- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
V.Stryker #46153 üzenetére
az üres húrnak a duplapöttyös az oktávja. Fülre is lehet ellenörizni, csak érintve a bund fölött a húrt megpengeted, ha jól csinálod megszólal a húr saját oktávja aztán le is fogod és megpengeted. Ha a két hang egyezik akkor jó az oktávod ha a lefogott hang mélyebb mint az érintett akkor közelebb kell a húrlábat tolni a nyakhoz ha magasabb akkor távolítani.
-
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker #46099 üzenetére
Elég magas áruk van ezeknek, ahhoz képest, hogy használtan mennyiért mennek az újonnan jóval drágább nagytesók.
Régebben nézegettem én is hasonlókat GS-en, Jackson JS32, Ibanez RG320, EX370, néha RG421, előfordulnak hasonló áron, csak ki kell várni.
Amúgy általánosságban valószínűleg nagyon hasonló lesz a két gitár, talán a Jackson picit jobban szól. Nem tudom már, hogy itt olvastam ezt az örök igazságot, vagy máshol, személyes tapasztalatom csak RG370-nel és RG421-gyel van, azok tetszettek.
-
válasz
V.Stryker #46011 üzenetére
Tudom ajánlani, GHS FastFret. Nemtom nálatok hol lehet kapni, de ha ezt nem is, valami alternatívát biztosan találsz. Nekem volt valami Daddario is, de az hamar kiszáradt, nagy szar volt. Ez már már meg több mint egy éve tartja magát és tele van még cuccal. Kellemesebb a játék is, pontosabban és gyorsabban tudsz csúszni a húrokon.
Amúgy én is akkor cserélek, mikor elpattan, vagy mikor már zavaróan szar az intonáció. -
Goose-T
veterán
válasz
V.Stryker #46011 üzenetére
Húszévesen, csórón úgy voltam vele, hogy akkor kell cserélni, amikor elszakad.
Egyébként ha hallod a hangján, hogy döglött, akkor érdemes cserélni. Van, hogy az intonáció is elmászik, mert megnyúlik a húr, az hallható is. Persze csak akkor cseréld, ha korábban jól volt intonálva.
-
Eastman
addikt
válasz
V.Stryker #45960 üzenetére
Én is mindig átkapcsolgattam, ezért húroztattam át egy balos Stratót jobbkezesre.
(Like a könyvre!)
-
Goose-T
veterán
válasz
V.Stryker #45956 üzenetére
Újonnan van a Harley Benton SC-450Plus, ez már mondható rendes Les Paulnak: ragasztott nyaka és mahagóni teste van. A nyak mondjuk nem mahagóni. Ha nem kenyered a burst, akkor van fehérben olcsóbban jobb Les Paul, vagy inkább ESP Eclipse copy, az SC-1000. Meg most éppen van B-stockos kék és fekete LP. Ennél olcsóbban nem úszod meg a rendes LP-t manapság, ha az újak között nézelődsz. Használtan talán ez a Cort még megérhet egy próbát.
-
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker #45956 üzenetére
Mikor én nézegettem őket 6.5 éve, az Epiphone Standard és a Vintage V100 volt az, ami már jónak számított, ezek már ragasztott nyakúak, mint az "igazi", de ezek mostanában már 100-120 ezernél kezdődnek használtan is. 1 éve volt egy V100 75 ezerért, az volt a legolcsóbb, amit valaha láttam, Epi tegnapelőtt volt 110-ért, de már el is vitték.
Ezeknél olcsóbban kb csak a Harley-Benton van, én 47 ezerért vettem a P90 Goldtopot, de többet nem is adnék érte, meg sem közelíti az előbbiek minőségét. Persze szórakozni, kipróbálni ez is jó, én is csak azért vettem, hogy legyen egy P90 a háznál, de fő hangszernek nem lenne ideális.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
V.Stryker #45953 üzenetére
Azért ha már külföldiek is meg vannak említve akkor azért hiányolom:
Paul Davids-et, pluszban a YT-n is van egy rahedli videója. -
gaborbol
őstag
-
FockeWulf
tag
válasz
V.Stryker #45512 üzenetére
"Berezeg, ha szar a bund, szar a nyak beállítása" Nem csak ilyen esetekben rezeghet be. Volt régebben egy Cort akusztikus fémhúros gitárom, egy húrozás után, amikor olyanja volt, fogta magát és simán berezonált benne valami, ha megpengettem üresen a H húrt. Volt mikor a felső E-húron ha lefogtam egy-két hangot (már nem emlékszem hanyadik bundban) és ugyanezt csinálta. Eltelt pár nap, a jelenség teljesen megszűnt, aztán néha újra előjött. Szóval magában a gitárban, valahol, valami, adott frekvencián beremegett. Ha pl egyik kezemmel megfogtam a fejet, a H-húr hangolókulcsánál, vagy direkt a kulcsot, a zizegés megszűnt. Állítólag a merevítő pálca, vagy a pálcán persely (ha olyan kialakítású) vagy anya is tud rezonálni ha szarul áll. De akár a gitártesten belül lévő kis ragasztott fa részek is eltudnak válni a ragasztásnál, és bezizeghetnek. Sok dolog lehet.Az említett Cortot ha fogtam és elkezdtem rázni az egész gitárt, volt hogy kotyogott benne valami (nyilván a merevítő pálca, sok más nem kotyoghat/kopoghat benne), valószínű az az alkatrész vette át esetembe a húr rezgését és azért zizegett.
-
gaborbol
őstag
-
Goose-T
veterán
válasz
V.Stryker #45429 üzenetére
A facebookos Villanydob csoportban árulnak most egy ION iDM02 dobszerkót (Alesis leányvállalata tán vagy ilyesmi). Kicsit szedett-vedett, de működik, és 20 ezer az ára. A lidlis játékdobnál nagyságrendekkel komolyabb cucc ugyanannyiért. A vezérlője lényegében egy Alesis SR16.
-
gaborbol
őstag
válasz
V.Stryker #45275 üzenetére
Csak egyszeruen :” Daisy Rock Debutante Rock Candy Princess” -nek hivjak
3/4-es extra keskeny nyakkal, szerintem a feles meret nagyon kicsi. Eletromosba nem
Is nagyon lattam belole felest.
Az asszony mar lecsapott ra, na nem maganak, hanem hogy karacsonyi ajandek lesz akkor. Ha mar lattal gyereket elkampicsorodott keppel amikor meghallotta a lany…felső nyereg tenyleg csale, majd megoldjuk, ugyis muanyag.
-
gaborbol
őstag
válasz
V.Stryker #45266 üzenetére
Ez ma sikerult beszerezni:
A velemenyek meg YouTube alapjan teljesen jo cucc, rendes hangszer, nem jatek kategoria. 42 dollar volt
ha bejon neki vagy a masik kettonek akkor veszek valami ujszeru Squier Stratocaster Affinity Mini abban a szinben amiben szeretne…. Szivem szerint a Martin mini-t vettem volna, de a 265 dollaros hasznalt gitart sajnalnam 4 meg 6 evesek koze engedni. Elektromost akart igy ez lett.
-
gaborbol
őstag
válasz
V.Stryker #45256 üzenetére
Engem is kornyekez a 6 eves lany.
Nylonban gondolkodtam en is, 3/4-es meretben a boltban nem nagy a valasztek. Viszont mind szeles nnyak 48-52 mm. A keze a fele akkorra sincs mint az enyem .A fem huros 3/4-es amiket lattam mind felejtos. A nylon sokkal jatszhatobb, a hurmagassag botranyos volt az osszes gitaron, volt viszont egy hasznalt Martin mini akit mar valaki a minimumig faragott az egesz turheto volt.
Hasznalt meg uj Squier Mini Affinity , Vox mini Stratocaster-bol dunat lehetett rekeszteni, meg az ev apja dijjra is jo lennek a nyaloka piros, meg babaszoba rozsaszin szinekkel
A jatszhatosag az a nylon korul vagy felett van, nagyon elgondolkodtam. Arban a hasznalt 75 dollartol indul. Majdnem fele a cordoba mini 2-nek.Nem volt nalam fules, hirtelen felindulasbol vettem egy learazott Fender mustang micro-t, hogy majd ma visszaterek es kiprobalom vele a Squier-Vox Mini parost.
Harom gitarbol harommal nem megy. Kis google utan kiderylt, hogy nem szereti a piezo pickup-ot, de a godin A6-nak sem baratja. -
Eastman
addikt
válasz
V.Stryker #45242 üzenetére
Lesz neki jobbkezes.
Egyébként a jobbkezes gitáron a bal keznek ügyesebbnek kell lennie, ezt biztosan Te is tapasztaltad.
A legtöbben jobbal pengetünk. Valszeg, mindegy melyik vonalon indul el, tuti, hogy fejleszteni fogja magát vele.
De tény, hogy a jövőben, a haverjainál, tábortüzeknél gyakrabban jobbkezes gitárok lesznek majd a közelében. Ez is szempont talán.
-
válasz
V.Stryker #45235 üzenetére
Hát nem biztos. Meg kell nézni, hogy a nut hogy van vágva. Ha különbözőek a bevágások akkor annyi. Illetve a húrlábak intonálva szoktak lenni, ha így van akkor egy megfordított húrozással szar lesz az intonáció. De ha egy egyenes vonal a húrlába akkor mindegy.
Bal kezes gitárosok nagyon jók akik jobb kezesen tanulnak meg játszani. Másképp használják a hangszert. Én azt ajánlom hogy balkezesként jobbos gitáron tanuljon meg ha lehet. Kevesebbet fog szívni később. Lehet válogatni a listából kit szeretünk legjobban
Miért klasszikus gitár? Ő szeretne azt vagy a tanár mondja?
Nem annyira a test magasság a lényeg vagy a kor, inkább ha nagy a tenyere és elég hosszú a karja akkor nem lesz gond nagyobbal se. Sokan már kis korban normál méretű gityóval kezdenek, hogy később ne kelljen átszokni, van ismerős aki nem tudott 3/4-esről átváltani, azaz tudott, csak sokkal kényelmesebb volt neki a kis méret. Mert azon játszott sokáig.
re: Nejlon vs fém.
Ez nem így működik. A két hangszeren mást játszunk ennyi.
Ő mit szeretne? Halász juditot, vagy Bach-ot? Majdhogynem. Tanár mit mond? Mind kettőnek megvan a maga nehézsége. Az, hogy maga a húr milyen anyagból van kb tök mindegy. Egyik bevág, másikat nehéz lefogni mert nincs rádiusza a fogólapnak.
Melyik hangja tetszik jobban, talán ez fontosabb. Miért nem elektromos hangszerben gondolkodtok, ott ki lehet kapcsolni a hangot (fejhallgató bedug és nincs lárma).re: consono
Akusztikus biztosan intonálva van, azt te fel nem húrozod fordítva! Klasszikus más kérdés, ott elképzelhető a fordított húrozás. Ne keverd az akusztikust a klasszikussal vagy a spanyol gitárral. -
Goose-T
veterán
válasz
V.Stryker #44051 üzenetére
Ahogy Moleman mondja, acélgyapot kell hozzá. Persze nem árt megvédeni a fogólapot, maszkolószalaggal szokták, vagy ilyen kis fémlappal, amin egy bund méretű rés van. Ha felém jársz valamikor, fel tudom neked polírozni fél óra alatt, nem nagy szám, van hozzá mindenem. Vagy kipróbálhatom rajta a bundradírt, ami nemrég érkezett.
-
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker #44051 üzenetére
Nagyon jól hangzik, gratula a beszerzéshez!
A bundokat szokták polírozni, nem tudom, pontosan milyen technikával, de sokat számíthat játékérzetben. Nekem is van/volt olyan gitárom (már nem emlékszem, talán a Gibson volt), aminek a bundjain nem csúszott olyan simán a húr, mikor vibratozok. Ha jól emlékszem, obis acélgyapottal csiszoltam meg a bundokat.
-
Berreh
tag
válasz
V.Stryker #43528 üzenetére
Én az IRIN E101-et találtam jónak, nagyon hasonlít a tapintása a D'Addario EXL110-hez, legalábbis ahhoz, amit az Alin vettem 1,44 $/szett áron - nem is figyeltem, csak annyi volt, hogy E110 minőségű, meglepődve bontottam ki a csomagot. Újrarendelni onnan nem tudtam, nyomtalanul eltűnt. 10-12 szettes csomagban láttam 20-25 dollárért, de mert 1 9-es, 24 10-es és 3 11-es szett is van itthon, meg 8-8 db 9-10-es E1 cserehúr - nem költenék ennyit egyszerre a bizonytalanra :)
Szóval, IRIN E101. Az Alin nem találtam szállítás nélkül, a posta 1 db esetén 12 cent, 2 db 22 cent, 3 db 4 dollár. Nem pontosan emlékszem, de az biztos, hogy progresszív árazással postáznak, így kettesével érte meg vásárolni. -
Eastman
addikt
válasz
V.Stryker #43438 üzenetére
Tapasztaltál kifogásolható minőséget?
És azért az nagyon látszott,hogy a Fendernél tök vidám, jó hangulatú volt mindenki, a Gibsonnál meg fapofával dolgozó fazonok és nők voltak.
Komoly munkának hívják...
(Nem tisztem megvédeni őket, és Te nem is támadtad. Nekem még nem volt rossz Gibson a kezemben. Egyszer majdnem, de állítottam a pickupok magasságán. Egy tényleg jó usák Fendert már eladtam. Nem volt meg a szerelem. Aztán egy kínai Stratra felállt.
)
-
Goose-T
veterán
válasz
V.Stryker #43419 üzenetére
Ha vennél az Alin, akkor ezeket kerüld, nem túl jók:
Ezeket megveheted, sokkal jobbak:
A márkanév mindegy, mindegyik ugyanaz, amelyik így néz ki.
Ezért is raktam képeket, nem konkrét termékeket. Persze ez sem 100%-os tanács, de egyszer már utánaolvastam, és erre a konklúzióra jutottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- TP-LINK routerek
- Horgász topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Suzuki topik
- Milyen autót vegyek?
- Háztartási gépek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest