Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
Vettem tegnap fat, ehez mit szoltok?
-
izomhod
őstag
nem tudom nem belinkelni srácok, bocsi, de annyira rossz, hogy egyenesen szar!

-
izomhod
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
ahogy mondod

én sem csípem a basszusszólókat általában, a basszgitár ne cincogjon, hanem röfögjön, mint a disznó!

holnapra egy nagyon ász üzlet van kialakulóban, lehet hogy délután már képekkel jövök, annyit elárulok, hogy vintage darab és 4 húros!
-
izomhod
őstag
vinil koptató

-
izomhod
őstag

-
Eastman
addikt
Ja, ja. Ne magold, hanem fülelj és megtalálod a hangokat egy oktávval feljebb és lejjebb is a skálán. ...de azér' magolj is...

-
blackmacs
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Mondasz valamit,köszi!
-
Eastman
addikt
Ebből tanulgatok: eMedia Blues Guitar Legends Frankón hangról-hangra végigvezet a dalokon.
A skálákat innen tanulom: freeguitarsource.com
...meg kellene kicsit dotálni a srácot, mert sajnos nem teljesen fejezte be az oldalt: [link] Egyébként perfekt, pont nekem való.
Szerk: ...ezzel szoktam néha játszani, de inkább legörbül a szám széle, ha nagyon nem megy. Összességében frappáns honlap, én nagyon szeretem.
-
Eastman
addikt
válasz
blackmacs
üzenetére
Hoochie Coochie Man akkordjait, meg a váltásokat nézegesd meg aztán hétfőn jammelünk A-ban egy lazát...

Itt az A blues tabja: [link]
Pattern 1 és 2-t tanuld meg (1-et már tudod), játszd össze őket, aztán mehet oda-vissza is, itt van hozzá az okosság: [link]
Vidd az egeret a Patter 1 és Pattern 2 szöveg fölé. Ha vasárnap reggelre már nagyon megy, a Pattern 4-et is mellé teheted, de elleszünk az első kettővel is.

-
Eastman
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nézegetem a képet, meg az itthoni kápómat és szerintem nem csíptette Tóbiás a húrokra. Simán a fejre tette a szemöldök mellé (fölé), a húrok alá. Amit látunk az a kápó szára vagy markolata lényegében. Ott tartja a fejen az eszközt, ennyi. Hülyeség, hülye kép.

-
M3aN
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nem értek én ennyire hozzá, csak tanulgatom éppen.

Ami erővel ráraknám a nyak végére, olyan erővel berakom a táskába, vagy kirakom a polcra..
-
madgie
titán
-
M3aN
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Azért mégsem egy egészséges dolognak tartom oda rakni a capo-t...
-
blackmacs
senior tag
Most így meló közben eszembe jutott.Valaki le tudná írni szájbarágósan mi is az a riff?
Lehet hogy láma kérdés de nem vagyok tisztában vele.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Jessus, olyat en meg nem lattam ebben az eletben. Mindenesetre koszonom a korrekciot, minden nap tanulhat az ember valami ujat.

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
atidzsiforc
üzenetére
"Az osszes Vintage les paul gitarnak v100 a tipusa"
Ez sajnos nem igaz, van V99 is, jóval gyengébb specifikációkkal.
izomhod: Ha ragasztott a nyak, akkor V100, ha csavarozott, akkor V99.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Az osszes Vintage les paul gitarnak v100 a tipusa, van sima v100 meg v100 icon. Az utobbi annyiban kulonbozik hogy gyarilag meg van koptatva a festes. Ja meg van Goldtop, amiben p90-ek vannak, slash replika meg lemon drop, amiben az egyik szedo forditva van bekotve.
(#14667) M3aN: azon a ponton a capo semmikepp nem tudna annyi erot kifejteni, hogy nagyon lenyomja a hurokat. En annak nezem egyebkent.
-
izomhod
őstag
mi az ott a nyaknál? capo, vagy mi lehet?
szerintetek ez V100-as? a srác nem tudja megmondani.
hol lehet az rajta? van ezeken szériaszám, vagy ilyesmi, amiből kiderülhet? -
izomhod
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
néha megfordulok benn, klafa bolt, segítőkészek
-
BluEyes
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
-
izomhod
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
a szent annában nézed meg?
-
sza.sa
tag
válasz
theiron320
üzenetére
Összességében tetszik pl. fejen levő logó, meg pl a húrlábon levő felirat.
-
sza.sa
tag
válasz
theiron320
üzenetére
igaz ez nem az a DBZ, de egy teszt:
DBZ Boleroszemély szerint kicsit furcsa a test formája, de lehet azért mert eltér a megszokottól. Élőben látni kellene milyen

Ja meg a kinézett Barchetta Floyd-os, direkt olyan kell?
-
-
theiron320
aktív tag
Üdv.Visszaküldtem a gitárt, egyszerűen láttam, hogy már nem az eredeti húrok voltak rajta, próbáltam én is tenni új húrokat(9 es gyárit), grafitot is próbáltam, de a g csak hangolódott.Még visszakapom a pénzt, szóval no problemo. Remélem még nem idegesítelek titeket nagyon, úgyhogy tennék még fel pár kérdést.A dbz gitárokról mi a véleményetek?Konkrétan erről [link].Ide még el is tudnák menni kipróbálni.Illetve néztem egy másikat egy ibanezt [link].Mindkettő ugyan abban az árban van.
-
nap
addikt
Mintha a régi szekrényünket látnám... [link]
-
sza.sa
tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Én a gitar.clinic-hez vittem, Zolihoz.
Pár nap alatt meglett. Sikerült elég jól belőnie a gitárt, én és egy helyi hangszerész hiába állítgatta bárhogy.
Bundsíkolás kellett, most a húrmagasság 1,25 és 1,75 mm a 14-es bundnál, úgy hogy még nem zörög
Az ár is baratságos volt
-
izomhod
őstag
lassan leadom a rendelést úgy érzem

-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
linkeld, ebay is jöhet!

-
-
izomhod
őstag
van egy haverom, 2 hét múlva jön haza uk-ből, hihietetlen áron dobálják a vintage LP-okat
lehet hozatok egyet -
Eastman
addikt
Énekes srácot ismeritek?
-
sza.sa
tag
válasz
theiron320
üzenetére
theiron320: szerintem is előbb egy hangszerészt megkérdezni, véleményem szerint nem sokból megoldja a problémát. Ha meg rendes, talán még ingyen szemrevételezi is és majd mondja hogy javítható-e.
Bp-n már tudok javasolni már egyet, nagyon jól beállította az enyém...
-
BluEyes
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
theiron320
Vettél egy fasza gitárt bitangjó áron. Van neki egy két perc alatt korrigálható nut-problémája. Na bumm. Nyaka, bundolása legyen jó, húrmagasságot tudjad beállítani akármilyen alacsonyra, oszt ennyi.
Ne pánikoljál!
izomhod
Rossz a technikád, azért akad be a körmöd. -
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
hajlításnál ti mindig felfele toljátok el a húrt?
-
izomhod
őstag
kispálbuzik gyertek elő

csak nekem tűnik úgy, hogy 2:40 után megfordul az egész dal?

-
M3aN
senior tag
válasz
Eastman
üzenetére
Én azért gondolkoztam az internetes rendelésen, mert amilyet én szeretnék azt tutira veszem hogy nincs a helyi hangszerboltban (Cort Co-Jade1) és netes rendelés esetén ugye van egy 8 napos intervallum, amin belül visszamondhatod a vásárlást, és az eladó visszavásárolja a hangszert. Nem kell megindokolni sem hogy miért állsz el a vásárlástól.
-
theiron320
aktív tag
válasz
Eastman
üzenetére
Akartam egy második gitárt, tulajdonképpen az aria is elég lenne, de azért van különbésg a kettő között.Voltam az üzletben ahonnan rendeltem és tesztelgettem a gitárokat, láttam milyen finoman bánnak vele ezért is rendeltem innen. Valóban ha lett volna rá lehetőségem konkrétan vettem volna meg a gitárt de csak így tudtam.
-
Eastman
addikt
válasz
theiron320
üzenetére
Igen, mindkettőre magyarázat. Mi van az Ariával? Nem elég, vagy egy második gitárt is akartál? Az jó, ha nem tetszik és vissza tudod küldeni, de ha visszaolvasol (pár ezer
) hozzászólást, én nem tartom jó ötletnek a neten rendelgetős hangszervásárlást. Konkrét gitárt kell választani és ha lehet, előtte sokat kipróbálni. ...szerintem. -
izomhod
őstag
nem tudom eldönteni, hogy ez tetszik-e

ez igen

és ez is

-
Bencsizy
csendes tag
Na, megvan a Vintage V100 Tobacco Sunburst színben, ez már jobban tetszik, és jobban is hangzik. Nem tudom, hogy ez most a zárt pickupok miatt van-e, de így jobban tetszik a hangja. Alacsonyan van a húrmagasság, sztem 10 v 11-es húrkészlet lehet rajta. Jól néz ki, rendkívül kényelmes, és ütős a hangja. Az előző az teljesen más volt érzésben, bár az 6-7, ez meg csak 2 éves. A hangzás az fura, mert lemerült a torzítómban az elem, de vhogy most jobb a hngja, még jobban torzít, de nem rossz értelemben, hanem olyan mdon, ami a fülnek is tetszik
Érdekes dolog.Majd töltök fel képeket nemsokára.
-
atidzsiforc
őstag
-
Eastman
addikt
válasz
theiron320
üzenetére
Tuti. Hallgass rám és ne otthon farigcsáld! Ha az új húrokkal is felakad és a grafitceruza sem segít akkor irány egy hangszerész! Húrkészletből ugyan ekkora vastagságút tegyél fel, mint ami most van rajta.

-
Injun
senior tag

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Logitech G502X Lightspeed gamer egér
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), mert repülőn ahogy bánnak a csomagokkal, az röhejes...