- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simi121
aktív tag
válasz
J.J. András #17726 üzenetére
hát a proci az tuti jó mert 2 másik lapban is nézztem és azokban jó volt, az egyik lap az itt volt nálam és az én tápommal és ramjaimmal nézztem, szóval azok is jók. A lap lesz a ludas, már szóltam a srácnak aki hozta, hogy lehet-e gariztatni ilyen dolog miatt? Egyébként Ausztriából való a lap.
igen észrevettem, hogy nem kopogtál
, gondoltam, hogy te is beújitottál
-
Simi121
aktív tag
feszállitás helyzetjelentés
megcsináltam a biosfrissitést flopi-ról is semmi, cmos reset elemkivéttel és jumperrel is de semmi. Közben elvittem egy haverhoz is akinek szintén DS3 lapja van csak rev2.0-s őnála frankón megy a feszállitás. Vissza hozzám újra semmi. Aztán tegnap este a több száz inditás közül egyszercsak a biosba nézzem és elfogadta a beállitott feszértéket, nagy öröm de csak addig tartott mig újra nem inditottam a gépet, utána megint nem jó. Ma de. szorakoztam a pci-e frekivel és mikor 106-ra raktam akkor egyszercsak jó lett, megint nagy öröm, 5-6 szor újrainditottam, felált a windows is úgy, hogy nem auto-n volt a fesz hanem 1.4 volton. Sajnos sokáig nem tarott az öröm mert egypár ujrainditás után újra nem lett jó, hiába állitom be újra úgy ahogy volt. Megint cmos reset, beállitás de nem és nem és nem jó
kezd már nagyon elegem lenni az egészből.
-
Simi121
aktív tag
válasz
Gorneck #17410 üzenetére
van egy 520-as Trust tápom is, tudom nem egy ász táp, de azzal is ezt csinálja
az MHC mindig kap 0.1v-ot a 2X2gb ram miatt, probáltam adni a ramnak és az fsb-nek is +feszt de semmi
CPU Enchanced Halt(CIE): disabled
CPU Thermal Monitor: disabled
CPU EIST Function: disabled -
Simi121
aktív tag
válasz
Gorneck #17408 üzenetére
nemtudok cpu feszt állitani
biosba a cpu fesz Auto akkor elindul a gép és 1.25v-ot ad a procinak, ha nem Auto-n van hanem bármilyen értéket állitok be neki akkor nem all fel a windows, csak a boot-nál újraindul. Eist-et kikapcsolom bios-ba akkor elindul akkár 1.4v cpu beálitott fesszel is, viszont igy is csak 1.25v-ot ad neki. Egyébként a gép teljesen stabil bármivel is tesztelem, igy olyan 3gh-en tud elfutkosni, de jó lenne tovább menni
még a végén be kell dobnom egy vcore modot
-
Simi121
aktív tag
válasz
J.J. András #17321 üzenetére
sikerült ma kiprobálni egy másik lapba, pontosan egy Asus P5B Delux lapba és az bizony adott neki feszt, szóval a lapnál hibázik valami, de mi?
-
Simi121
aktív tag
válasz
J.J. András #17319 üzenetére
Pénteken kiprobáljuk egy havernál, akkor majd kiderül mi a helyzet. Igazából meg nincs miért visszavinni sehova semmit, mert minden müködik rendesen, csak ép a proci-nak nem lehet feszt adni
de az meg nem garanciáls hiba
-
Simi121
aktív tag
Ma vettem egy Q6600 procit az eddigi E6300 helyett. Sajnos olyan problémába ütköztem, hogy ha a cpu feszt nem AUTO-n hagyom akkor nem indul el windows, bootképernyő bejön, utána újraindul. Xp és Vista is van a gépen de ugyanaz mind a két rendszeren. Érdekes módon mindegy, hogy le vagy fel állitom a feszt ua. Alapba 1.248 voltot ad a procinak cpu-z szerint. Egy 500w-os FSP tápom van, bios a legújabb, de probáltam egy régebivel is. A lap egy P35-DS3. Az órajelet nem is bántottam még, a memók 800-on mennek így de azok mennek 950-et is. Szóval mi lehet a gond? mert nagyon nemértem a dolgot. Biost kisütöttem.
ma újra nekiálltam, de semmi erdmény. Kiprobáltam az összes biost amit kiadtak a laphoz és támogatja a procit, de semmi. Újra szédszedtem a gépet, mindent kivettem a lapból, elmet is és a biost is kisütüttem jumper-al de u.a. a jelenség. Windows is újraraktam hátha, de nem, sőt mivel a fesz nem AUTO-n volt a telepités is újraindult menet közbe és újra kellett kezdenem.
-
Simi121
aktív tag
válasz
WildDaemon #17177 üzenetére
Igen M.I.T.- ben minden alapon kivéve a cpu fesz és az mhc kap 0.1 volt-ot a 2x2gb ram miatt.
egyébként ha
CPU Enchanced Halt(CIE): disabled
CPU Thermal Monitor: disabled
CPU EIST Function: disabled
akkor elindul a gép akkár 1.4 volt cpu feszre állitva is, de igy is csak 1.248(cpu-z) ad neki és a bios szerint is 1.268(a maradék nyilván vdrop), pont ezért fura az egész, mert bármit állitok be neki a bios mindig 1.268-et mutat még 1.45 bálitott volt esetén is.ha a EIST-et bekapcsolom akkor meg csak AUTO fesz mellett indul el a win és szintén 1.268-et mutat a bios cpu-z pedig 1.248-at
-
Simi121
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Q6600 procit az eddigi E6300 helyett. Sajnos olyan problémába ütköztem, hogy ha a cpu feszt nem AUTO-n hagyom akkor nem indul el windows, bootképernyő bejön, utána újraindul. Xp és Vista is van a gépen de ugyanaz mind a két rendszeren. Érdekes módon mindegy, hogy le vagy fel állitom a feszt ua. Alapba 1.248 voltot ad a procinak cpu-z szerint. Egy 500w-os FSP tápom van, bios a legújabb, de probáltam egy régebivel is. A lap egy P35-DS3. Az órajelet nem is bántottam még, a memók 800-on mennek így de azok mennek 950-et is. Szóval mi lehet a gond? mert nagyon nemértem a dolgot. Biost kisütöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gumi és felni topik
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged