Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MidoriSeven

újonc

Üdv mindenkinek! :)

Kezdő gitárosként arra a döntésre jutottam hogy megveszem életem első gitárját. Ehhez szeretném kérni a segítségeteket. Előre is elnézést a hosszú posztért.

Hangzásukat tekintve leginkább a viszonylag rockosabb/keményebb művek állnak hozzám közel. Gondolok itt Bullet For My Valentine, Dead By April, Falling in Reverse és hasonló előadókra. Hosszas olvasgatás és googlezás után, csekély ismereteim segítségével arra jutottam hogy számomra egy 2 humbucker pickuppal felvértezett, mahagóni testű gitár lenne a legoptimálisabb. (Kérlek javítsatok ki ha tévedek). Mivel kezdőként nem szeretnék több százezer forintot belefektetni az első hangszerbe, de nem is egy tesco színvonalon szeretnék belevágni, ezért elsősorban a Cort berkein belül nézelődtem. Anyagi lehetőségeimet (~50-60 ezer forint), és a fentebb említett szempontokat figyelembe véve a következő három gitár merült fel mint lehetséges választás: Z42, M200, CR100. Az első két hangszer már a keret felső határának közelében helyezkedik el, de ha minőségben is ennyivel feljebb vannak akkor hajlandó vagyok rááldozni a különbséget. A Z42-esről csupa jókat olvastam eddig és kinézetre is nagyon tetszik, de természetesen nem ez a legfontosabb szempont. Olyan gitárt szeretnék (már ha ennyi pénzből megvalósítható) ami hosszútávon kiszolgál és a későbbiekben sem veszít jelentősen az értékéből. Nem ragaszkodom ehhez a három lehetőséghez ha tudtok ajánlani valami jobbat ebben a kategóriában, esetleg egy kicsivel feljebb, ha az tényleg megéri az árát.

A következő kérdésem a hangosítással kapcsolatos. Mivel már van egy (a témában szintén csak hiányos ismereteimre alapozva) elfogadható minőségű erősítőm (Pioneer A-209R) és két viszonylag nagyobb SAL hangfalam, gondoltam megpróbálom ezeket felhasználni a zenéléshez. Mivel kizárólag itthon tervezek játszani ezért ha lehetséges akkor a PC-m segítségével szeretném megoldani a dolgot, így megspórolva a külön erősítő és az effektezés árát. Tisztában vagyok vele hogy ezzel nem fogok tudni egy teljesen olyan minőségű hangzást elérni mint a direkt erre a célra kialakított eszközökkel, de saját szórakoztatásom remélem így is megoldható. A kérdésem az lenne hogy a P8P67 alaplapomra integrált Realtek ALC 892-es hangkártya alkalmas-e erre a célra vagy kénytelen leszek beszerezni egy jobb teljesítményű eszközt? Nem tudom hogy a processzor teljesítménye mennyire játszik közre, de ha mégis akkor az I7-2600K-as CPU-m feltételezem hogy elegendő lenne.

Előre is köszönöm a segítséget :)

Új hozzászólás Aktív témák