- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
benvolio
őstag
válasz
Goose-T #45847 üzenetére
Na megcsináltam, köszönöm a segítséget. Multival megnéztem a gyári fóliát, hát az nem igen vezeti az áramot. Van itthon 3M-es fém ragasztószalag, de nem tettem fel helyette, mert mint írtad úgyis minden földelve van vezetékkel. A poti helyét egy pengetővel takartam el.
Ha van jobb ötletetek mit ragasszak oda akkor várom. Ilyen lett: [kép]
-
Baltincs
tag
válasz
Goose-T #45819 üzenetére
Igen, elég gyér sajnos, pedig azzal könnyebben letudható lenne a vacillálásom sok szempontból, mert 80-90 rugó az összes kompresszorpedál basszusra, ami azért meglepett. Nyilván annyiért adják, amennyiért megveszik, csak reméltem, hogy olcsóbban megúszós dolog.
Lehet ezt a Zoomot megnézem ennyiért, mégiscsak fél ár a többihez képest, ha meg csak arra használom, akkor is megérte kevesebb, mint a feléért.
NeoPampalini
Igen, az MXR M80 Di+-t már megrendeltem, úgyhogy vele is szemeztem, mint tesó -
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T #45805 üzenetére
De ez egy fontos dolog, ott vannak a potik a gitárban, újonnan tök nyers a hangjuk, aztán a használattol gazdagabbabbá, teltebbé válik a hangzás. Ezt a kérdést nem lehet megkerülni. Az aktiv gitárba sem érdemes frissen kibontott elemet tenni, először meg kell járatni legalább egy pedálban különben nem kívánt tranziensek jelennek meg a hangképben.
-
ElGatto
aktív tag
válasz
Goose-T #45782 üzenetére
@Eastman
@Goose-T
Köszönöm, köszönöm
Kicsit ráfeszültem erre a Gibson vonalra és sajnos úgy néz ki több helyen is hiánycikkek ezek a hangszedőkvan ahol globális hiányra hivatkoznak.
Nem tudtok valami "titkos" Gibi lerakatot?A Seymourokat is nézegetem, csak attól félek, hogy egy idő után megszólal majd a belső hang, hogy Gibi kéne...
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #45735 üzenetére
Megtekergettem ma a DNAfx GiT Pro-t. Eddig nagyon tetszik, sokkal használhatóbb hangokat lehet belőle kihozni, mint a Zoomból. Egyébként semmi varázslat nincs benne, van egy fix lánc: dinamika-wah-drive-amp-cab-fxloop-zajzár-eq-mod-reverb-delay, aztán ezeket lehet paraméterezgetni és ki-be kapcsolgatni presetenként (a sorrendben nem vagyok biztos). Szóval ebből a szempontból még a Zoomnál is butább, de nekem jó ez így, legalább nem rontom el a sorrendet.
A lényeg az, hogy tök jól szól. Tiszta hangzásokból nagyon jókat lehet kihozni, azzal mindig szenvedtem a Zoommal. High gaint is sikerült jót beállítanom, érdekes módon nekem a Supro erősítő boost csatornája adta a legjobban.
Érdekesség még, hogy a cab szekcióban lehet csőtípust választani (EL34/EL84/6L6 meg még pár), ez nem tudom, mit akar így modellezni. Talán a végerősítő típusát. Annak még lenne is értelme, hogy az amp szekció csak az előfok megfelelője, a cab pedig a végfoké és a ládáé. Cserébe viszont mikrofont nem lehet választani. Persze ha saját IR-t töltünk fel, akkor úgyis mindegy.
Száz szónak is egy a vége: tetszik a hangja, valamint elég egyszerű és szájbarágós a kezelése ahhoz, hogy rövid idő alatt is értékelhető hangzásokat lehessen vele előállítani. Like!
Sokadik szerk.: jelenleg egy árban van újonnan a Zoom G5n-nel, és annál sokkal jobban megéri. Persze nincs annyi gomb rajta, kisebb az expression pedál is, kötöttebbek a presetek is, de nekem, mint hobbizenésznek sokkal jobb vétel.
-
arnyekxxx
veterán
-
beteg
őstag
válasz
Goose-T #45614 üzenetére
Nálam is pattog Amplitube alatt néha. Gép restart segít.
i7 11700k 32GB Clarett 2PreFockeWulf
Pedig sok ilyen hülye van, mint én, hogy nyomkodás nélkül elképzelhetetlen hogy Bármit is csináljuk.
Ha nem lenne okosóra, méricske, stat, appok, strava, stb. tuti biztos, hogy egy métert sem futnék. Így meg... 100km-t, ha álmomból felkeltenek is. -
Moleman
addikt
válasz
Goose-T #45598 üzenetére
Köszi! Hála istennek nem nagyon hallok különbséget a Steinberg és a Clarett között, pedig fülessel hallgattam a Steinbergen át.
Egy magas frekvenciás sípolás van a steinberges felvételen, de az nem hiszem, hogy az interface hibája, amúgy nagyon jól szól szerintem az is.
Nekem csak annyi hiányzik az UR22-ből, hogy nem tudja a saját kimenetét felvenni, nincs loopback. Az mk2-ben hiába van, az is használhatatlan, mert közben blokkolja a bemeneteket, nekem meg közben kéne. Az UR44 meg mindig is túl drága volt.Megnéztem a titán satukat, de a gitár beszerzési árához képest jelentős összeg volt, úgyhogy inkább rendeltem simát.
Tremolókarral együtt megállt 1800 ft-ban.
Addig meg feltettem egy másik gitár fekete szerelékeit, aránylag jól működik. Most puruttya Orphee 11-50 van rajta, nem igazán a stabilitásáról híres, anno a Gibson nem is működött vele rendesen, csörgött-csattogott, túl kicsi a feszítése. Itt a tremolóval utána tudtam menni, de majd szerzek rá minőségibb 11-49 és 11-52 szettet, meglátjuk melyik lesz jobb drop C-re. Magamat ismerve valószínű a 11-52 sodrott G-vel.
A KX5-ön H standardre 12-56-ot használok, azt drop C-re nem is mertem felhúzni, már nagyon feszült.A CST-24T-t buktam, ma reggelre már le is vették a hirdetést.
-
válasz
Goose-T #45598 üzenetére
Na majd este nekifutok otthonról, köszi a mintákat.
Perpill egy Zoom U-44-em van, ez kb melyikkel van pariban, az m-audio-val?
re: studio monitor hangszórók hogy szólnak clarett-el
Ehhez mondjuk kell motyó is, egyelőre nekem csak valami vicc Behringer-em van amit tervezek lecserélni egy öreg stereo hi-fi rendszerre. Szóval nem hiszem, hogy én kihallanám annyira a különbséget. Ha lenne valami jó pár hangdobozom, krk vagy valami komoly darab, akkor lehet úgy lenne értelme.
Az a baj, hogy nem tudom mit akarok én sem. Ezért kérdezek, hogy letisztázódjanak a dolgok.Pl, azon agyalok mi lenne ha egyszerűen csak kivágnám az öreg Zoom G3-at és tennék a helyébe egy modern multit amiben normális cab/amp sim van, akkor nem kellene marháskodni a hangkártyával. Perpill melyik adja a legtermészetesebb hangzást, HeadRush gigborad-al van valakinek tapasztalata? Ha azzal ki tudnám váltani a TH-U, Amplitube és egyéb VST-ket akkor lehet egyszerűbb lenne arra váltani. Teljesen el vagyok veszve. A lényeg, hogy szarul szól a cucc, ami jól szól az a TH-U meg az Amplitube. Ha azokkal variálnék hosszútávon akkor a Clarett lehetne az opció, ha nem, akkor a multi effekt.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T #45598 üzenetére
Én ez alapján továbbra is azt gondolom, hogy az ur22 felvételen jobb basszusgitárhang van. Az m-audio tényleg elég értékelhetetlen de a steinberg olyan egészségesen szól, hogy öröm hallgatni. Ráadásul mindez erősen izlés meg stílus kérdése, van aki a preckón is letekert hangszinporival játszik mert csak a lüktetés kell neki, más meg a letekeri a mélyet és maxra a magast mert az a lényeg neki, hogy csattogjon.
És akkor most véleményezzük a világ egyik legismertebb basszusgitártémájának soundját
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T #45594 üzenetére
Köpj le nyugodtan de szerintem az UR22 felvétel tök jól/egészségesen szól, szvsz ilyen hangja van egy basszusgitárnak. A clarettes mintának szerintem nincs alja csak csörögcsattog a hangszer de eleve egy többhangszeres kevert felvétellel úgyse lehet összehasonlítani egy nyers hangot.
-
Moleman
addikt
válasz
Goose-T #45588 üzenetére
A Steinbergből nekem volt mk1 és mk2 is, az mk1-et tartottam meg, kicsit jobb hangja volt. Nekem eddig elég volt, aktív basszusra is. Addig jó, míg nem hallok egy Clarettet, addig nem akarom lecserélni.
A Harley Benton vonat pedig nem áll meg, a mai állomás egy Fusion-II HH FR harmad áron:
Aliról még szereznem kell egy tremolókart meg satukockákat csavarokkal, de amúgy nagyon egyben van. Miután ledörgöltem róla pár mm zsírt.
A goldtopra megjöttek a potisapkák (áfát se fizettettek), kicsit fura méret lehet, mert nagyon nehezen ment rá, de erőszakkal megoldottam.
És felkészül a harmadik, nagyon szemezek egy CST-24T-vel.
#45574 beteg
Most láttam egy AS-73-at 260 euróért, az jó ár érte?
Nem vagyok benne biztos, hogy szükségem van üreges testű gitárra, sose próbáltam, de mindig mozgatta a fantáziám. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T #45588 üzenetére
Azt elhiszem, hogy infrahangoknál már jelentős különbség előjöhet, de szerintem ez azért kevés otthon gitározót érint (csak tipp de szerintem benedekco nem 8húros baltával gyártja a djent)
Mi utoljára az umc22-vel vettünk fel basszust, valami cort passziv 5húrossal tolta fel először a basszeros, de az elég tré lett, ujrajátszotta lehangolt fernandez vulcan aktivval és az rendesen megszólalt.
-
válasz
Goose-T #45583 üzenetére
Igen, azt az írásodat láttam. Reméltem hogy van valaki akinek van konkrét tapasztalata ezen kettővel. Köszi mindenesetre
Nagy a dilemma de nemtom mit akarok, az biztos, hogy a Zoom-ból kezd elegem lenni. Jó lenne egyszerűsíteni.
Vagy Egy Focusrite +vst-zés lenne, vagy pedig egy jó pedál amp+cab sim-mel. -
Berreh
tag
válasz
Goose-T #45534 üzenetére
Egyre kevésbé értem, padlóeffekt taposó gombokkal és kézzel alig tekergethető mütyürke gombokkal meg érintő képernyővel. A kettőt külön kellene választani, nem?
Ma eladtam a HB DC Custom-ot és a HB PJ4 HTR-t és vettem egy Cort GB64JJ-t. Csak azért mondom, mert ez megint igen jó ár ... -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #45527 üzenetére
Meg is érkezett a Harley Benton DNAfx GiT Pro!
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #45527 üzenetére
Úgy látom, DNAfx GiT Pro lesz a neve. Tudásban feltehetőleg a Mooer GE 250 és a 300 Lite között lehet majd. Ez a kép egy kémfotó, nincs még hivatalos kép a cuccról, nem jelentették még be. Egy srác kommentelte be a HB oldalán az egyik teaser fotó alá, pont az én kommentemre válaszolva. Gyorsan lementettem, ki tudja, mi lesz a sorsa.
-
gaborbol
őstag
válasz
Goose-T #45515 üzenetére
Feludules nezni ezt a kepet, hogy a hatrerben levo gitarok egy szivacson allnak. Egy csomo hasznalt hirdetest lattam mostansag ahol a gitar (gondolom valami muveszi megfontolasbol) ki van rakva a kavicsagyba, fekszik a betonon esetleg a fixed uttesten, be van allitva az erdobe a tulevelek koze. Amit most vettem az is a szalmakazalba lett behelyezve es 5 meterrol lefotozva… reszletek nem latszanak, de a szalmakazal azer adja.
Ennel az arkategorial nem erdekes, biztos lesz rajta serules, de szerintem tok ertelmetlen.Kulonben tenyleg jol nez ki.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #45515 üzenetére
Annyit még kihagytam, hogy a bundvégek nagyon igényesen le vannak kerekítve. Mondjuk szerintem biztos nem így jött ki a gyárból, hanem valamelyik előző tulaja csináltathatta meg.
Mindent összevetve ránézésre, fogásra nagyon jó kis hangszer. Szívesen legeltetem a szememet rajta.
A bundsíkolás és beállítás után kiderül, hogy használni is jó-e.
-
SidCorky
őstag
válasz
Goose-T #45505 üzenetére
Nem fostalicska és nem zárt, csak tudni kell használni.
gaborbol: ha van fent Google Drive, megnyitja az appban és el is indul. Ha nincs fent, elméletileg a Chromenak se kéne gondot okozzon, meg is nyílik benne, de ott tényleg nem indul el, a csúnya Apple-féle Safariban persze elindul.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #45468 üzenetére
Black friday akció keretében még bezsákoltam hozzá tegnap este egy EMG 81/SA/SA szettet.
Még ma is jó áron van, minden más helyen 80 fölött van.
-
gaborbol
őstag
válasz
Goose-T #45468 üzenetére
D’angelicot visszavittem talan kedd reggel nyitasra, hat igen a B E -> fret buzz kell egy uj nut, mert azt tul alacsonyra vagtak, viszont EA hurok meg nagyon magasak.
Elnezest, stb par ora mulva lehet majd ertejonni, de telefonalunk…Azota hivtam oket minden nap, nem tudjak, hogy mi van vele. Tegnap este hivtam oket, akartam nekik mondani, hogy ha meg nem alltak neki akkor mar nem kell, csak utajak vissza az arat, csak tartasba raktak es nem vettek fel a telefont 15 percig. Vagy talaltak meg rajta valamit, vagy esetleg megserult beallitas kozben vagy csak siman trogerek.
Decemberben lesz meg egy adag ejszakas melom, gletteles-festes, irodabutor szereles, kabelezes, lesz meg gitar vasarlas
Egy telecaster biztos befigyel meg iden. A modified telecaster tulaj mar ketszer itt, hogy ismet levitte az arat.
-
gaborbol
őstag
válasz
Goose-T #45442 üzenetére
Szivem szerint mindjart vissza is vinnem. Sajnos a magas E beleer eppen az elso fret-be es as action mar alapbol nem alacsony rajta. Van uj csont nyergem, tudnek reszelni egyet, de uj gitarnal mar me kelljen faragni elso nap. Hetfon visszaviszem, hogy csinaljak mar meg rendesen.
-
-
gaborbol
őstag
válasz
Goose-T #45301 üzenetére
Ezt mindjart at is hoznam
Megjott, egesz jopofa es meg jol is szol, a poti azert cseres lenne, de minimum egy tisztitas raferne. Meg tudnam csinalni en is, de inkabb beadom valahova.
Sok sikert a hozza, biztos beindul. Itt sem egyszeru rendes embert talani barmihez.
En Microsoft rendszermernokkent felraktam egy tv-t a falra egy rendelobe, azota oltozoszekrenyt, polcot, orat tartattartot, kezmosot, wc uloket meg hasonlo high end cuccokat szerelek ejjelente. -
ham_
tag
válasz
Goose-T #45290 üzenetére
Erről jut eszembe, nagy ritkán gitár- ill. más kisebb elektronikai forrasztáshoz milyen páka ajánlott? Egy ilyesmi pl. megfelel a célnak?
https://www.obi.hu/forrasztokeszuelekek/lux-forrasztopaka-30-w/p/3992021
-
Neuler
csendes tag
válasz
Goose-T #45220 üzenetére
A nyakat, húrmagasságot állítottam rajta, az már egészen elfogadható ugyanakkor í hídnak csak hátrányát érzem, a kiékelést néztem régebben mint opció de elvetettem.
Az elektronikájával sem vagyok megelégedve, ha nem is sokkal de valamivel jobbat azért el tudnék viselni. A potik, kapcsolók helye sem annyira előnyös nekem. Szóval nem használhatatlan de van annyi számomra gyenge pontja (ami valószínűleg a legtöbb olcsó tremolós gitárnak is van), hogy erősen gondolkódóba essek.
Alis linkeket megköszönöm, hogy mi az ami bevált. Nem hiszem, hogy alakítanék már ezen, inkább nézek új irányba de sosem lehet tudni...
(Sajnos floydos...)
Eladni lehet eladom, lehet nem, az nem kimondottan szempont, hogy mennyit kapok érte.
Jacksonnál természetesen szintén a testen átmenőt néztem. Jó jel, hogy a hangszedő ok, a nyak meg élőben tapizós lesz akkor.
Ibanez is nagyon tetszetős csak a hangszedők... nem cserélném kimondottan a komponeneseket ha nem romlott el szóval egy harckész megoldás lenne a fő szempont. -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #45201 üzenetére
Itt egy kis hanganyag ének nélkül az új számunkból, amit ma vettünk fel a próbán az új keverővel. Minimális utómunkát végeztem csak rajta.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #45196 üzenetére
A vártnál is sokkal jobb az új keverő. Már ahogy az első hangokat megszólaltattuk rajta, észrevettük, hogy sokkal tisztábban, érthetőbben szól minden. Úgy látszik, hogy az analóg keverőben ahogy végigmegy a sok dróton, tekerőn meg tolattyún a hang, nagyon lebutul a végére. Itt csak átmegy egy előfokon, és onnan már rögtön az A/D konverterbe megy, nem romlik tovább a hang. Nagyon sokat számít. Sokkal-sokkal érthetőbben szólt minden, és érdekes módon az éneket is hangosabbra tudtuk venni, mégsem gerjedt egyáltalán. Az is feltűnt, hogy eddig mindig tökre lefáradtam agyilag a próba végére, de most nem, mert sokkal jobban hallottam és értettem amit játszok, játszunk, nem kellett annyira koncentrálni.
-
gaborbol
őstag
válasz
Goose-T #45193 üzenetére
Valoszinu meg lehetett volna, par gitarboltot vegighivogattam, szerdan megyek szintfelmerore
Egy ora 45 dollar, ha negyet veszek egyszerre akkor meg 35, 8 ora elore fizetese meg 28 dollar es lehet online meg elobe is nyomni, fonokkel megboltolom az ebedidot meg huzok ra picit akkor heti egyre jo is vagyok.
Mivel Covid megvolt augusztusba, beprobalom az elo oktatast. -
gaborbol
őstag
válasz
Goose-T #45191 üzenetére
Persze csak nem itthon vagyunk. MCdonalds-ba 15 dollaros oraberert keresnek embert meg szinte mindenhol, az ocean parton meg 19 dollart fizetnek a ginnazistaknak, hogy a jatekteremben tamasszak a falat...
A masik meg az ido elotolodas, 6 oraval vagyok elottetek. Mire hazaerek az elso melobol megkajalok, nalatok ejfel van.
-
consono
nagyúr
válasz
Goose-T #45168 üzenetére
megtakaríthattál volna két potit
Mondjuk érdekes dolog ez, régen a hangszín nálam is koppon volt, max a hangerőt használtam, vagy azt sem. Mióta a Strató van, azóta a hangszín sokkal aktívabb használom, meg a hangerőt is, sőt hangerő pedált is beszereztem. Könnyebb azzal a swell-eket csinálni, mint tekergetni a potit kisujjal -
-
beteg
őstag
válasz
Goose-T #45075 üzenetére
Közben én is a Clarett 2Pre USB-re jutottam, de..
valami nagyon el volt baxva az alzánál, mert a belső keresőjükkel nem mutatta a Sono-t, de valahogy mégis eljutottam hozzá és 78.490.- ért árulták 106.900.- helyett!
Gyorsan meg is rendeltem, szerdán megkapom. Ennyit megér, hogy ki tudjam próbálni. Nagyon vigyázok rá, óvatosan csomagolom ki és ha nem tetszik, vissza viszem. Ők nagyon normálisan, gyorsan visszautalják a pénzt.
Majd megírom, milyen!ja! Amúgy most van egy Line6 Spider V 60 kombóm is, amiben van ASIO hangkártya. Abletonnal próbáltam felvenni. Foss. Waveform 11-el már mondjuk közepes. Bár lehet, sőt biztos, hogy én vagyok a láma, ha még csavargatnám jobb lenne, de nagyon messze van...
Moleman : Köszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen digitális videókamerát?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- PlayStation 5
- Medence topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Crucial 240GB SSD eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged