- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
theiron320 #33904 üzenetére
Baja egyebkent sem lesz a tremolonak ha ferde, csak azert ne legyen az mert egyreszt elallitja a hurmagassagot meg masreszt nem passzol a tremolo radiusz a nyak radiuszhoz. Ilyen kis különbseg nem szamit igazan, ha nagyon zavar meghuzhatod a tremolo csavart nagyon minimalisan es mar jo is lesz.
-
bigrob
őstag
válasz
theiron320 #33904 üzenetére
Gondolom 1 húr kicsit vastagabb lett mint az előző szettben.
Én nem szórakoznék vele. -
brickm
őstag
válasz
theiron320 #33409 üzenetére
Szerintem ő nem ilyen cuccokkal veszi fel. Sokat számít.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Konkrétan erre a videóra gondolok Kfiro - Alan Walker - Faded 36. másodperc a tremolóval / 1:31-1:33. Az effekteken múlna a dolog?
jó gitár + friss húr + játéktechnika + drive + compressor + delay
-
Alexios
veterán
válasz
Ha a sustain(hangkitartás) amire gondolsz, akkor ahogy említették noise gate kiiktatása akár, illetve egy kompresszor segíthet rajta, a videó alapján valószínűleg erre gondolsz.
Technika még amúgy pl. a double tracking, amikor kétszer felveszed ugyan azt, majd hard pan-el(nem tudom mi a magyar neve) kirakod jobb és bal oldalra, az is sokat tud dobni, hogy erőteljesebb legyen a hangzás felvételnél, bár ez alapvetően inkább ritmus témánál -
nap
addikt
válasz
Több sáv egymáson?
-
bigrob
őstag
válasz
Túl sok a noise gate, vedd lejjebb (treshold poti), esetleg egy compressor segíthet.
-
FockeWulf
tag
válasz
theiron320 #28800 üzenetére
Bakker, a romáknál ilyen olcsóak a hangszerek? 36 rongyba jön ki ehy Squier....
-
TpS
őstag
válasz
theiron320 #28800 üzenetére
A lengyel linket is megnézném a helyedben. Aztán ahonnan olcsóbb.
-
TpS
őstag
válasz
theiron320 #28788 üzenetére
Úgy szoktam gyakorolni a nyújtást, hogy feltolom, ameddig kellene, utána meg lefogom azt a hangot, amit a nyújtással meg kéne szólaltatnom, és hallom, hogy alá, vagy fölé nyújtottam. Aztán addig gyakorolom, amíg pontos nem lesz.
Ismerősöm innen vette a JP60-at (balost), gyors volt a szállítás. Csak ez nem itthon van sajna. Angolul lehet velük levelezni, és jelentősebb olcsóbb volt, mintha itthon vette volna. [link]
A szállítással és csomagolással tökéletesen meg volt elégedve, és persze a gitárral is.Amúgy itthon honnan vetted volna? A hangszerdiszkont.hu oldalról vettem majdnem egy JP70-et, de aztán a végén inkább egy Ibanez RG-927WZCZ NTF-t vettem.
-
TpS
őstag
válasz
theiron320 #28777 üzenetére
Nem ezt a típust, hanem a JP60-at teszteli Peta, de érdemes végignézni. Ezek jó gitárok. 1. rész
2. rész, ezt egy másik srác teszteli -
Moleman
addikt
válasz
theiron320 #28788 üzenetére
Ha nem hallod ki pontosan, hogy meddig kéne nyújtanod, nekem az lenne az ötletem, hogy gyakorold hangológéppel a nyújtásokat, hogy tudd, pontosan mennyit kell húzni a kívánt hangig. Aztán egy idő után izommemória lesz. A technika már ott van mögötte, nem lesz nehéz.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Ilyen árkategóriában nem szabadna, hogy gond legyen, szerintem gyorsba az oktávokat tudod megnézni húronként. Egyébként szerintem egy ilyen gitár tuti, hogy beállítva jön le a gyártósorról...
-
MATEO6600
őstag
válasz
theiron320 #28783 üzenetére
Igen az a nyújtás tényleg hamiskás, de ettől eltekintve faszán kened, csak így tovább!
-
válasz
theiron320 #28783 üzenetére
Ja, vagy nem nyújtottad eleget, vagy túl húztad. Hamisnak tűnt.
-
válasz
theiron320 #28781 üzenetére
Nyújtás és vibrato amire én jobban odafigyelnék. Nyújtás nem pontos, vibrató talán túl gyors, igaz én nem tudok gitározni
-
válasz
theiron320 #28779 üzenetére
Speed Kills by Michael Angelo Batio
-
Eastman
addikt
válasz
Ha jól látom az árát, az alapján nem hiszem, hogy szerkezetileg gond lenne vele. Talán csak annyi, hogy a kereskedővel személyesen pontosítsd, hogy ha gáz lenne, valóban 15 napon belül visszacseréli-e. Illetve zsír új, becsomagoltat hozz el - szerintem. A kiállított különleges gitárokat minden haver és vásárló szereti kipróbálni.
Made in...?
-
brickm
őstag
válasz
theiron320 #22846 üzenetére
Szia vegyél egy olcsó usbs multifunkciós. Pl digitech. Van füleskimenete kimegy rá a backing track plusz a gitárt is hallod...
Felvenni reaper 16ezer ft. Tökéletes. -
Moleman
addikt
válasz
theiron320 #22846 üzenetére
Szia, a legolcsóbb megoldás egy ilyesmi lehet, ha a későbbiekben sem lesznek nagyobb igényeid, mint pl mikrofon fantomtáp vagy MIDI. Utóbbi esetben már minimum 30-40 ezres kategóriáról beszélünk.
A backing trackkel való keveréshez bármilyen több sávot kezelő program tökéletes, vagy ha utólag szerenéd effektezni a gitárt, megteheted úgy, ha egy DAW-ban rögzíted a nyers gitárhangot, és VST-vel effektezed.
A videóvágásban nem tudok tanácsokat adni, azzal még nem foglalkoztam. -
nesa
veterán
válasz
theiron320 #17481 üzenetére
Grat tetszik jo lesz ez, a hangminosegen meg kene faragni valahogy.
PL en ezt a verziot tolnam nagyon
-
izomhod
őstag
válasz
megvan az, már csak finomítani kell, hajrá
-
Humbucker
senior tag
válasz
Király vagy
Jó lesz az
-
izomhod
őstag
válasz
theiron320 #15509 üzenetére
király ez a jackson, ilyen legyen
-
atidzsiforc
őstag
válasz
theiron320 #15515 üzenetére
Szerintem szolozgatni a jackson jobb valasztas, 24 bund, atmeno nyak, 12"-16" osszetett radiusz. De ha a strato feeling kell azt is megertem.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
theiron320 #15509 üzenetére
Volt multkor nalam egy ibanez s470, amibe a gazdaja emghz-t rakott hid pozicioba, nekem nagyon bejott a hangja. Kerdes, hogy mit szeretnel jatszani a gitaron, mert a 2 altalad valasztott fejsze kb egymas szoges ellentete.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
theiron320 #15093 üzenetére
Az a komoly, hogy ezeknek a felét én is tudtam régen, most meg bakker alig tudok valamit lejátszani
-
izomhod
őstag
válasz
theiron320 #14663 üzenetére
néha megfordulok benn, klafa bolt, segítőkészek
-
BluEyes
őstag
válasz
theiron320 #14655 üzenetére
-
izomhod
őstag
válasz
a szent annában nézed meg?
-
sza.sa
tag
válasz
theiron320 #14658 üzenetére
Összességében tetszik pl. fejen levő logó, meg pl a húrlábon levő felirat.
-
sza.sa
tag
válasz
igaz ez nem az a DBZ, de egy teszt:
DBZ Boleroszemély szerint kicsit furcsa a test formája, de lehet azért mert eltér a megszokottól. Élőben látni kellene milyen
Ja meg a kinézett Barchetta Floyd-os, direkt olyan kell?
-
sza.sa
tag
válasz
theiron320 #14614 üzenetére
theiron320: szerintem is előbb egy hangszerészt megkérdezni, véleményem szerint nem sokból megoldja a problémát. Ha meg rendes, talán még ingyen szemrevételezi is és majd mondja hogy javítható-e.
Bp-n már tudok javasolni már egyet, nagyon jól beállította az enyém... -
BluEyes
őstag
válasz
theiron320 #14614 üzenetére
theiron320
Vettél egy fasza gitárt bitangjó áron. Van neki egy két perc alatt korrigálható nut-problémája. Na bumm. Nyaka, bundolása legyen jó, húrmagasságot tudjad beállítani akármilyen alacsonyra, oszt ennyi.
Ne pánikoljál!izomhod
Rossz a technikád, azért akad be a körmöd. -
Eastman
addikt
válasz
theiron320 #14611 üzenetére
Igen, mindkettőre magyarázat. Mi van az Ariával? Nem elég, vagy egy második gitárt is akartál? Az jó, ha nem tetszik és vissza tudod küldeni, de ha visszaolvasol (pár ezer
) hozzászólást, én nem tartom jó ötletnek a neten rendelgetős hangszervásárlást. Konkrét gitárt kell választani és ha lehet, előtte sokat kipróbálni. ...szerintem.
-
Eastman
addikt
válasz
theiron320 #14596 üzenetére
Tuti. Hallgass rám és ne otthon farigcsáld! Ha az új húrokkal is felakad és a grafitceruza sem segít akkor irány egy hangszerész! Húrkészletből ugyan ekkora vastagságút tegyél fel, mint ami most van rajta.
-
theiron320
aktív tag
válasz
theiron320 #14596 üzenetére
Valószínűleg ott a hiba mert csak akkor hangolódik ha üresbe tremolózok, de ha már lefogom valamelyik bundnál és tremolózok akkor nincs hiba.
-
Eastman
addikt
válasz
theiron320 #14591 üzenetére
Katt: [link]
-
atidzsiforc
őstag
válasz
theiron320 #14588 üzenetére
Elkepzelheto, hogy beakad a hur a nyeregbe, ezert hangolodhat felfele. De nem vagyok szakerto.
-
sza.sa
tag
válasz
theiron320 #14560 üzenetére
Gratula, kíváncsi leszek a fotókra!
Közben egy hét után ismét van gitárom, most hoztam el a hangszerésztől Pestről.
1 hétig volt távol, de mikor leadtam már 2 óra után hiányom volt....
Nagyon baba lett! -
válasz
theiron320 #14525 üzenetére
-
válasz
theiron320 #14521 üzenetére
Mármint az csak a látszat, hogy nem lehet hátra húzni, igaz? Mert ha jól tévedek ez merőben más dolog mint ami pl a stratokon van. De hát én ugye csak a fixhidasokhoz értek
-
válasz
theiron320 #14519 üzenetére
Ez vintage trem, vagy a prs féle vintage kinézetű floyd szerű izé ?
-
válasz
theiron320 #14517 üzenetére
Linkelj róla egy képet.
-
válasz
theiron320 #14513 üzenetére
Ez olyan mint mikor a teszkóújságban ott van h akciós tévé a készlet eréig. Az álltalában országosan 2 darabot jelent. Itt is ez lehetett a helyzet. De ragaszkodj az eredeti elképzeléshez mert keserű lesz a szád ha mást fogsz a kezedben mint amit elterveztél. Ja és ha nem akartál tremolósat nehogy vegyél.
-
Eastman
addikt
válasz
theiron320 #14513 üzenetére
Azt mondtad, hogy nem kell tremolós...
-
atidzsiforc
őstag
válasz
theiron320 #14462 üzenetére
Az en Peaveym a szomszedot is zavarta, nem csak a kutyat. Hajnali 3-kor.
\m/
-
Bobrooney
senior tag
válasz
theiron320 #14462 üzenetére
Van egy két kutya pedig amelyik bírja a rock 'n roll-t
-
BluEyes
őstag
válasz
theiron320 #14453 üzenetére
Még mindig hangszóró téma:
Ha nem akarsz előlapot cserélni, az amerikaiak nagy kedvence az Eminence Alpha 8A, pont passzol a gyári helyére, 8 ohm tehát némileg kezelhetőbb hangerőre lehet számítani. Sajna nem olcsó. Hangmintát csak egyet találtam, hát mondjuk nem rossz ez a szólóhangszín, a gyáriból emlékeim szerint ilyen nem szokott kigyönni. [link] -
BluEyes
őstag
válasz
theiron320 #14450 üzenetére
Hát, ha szereted, akkor jó
Vypyr15 van nekünk is a családban. Remek kis rock-cucc, és tényleg az a baja, hogy vigyázni kell a hangerővel. Törtem is ezen a fejem.
A kis 8" hangszóró mindössze 3 ohmos, ami azt jelenti, hogy viszonylag nagy áram tud átfolyni rajta, így a végfokot alig hajtva is relative nagy teljesítmény jön le. (ohm törvény: UxU/R) Ez a teljesítmény aztán jól megzavarja az érzékeny hangszórót. Namost ha korlátozzuk az áramot, akkor kisebb lesz a leadott teljesítmény, halkabb lesz a cucc. Amúgy is érdemes elgondolkodni a Vypyr hangszóróján, ugyan hangos, de szólhatna jobban is. A megoldás: hangszórócsere!
Találtam pl egy ilyet: JENSEN_MOD 10-50.32 Ez egy jóféle 10" Jensen gitárhangszóró, 32 ohmos!!! impedanciával. Ami azt jelenti, hogy a kimenő áram, ergo a kimenő teljesítmény a tizede lesz az eredeti hangszórón lejövő teljesítménynek, azonos potiállást figyelembe véve. Ráadásul a Jensen messze jobb hangú, mint a gyári hangszóró, és nem is drága. A 10" pont befér a Vypyr elejébe, csak nagyobb lyukat kell vágni (iletve érdemesebb egy külön előlapot vágatni, az eredetit meg hangszóróstól eltenni eladásig). -
BluEyes
őstag
válasz
theiron320 #14448 üzenetére
Elecáról még nem hallottam, most nézem a katalógust, gyártanak azok ám mindent, csak a kávéfőzőket nem találom.
Melyik van neked?
-
BluEyes
őstag
válasz
theiron320 #14446 üzenetére
Ahh,az egy kicsit odébb van
Ilyen áron Mo-n nem kaptál volna ilyen minőségű gépet, reméljük, hogy minden rendben lesz vele, és miért ne lenne.
Min fog szólni? -
BluEyes
őstag
válasz
theiron320 #14444 üzenetére
Szerintem mostmár az egész topic izgatottan várja
Ezekszerint te odaát élsz? Mezőkovácsháza milyen messze van tőled? (ismerősök laknak ott, nem én) -
BluEyes
őstag
válasz
theiron320 #14427 üzenetére
Jó döntés, ezen az áron meg kell ezt venni!
A fogólapon nem lesznek madarak, de annyi baj legyen. [link] -
InHell
senior tag
válasz
Nem csak neked, nekem pl. állandóan csúszkáltak rajta az ujjaim, marhára idegesített. Ha kicsit nedvesebb volt az ujjam és ha nem pontosan nyomtam le a húrt egyből csúszott le róla a kezem. Mit anyáztam. Le is szedtem egy hét után, és neki adtam havernak, ő pl. pont ilyet használ és neki nincs vele problémája. Nekem az Ernie Ball jött be.
A gitár nagyon szép, jó választás.
-
madgie
titán
válasz
Custom 24, egy álom az a hangszer, egyik kedvenc zenekarom (Fates Warning) elborult gitárosa is PRS user
-
izomhod
őstag
válasz
szééééééééép!
-
BluEyes
őstag
válasz
theiron320 #14403 üzenetére
Nem, magyari magyar vagyok. Az a 83k nagyon kellemes ár. A helyedben elgondolkodnék ezen is. A P90 szedő zajos a hi-gainhez, úgyhogy egy mini humbuckert lehetne betenni a hídhoz, (akár felezővel is), és kész is a mindenevő vaddisznó hangszer. Kb. 100k mindenestől, ha most akarnék gitárt venni, ezt így meg is húznám szerintem.
Így valahogy:
-
BluEyes
őstag
válasz
theiron320 #14389 üzenetére
-
izomhod
őstag
válasz
theiron320 #14389 üzenetére
hujuj
jól tetted -
izomhod
őstag
válasz
theiron320 #14382 üzenetére
ti mivel tisztítjátok a gitárotokat?
porlefújással!na jó, amikor viszem beállíttatni, akkor a hangszerész srác szépen letisztítja a fogólapot, van valami jó cucc hozzá, de igazából ennyi
valami húrápoló kéne nekem, mert az akusztikusomnak már nem csengő hangja van, pedig csak 3 hete lett húrozva
szívesen veszem én is az ötleteket, hogy mivel ápolgassam, de szerintem a legjobb erre a célra egy új húrkészlet lesz
-
Eastman
addikt
válasz
Én ezzel tisztítom a gitárt:
Házi - vegyi - megoldások szerintem felejtősek. A port száraz, puha 100%-os pamut ronggyal le tudod róla törölni, de véleményem szerint mással ne próbálkozz.
-
BluEyes
őstag
válasz
Tiszta, egyet is értünk veled, legyen egy jó minőségű hangszered! De ne képzeld azt, hogy a szless csak LP-n szólhat, szólózni meg csak 24 bundos szuperstraton lehet.
szerk: hogy áll most a lei?
-
BluEyes
őstag
válasz
theiron320 #14376 üzenetére
Ez egy bariton gitár, szerintem nem ezt keresed. Egy PRS SE amúgy teljesen jó megfejtés, látok pár akciósat azon az oldalon.
Ja, és leginkább azon a gitáron lehet szlessöt nyomni meg szólózni, amelyik épp a kezedben van. -
Eastman
addikt
válasz
theiron320 #14378 üzenetére
Az oldalon amit linkeltél lent ott figyelnek a PRS-ek „normál” skálahosszal.
Nem nézted az oldal alját?
-
Eastman
addikt
válasz
theiron320 #14376 üzenetére
Ha jó nagy kezed van, hosszú ujjakkal, vagy kifejezetten bariton gitárt szeretnél venni akkor tuti. --> Scala 27.7 in
http://en.wikipedia.org/wiki/Scale_length_%28string_instruments%29#Electric_guitar
Skála, menzúra hosszok. -
atidzsiforc
őstag
válasz
theiron320 #14329 üzenetére
Vintage V szeria jobb, mint a hasonlo arkategoriaju Epiphone-ok. Nekem egy Vs6 van (az SG replika), a nyakprofiljat nem szeretem, meg kicsit rovidnek tartom a menzurat (bariton fan vagyok \m/), de gyonyoruen szol.
-
izomhod
őstag
válasz
vintage gitárok, ott van az afd is 80-ért
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Hallgasd meg youtuben, van 1 csomó összehasonlító videó.
-
nap
addikt
válasz
Állítólag a Gibson után ez a legjobb LP.
-
nap
addikt
válasz
theiron320 #14327 üzenetére
Ha Guns, akkor ez.
Ha szólózni, akkor valami Ibanez. -
izomhod
őstag
válasz
theiron320 #12512 üzenetére
hogyha fordítva játszod le a dalt, vannak benne részek, amiből egyértelművé válik, hogy a zenekar az ördöggel cimborál!
-
atidzsiforc
őstag
válasz
theiron320 #11855 üzenetére
Ehez nem hallas kell, hanem ritmuserzek, ami fejlesztheto. Itt egy vidi, ami mutatja a metronomos dolgokat eleg szepen.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
theiron320 #11853 üzenetére
Lassan kell gyakorolni, lehetoleg metronommal, majd ha megy, akkor fokozatosan emeld a tempot.
-
Eastman
addikt
válasz
theiron320 #9559 üzenetére
Szívesen.
-
Eastman
addikt
válasz
theiron320 #9536 üzenetére
Én csak egy megoldást tudok elképzelni. Fejben törölnöd kell a rossz programot és át kell állítanod magad a fel-le pengetésre. [link] TAB-ot sajnos nem találtam.
Üdv: Eastman
u.i.: ...nem viccelek.
-
X2N
őstag
válasz
theiron320 #9536 üzenetére
Minden skálát, kromatikus hangsort lehet így játszani, ha megy a fel-le pengetés, a sweep pickinget is érdemes kigyakorolni.
-
Printszkrín
senior tag
válasz
theiron320 #8710 üzenetére
Ha jól sejtem, ebben van egy kromatikus hangoló. [link]
azzal gond nélkül be kell tudnod hangolni. -
Enton
addikt
válasz
gyakorlatilag nagyon egyszeru a lehangolas, csak a hangsorokkal kell tisztaban lenni.
te standard e-a-d-g-b-e rol szeretnel #d-#g-#c-#f-#a-#d -re ha minden igaz.
Ezeket a hangokat figyeld az effecten es akkor lesz jo neked. -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Rakj rá egy capot az 1. bundra és úgy hangold standardba.
Vagy minden hangot a 6. bundnál fogj le, ne az ötödiknél.
Pl lődd be az A hangot úgy, hogy a negyediknél lefogod az E húrt és utána lődd be az E-t úgy, hogy az E-t a 6.-nál fogod le. Ezután A-tól kezdve mindet az ötödiknél, és úgy jó lesz.
Én hónapok óta csak fülre hangolok, Van pár szám, ami nyilt A E vagy D hanggal/húrral kezdődik, arra ráhangolom, és hozá igazitom a többi húrt is. Füled is fejlődik, meg nem kell hozzá műszer, kb 99%-os a pontossága, füllel alig hallod a különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Medence topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- PlayStation 5
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Gitáros topic
- Óra topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest