriás hangszer.
Az Epi és a Vintage tradicionális LP-k, az LTD-k sokkal modernebb változatok, érzésre/hangra teljesen másak (az EC256-ot én is nézegettem anno, végül Gibson Studio lett helyette).
-
Berreh
tag
válasz
Idiofil #39148 üzenetére
Szia!
Mindenbizonnyal, mint kezdőnek, azt fogja a T. társaság ajánlani, hogy használt hangszert keress elsőnek, ha nem jön be a gitározás, kisebb veszteséggel adhatsz túl a hengszeren. Ennyiből az újonnan 100 ezres hangszerek is kijöhetnek (de ajánlott még min egy interfész/multieffekt/kombó, attól függően, a környezeted mennyire tolerálja a húrtépés kezdeti nehézségeit).
... vagy - és én is ezt javasolnám - nézz körül a Harley Benton gitárok között ( [Thomann] )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest